Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

upul

Members
  • Număr conținut

    31
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de upul

  1. Salut Anonimus.Am nevoie de un sfat in legatura cu ce amplificator sa cumpar pentru o statie Stabo XM 4006E de 4 W
  2. ma poate ajuta cineva cu un sfat in legatura cu ce amplifucator as putea conecta la o statie cb stabo xm 4006e
  3. ai clapeta de obturare a gazelor blocata coxata
  4. Suma pe care trebuie sa o depui la caseria Frigoexpres,dupa ce te accepta pentru angajare este de 1600 RON.(16.milioane lei vechi)
  5. Garantia o recuperezi dupa 6luni de zile daca nu ai datorii la ei,daca ai avut probleme ,toate ti se vor opri din garantie,iar cei 6 mil.se mai cer si acum la angajare.
  6. upul

    DAF - Fiabilitatea camioanelor etc

    De curand am trecut de la volvo 440 E3 la DAF XF 480 ,concluziile sant urmatoarele ;cabina mai rigida ca la volvo,comfort climatizare nota 6 ,comfort cabina ,idem,faruri mai bune ca la volvo,probleme la cutia de viteze ,conducte aer schimb gama,mare ,mic,in rest trage eroic pe drumurile patriei asa cum sant ele'
  7. Aprovizionarea magazinelor Lidl o fac urmatoarele firme de transport ,pe primul loc ca numar de camioane este Transcom, apoi urmeaza,Dumagas,Frigoexpres,Pfening,si cativa tractionisti particulari.
  8. multumesc colegilor pentru raspuns, nu am mai intrat de mult pe aici ,dupa doua luni de stationare i-am dat drumul la treaba,drumuri bune la toti colegii si Doamne ajuta.Bafta in gasirea unui loc de munca .
  9. Daca este cineva dintre colegi care a plecat cu aceasta firma de recrutare din Targu Mures,pentru postul de sofer profesionist pentru comunitatea europeana cu detaliile;permis de conducere C+E min. 1 an experienta,min.21 ani varsta,experienta in conducerea vehiculelor de 40 tone (TIR)+min. 6 luni in RO. sau UE.,atestat marfa.Cine stie ceva detalii.Multumesc anticipat
  10. Daca poate da cineva informatii despre firma Bidaaotomotor din Brasov.Multumesc anticipat
  11. Multumesc colegilor pentru informatii .Drumuri bune sa aveti.
  12. Inainte de a va hotari sa incepeti colaborarea cu firma Dumagas,cititi cele ce sa-u scris despre aceasta firma,la sectiunea despre firmele de transport,toate acele lucruri sant adevarate,cereti detalii cu privire la modul de plata ,regulamentul de ordine interioara al firmei,amenzile pe care le aplica firma soferilor pentru x motive,in limbajul colegilor care lucreaza la Dumagas,acestea fiind numite TAXA DE FRAIER.Grija mare colegilor fara experienta,decat sa munciti degeaba mai bine mai asteptati,imposibil sa nu gasiti o firma care sa va acorde seriozitate.
  13. Chiar nu a auzit nimeni de firma Jilaveanu transcom ,macar barfe de parcare si tot ar fi ceva
  14. din auzite s-ar parea ca este o firma serioasa,au masini intretinute,majoritatea Volvo,am vazut ca merg si la echipaj.
  15. Daca are informatii vre-un coleg despre aceasta firma
  16. Consumul la agregatul frigorific se calculeaza la ore functionare ,in general consumul la T.K. ester 3 l\ora.
  17. Daca cineva ne poate da informatii despre aceasta firma,salarizare, program de lucru etc.
  18. upul

    povestea mea

    Amenda de la A.R.R.fiind facuta pe firma,trebuie sa o plateasca firma,dar angajatorul o sa vrea sa isi recupereze banii de la tine asa ca mare grija ce angajamente de plata o sa semnezi,fiindca el o sa vina cu un angajament de plata pe care o sa-ti ceara sa-l semnezi cu acordul tau sa-ti opreasca banii din salar sau din garantie daca ai.Sfatul meu este sa te sfatuiesti cu cineva care iti poate da sfaturi legale gen avocat sau inspector de la I.T.M.
  19. Ca sa fiu si mai exact,fiecare beneficiar, in functie de marfa pe care urmeaza sa o incarci -transporti,iti va da detalii cu privire la temperatura pe care urmeaza sa o faci, pentru a transporta marfa sau bine inteles, dispecerul te va anunta inainte si iti va detalii cu privire la temperatura.Din cunostintele mele am sa va dau si detalii dupa cum urmeaza ;Kaufland la Friche cere temperatura -4grade,la legume intre +1 si +7grade,iar la congelate intre -20 si -24 grade;la Lidl temperatura pe care ti-o cere este intre +1si +4 grade ,cam aceleasi temperaturi le cere si Billa,bine inteles depinde de natura marfurilor pe care trebuie sa le transporti,dar una peste alta beneficiarul iti va cere in prealabil sa racesti duba la temperatura respectiva ceruta de el.
  20. Se incarca marfa ,cu motorul agregatului pe il ai in dotare pe duba frigorifica,gen Thermo King sau Carrier,in functiune,dupa ce in prealabil ai setat temperatura pe care ti-o indica clientul, de la care incarci marfa perisabila.
  21. Atrag atentia colegilor sa nu opreasca pe zona Padurea Bogatii, Sighisoara,Acatari si in special in localitatea Nades,sant doua parcari una pe stanga ,una pe dreapta,chiar daca la 200 metri este postul de politie, iar parcarile sant luminate,am fost praduit de 200 litri de motorina, plecasem de la Ploiesti catre Satu Mare,dupa ce am coborat dealul Hetiurului am oprit si am dormit 2ore in acea parcare langa postul de politie ,gandindu-ma ca totusi le va fi frica sa actioneze acolo,ceea ce sa dovedit a fi o mare greseala.Cand m-am trezit dupa doua ore, in fata tirului stationa un turism cu numere de Bulgaria,care a plecat imediat cand a vazut ca ,cabina incepe sa se miste.Am anuntat politia iar raspunsul lor a fost ca pe viitor sa nu mai opresc in acea zona,findca ei stiau ca se fura motorina.Acest raspuns ma dus la gandul ca acei politisti s-ar putea sa fie in legatura cu hotii de motorina.Deci grija mare colegilor in acea zona pe unde opriti ,poate ne spun domnii de la noua institutie de control trafic unde ne putem odihni in siguranta cand in loc sa adormim la volan,ne oprim in prima parcare pentru a evita,probabil unele evenimente care ar rezulta din atipirea unui sofer de camion la volan.......
  22. Pentru a da informatii corecte colegilor care sant in cautarea unui loc de munca,situatia se prezinta in urmatorul fel;se cere experienta,daca nu trebuie sa gasesti pe cineva sa te ia 1 luna cu el pe cabina,la angajare depui la caseria firmei o garantie de 1600 ron,altfel nu mergi mai departe,dupa aceia esti repartizat la unul din cei patru sefi de coloana,iti da o masina in primire,de regula majoritatea sant masini bune,mai sant si din cele care nu se incadreaza la consum,una din probleme sant orele de TK neacordate,faptul ca au pierdut contractele cu Kaufland Ploiesti,de aici reducandu-se KM,deci bani mai putini.Dispecerul principal este Dnul.Laza Dorel,este omul care dirijeaza toate camioanele firmei,iar sub el se afla Dispecerul Ploiesti si Dispecerii din dispeceratul Oradea.Pe langa cei 1600 ron pe care-i depui o sa ti se opreasca o garantie echivalenta cu patru salarii,undeva intre 3000 si 4000 ron.Consumul de carburant la Volvo 440 pleaca de la 29 l%KM,in functie de tonaj se ajunge pana la 37\38%la 22T.Esti platit la KM,plin,gol,media este de 2,5[doua mii cinci sute]per KM.Daca nu ai cursa nu esti platit ,daca stai prin garaj nu esti platit,deci ti se plateste numai ce se invarte roata.In ultima perioada KM sant foarte putini,se sta mult in parcarea de la Kaufland Turda,daca nu esti din zona nu o sa iti convina sa faci comunitate la Turda,cursele de extern le fac numai bihorenii,cei care cotizeaza pentruextern,nici macar cursele de Ungaria pe care le refuzau V.I.P.-urile nu le mai prinzi.In legatura cu stocul de motorina,acesta nu trebuie sa depaseasca 50 l la destinatie,camion+TK adunate.La incarcare tu incarci cu liza electrica,la fel si la descarcare,la majoritatea firmelor gen Kaufland,Lidl,Billa,etc.La bani sant in general corecti,in data de 15 ale lunii ti se vireaza banii pe card,minus depasirea de motorina daca nu mentii stocul la 50 l,sau lipsa marfa,daca exista reclamatii.Au trei tipuri de dube Schmitz cu carlige,Schmitz cu perete despartitor cu doua zone de temperatura,Lamberet SR2 si Futura cu perete cu TK si fara perete Carrier.Capurile tractoare cele mai multe Volvo,440 460,440 Euro5 si Dafuri,90%automate.Se circula fiecare cum se descurca,numai la program nu prea ai cum sa mergi deoarece ai ore de descarcare in general ora 5. Cam astea ar fi minimul de informatii reale pe care le pot transmite colegilor care sant interesati de Frigoexpres,in rest stiti cum este vorba soferului,fiecare cum se descurca.
  23. incearca sa contactezi pe cei de la F.M.stiu ca ei lucreaza cu cei care au capete tractoare ei iti da duba si curse,sub forma platii unei chirii lunare
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.