Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

andytzzu

Members
  • Număr conținut

    19
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de andytzzu

  1. Multumesc colegii pt raspunsuri . Ma gandeam ca e mai practic cu o tableta care sa faca treaba buna la navigare si sa inlocuiasca si laptopul . Tot mai bine e cu un GPS dedicat care sa se ocupe doar de navigare . Era doar o intrebare , eram doar curios daca vreun coleg e mai multumit de o tableta decat de GPS+laptop . Drumuri bune colegii
  2. Salutare colegii . Sunt curios daca vreun coleg si-a inlocuit GPs-ul si laptopul cu o tableta cu GPS? Ma gandesc ca e mai usor sa ai un singur dispozitiv care sa te ajute in ambele probleme . A incercat cineva? Ceva sfaturi? sau e mai buna varianta cu doua dispozitive? Drumuri bune colegii
  3. Deci tre sa trec prin birocratia romaneasca cu infiintarea unei firme de curierat.multumesc
  4. As vrea sa-mi incerc norocul cu un pic de coletarie internationala cu un Mercedes Sprinter de 3.5t . vreau sa aleg Anglia ca am acolo destui prieteni sa ma ajute. Imi poate spune cineva ce amenzi risc in europa daca activitatea mea ar fi mai putin legala? Nu vreau sa-mi omor nervii cu infiintarea unei firme si birocratia romaneasca. As dori sa stiu la ce riscuri ma expun prin Europa pentru o asemenea "ilegalitate" . Va multumesc .Drumuri bune la toti!
  5. Am o nelamurire cu timpii de conducere si de odihna si sper sa ma ajute cineva cu un raspuns. Lucrez pe tahograf digital si de asta ma preocupa aceasta problema! Timpul meu de condus zilnic e urmatorul : - De la 03.30 la 04.30 - De la 11.15 la 12.15 - De la 12.50 la 13.50 - Si de la 16.30 la 17.30 In total ar fi 4 ore de condus zilnic. Programul de munca find de 5 zile consecutive dupa care urmeaza 2 zile de liber. La aceasta perioada de condus trebuie sa am obligatoriu 11 ore de odihna zilnica?
  6. Multumesc pentru vizualizari ca de sfaturi sunt plin!
  7. Doresc sa achizitionez o statie radio pentru un microbuz. Problema e ca statia care as vrea sa o cumpar ar trebui sa indeplineasca cateva conditii.prima conditie ,difuzor frontal ,a doua conditie , alimentare la bricheta , pentru mutare mai usoara de pe un microbuz pe altul .A treia conditie ar fi ca antena sa fie una mica , tot pentru usurinta in mutare. Astept un mic ajutor , cu o parere , cu o oferta de la un magazin online , orice.Multumesc AQm gasit ceva la conditiile mele si la un pret acesibil http://www.e-php.ro/articol/STATII_RADIO_CB/Statii_radio_Intek/_Statii_Intek_M-150_Squelci_Automat,_Roger_beep,_DIFUZOR_FRONTAL,_Statie_Radio_+_antena_Micro_30_mag-736.html Poate cineva sa-mi dea detalii despre acest model?
  8. Degeaba munciti unii in Europa , mentalitatea tot in epoca de piatra v-a ramas .Pacat!
  9. Comsion ca sa muncesc? Adica spaga ca vreau sa muncesc .Nu sunt de acord . Problema nu e salarul ci firma unde sa gasesti de munca. Ca incepator mai "inghiti " pentru inceput si un salar mai neconvenabil dar asta nu inseamna sa accepti la nesfarsit . Sfaturi concrete nu da nimeni dupa cum se vede , cred ca mai bine ar fi ca incepatori sa ne agatam de tot ce gasim , sa facem pe sclavii , pentru experienta , sa muncim la o firma , sa ne trimita acasa , sa nu ne dea bani , iar sa cautam , iar alta firma si tot asa pana gasim ceva bun in functie de norocul fiecaruia .
  10. Interesanta mentalitate colegule Sa facem cum spui tu. Sunt incepator si vreau sa urc treptat-treptat spre camion + semiremorca. Cine mi-ar da pe mana o duba de 10-20.000 euro? Dar cine mi-ar da pe mana un camion de 7.5 de 20-30.000 euro ? Si cine mi-ar da un camion peste 7.5 de peste 50.000 euro ? Cu mentalitate de asta nu ajungem nicaieri . Poate ar fi valabila mentalitatea asta la un pusti , poate
  11. Teoria ca teoria , dar practica ne omoara ! Teorie se poate face la greu pe acest forum dar un sfat mai greu se da. Toata lumea e numai pareri , numai teorie . Dar nimeni nu face o recomandare , nu da un sfat : " Firma X se mai uita si la soferi incepatori , conditiile sunt x , y ,z , tre sa te astepti la x , y , z , o sa fie probleme in legatura cu x , y z " Daca tot sunt experimentati pe acest forum , ar putea da o mana de ajutor , sa dea un sfat , o recomandare , o atentionare . De ce sa patim toti la fel la inceput , probleme , bataie de joc din partea firmelor plus altele , cand exista cunoscatori care ar putea indruma putin incepatorii ?? Daca e asa greu pe forum sa primim o mana de ajutor , in trafic nici sa nu ne mai asteptam la asa ceva !
  12. Sau pentru un incepator ar fi mai bine sa accepte orice ?sa se injoseasca , sa munceasca pe bani de nimic , sau sa nu primeasca bani deloc , sa stea plecat fara bani pentru mancare de la firma doar pentru experienta ? daca suntem incepatori sa lasam firmele sa-si bata joc de noi si sa ne trateze ca pe sclavi doar pentru ca avem nevoie de experienta?
  13. Chestia cu 800 euro a fost doar un exemplu , am facut referire la ce spunea un coleg ca un incepator vrea si un salar de peste 1000 ca un sofer experimentat .Si am dat exemplu ca as pleca de la un salar de 800 si pe masura ce creste experienta sa mai creasca si salarul. Problema nu e ce salarizare ar accepta un incepator , problema e ca un incepator gaseste mai greu un loc de munca .
  14. Chestia cu 800 euro era doar un exemplu si nu am zis ca le vreau pe toate si in weekend sa fiu acasa . Vreau sa muncesc nu fetite la cabina. Dar dupa perioada in care esti in curse si te trimit acasa cum ar fi sa nu te mai cheme inapoi si poate nici banii care i-ai muncit sa nu ti-i trimita? Nu cred ca e chiar un vis o firma care sa se uite si la soferii incepatori si sa nu faca scalvi din ei
  15. Pai o firma serioasa mi-as dori si eu , sa semnez pentru 2 ani , sa fiu sigur ca timp 2 ani am un loc sigur de munca , nu plimbat de la o firma la alta , dar munca sa fie nu sclavie si bataie de joc timp de 2 ani. Si nu vreau sa fiu platit ca un sofer experimentat , sa incep de exemplu cu un salar de incepator de 800 euro si lunar pe masura ce prind si experienta sa-mi mai creasca salarul
  16. E buna chestia ca scolile de soferi sa fie dotate cu un camion+semiremorca pentru cei care vor categ.CE , e bun ca aplicantul isi face un habar despre ce inseamna sa conduci un camion cu semiremorca , oricum la o angajare nu conteaza pe ce ai facut scoala ci experienta profesionala!
  17. Colegule shogun_tm , nu sunt in cautarea unei firme care are in dotare doar un camion+semiremorca , ci a unei firme relativ mari . E logic ca firma care detine doar un camion sau doua nu o sa angajeze in veci incepatori. Caut o firma care ia in considerare si incepatori . Nu visez ca imi va da cineva din prima un camion pe comunitate , pentru ca e un pic de inconstienta sa te urci singur pe un camion cand ai experienta zero , fara cineva experimentat langa tine care sa te indrume e o saptamana , doua , trei , o luna . Ai si tu dreptate cu "Accepta sa lucrezi si de la moara pana la gara pana te obisnuiesti cu gabaritul" .Problema e ca si la firmele astea ma intalnesc cu o piedica , EXPERIENTA. Daca toate firmele din tara vor experienta , toate firmele din Europa vor experienta , atunci noi , incepatorii , de unde sa pornim ? Am gandit cum spui si tu , sa incep treptat , de la o masina mica la una mai mare , si tot asa , dar mereu apare piedica cu experienta .
  18. Sunt un membru proaspat al acestui forum!Felicitari celor care au creat acest forum.Mult respect ,sanatate si drumuri bune soferilor! Am permis categ.B de 6 ani , acum 2 ani am luat si categoriile C,D,E .La momentul respectiv eram interesat mai mult de categ.D , Categ,C si E le-am facut la insistentele instructorului pt. ca spunea ca ar da mai bine la o angajare sa am si C si E. Am lucrat pe microbuze , intern si extern putin . Din pacate s-a cam stricat treaba cu microbuzele si cu transportul de persoane , mi-as dori sa incep sa lucrez cu categ.C si E dar ma impiedic de bariera numita EXPERIENTA .Peste tot unde am incercat sa ma angajez imi apare in fata aceeasi problema , experienta , toata lumea vrea soferi cu experienta . M-ar interesa sa lucrez pe TIR pe Europa , am intrat pe forum , in speranata ca voi gasi o informatie buna , o indrumare , spre o firma care m-ar sustine sa sa fac acest pas , dar pe forum nu am gasit nimic util , certuri intre membri , care e mai sofer , care e mai tare .Raspunsuri clare despre firme nu sunt exacte , pareri impartite , ba ca e bine , ba ca nu e bine , ba ca sunt seriosi , ba ca sunt neseriosi. E greu tare sa fii incepator , piedici peste tot , indrumari mai putine sau gresite. Cateodata parca regret banii cheltuiti pe adaugare categorii , atestate ,card tahograf .Degeaba am permis european , 3 atestate si card . Cu banii care i-am cheltuit mai bine plecam intr-o vacanta exotica. Oare in toata europa asta nu se gaseste o firma serioasa unde se pot angaja soferii fara experienta .Nu sa ne angajam la orice firma nimerim pt o luna de experienta , apoi la alta firma pt alta luna de experienta si tot asa din firma in firma de parca am fi tigani cu cortul. Chiar nu exista o firma serioasa la care pot apela incepatorii?Chiar nu avem sanse sa gasim ceva daca suntem incepatori?
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.