Jump to content

Abel Cavaşi

Members
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Abel Cavaşi

 • Rank
  Incepator
 • Birthday 10/05/1965

Contact Methods

 • Website URL
  http://abelcavasi.blogspot.com
 • Yahoo
  abelcavasi

Profile Information

 • Location:
  Satu Mare
 1. La mulţi ani forumului! Să ai grijă de el, Căline, căci este un forum foarte preţios! Şi să nu cedezi la tentaţiile materiale care vor urma şi la propunerile „indecente” pe care ţi le-ar putea face „binevoitorii” care privesc din umbră.
 2. Să înţeleg că şoferul nu are nicio obligaţie în legătură cu ora afişată?
 3. Am instalat progrămelul FoxtrotGPS, dar n-am reuşit să înţeleg încă dacă pot sau nu pot să-l folosesc cu ajutorul telefonului. Oricum, în cel mai rău caz voi face rost de un receptor GPS, să văd ce pot programele de pe laptop în comparaţie cu navigatorul.
 4. Am un Nokia 6710 navigator. Oare l-aş putea folosi ca receptor GPS pe laptop (linux, Ubuntu) sau trebuie să-mi cumpăr receptor GPS separat?
 5. Foarte interesant şi drăguţ! Felicitări inventatorului!
 6. Sunt de acord cu asta. Dar ai văzut vreodată linie discontinuă la mai puţin de 50 de metri după calea ferată?
 7. Adică poţi depăşi cu trecerea peste linia continuă?
 8. Mulţumesc pentru observaţia bine fondată! Aici se vede un exemplu în care contează experienţa (eu am învăţat doar teoria ce mi-a fost necesară la examene). Se pare că, într-adevăr, firma este cea care plăteşte (amenda, desigur, nu celelalte consecinţe).Ok. Dar atunci cum decurge relaţia dintre şofer şi firmă? Dacă şoferul depăşeşte programul fără voia firmei, este sancţionat de firmă? Sau cum îşi manifestă firma voinţa ca tu să depăşeşti programul? Este suficient un simplu mesaj pe telefon ca tu să accepţi depăşirea de program? Ce mijloace legale ai să lupţi împotriva firmei dacă aceasta nu recunoaşte că te-a obligat să depăşeşti programul? În contractul de muncă se stipulează asemenea situaţii? Mulţumesc!
 9. Sper că nu vorbeşti serios... Firma nu are cum să plătească toate consecinţele legale la care te supui când depăşeşti programul. Ce te faci dacă ucizi un om cu programul depăşit? Singurul organ care îţi poate permite să încalci o lege este legiuitorul însuşi. Dacă firma este atât de presată şi are argumente, va face o cerere la organul competent care te poate sancţiona pe tine ca şi conducător auto. În consecinţă, va primi o derogare sub forma unui act scris pe care ţi-l va transmite ţie şi doar aşa te vei putea disculpa în faţa legii.
 10. Te poate obliga firma să depăşeşti programul?
 11. Depăşirea este permisă doar dacă ai spaţiu suficient ca să nu treci peste linia continuă care se află la mai puţin de 50 de metri de trecerea la nivel.
 12. Presupun că o explicaţie ar fi faptul că s-a deplasat încărcătura în momentul intrării în viraj.
 13. Să înţeleg că nimeni, nimic? Să înţeleg că toţi care aţi fost amendaţi n-aţi avut nimic de obiectat? Sau aţi avut de obiectat, dar n-aţi ştiut cum? Sau aţi ştiut cum, dar aţi considerat că nu merită efortul?
 14. Am votat „câştig mai bine” pentru că n-am avut decât o singură posibilitate şi asta mi s-a părut a fi cea mai plauzibilă, dar mi-ar fi plăcut să pot pune şi ce-a de-a treia variantă.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.