Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

romania12

Members
  • Număr conținut

    22
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de romania12

  1. Colegu daca vorbesti in necunostiinta de cauza mai bine stai in banca ta...ok?? Eu nu am jignit pe nimeni si nici nu o fac. Acesta este un forum in care discutam despre anumite firme si experiente din aceasta meserie. Eu am plecat de la Hartl pentru ca eu am plecat de acasa sa imi fac treaba si sa fac bani.....nu sa fiu injurat la telefon si amenintat ca o sa mi-se opreasca bani (ca si asa plateau foarte bine si aveau de unde sa ia). Eu nu imi bat joc de mine si de meseria pe care am invatat-o cu atatea sacrificii. De fapt eu nu trebuie sa dau explicatii la nimeni despre afirmatiile mele atata timp cat sunt pareri personale.eliminat. Nici la firma asta nu fac reclama pentru ca si aici se pleaca la greu (ca la orice firma), eu doar am explicat conditiile de munca. Cu asta am terminat in mare parte ce aveam de spus. O seara placuta in continuare la toata lumea !!
  2. Eu am terminat primul sejur la ei si pot spune ca sunt multumit. Dispecerii iti vorbesc frumos si te respecta atata timp cat si tu vorbesti frumos si iti faci treaba. Se conduce la program (numai sa pomenesti de magnet si esti dat afara), nu ai program nu incarci, nu ai program nu te urci pe vapor, etc. La plecare ti-se dau 200 de euro avans iar apoi din 2 in 2 saptamini se vireaza in cont cate 300 de euro iar diferenta la decont cand ajungi in tara. Toate pauzele de 45 de ore indiferent de tara se fac la hotel (eu am facut si in Anglia la hotel). Daca nu ai ADR nu este problema, primul sejur merge apoi te trimit la curs pe banii lor. Camioane bune si intretinute. Daca te incadrezi cu consumul si nu ai daune ai bonus. Singurul dezavantaj este ca pleci cu camionul si vii cu camionul in tara si nu iei diurna atata timp cat esti in Romania. Acum nu fac reclama la nimeni dar fata de Jigodiile de la Hartl unde am lucrat acum ceva timp, aici parca as fi in concediu. Eu sunt foarte multumit si daca ar rezolva si problema cu plata atata timp cat esti in Romania as da nota 10, dar in contextul actual 9.50. scrie prescurtat in continuare si vei ramine fara comentarii
  3. Salutare De ceva timp caut pe net si intreb pe toata lumea de unde pot face rost de un suport pentru TV LCD pe care sa il montez intr-o cabina Man fara sa dau gaura in plastice ( nu am voie). De facut nu pot sa il fac pentru ca nu am acces la camion decat cand plec in cursa deci nu am cum sa probez in timp ce il construiesc si daca gresesc ceva nu am cum sa rectific decat cand ma intorc acasa. Ma gandeam ca poate gasesc ceva sa cumpar special pentru Man. Astept informatii ​ Multumesc
  4. Chiar nu este nimeni care sa stie ceva despre aceasta firma?? Cat sunt de seriosi, salariu, parc auto, cat stai plecat, etc, etc.. Multumesc!
  5. Imi poate spune si mie cineva ce mai este pe la aceasta firma? Cum platesc, programul de lucru, cat de seriosi sunt, experienta ceruta, etc, etc. Am tot cautat pe forum detalii despre ei dar nu am gasit nimic actual. Va multumesc
  6. Pasaportul se cere....eu numai ce m-am angajat la ei. Duminica plec.
  7. Sfatul meu schimba firma la care dai atestatul ca nu se stie ...... Sunt firme care au o intelegeri cu examinatorii si au o promovabilitate foarte mare...si firme care Eu chestia asta am patit-o la categorii, datorita unui militian (ca altcumva nu pot sa ii zic si lucrul asta o sa il argumentez la momentul potrivit ) care nu suporta pur si simplu firma la care faceam scoala de soferi m-a picat de 2 ori orasul la remorca cu toate ca de fiecare data am luat sala cu 11 puncte. Sfatul meu tine capul sus ca nu este capat de lume si intereseaza-te la tine in oras de firma cu ce-a mai mare rata de succes ca aceea sigur face jmecherii . Sper ca am fost de ajutor si mult noroc in continuare \m/
  8. In general nu dureaza mai mult de 10 zile lucratoare (2 saptamani) dar ca sa nu se complice ei si sa suni din zi in zi iti spun ca vine in 15 zile lucratoare. Eu am depus actele la mine in judetul Mehedinti pe data de 17 Noiembrie si a venit de la Bucuresti undeva pe data de 27-28 Noiembrie (deci mie mi-a venit in 7-8 zile lucratoare) dar eu m-am dus pe 2 Dec. ca pe 1 era liber de Ziua Romaniei. Am uitat sa spun ca e bine sa pui in acelasi timp si pentru cardul tahograf ca ai mari sanse sa vina in acelasi timp (mie asa mi-au venit)cu toate ca ei spun ca acesta dureaza in medie cu o saptamana mai mult decat atestatul.
  9. Dupa anul nou stie cineva cum lucreaza? Am primit acum cateva zile atestatul si cardul taho, mai am sa fac pasaportul fisa medicala si sa platesc la sanatate. Vreau pana de anul nou sa le am pe toate iar apoi sa ma duc la ei pentru angajare. Ceva sugestii??
  10. Poti depune la dosar adeverinta, aceea tine locul cardului si nu o sa fie nici-o problema. Ce acte iti lipsesc de crezi ca este incomplet??
  11. Eu am sustinut pe data de 13 proba practica la transport marfa si ceea ce pot sa iti spun este: 1) Ne-a intrebat ce trebuie sa cuprinda inspectia camionului (aceea de 15-20 de min) 2) Ce facem in caz de incendiu, pozitia extincoarelor, principala cauza a izbucnirii incendiilor, etc. 3) Ce documente trebuie sa avem asupra noastra (sofer+camion+marfa) 4) Am completat o diagrama. 5) Conducere (ca la categoria CE) Succes la examen \m/
  12. Nu ai cum sa elimini tv-tunerul deoarece la laptop, chiar si la PC, conectorul HDMI este de tip out (pentru transmitere) si nu de tip in (pentru primire). Eliminarea tv-tunerui este imposibil la momentul actual datorita acestui impediment. Daca gresesc rog pe cineva sa ma corecteze.
  13. Topicul l-am citit complet inca de la inceputul acestui an si acum in ultima perioada doar l-am adus la zi, pentru ca am avut o perioada in care nu am mai putut intra pe acest forum ( nu vreau sa intru in detalii ). Am vazut ca timpul scurs de la trimiterea dosarului pana la angajare variaza ( de la an, la an sau de la luna, la luna), eu am intrebat in aceasta prioada (pana in anul nou) . Mai cer la angajare cardul european de sanatate?
  14. Cam in cat timp iti vin atestatele dupa ce sustii examenul?? Si cam in cat timp te cheama dupa ce depui dosarul complet la ei?
  15. Pe salariul de 650 sa angajat fratele meu anul trecut undeva prin iunie sau iulie (150 pe fiecare saptamana in care era plecat). Pe el l-au facut titular dupa 7 luni, a mai stat inca 3 si a plecat la o firma mai buna iar acum lucreaza singur.
  16. Ceea ce pot sa iti spun este: 1) Perioada de lucru este 4 saptamini comunitate cu 1 saptamina acasa (in principiu dar de cele mai multe ori se depaseste perioada) 2) a) Ca incepator salariul este de 650 euro (500 euro si diferenta de 150 este salariul pe tara) Ca titular salariul tau este la Km parcurs, indiferent ca ii faci tu sau incepatorul (in primul an 7E/100km, al doilea an 8E/100km, tot asa pana la 10E/100km) de obicei iti ies cam 1000-1200 pe luna (acum depinde si de km parcursi) 3) Masini au numai Daf-uri si Man-uri toate in conditii bune spre foarte bune. 4) Cand pleci in prima cursa ti-se vor da 150 de euro pentru mancare si se vor opri din primul salariu. 5) Titular poate sa te faca dupa 1,2,3 sau chiar 7 luni (in functie de ce nevoie au) 6) Cu banii uneori se intarzie dar nici-odata mai mult de cateva zile. 7) Cand vor sa se scape de tine iti opreste din salariu sub pretextul ca ai avut un consum de motorina prea mare (in general cam asa fac toti ) Daca lovesti masina nu este nicio problema ( bine, acum nici sa o lovesti toata ziua ) In concluzie este o firma la care merita sa te duci sa faci experienta, nu o cariera
  17. Mai este nevoie si de alte atestate in afara de transport marfa? eu la asta m-am inscris si intreb sa stiu daca trebuie sa mai fac si altul. Va multumesc. PS: Cam in cat timp te cheama dupa ce ai trimis dosarul??
  18. Imi cer scuze ca intervin dar atunci zi-mi si mie te rog o firma din Mehedinti serioasa si care plateste cat de cat decent..... Eu toti prietenii (si nu's putini) pe care i-am intrebat mi-au raspuns ca peste tot in judet este problema cu banii si seriozitatea.....asa ca mie ce imi ramane de facut??? Nu mai bine imi fac eu bagaju' si plec cu frate-miu pe TIR? Mai in urma cu cateva pagini citeam ca noi incepatorii acceptam salarii de mizerie....acum aratati-mi mie o persoana care are famile,copii,CAR-uri,etc si fara un loc de munca si nu ar pleca pe un salariu fie el mizer. Fratilor eu am muncit in constructii pe 800 Ron si munceam de luni pana sambata cate 10-12 ore iar daca era nevoie ne chema si duminica (binenteles fara plata ca asa este la romani).De multe ori ajungeam acasa si nici lingura in mana nu puteam sa o mai tin. Pentru mine 600 euro(HartlTrans) ca si incepator mi-se pare un salt extraordinar fata de fostul loc de munca. PS: Am uitat sa mentionez ca am si calificare de sudor,lacatus mecanic, instalator instalatii de mica presiune, atestat informatica (am terminat liceul la profil mate-info) si cu ce ma ajuta??? In ziua de azi ori esti inginer ori muncitor ne calificat!!!!
  19. Aceasta este prima mea postare cu toate ca urmaresc acest forum de mai bine de 3 saptamani asa ca vin si eu cu o intrebare Daca am pe cineva deja la Hartl (pe fratele meu) credeti ca ar fi mai bine daca as vorbi cu el, ca el sa vb la firma sa ma ia cu el? El fiind deja titular si nu vreau sa astept la "loteria" dosarelor. Va multumesc si mult respect de la Severin
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.