Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Marius SB

Members
  • Număr conținut

    41
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Marius SB

  1. Apropoo de tronsonul Sibiu - Valcea (Valea Oltului). Sau apcucat baietii sa toarne covor nou de asfalt de la sens girator de la Vestem catre Talmaciu (cozi infernale). In plus de la sens giratoriu de la Vestem catre Sibiu, baietii pun balize de beton intre sensurile de mers. Din nou se formeaza cozi pe acolo.
  2. Cum este colegu, merge treaba, mai luzrezi pe 6,5T?
  3. O programare prin telefon și ești sigur că nu mergi degeaba.
  4. L-ar putea încadra la mărturie mincinoasă?
  5. Cum a fost colegu pentru o primă săptămână de lucru pe 6.5t? Și eu o să încep în curând tot pe 6,5t.
  6. În Sibiu am făcut analizele la o policlinică privată cu 190 de lei. Într-o zi am făcut toate analizele și a doua zi am primit rezultatele la analizele medicale.
  7. Există și policlinici private unde se pot face aceste analize. Nu este motiv de panică .
  8. Salutare colegu. Uite aici am găsit ceva material despre mase, dimensiuni. Este modelul nou, dar bănuiesc că masele sunt standard. http://web.iveco.com/romania/collection ... 035C11.pdf
  9. Trebuie să-ți faci dosar cu acte, exact ca la atestatul de marfă. Eliberarea ADR-ului durează cca. 2 săptămâni. Copie buletin, copie permis (față-verso), taxă plătită la poștă 64 lei (aici sună la ARR din județul tău pentru detalii), cerere tip (o completezi la sediul ARR) și mai trebuie o poză (2,5/3,5 cm parcă)
  10. Salut, te poți interesa la IFPTR pentru atestate. Detalii contact: Adresa: str. Emanoil Gojdu nr. 7 , Timişoara Telefon: 0256 – 222.666 / 0729 – 499.605 E-mail: ifptr-tm@ifptr.ro Mai multe nu te pot sfătuii pentru că și eu sunt începător și nu știu exact ce trebuie și ce nu. Bafta!
  11. Da m-am uitat peste chitanțe și într-adevăr am dat 350 lei pe ADR. 50 lei m-a costat ADR pentru cisterne, de aia m-am încurcat. Deci 300 ADR colete, 50 lei ADR cisterne. Îmi cer scuze pentru greșeală.
  12. Linkul nu are nici o problemă. Și eu l-am luat tot de pe forumul ăsta. L-am descărcat, am instalat aplicația fără nici o problemă. Am văzut că a fost eliminat linkul, cu toate că era de ajutor. Adrian aici găsești detalii despre aplicatie - viewtopic.php?f=25&t=10210 Dacă nu te descurci contactează-mă pe privat și găsim o soluție să poți instala aplicația să te poți apuca de învățat. Cico nu trebuie sa te loghezi, nu trebuie să faci nimic. Zippyshare este un site de găzduire fișiere, nimic altceva.
  13. Colegii Adrian și Gabi, au băgat colegii pe forum un program cu chestionare și întrebări primite la examinare. Acolo o să găsiți ceea ce căutați. Aplicația o găsiți aici - eliminat link-ul
  14. Salut Robert. Am fost și eu în situația ta. Am terminat liceul, am intrat la facultatea de psihologie. Liceu profil filologie, nu prea aveam multe opțiuni pentru studii superioare. În fine... eu a trebuit să-mi finanțez singur facultatea, am lucrat în paralel într-o fabrică în 4 schimburi. A fost îngrozitor de obositor. După ce am terminat primul an de facultate, am ajuns la concluzia că psihologia clinică (ceea ce-mi plăcea mie) este un domeniu foarte prost plătit în România. Dar am continuat cu facultatea. Am mai mers un semestru și în anul 2. Însă, fiind o facultate la zi, absențele din cauza lucrului și-au spus cuvântul, au apărut restanțele, recuperările de credit. Atunci am decis să renunț la lucru. Nu am mai avut cum să-mi finanțez facultatea (părintii nu au avut posibilitatea să o facă). Am primit o ofertă de lucru în Germania și am plecat. Acolo am văzut că banii nu sar singuri în buzunar și am văzut ce înseamnă viața fără mama, fără tata, fără prieteni, fără viata studențească. Acolo am fost umilit la locul de muncă, am fost umilit timp de 9 luni când am decis să ma întorc în țară și să-mi fac totuși o meserie. M-am axat și eu pe cea de șofer. Acum o să încerc sa merg mai departe pe această meserie și o să încerc sa progresez. Cam asta a fost povestea post-liceală a mea. Dacă ai norocul să ai facultatea finanțată de părinți, fă-o! Până la vârsta de 21 de ani, nu poți face prea multe pentru cariera ta de șofer. Decât sa stai degeaba, sau să te batjocorească alții pe cat. B cum am pățit-o eu, mai bine stai acolo la ai tăi, distrează-te exagerat de mult și învață și tu acolo un pic la sesiuni. la 21 de ani o să rămâi cu o diplomă și cu multe amintiri studențești. Să nu crezi poveștile tinerilor, că mergi în Germania să faci bani. Îți zic eu ca ai șanse exagerat de mici să faci bani acolo așa singur și fără o meserie la mână, indiferent de cât de bine sună eventualele oferte pe care probabil le vei auzi.
  15. 50 de lei ADR, poate nu ne ajută, dar nici nu strică. Atât m-a costat pe mine. În plus există posibilitatea ca și pe categoria B să transporți mafră ADR.
  16. Salut Gennadi. Eu am dat partea practică în Sibiu, în decembrie. O să descriu examenul practic în mesajul ăsta, poate te ajută. Am intrat în camion, acolo este de obicei instructorul și un reprezentant ARR. Mi-am reglat scaun și am început prin completarea unei diagrame. Am introdus diagrama în tahograf și i-am dat drumu. Condusul este asemănător cu cel de la examenul cu poliția. La ce trebuie sa fi atent, adică ce urmărea domnul de la ARR. Păi sa menții acul turometrului doar în zona verde. Să conduci preventiv, fără bruscarea comenzilor. Dacă te apropii de semafor, intersecție, un obstacul ceva sa frânezi din timp și lin. Pe scurt examinatorul te pune în situația în care tu ai în spate în remorcă marfă. Tu trebuie să conduci în așa fel încât să nu faci varza marfa aia imaginară. Altceva pe mine nu m-a întrebat, s-a axat doar pe condus și completarea unei diagrame.
  17. http://www.tocmai.ro/targu-mures-sofer- ... 19031.html Am găsit anunțul ăsta, colegii începători care știu maghiară pot încerca.
  18. Salut colegii. Are cineva detalii despre firmă? Dacă fac angajări, dacă sunt serioși? Firma este din Sibiu, nu am văzut topic în care să se discute despre ea.
  19. se deschide o alta pagina,cum merge? Salut, dai un click pe linkul ăsta http://www45.zippyshare.com/v/47249568/file.html Apeși pe DOWNLOAD NOW (chenar portocaliu) și îți descarca aplicația.
  20. Uităte mai sus ce au scris colegii, firma cere minim 6 luni experiență. Acum fiecare face ce vrea, dacă vrei sună, mergi la interviu.
  21. Da, iți trebuie și card tahograf, dar nu mai trebuie să dai nici un test pentru a-l primi. Trebuie să achiți o taxă de 239 lei la poștă și să depui documentele la arr (cerere tip, copie buletin, poză, chitanța de 239 de la poștă).
  22. Păi o ședință nu are 2 ore de cursuri? Asta înseamnă cca. 100 minute. Hai că 90 de min. merge, dar 45 de min. o sedință este foarte puțin. Și eu am pățit la fel, am făcut ședințe de 50-60 minute.
  23. La fel este și în Sibiu, eu tocmai ce am gătat cu școala de șoferi și atestatul. Vreau să spun că în școala de șoferi pur și simplu am învățat să țin un volan mai mare în mână și cum să folosesc un schimbător de viteze cu gamă. În rest nu mi s-a explicat absolut nimic. Când am cerut instructorului să îmi explice un pic bordul, mi-a răspuns sec spunându-mi că nu trebuie să știu prostiile alea. Că ce eu vreau să iau carnetul sau să ascult povești? Restul lucrurilor le-am învățat la atestat, acolo mi-au pus oamenii o diagramă în față să o completez, acolo mi-au spus cum stă treaba cu timpii de conducere, cu retarderul, cu folosirea corectă a cutiei de viteze, etc etc. În schimb școlile de șoferi sunt la pământ.
  24. S-a schimbat între timp ceva pe la Q-doz? Am văzut că au mai tot timpul anunț de angajare. Am încă o întrebare, dacă angajează și începători?
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.