Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Lepricon

Members
  • Număr conținut

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

Lepricon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputație Comunitate

  1. Buna seara. Am si eu o nelamurire. Lucrez pentru o firma de transport din Germania, si sunt detasat in Italia. Lucrez pe un camion cu remorca... plimb containere BDF (wechselbrucke). Pe scurt: colegii din germania incarca in DE containerele, le trimit in Italia pe tren, unde le iau eu, le descarc, le duc la incarcat in IT si inapoi la gara cu destinatia Germania. Eu ma invart doar pe Italia. Ridicand problema cabotajului la firma unde activez, am primit raspunsul ferm ca nu este vorba de cabotaj pentru ca ei au contracte cu firmele colaboratoare din IT, inclusiv cu furnizorul de servicii de transport feroviar. Ce varianta ar fi (in afara deschiderii unui punct de lucru in Italia) ca sa intru, eu si colegii mei de pe Italia, in legalitate? Va multumesc.
  2. Buna. Am o intrebare... mai exact nelamurire. Sunt incepator, si din cate stiu eu, in Comunitatea Europeana sunt obligatorii atestatele de marfuri si ADR de la noi. Un amic (angajat ca sofer profesionist in Italia) sustine ca nu am nevoie de atestate in UE(ceea ce mi se pare o anomalie). Are dreptate? Va multumesc!
  3. Buna. Caut coleg care vrea sa obtina atestatele de marfuri generale si ADR, sa ne inscriem impreuna pentru a beneficia de reducere la taxa de curs. Cursul se tine la o scoala de soferi din Timisoara, incepe pe 3 martie, cu examen (ambele atestate: marfuri generale si ADR) pe 8 martie 2014. Daca este cineva interesat, rog sa-mi lase un mesaj, sau sa ma sune la tel 0731878816. PS: daca este cineva care imi poate recomanda si alte scoli auto unde pot da atestatele (in Timisoara), poate este mai ieftin decat ce-a gasita de mine, este binevenit si-i multumesc din suflet! O zi buna!
  4. Buna. Am vorbit la o scoala de soferi din Timisoara si situatia sta in felul urmator: - atestat de transport marfuri generale: 250 RON taxa curs + 200 RON taxa proba practica (proba practica trebuie sustinuta atunci cand categoria C s-a obtinut dupa anul 2009); - atestat transport ADR (marfuri periculoase, coletarie si cisterne): 400 RON - atestat de transport persoane, se pare ca momentan nu este o cerinta legislativa pentru masini ce se conduc cu categ. B si sunt pana in 8+1 locuri; din cate am inteles, acum se lucra la un proiect de lege, care va intra in vigoare undeva prin luna mai, prin care atestatul de persoane va fi ogligatoriu si la categ. B (probabil masinile mici, de tip 6+1, nu vor fi incluse). "Promotia" oferita de aceasta firma consta intr-o reducere daca aduci un prieten, si va inscrieti amandoi pentru atestate. In acest caz, pentru atestatul de transport marfuri generale taxa de curs este 150 RON de persoana (proba practica ramane aceeasi), respectiv 200 RON de persoana atestatul ADR. Cursurile se tin in fiecare luna, cam pe la inceputul lunii, dureaza 5 zile, dupa care se sustine un examen. In alta ordine de idei, pentru eliberarea cartelei tahograf digital, m-am interesat la ARR, si este cel mai simplu de obtinut: de pe site-ul arr.ro se descarca cererea tip (meniul Tahograf digital -> cerere eliberare cartela conducator auto). Intr-un dosar plic se pune aceasta cerere completata, impreuna cu o copie xerox dupa permisul de conducere si una dupa cartea de identitate/buletin, o poza color (neaparat pe fundal alb) cu dimensiunile de 25x32mm si chitanta de 239 RON (taxa eliberare cartela) platiti la orice oficiu postal (trebuie sa apara pe chitanta mentiunea: Taxa eliberare cartela tahograf digital).
  5. 'neața. Pentru a lucra cu forme legale ca sofer transport persoane pe o masina 8+1 (angajat ca sofer cat. B - fara D) este nevoie de atestat pentru transport persoane? Pentru marfa stiu ca este obligatoriu atestatul de transport marfuri, dar am o nelamurire in ceea ce priveste transportul de persoane.
  6. Buna colegi. Sunt "calculatorist" de meserie ... dar am o inclinatie (pasiune) spre "volan". In acest sens am evoluat de la B... la C is CE, urmand sa mai fac si pasul spre D. Sunt profesionist incepator (ce ciudat suna ) si vreau sa-mi dau si gradele pentru transport marfuri generale si ADR. Daca ma poate indruma cineva unde le pot face in Timisoara, care ar fi preturile, daca mai sunt si alte atestate ce mi-ar prinde bine etc. Clar voi avea nevoie de ele pe plan profesional, avand in vedere ca planuiesc o schimbare in viata mea. Mersi mult!
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.