Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

scania.topline

Members
  • Număr conținut

    15
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.ibmw.ro/

scania.topline's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputație Comunitate

  1. Parerea mea este ca trebuiau sa faca asa: 1) se elibereaza certificatul, bifat casuta 18 (desfasura o alta activitate decat condusul). Certificatul se elibereaza (exemplu 01.01.2014 / ora 08:00, eliberat in Satu Mare, soferul semneaza), apoi se pleaca, cu autoturismul in Germania; 2) in 01.01.2014 / ora 22:00 se ajunge la camion in Germania; 3) in momentul cand soferii introduc, cardurile in tahograf, introduc manual "alte activitati" pentru perioada 01.01.2014 / 08:00 - 01.01.2014 / 22:00; 4) se face pauza, dupa care pot incepe lucrul. Cred ca introducerea manuala a altor activitati este problema in cazul de fata, pentru ca soferii nu au facut-o.
  2. Cardurile sunt curate, fara bube. Soferii vorbesc maghiara, seful lor vorbeste maghiara. Motivul explicat clar de autoritatile maghiare este "lipsa dovezii cum au ajuns soferii la camion". Asta-i tot.
  3. Am inteles, foarte bine explicat. La tahograful digital se introduce manual. Cum se procedeaza in aceeasi situatie, dar in caz de tahograf analog? Soferii consemneaza pe spatele diagrame pei care o introduc in tahograf in momentul in care ajung la camion?
  4. Buna seara, Avem un coleg in vama Petea, pe partea maghiara, pe sensul de intrare in Romania. Camionul cu 2 soferi este imobilizat de catre maghiari, pana la plata unei amenzi de 2800 euro (1400 euro pentru fiecare sofer). "Filmul" este urmatorul: camionul a fost parcat in Germania, celor 2 soferi li s-au facut diagrame de concediu, apoi au fost dusi cu autoturismul in Germania. Dupa ce au ajuns in Germania, si-au introdus cardurile in tahograf, au facut pauza, iar dupa aceea au inceput lucrul. Azi, la intrarea in tara, maghiarii au imobilizat camionul. Motivul pentru care vor sa aplice amenda este lipsa dovezii cum au ajuns cei 2 soferi in Germania. Se stie ca "Perioada de timp necesara conducatorului auto de a se deplasa la camion se considera alta munca", insa cei doi soderi, dupa ce au ajuns la camion, au facut o pauza. V-ati lovit de aceasta problema?
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.