Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

YDAANDREI

Members
  • Număr conținut

    13
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Orice postat de YDAANDREI

  1. Buna dimineata, Stiu la ce va referiti, cunosc foarte bine nenumarate cazuri in care s-a primit motorina mai neagra decat petrolul in sine, de iti era frica sa o bagi in rezervor, asa este in Romania pentru ca asa au fost invatati, sa nu se comenteze. Motorina va fi Petrom, Rompetrol sau MOL, aceeasi pe care o gasiti si la peco. Daca ai timp sa cauti, gasesti si la pretul asta. Si nici un strop nu va intra in rezervoarele mele pana nu i-au mostra din ceea ce vrea sa imi furnizeze, ca nu isi bat ei joc de munca mea. Daca nu se doreste lucrul asta, nu accept nimic, il trimit inapoi pe poarta pe care a intrat. Vad eu cum ma descurc dupa aceea, oricum o sa-mi fac si card la un peco prin apropiere de firma, in caz de se intampla ceva sa pot trimite colaboratorii sa alimenteze, suportand diferenta pe costurile mele. Si pe langa acesta voi avea si rezerve, exclusiv pentru astfel de situatii. Totul se discuta la semnarea contractului cu furnizorul de motorina. Daca accepti unele conditii de la inceput, asa o tii pana la capat. Va multumesc mult. Am sa deschid un topic nou la sectiunea de publicitate pentru a nu incalca regulile forum-ului. Alte discutii le vom dezbate pe acel topic. Drumuri bune fara incidente.
  2. Buna ziua! Imi cer scuze. M-am gandit ca din moment ce nu sunt inca intrat in sistemul fiscal, sa nu deschid inca un anunt publicitar, ci doar m-am gandit sa anunt cumva ca se va deschide o firma ce va venii in ajutorul transportatorilor. Doar am pus la punct bazele si structura pe care aceasta va functiona. Activitatea propriuzisa inca nu a inceput. Imi cer scuze daca am incalcat regulile. Am sa deschid un nou topic la sectiunea de publicitate. Va multumesc. Toate cele bune.
  3. Va multumesc domnule Neculai. Astept mesaj pe forum de la dumneavostra cu un e-mail unde va voi trimite date de contact si descriere mai amanuntita cu procedurile, preturile si serviciile oferite. Doamne ajuta zic si eu sa rezolv cat mai repede cu toate formalitatile si sa-i dau drumu la treaba. Ca si clientii ce vor dorii sa colaboreze cu mine sa inceapa sa taie din costuri. Sper sa reusesc sa obtin cel mai mic pret posibil pe litrul de motorina. Studiez si optiunea de a pune la dispozitia colaboratorilor un Biodiesel de calitate ce nu va aduce mai multe daune decat economie, pe care as reusii sa il aduc la un pret sub pragul de 4.55 ron, sau chiar mai putin depinde de furnizori,de seriozitatea lor si de calitatea produsului ce il pun la dispozitie. Am incercat mult piata si cum la noi in Romania se poate intampla orice, sunt multe obstacole in ceea ce priveste calitatea produselor engross, si nu intodeauna ce este ieftin este si bun. Va multumesc, Drumuri bune si fara incidente.
  4. Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am nimerit bine sub-forum-ul dar m-am gandit ca ceea ce intentionez sa dechid vine in ajutorul tuturor transportatorilor. Ma numesc Adrian si intentionez sa deschid o firma ce va avea ca activitate prestarea de servicii de asistenta pentru firmele de transport de toate marimile. Principala "asistenta" ce va fi pusa la dispozitie la inceput, este cea de asigurare a combustiubilului la un pret sub piata romaneasca. Adica sediul firmei va fi in Timisoara si va gazduii pentru inceput 2 rezervoare cu cuva de 3500 sau 5000 l fiecare si voi achizitiona motorina vrac ce va fi pusa la dispozitie frimelor ce vor sa devina partenere la un pret foarte apropiat de cel cu care le este furnizat combustibilul la propriile sedii. Adica transportatorii vor avea ocazia de a face alimentarea flotei de mai multe ori cu motorina la pret engross. Adica pretul motorinei va fi intre 4.6 si 4.7 ron sau chiar mai scazut in functie de evolutia pretului combustibililor la nivel national. La fel si Add Blue va fi disponibil tot la preturi de engross. Plata se va face pe baza de factura, se pot face plati esalonate la saptamana sau la luna in functie de disponibilitatea costurilor si a platilor de catre clientii firmelor de transport, sau se poate intocmi un card de combustibil pe baza caruia se va efectua alimentarea.. Al doilea serviciu ce va putea fi disponibil la scurt timp este asistenta mecanica a flotei firmelor partenere, reparatii mecanice, schimburi de anvelope, la preturi foarte mici in comparatie cu piata, si posibilitatea de stationare indelungata a utilajelor, in funtie de evenimentele ce pot aparea. Vor mai fi disponibile si servicii pentru soferi : cazare, dus, cantina cat si servicii medicale prin intermediul altor colaboratori de profil. Pe viitor doresc sa extind aceste servicii si pe comunitate. Va multumesc mult de tot. Va doresc success si caltorii fara incidente. Astept comentariile dumneavoastra cu privire la ce servicii mai pot fii incluse, servicii de care aveti nevoie in a va desfasura activitatea de transport cat mai efficient si mai rentabil. O zi buna.
  5. Multumesc mult colegi! Am prezentat camioanele de mai sus deoarece la acestea m-am orientat in raport de pret km doar ca nu stiu ce alegere sa fac deoarece nu vreau sa fac vreo prostie sa imi i-au un camion care sa 'manance' mai mult decat produce.o sa va transmit preturile la care le-am gasit: -Renault Magnum-26.800 (s-a vandut oricum);Nu stiu exact daca are motor Mack sau Volvo. -DAF XF 105.460 Fab. 2009-28.000 si cel din 2008 21.250; -IVECO stralis- 19.600; -Scania -28.600(s-a vandut); -MAN TGX din 2008- 23.250; -MAN TGX din 2007- 20.250; -Mercedes Actros 510- 34.000(la fel s-a vandut); Volvo am gasit 2 care as putea cu greu sa le achizitionez: Volvo FH 440 motor D13A, manual 12+2, E5 din 2009 cu 412.000 Km cabina Globetrotter -37.900 Volvo FH 440 motor D13A, automat 12+2, E5 din 2010 cu 554.000 Km labord, cabina Gtr XL- 43.400 Mentionez ca vreau sa i-au in lesing unul sau 2 din acestea prezentate sau alte camioane pe care le gasesc la pret bun si cu posibilitatea de achizitionare in leasing. Doar ca vreau sa stiu la ce sa ma astept pentru a-mi planifica cheltuielile de la inceput sa nu fiu luat prin surprindere. App de cei de la Roman mi-au trimis o oferta cu 65.000EUR cap tractor nou cu motor MAN de 440 CP,cutie manuala MAN cred . Nu mi-au rasp daca poate fi luat in leasing. Eu as opta in momentul de fata pe 2 IVECO stralis de 500 CP in leasing sau un Volvo cel de 37.900 prezentat mai sus. Acum nush daca fac o alegere buna. Am auzit ca sunt proaste la electronica dar pe nimeni nu am auzit de mecanica. Daca stam sa ne gandim toate au probleme ca doar sunt SH nu sunt noi,pot aparea fel de fele de probleme depinde cum au fost exploatate,ca nici eu nu merg pe premiza ca nu o sa bag nici un ban in masina,trebuie daca vrei sa faci treaba sa intretii camionul. Acum ast si parerile dumneavoastra. Va multumesc. Drumuri bune si multa sanatate!
  6. Multumesc mult colegu! Drumuri bune si multa sanatate. Am tot cautat poze si date despre ROMAN autotractor 19.440 ,am cerut o oferta de pret,au unul cu motor MAN D 2066, 6 cilindri in linie, supraalimentat, cu EVB cu cutie Tip: ZF 16 S 2220, mecanică sincronizată cu 16+2 trepte,tot de la MAN cred, si cabina o au schimbata inca nu am vazut ce fel de materiale au folosit, dar m-ar bate gandul daca e oferta buna si finantarea avantajoasa,tinand cont ca sunt cam dornici sa faca vanzare, sa achizitionez unul nou,ce e nou e nou, chiar daca e ROMAN hai ca poate nu tine 1.000.000 Km dar cred ca isi face treaba,pana la urma nu ar strica putina promovare pentru utilajele autohtone. Dar acum nu stiu ce sa zic sa vedem ce oferta imi trimit. Drumuri bune si numai bine.
  7. Buna ziua colegi! Va rog imi puteti transmite cateva pareri, din experienta dumneavoastra,despre urmatoarele camioane.??? 1)Renault Magnum 500 DXI E5,motor DXi 13 an 2009 cu Cutie automata,647000 Km efectuati- - Ce parere aveti despre modelele Magnum? Ce probleme pot intalni dupa numarul de Km afisat mai sus? Motor,Cutie? (motorul si cutia sunt de la Volvo sau doar mototrul? 2) DAF XF 105.460 E5 an 2009 cu 568000 Km efectuati-cutia automata-- despre modelele DAF ce pareri imi puteti transmite? Ce probleme ati intalnit in exploatare? Cutiile automate de la DAF isi fac treaba cum trebuie,ati intalnit ceva probleme? 3)DAF XF 105.460 E5 an 2008 cu 823000 Km la bord-cutie automata- Dupa acesti Km mai este rentabil un cap tractor sau pica piese dupa piese,una dupa alta? mai ales cutiile automate,as vrea sa stiu o parare de la dumneavoastra care ati lucrat cu astfel de autocamioane,ce probleme ati intalnit,si mai ales dupa 800000 de Km rulaj? 4)IVECO Stralis 500 motor F3BE3681B*S, E5, cutie manuala,fabricatie 10-2008 cu 535.000 Km rulaj- despre modelel IVECO ce detalii imi puteti transmite? Mai ales despre cel prezentat mai sus. Necesita investitii mari dupa 500000 Km? Apar probleme grave,iremediabile in scurt timp? 5)Scania R480 Topline CR19,an 2008, motor DT 1217, E4, cutie manuala, 431000 Km la bord. Despre modelele Scania ce parere aveti? Am auzit lucruri bune despre Scania,dar pana nu ai in exploatare nu sti la ce te poti astepta. Colegii care au lucrat pe Scania ce parere imi puteti transmite? 6)MAN TGX 18.440 E4, motor D2066LF36, cutie automata, 579000 Km, fabricatie 06.2008. Despre acest model ce puncte slabe si ce puncte forte imi puteti transmite? 7) MAN TGX 18.480 E4, motor D2676LF05, cutie automata, 870000 Km, fab 10.2007. Mercedes Actros 1851 LS V8 PowerShift,E5, motor OM502LA V/1, automat 16 trepte, 650000 Km. O intrebare. Daca un cap tractor are doar un rezervor ii pot atasa un al doilea rezervor? Este atat de cat simplu sau implica prea multe? Va rog colegii imi puteti ransmite cateva idei,dumneavoastra ce ati alege dintre modelel mentionate mai sus,sau care ar fi cea mai buna alegere? Drumuri bune va doresc,si multa sanatate.
  8. Buna ziua! Va rog imi pueti spune o parere despre: 1)Renault Magnum 500 DXI E5 an 2009 cu Cutie automata,647000 Km efectuati- - Ce parere aveti despre modelele Magnum? Ce probleme pot intalni dupa numarul de Km afisat mai sus? Motor,Cutie? (motorul si cutia sunt de la Volvo sau doar mototrul? 2) DAF XF 105.460 E5 an 2009 cu 568000 Km efectuati-cutia automata-- despre modelele DAF ce pareri imi puteti transmite? Ce probleme ati intalnit in exploatare? Cutiile automate de la DAF isi fac treaba cum trebuie,ati intalnit ceva probleme? 3)DAF XF 105.460 E5 an 2008 cu 823000 Km la bord-cutie automata- Dupa acesti Km mai este rentabil un cap tractor sau pica piese dupa piese,una dupa alta? mai ales cutiile automate,as vrea sa stiu o parare de la dumneavoastra care ati lucrat cu astfel de autocamioane,ce probleme ati intalnit,si mai ales dupa 800000 de Km rulaj? 4)IVECO Stralis 500 motor F3BE3681B*S, E5, cutie manuala,fabricatie 10-2008 cu 535.000 Km rulaj- despre modelel IVECO ce detalii imi puteti transmite? Mai ales despre cel prezentat mai sus. Necesita investitii mari dupa 500000 Km? Apar probleme grave,iremediabile in scurt timp? 5)Scania R480 Topline CR19, motor T 1217, E4, cutie manuala, 431000 Km la bord. Despre modelele Scania ce parere aveti? Am auzit lucruri bune despre Scania,dar pana nu ai in exploatare nu sti la ce te poti astepta. Colegii care au lucrat pe Scania ce parere imi puteti transmite? O intrebare. Daca un cap tractor are doara un rezervor ii pot atasa un al doilea rezervor? Este cata de cat simplu sau implica prea multe? Va rog colegii imi puteti ransmite cateva idei,dumneavoastra ce ati alege dintre modelel mentionate mai sus? Drumuri bune va doresc,si multa sanatate.
  9. Colegi care lucreaza si au lucrat pe Iveco si Renault! Imi puteti transmite va rog ce probleme ati intalnit? Defectiuni majore/minore ;care credeti ca sunt cele mai slabe punte ale acestor doua marci;pe ce parte au fost necesare intervenii mai dese?:Electronica sau mecanica? Daca se poate si pentru modelele automate si pentru cele manuale? Cutiile automate sunt pretentioase? Apar defectiuni majore la ele! Daca ati intalnit va rog daca puteti sa imi transmiteti si mie. Multumesc mult Drumuri bune si multa sanatate!
  10. Sa iti ajute D-zeu colegu in tot ce iti propui. E bine daca ai un istoric de service bun la masina. Eu vreau sa achizitionez din Olanda de la o firma care permite persoanelor juritice din Romania sa cumpere in lesing camioane si utilaje, si nu prea dau detalii privind istoricul masinilor si nici garantie nu dau,doar zic ca au o revizie generala facuta la service-ul firmei respective. Acum sper sa fie bine,ca trebuie sa rezerv masina si sa plec in olanda sa o i-au. Dar sa vad daca rezolv sa o cumpar pe firma unui prieten ca el poate de minim 15% avans,pe mine ma obliga sa dau 40% si dupa nu mai ies cu cheltuieliele-:licente,asigurari,inscriere,drumuri,revizie la masina,schimb de ulei,placute,poate 2 cauciucuri,revizii la cutie,diferential,cardan,electronica,servo,compresor,popa de injectie,injectoare,pompa AdBlue,conexiunea dintre rezervoare,turbo,etc ca nu ma bazez eu pe ce vrajeala imi dau aia de acolo ca nu imi pltesc ei daunele daca raman in pana ca nu ofera garantie cum am mentionat si dupa ce am terminat cu astea,bani de autosustinere cum a precizat si colegu(2-3 luni). Eu mize pe Iveco de 500CP E5 cu 500000km la bord,cauciucuri fata 30%,spate 60% cutie manuala,am auzit ca are bag-uri multe la electronica dar din cate stiu belele sunt de la calculatorul central si asta din cauza ca nu prea au izolatie buna pe conexiunile de pe pe placa de baza,din cate am tot intalnit,oricum o revizie la calculator i fac cu diagnoza cu tot,vreau sa imi cumpar eu softul de diagnoza. Multumesc Drumuri bune si sanatate!
  11. Va rog un sfat o idee. Despre autocamioane ce se poate spune,la ce reparatii serioase sa ma astept dupa numarul de km mentionat mai sus? Si despre fiabilitate ce puteti spune? La Renault motoarele DXI am inteles ca sunt de la Volvo? Sau am auzit gresit! Iveco Stralis sunt chiar asa de nefiabile la electronica? Din cate am inteles! Dar la capitolul mecanica,cum se comporta? Si inca ceva am inteles ca este cel mai indicat sa ai un cap tractor cu putere cat mai mare pentru a putea face fara griji transporturi cu volum mic si greutate marita 18-20t,ca din cate am inteles daca pui 20t pe un camion cu 400-420CP te rogi de el sa ajunga la 90km/h dapa-i sa mai prinzi si vreo panta abrupta! Astept parerile dumneavoastra! Alta chestie care ma macina, daca D-ne fere raman in pana pa autostrada si cu chiu cu vai il trag in prima parcare,il pot repara in parcare sau e musai sa il duc la un service autorizat? Asta la modul in care imi dau seama care este problema,sa am un laptop cu softul de diagnoza la mine sau sa cer indicatiile unui mecanic profesionist(la mecanica ma pricep si eu,sa schim piese,sa imi dau seama cat de cat de simptomele care le prezinta masina). Spun asta ca banuiesc,ca ai putea sa te ruinezi daca ramai in pana si apelezi la serviciile straine de service,plus cateva amenzi se penalizari de la client,la ce scoruri sunt. Va multumesc. Drumuri bune si toate cele bune! Va rog daca puteti sa imi oferiti un sfat,o precizare,o remarca,o idee!
  12. Buna ziua! Sunt nou pe forum si sunt nou si in 'clubul soferilor profesionisti'. Vreu sa aflu si eu daca in zilele de astazi se mai merita sa imi infiintez o firma de transport,sa imi ahizitionez un cap tractor(optional si o remorca) in leasing. Si dupa ce am rezolvat cu toate documentele necesare pentru a fi 100% in regula si legal pentru a efectua transport in EU(licente,asigurari,inspectii tehnice,etc.), sa caut colaborare cu o firma serioasa din Europa ex: Freja-DK, Loditrans-ES, Logesta-ES, Lkw Walter-D,Lkw Augustin-A etc, pentru a efectua transport de marfuri pe comunitate. Binenteles daca este posibil acest lucru,ma refer daca i-au legatura cu aceste firme ma va baga cineva in seama,mai au interesul de a cauta noi colaboratori cu utilaje propii,adica mai functionaeaza transportul in EU astfel incat sa mai fie loc si pentru oameni dornici sa munceasca pentru ei nu pentru altii(am uitat sa mentionez eu vreau sa conduc masina,nu vreau sa angajez sofer). Si inca ceva,din moment ce pentru ca o firma de transport nou infiintata este obligata ca pentru achizitionarea in leasing a unui cap tractor sau orice alt utilaj sa plateasca avans minim e 40% si sa detina un precotract valabil de la o firma care i va garanta curse. Intrebarea mea este,pot sa achizitionez utilajele printr-o alta firma care este deja pe piata transportatorilor de cativa ani,si poate achizitiona cu un avans minim de 15%.Dupa care sa fac contract de inchiriere cu firma respectiva si sa trec pe factura suma leasingului si sa achit eu diferenta pe care o opretse statul impozit,iar licenta de transport va fi eliberata pe firma carea a achizitionat masina si pe cea care o foloseste pentru transport sau doar pe una din ele. La tipul de cap tractor m-am orientat,in functie de bugetul pe care il detin, la Renault Megnum 500E5-automat sau Premium 450E4-automat; Iveco Stralis 500E5-manual, Man TGX 440E4-automat toate intre min-500000-max-600000Km parcursi si poate Daf XF460 E5-Automat(peste 700000)-semiremorca cu prelata sau frigo(nu stiu care are cerer mai mare pentru transport) Va multumesc pentru timpul acordat citirii povestii de mai sus. DRUMURI BUNE SA AVETI,MULTA SANATATE
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.