Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

sibianul

Members
  • Număr conținut

    31
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

sibianul's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputație Comunitate

  1. Nu e vorba ca nu ai mai lucrat cu, card; problema e ca nu stii care e treaba cu programul de condus si totusi conduci..asta e grav. Mai bine scaneaza bonul si colegii tai iti vor arata unde/daca ai gresit si poate asa vei invata si tu inainte sa (mai) iei amenzi. Retine oricum ca programul de condus e acelasi indiferent ce tip de tahograf ai.'
  2. Ai mai intrebat ceva asemanator astazi si ai primit un raspuns..dar nu te-a multumit si vrei alt raspuns.. Incep sa cred ca nu stii de ce ai luat amenda..daca ai luat. Mai bine scaneaza bonul si pune-l aici.. Oricum e jenant pentru toti soferii ca un sofer sa intrebe o chestie asa banala..pe bune, parca am fi retardati cand venim cu intrebari de astea..nu soferi profesionisti. Si mai vrem salarii ca soferii din vest?? asta e o gluma proasta!
  3. Depinde oricum in ce fel te zdruncina. Daca te arunca in sus la denivelari e bine..dar daca atunci cand iei o groapa ai impresia ca s-a rupt toata masina atunci nu-si fac amortizoarele treaba. Daca nu ai greutate e normal sa te zdruncine mai mult pentru ca masina asta e gandita pentru transport marfa..cam la 800-1000 de kg se comporta cel mai bine. Te poate zdruncina si daca ai presiune mai mare decat trebuie.
  4. Ce tare e faza asta:)) Tu ti-ai facut cont ca sa te lauzi ca ti-ai luat duba:)) Oricum.. daca ai probleme cu spatele si te-a zdruncinat, clar e ca de acolo te doare iarasi spatele.. Cand mergi fara greutate o sa te salte mai mult dar se schimba situatia dupa ce ai macar 300 de kg greutate. Poate ai si rotile mai umflate decat ar trebui..ce presiune au?
  5. Pentru cate cerinte au, ar trebui sa plateasca cel putin 1700 de euro.. Daca si romanii ar fi oameni care sa gandeasca mai mult nu ar accepta atatea cerinte pentru salarii de astea in bataie de joc. Voi sunteti constienti(astia care faceti comunitate cu 1250 de euro) ca aveti o meserie dificila si cu multe riscuri+costuri MARI-de exemplu numai atestatele cat costa..vizitele medicale..deci aveti o calificare, lucrati in afara tarii, in spatiul UE si luati salarii cu mult mai mici decat muncitorii necalificati de acolo? BINEINTELES ca voi o sa comparati salariile astea de 1250 cu salariile de 200 de euro din RO si ar fi normal daca ati lucra in tara..dar lucrand acolo, fiind plecati 2-3 luni(unii stau cate 8 luni) ar trebui sa comparati salariile voastre cu salariile lor.. Inca nu realizati ca cele mai multe firme din UE isi deschid sedii in Romania doar pentru sclavi cu acte?doar noi acceptam asa ceva..si dupa ce suntem doar niste sclavi, ne mai dam si destepti:) TREZITI-VA!
  6. esti un sofer teoretic:)) probabil conduci doar online.Te-am intrebat oricum doar :"ce semiremorca ai?" trebuia sa spui Schmitz ..nu sa cauti pe net si sa-mi arati prima dovada care ai gasit-o. Felicitari oricum..si scuzele mele daca te-am suparat:))
  7. tu citesti de pe net? sau ai bagat tu 34 de europaleti in semiremorca ta ? Are 80 cm latime un europalet..si ti-ar incape perfect ..daca nu ai pierde nici un centimetru pe lungimea remorcii..dar pe o lungime de 80x17paleti tu nu pierzi nici un centimetru ?adica ii lipesti perfect ?suta la suta NU Oricum majoritatea semiremorcilor au colturile din fata putin rotunjite ..si se pierd centimetri buni acolo ..DAR nu tu..nu pierzi tu nimic
  8. 34 de europaleti iti intra tie in semiremorca?ce fel de semiremorca ai? Oricum asta e o intrebare ridicola..ai pus intrebarea asta degeaba..nu pot sa cred ca e o intrebare serioasa..pentru ca nu are cum sa vina intrebarea asta de la cineva care chiar lucreaza pe camion..era CLAR ca era vorba sa imparti greutatea pe axe in situatii mai speciale, cu marfuri de diferite greutati..
  9. Scaunul-pauza Volanul-conducere Ciocanelele-alte activitati Nu e bine ce ai facut acolo, le-ai cam incurcat. Ai condus peste 4ore si 30 fara sa ai pauza 45 de minute...4 minute iti lipseau sa termini 45 de minute. Oricum pauzele alea pana in 15 minute le faci degeaba ca nu se iau in considerare
  10. Le poti face in orice oras. Acum in Timisoara si Arad, de exemplu, la vreo 3 clinici diferite pe care le stiu eu, costa 200 de lei, in TM este o clinica cu 170 de lei.. Inainte erau 100 de lei in TM unde am facut eu. Ideea e sa cauti clinica cea mai ieftina pentru ca pe tine te intereseaza doar rezultatul final. Mie mi se pare enorm 400 de lei si probabil ca profita clinicile astea private..dar cauta mai atent.. Oricum trebuie sa refaci si avizul psihologic care acum e valabil doar 1 an.
  11. Poti face vizita medicala in alt oras..dar nu fac ei "mofturi" ci doar s-a schimbat legislatia si au voie sa faca un numar de consultatii limitat zilnic.Oricum am inteles ca sunt mai multe teste medicale acum.
  12. Sunt sigur ca e problema de la pompa de motorina - ceva contacte imperfecte, fire oxidate..rupte. Sa ne spui si noua ce a fost cand rezolvi.
  13. ce frumoasa comparatie:)) ..exact cum ala cauta pisica pentru ca o iubeste, asa cauta si asta soferul pentru ca-l iubeste..si il iubeste atat de mult incat mai plateste si 5 mii..mda! (oricum e o gluma proasta asta cu 5 mii, nu ar plati nimeni atat..si mai ales doar pentru o informatie)
  14. Actele le depui la sediul ARR si iti trebuie: -copie chitanta de la posta(ca ai platit taxa pentru card) -copie dupa buletin -copie dupa permis -poza 25/32 mm Nu cred ca iti trebuie atestatul ca sa depui actele pentru card dar daca circuli fara atestat iei amenda.
  15. ..isi maresc parcul auto..ca tine smecheria cu soferi platiti la jumate de pret! Felicitari noua, soferilor romani care mergem pe salarii cu mult mai mici ca salariile muncitorilor necalificati din UE ---desi lucram in UE, cheltuim bani in UE, platim taxe in UE--- pentru ca asa, firmele astea reusesc sa-si mareasca parcurile auto in timp ce noi(VOI-care lucrati doar pe mancare) nu ne platim nici datoriile:))
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.