Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

DafXF

Members
  • Număr conținut

    128
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de DafXF

  1. Cand spui "se merita" la ce anume te referi? Daca tu crezi ca esti potrivit pentru aceasta meserie,ca si orice persoana poti sa urmezi o scoala de soferi,iar apoi...cum iti este norocul. Trebuie sa iei de la inceput in calcul ca nu este o meserie usoara,mereu pe drumuri,mereu expus la pericole. Partile frumoase..ei bine aici sunt multe,dar le vezi doar daca iti place ceea ce faci. Dupa o viata de tirist,poti sa te alegi cu multe sau cu...nimic,dar asta depinde doar de tine.
  2. ACCIDENT GRAV: Autocar cu ROMÂNI, răsturnat în Franţa. Un bebeluş mort şi ZECI de RĂNIŢI Conform surselor citate de ziarul local francez, un bebeluş a murit în accident. Alte 40 de persoane au fost rănite, 30 fiind în stare gravă, iar trei în stare critică. Autocarul care transporta cetăţeni români implicat în accidentul din Franţa aparţinea unei firme din Bistriţa şi fusese închiriat unei firme din Suceava, deplasându-se din direcţia Madrid spre România, a informat duminică Ministerul român de Externe, la solicitarea MEDIAFAX. "Din datele pe care le avem până în prezent de la Centrul Operaţional Naţional din Paris care ţine legătura cu autorităţile de la faţa locului, ar fi vorba despre aproximativ 20 de răniţi grav şi 20 de persoane rănite uşor", menţionează MAE în precizarea remisă MEDIAFAX, în care nu se face referire la persoane decedate. De asemenea, potrivit MAE, din informaţiile preliminare rezultă că este vorba despre un autocar al unei firme din Bistriţa, care a fost închiriat unei firme din Suceava. "În urma discuţiilor cu patronii firmei, rezultă că pasagerii erau cetăţeni români care se deplasau din direcţia Madrid spre România. Nu există o evidenţă centralizată a acestora", a evidenţiat MAE. Centrul Operaţional Naţional din Franţa a informat că a început deja transportarea răniţilor cu elicopterul la spitale din regiune: două victime la Nisa, una la Marsilia şi trei la Toulon. La faţa locului urmează să se deplaseze subprefectul francez din Var. Circulaţia pe A8 a fost întreruptă pe ambele sensuri. De asemenea, potrivit MAE, au fost alertaţi atât consulul general al României la Marsilia, care se va deplasa la faţa locului, cât şi consulul onorific al României la Nisa. Potrivit ziarului Var Matin, accidentul a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora României) pe autostrada A8, pe sensul Nisa - Aix, în apropierea localităţii Vidauban. Autocarul care transporta turişti români s-a răsturnat cel mai probabil după explozia unei anvelope. http://www.realitatea.net/accident-grav-autocar-cu-romani-rasturnat-in-franta-un-bebelus-mort-si-zeci-de-raniti_999964.html
  3. ceea ce spui tu se numeste un inceput de afacere,si in conditiile tale o sa ramana administratorul singur pe site. Nu poti sa obligi pe nimeni sa plateasca ceva ce nu vrea,de aceea administratorul site-ului a lasat posibilitatea de a DONA bani,fara sa ceara el o suma fixa fiecarui membru inregistrat,fiecare da cat poate si cat doreste,unii mai mult,altii mai putin..
  4. Cat timp respecti pauza si nu depasesti 4:30 H de condus poti sa iti faci programul cum vrei tu.
  5. Am citit si eu postarile anterioare dar nu am gasit raspuns la intrebarea mea...pentru Germania si Italia care ar fi antena ideala,ma intereseaza marimea antenei si firma de la care sa o cumpar(digi,dolce..etc).
  6. Mai ai husele? La XF nu se potrivesc oare?
  7. O intrebare am sa iti pun! Te numesti sofer profesionist,care detine si atestat profesional? Daca da,atunci o sa stim ca banul inca odata are prioritate...
  8. Colegii care tot comenteaza,nu inteleg de ce sunteti atat de frustrati!?! Poate ca minte,dar poate ca e adevarat ce spune! Si stand aiurea pe forum legandu-va de unul si de altul nu o sa va gasiti de lucru.Inloc sa il intrebati cum v-ati putea si voi angaja acolo unde este el voi il faceti in toata forma,ca dee` e mai usor sa arunci cu o piatra decat sa il intrebi frumos cum a ajuns sa fie ANGAJAT nu SOMER! Poate ca unii dintre voi isi merita soarta,si anume aceea de a sta acasa! Din cati ati postat pana acum doar pe unul l-am vazut sa fie interesat sa munceasca,restul va plictisiti acasa,lasatii sa munceasca pe cei care vor,restul jucati-va mai departe pe calculator!
  9. Domnule Mario,nu stiu cat de bine se intelege dar sper sa poti sa iti dai seama ce scrie.
  10. Stiam si eu ca pot sa conduca si fara pauza de 45 minute,dar ce nu intelegeti voi,este ca eu am postat modelul dat in ghidul pe care l-am primit acum o luna sau doua,se numeste Ghid pentru stabilirea perioadelor de conducere si de odihna ale conducatorilor auto. Daca cei de la IFPTR au gresit cu ceea ce au scris in acel ghid atunci am gresit si eu,dar programul de condus pe care l-am postat nu cred ca ar fi gresit,si ar fi bun de urmat de un echipaj.
  11. Cu tot respectul domnule Mario,dar nu e tot timpul doar asa cum stiti dumneavoastra. Ceea ce am scris eu este in Ghidul AETR Pentru stabilirea perioadelor de conducere si de odihna(am primit si eu ceva manuale noi de vre-o luna sau doua..imi place sa ma informez despre meseria mea,si sa aflu ce se mai schimba nou in regulament) pe care il recomand tuturor sa le mai studieze din cand in cand. Conform regulamentului 561/2006 capitolul 4 litera "o" „conducere în echipaj”: situația în care, pe parcursul unei perioade de conducere cuprinsă între două perioade de repaus zilnice consecutive sau între o perioadă de repaus zilnic și o perioadă de repaus săptămânal, se află cel puțin doi conducători auto la bordul vehiculului pentru a asigura conducerea. Pe parcursul primei ore de conducere în echipaj, prezența unui sau mai multor alți conducători auto este facultativă, dar ea este obligatorie pentru restul perioadei Ziua de lucru pentru echipaj este de 30 de ore, din momentul din care s-a introdus discul in tahograf, in comparatie de munca pentru un singur sofer la care ziua este de 24 de ore. Programul de lucru este considerat ca fiind orice perioada de lucru intr-un interval de doua perioade de repaus, (ex: dupa orice perioada de repaus, se poate incepe un nou program de lucru) prin urmare perioada de repaus poate fi luata in orice interval de timp, a celor 30 de ore respectiv 24. In echipaj: Durata zilnica de condus pentru fiecare sofer in parte este de 9 ore pe zi, care poate fi prelungita la 10 ore pe zi, cel mult de doua ori pe saptamana. Fiecare sofer intr-un interval de 9 ore de condus este obligat ca dupa cel putin 4 ore si jumatate sa ia o pauza de 45 de minute. Durata de repaus trebuie sa fie de cel putin 9 ore in intervalul de 30 de ore pentru fiecare sofer Se poate urma urmatorul program : -primul sofer conduce 4 ore si jumatate, al doilea sta la dispozitie -al doilea sofer conduce 4 ore si jumatate, primul sta la dispozitie -se executa o pauza de minim 45 minute -primul sofer conduce 4 ore si jumatate, al doilea sta la dispozitie -al doilea sofer conduce 4 ore si jumatate -ambii soferi se odihnesc 12 ore. Total : 30 ore Deci cei doi soferi respecta regulamentul!!! De ce ? Poi 'Fiecare sofer intr-un interval de 9 ore de condus este obligat ca dupa cel putin 4 ore si jumatate sa ia o pauza de 45 de minute.' fiecare sofer a condus 4.30 h dupa care fac pauza de minim 45 de minute!
  12. @hermanrazvan ...ai renuntat la MAN si ai trecut pe Mercedes ?? ;D ;D
  13. Incepi tu 4.30 h condus In acest timp soferul 2 sta la dispozitie (butonul patrat taiat) Dupa ce ai terminat tu cele 4.30 h de condus --trece la volan soferul 2(aici soateti diagramele si tu devii soferul 2,va schimbati diagramele ,timp de 4.30 h ramai la dispozitie) Dupa ce ati condus 9 ore (4.30+4.30) faci pauza de minim 45 minute Dupa pauza de minim 45 minute incepi iar tu(schimband iar diagramele,si astfel devii sofer 1) si conduci iar 4.30. Dupa cele 4.30 conduse de tine schimbati iar diagramele si conduce colegul tau inca 4.30 Dupa ce ati condus astfel trebuie sa faceti o pauza de minim 9 ore vehiculul aflandu-se in stationare.
  14. Ce se gateste? Poi ce sa se gateasca,ce stii,ce iti place si ce iti permiti( c-am orice ). Colegul Virgil are deschis un asemenea topic in care ne arata ce mananca el( si arata chiar bine )
  15. Cumpara-i bicicleta! La 14 ani nu are nevoie de motocicleta,ca si cum i-ai grabi moartea! 14 ani + motocicleta+ necunoasterea regulilor de circulatie= moarte curata pe drumurile din tara noastra si nu numai. Si in plus pentru o motocicleta de peste 50 cc are nevoie de permis de conducere . Stiu ca un motor de 125 nu e mare,dar daca un scuter te poate omora sigur te poate si ala! Este decizia ta ,dar eu spun ca ar fi bine sa mai astepti pana o sa aiba varsta potrivita pentru a conduce o motocilceta pe drumurile publice.este decizia ta. Regulament de aplicare a noului cod rutier (Ordonanta de urgenta nr. 195 / 2000 privind circulatia pe drumurile publice) spune clar: Art. 54. - (1) Permisul de conducere se obtine pe aza de examen. (2) Examenul pentru obtinerea permisului de conducere se sustine la politia specializata din Inspectoratul General al Politiei Române si structurile sale teritoriale. Art. 55. - (1) Persoana care solicita examinarea în vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii: a) sa aiba vârsta de cel putin 16 ani împliniti, pentru subcategoriile A1 si B1; sa aiba vârsta de cel putin 18 ani împliniti, pentru categoriile A, B, BE, Tr, C si CE, precum si pentru subcategoriile C1 si C1E; Posesorul permisului de conducere pentru categoria A are dreptul sa conduca o motocicleta cu o putere care depaseste 25 kW sau un raport putere/greutate care depaseste 0,16 kW/kg ori o motocicleta cu atas cu un raport putere/greutate care depaseste 0,16 kW/kg, numai daca are o experienta de minimum 2 ani pe o motocicleta cu specificatii tehnice inferioare sau daca persoana are 21 de ani si promoveaza un test specific de cunostinte si comportament.
  16. Faza cu numerele din Germania se poate face doar daca cumperi masina din Germania. Masina respectiva este radiata ,deci nu se mai poate circula cu ea pana nu se inmatriculeaza. Nu cred ca are nevoie de puscarie!
  17. Daf-ul e bun la consum,si se comporta bine,cat despre gradul de poluare,cel mai bine e sa iti achizitionezi un EURO 5.
  18. Poi nu inteleg,la scris te descurci si la vorbit nu? Incearca sa vorbesti in fiecare zi engleza cu cineva(sau cu tine insuti cum spunea un coleg mai sus). Iti faci cateva fraze si le tot reciti,sau mai usor daca spui ca te descurci bine cu scrisul ma gandesc ca nici cititul nu este o pb. Citeste cu voce tare,sa te auzi,diferite texte. Dupa un timp o sa vorbesti engleza curent fara traditionalul 'aaaaaaaaaa' inainte de fiecare cuvant Bafta!
  19. Cred ca era in calduri loganul si nu a mai rezistat ..E bine ca nu au fost decat pagube materiale
  20. Da da da...dar daca te rasturnai in timp ce te 'driftuiai' sa vezi ce bine te distrai si tu si patronul...
  21. Claudiutu2002..unii sunt invidiosi..nu-i lua in seama..poti sa lucrezi cu atestatul de aici si acolo(nici nu prea se cere de altfel..doar daca lucrezi pe ADR) doar suntem in UE...bafta sa ai si drumuri bune!
  22. La multi ani,multa sanatate,fericire si bucurie alaturi de familie si cei dragi voua! ..iar dupa petrecere sa aveti drumuri bune !
  23. Foarte frumos..mi-a placut si astept urmatoarele episoade...insa in timp ce prezinti daca te-ai pozitiona intr-un colt (dreapta sau stanga) pentru a nu bloca imaginea din spatele tau cred ca ar arata mult mai bine. Felicitari pentru initiativa si succes in continuare!
  24. Poate ca eu nu le am cu gandirea(noroc cu tine)...dar citeste-ti postul anterior sa vezi ce intelegi! Iar daca spui ca nu il vedeai de unde pana unde i-ai facut tu fatalai pe ceilalti(odata ce tu habar nu ai avut despre ce este vorba).
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.