Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Nelumbo

Members
  • Număr conținut

    18
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Nelumbo

  1. Da, colegilor, eu lucrez la ei. Ce doriți să știti? Puneți întrebări și vă voi răspunde la toate. incepe prin a completa profilul,succes
  2. De multe ori cerem detalii despre anumite firme. Personal nu cunosc firmele despre care aici se cer detalii. Vreau doar sî spun că șansele să aflați adevărul sunt extrem de mici. Doar știm că sunt unii lăudăroși, alții veșnic nemulțumiți, alții supărați pe șefi, alții gunoaie - "lingăi", alții egoiști, alții cârpe (care se lasă chiar umiliți) sau... alții mincinoși. Sper că toți recunoaștem că este adevărat ce spun. Nu spun că nu există și persoane sincere! Și-atunci, părerea mea este să încercati. Până nu vedeți cu ochii voștri n-aveți cum să aflați adevărul. Este adevărat că s-ar putea să fie o pierdere de timp. Dar, de multe ori depinde de mine ! Dacă sunteți corecți, așa cum trebuie să fim toți, cel mai probabil va fii bine.
  3. Beneficiarul pentru care lucrez eu este UPS (poștă americană), dar chiar dacă beneficiarul este bun platnic, firma de transport poate fi rău platnică. Deci ambele (și beneficiarul și patroul) trebuie să fie OK. Pe urmă, deobicei la poște, este "militărie" în sensul că ai un orar fix (ora plecării - ora sosirii) și nu se admit greșeli ale șoferilor. Cel puțin la noi, doar o singură dată greșești, pentru că a doua oară nu vei mai avea ocazia... Avantajul mare este că nu ne interesează dacă am sau nu marfă. Nu doar odată am făcut linia (cursa) fără încărcătură pe ambele sensuri! În cazul tău, în Germania, probabil patronul a fost excroc sau nu te-ai putut "integra" să fie mulțumit beneficiarul. Cine știe?
  4. Părerea mea este că nu pentru prima dată trece pe acolo acest șofer. Personal, nu mi se pare ceva ieșit din comun. Un conducător auto, trebuie să știe unde este pericol de a atinge camionul și acolo este atent în oglindă. La prima cursă, pentru siguranță, ori aș ruga pe cineva să se uite de aproape, ori aș coborâ pentru a fi sigur, asta în caz că nu sunt mulțumit de vizibilitatea din oglinzi.
  5. Eu mă voi referi strict la această întoarcere. Sigur că este posibilă dar cu ansamblul, camion + remorcă, pregătit pentru astfel de întoarceri. Să nu credeți că este posibilă această întoarcere cu oricare camion + remorcă. De ce? Dacă suntem puțin atenți, observăm două lucruri esențiale: 1. cârligul de pe camion este mutat cât se poate spre spate 2. triunghiul proțapului este foarte mic, continuându-se până la ochiul proțapului doar cu o țeavă Aceste două lucruri permit această întoarcere. Bineînțeles că și profesionalitatea conducătorului auto este lăudabilă.
  6. .... Multe ar fi de scris la acest subiect! Dar înainte de a "arunca cu piatra" gândiți-vă bine...
  7. Da, eu lucrez pe camion cu remorca si transport "casse mobile"... hai sa le zicem containere pe patru picioare. Daca s-a obisnuit sigur nu-i este greu. Manevrele sigur ca se fac incet, deoarece distanta de la rotile remorcii pina la piciorul containerului este foarte mic. Un alt avantaj cu acest ansamblu este faptul ca rar se asteapta la incarcat-descarcat. Muncitorii incarca -descarca fara sa fie camionul ajuns, se face by-pass fara sa schimbi remorca... In concluzie, parerea mea este ca mult mai mult imi place cu ansamblul: camion + remorca.
  8. Este un accident mai vechi, dar urmarea fiind 7 morti, cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa-l vada.
  9. Mare dreptate ai!!! Cei care sunt în afara acestei meserii vad altfel. Probabil au impresia ca suntem egoisti. Ca si occidentul! Ce frumos se vede din RO!.....
  10. Din păcate și eu am întâlnit începători care vroiau doar bani pentru mâncare și să fie lăsați să doarmă în camion. Trist dar adevărat. Dar cei cu experiență, încă nu ați întâlnit începători care după ce i-ați învățat au vrut să vă "sape"? Sunt sigur că da.
  11. Nelumbo

    Si eu

    Mulțumesc și ție pentru urări. Cu stimă.
  12. Interesante opiniile colegilor. Mi-aș spune și eu o părere: Sigur că Andrei este la vârsta la care trebuie să învețe. Este la vârsta la care trebuie să fie corectat și îndrumat, inclusiv gramatical. Pentru el este deocamdată un vis, care oricând poate să se năruie, mai ales dacă va vedea realitatea de pe drumurile noastre. Ca și unul care nu am dorit niciodată să lucrez în această breaslă, aș spune de ce nu este bine, prin ce va trece, deci să evidențiez dezavantajele (unele), bineînțeles fără a omite să spun ca sunt și avantaje. Observ că sunt persoane care (văzând din exterior această meserie), oricând ar dori să practice șoferia. Pentru aceștia și nu numai: Andrei: Să presupunem că ți-ai dobândit permisul de conducere și toate necesare practicării șoferiei. Fără experiență, riscul de a produce daune la camion sau în locurile de încărcare-descărcare este foarte mare. Posibilitatea de a plăti mai mult decât vei câștiga este extrem de mare (aici includ daune + amenzi). Poate, după cum ai scris în mesajul tău, îți permiți să-ți cumperi un camion propriu. Dar lupta pentru un beneficiar bun este atât de mare încât doar îti vei admira camionul. Să presupunem că esti angajat și ai și experiență. Cât ești tânăr, nu te vei bucura de timp liber nici pentru a-ți găsi o prietenă, mai târziu vei avea copii pe care nu-i vei vede decât foarte rar. Infidelitatea între soți și chiar divorțul este foarte des întâlnit. Creșterea unui copil nu înseamnă doar banii. Datoria de "stâlp al familiei" nu se face doar prin telefon sau internet! Despre meseria de șofer aș mai adăuga faptul că dezamăgirile vor întrece mult bucuriile. Retribuția mult inferioară la așteptările tale, izolarea de toți cei dragi (fiind singur în camion), mâncarea ți-o pregătești singur când și unde poți, toate drumurile sunt pline de persoane în care nu poți avea încredere, igiena corporală precară... și multe altele, mă determină să te sfătuiesc să te mai gândești. Dacă ascultăm stația radio din camion, observăm că majoritatea "șoferilor de TIR", folosesc cuvintele obscene parcă ar fi cuvinte dulci și plăcute... Nervozitatea, bolile de stomac, de spate, reumatismul, sunt doar unele boli de care nici un șofer nu scapă! Astea le dorești? Crezi că merită toate astea în schimbul nenumăratelor călătorii pe autostrăzile Europei, fără să ai timp - fără să-ți permiți să oprești pentru a vizita un muzeu, un castel, un oraș... Gândește-te bine ce-ți dorești! Caută doar pe Google și vezi câți dintre colegii noștri au murit nevinovați în accidente (atenție - nevinovați!!!). Ești la vârsta când mai poți fi îndrumat, să întrebi nu e o rușine - să greșești e rușine! Mult noroc îți doresc în viață! Cu stimă.
  13. Nelumbo

    Si eu

    Mulțumesc pentru urări.
  14. Nelumbo

    Si eu

    Și eu va salut dorindu-vă tot binele din lume. Prezentare: sunt, "neam de manivelă" cu abecedarul complet și schimbat vreo 3 feluri (cum s-au tot schimbat legile). Cu experiență de peste 32 de ani de volan, inclusiv instructor pentru cat. A,B,C,D,E. (cred că ajunge... . De 10 ani lucrez în IT și sunt mulțumit. Sper să mă familiarizez cu acest site și să fiu si util în limita în care pot. Tuturor, un Crăciun cu pace și bucurii, Drumuri bune și Doamne ajuta, indiferent dacă sunteți acasă sau departe de familiile voastre!
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.