Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

iulian77

Members
  • Număr conținut

    17
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de iulian77

  1. Scuză-ma colegu, dar compania de transport DEJA plătea hotel și mâncare, cheltuieli și tot ce înseamnă DIURNĂ. Iar soluția nr 2., este să elimine toată "concurența neloială și dumpingul social" așa cum s-a exprimat Gilles Savary. Și părerea mea , bazată pe un zvon (neoficial), este că nu se vor opri aici. Zvonul că pauzele de 24 de ore vor dispărea, deci 45 vor fi obligatorii la fiecare sfârșit de săptămână.
  2. O sa revin cat pot de repede cu mai multe info.
  3. Lucrez la o firmă romano-belgiană. Ieri ni s-a spus ca aceasta lege s-a aprobat, si a intrat in vigoare. Am primit de la firma, deja lista cu hotelurile la care v-om putea opri. Deci nu cred ca n-i se plateste cazare pe week-end, doar asa. Nu sunt patronii asa darnici.
  4. http://www.wk-transport-logistique.fr/a ... abine.html
  5. TRADUCEREA NU E PREA BUNĂ. CAUTATI PE http://www.wk-transport-logistique.fr/
  6. ȘOFERI DE CAMION, LEGEA VA INTERZICE RESTUL SĂPTĂMÂNAL ÎN CABINĂ Amendamentul la legea împotriva dumpingului social, care vrea să forțeze șoferii de camion să se odihnească lor săptămânală din vehiculul a fost discutat în cadrul Adunării și va fi votat pe 25 februarie. Profesia este sceptic. Gironde MP Gilles Savary este aproape îndeplinită. Proiect de lege sa de a lupta împotriva dumpingului social este de revizuire bun la pista de Palais Bourbon. După votul a două elemente suplimentare în cadrul Comisiei pentru afaceri sociale, procesul este în curs de desfășurare procedură accelerată. Articolul 9, care prevede ca angajatorul să se asigure că șoferii de camion să ia perioada de repaus săptămânal normală (45 h) de la cabina vehiculului lor a fost examinată în ședință publică la 18 februarie Pentru Gilles Savary, este o "măsură de respect de bază pentru demnitatea umană și dreptul muncii. Restul de week-end este un moment privat. Aceasta este o măsură care va solicita angajatorului de a găzdui și a hranei pentru șoferii de camioane la hotel și să prevadă pentru paza plătit pentru mărfurile transportate de "seturi rutiere. Această cerință specifică ales să se aplice fără discriminare pentru toate steagurile în tranzit în Franța așa. "Interdicția va afecta cea mai mare parte de transport internațional și mecanic reduce costul diferențial între conducătorii auto internaționale și interne drivere," observă el. Cu riscul de efect de bumerang pentru unele companii franceze active de peste granițe? Cu toate acestea, gradul de severitate al sancțiunilor avute în vedere împotriva angajatorilor ofensatoare (un an închisoare și amenzi de 30.000 €) pot să le facă inaplicabile. Sursa: WK Transporturi
  7. mersi ionut. as dorii mai multe detalii. de la biroul din baia sprie se promit multe, dar se aud povesti despre neplata banilor la timp.
  8. LOG TRAVI - comunitate SPANIA contact Marius +34647708585 EUROPEAN ACTIVITIES - comunitate SPANIA contact ADRIAN +40728974790 REGELE MAROCANILOR - Maramureș contact +40752121048 OMEGA TRANS - Maramureș contact VASILE +40741141111
  9. Salut colegii. Știe cineva, ceva despre firma EUROPEAN ACTIVITIES din Baia Sprie, Maramureș?
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.