Jump to content

masteriasi

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About masteriasi

 • Rank
  Incepator
 • Birthday 12/30/1966

Profile Information

 • Gender:
  Masculin
 • Location:
  Iasi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Acea fereastra care apare trebuie sa aiba sus scrisa calea unde te afli, ex: "/Navman/" va trebui sa tastezi pe acea bara pana apar mai multe foldere, nu stiu la acel aparat denumirea folderului cu programul de navigatie, ar putea fi "iGO", dar poti tasta pe fiecare folder pana apare un executabil ex: primo.exe, navman.exe, iGO.exe. Dupa ce selectezi calea salveaza setarea, trebuie sa fie tot in bara de sus optiunea salvare. Toate astea doar deca nu ai sters programul conectat la un PC. Daca este din fabrica, te conectezi la un PC si de pe siteul producatorului descarci programul lor si te va indruma pas cu pas cum sa-l actualizezi.
 2. Un politist cu radarul opreste un conducator auto pentru depasirea vitezei legale. Politistul: - Stii, am avut eu presimtirea ca voi da o amenda, d-aia te-am si asteptat toata ziua. - Pai, am venit cat de repede am putut! Mergeam cu mașina și am observat flash-ul camerei de filmat. Am ințeles ca am fost inregistrat pentru depasirea vitezei, deși știam ca nu am depașit-o. Pentru a ma convinge, am inconjurat un cartier și iarași am trecut pe acolo, cu 20 de km mai incet decat limita prevazuta, dar camera iarași m-a inregistrat. Parandu-mi-se amuzant, am mai trecut așa de inca trei ori pe acolo, de fiecare data filmand cu mobilul bordul mașinii, pentru a avea proba indubitabila a faptului ca este defecta camera rutiera de inregistrare și deja ma gandeam ca, imediat ce imi vine amenda, ii dau in judecata. Dupa doua saptamani, prin posta primesc cinci chitante de amenda pentru ca am mers fara sa am centura de siguranta pusa. - Un mos la scoala de soferi: - Vreau sa ma inscriu pentru cursuri de sofer de autobuz. - Cum asa ?! - Doctorul mi-a recomandat ca de acum incolo sa circul cu autobuzul… Companiile petroliere din Romania au fost amendate de Consiliul Concurentei. Valoarea amenzii o veti afla la urmatorul plin! - Stiti ce faceam eu inainte sa ma insor? - Ce? - Orice vroiam! - In ultimul timp te vad foarte prost dispus. Ai probleme ? - Am aflat ca in curand voi fi tata. - Si ce e rau in asta ? - Nevasta-mea nu a aflat inca. Nu-i atât de dificil să găseşti femeia visurilor tale. Dificil e s-o ascunzi de soţie! Doi copii stau de vorbă. Primul spune cumândrie: - Tatăl meu e inginer. El face nave spaţiale! Al tău ce face? - Ce zice mama! Iubitule, unde e cadoul meu? - Iubito vezi Ferrari-ul ăla roşu de afară? - Vai, iubitule... - Ţi-am luat un ruj de aceeaşi culoare... O femeie face plajă fără sutien. Sânii ei superbi atrag atenţia unui bărbat. Acesta se uită, se uită şi, în cele din urmă, încearcă să intre în vorbă cu ea: - Puteţi să-mi spuneţi cât de caldă este apa? - Ascultă, domnule! răspunde ea iritată. Multă lume m-a luat drept târfă, dar drept termometru încă nimeni... De ziua lui, soţul primeşte din partea soţiei un şampon împotriva căderii părului. - Dar mie nu-mi cade părul, iubito... - Nu-i nimic, dă-i-l colegei tale de serviciu, ei îi cade... Bunicul avea radio si a facut 9 copii, tatal meu a avut televizor si a avut 3. Eu am internet si cred ca aici s-a terminat familia! Doi ardeleni taiau lemne, iarna, frig naprasnic. - D-apoi vere, cum de nu ai luat sapca aia cu urechi? - De cand am avut accidentul, n-o mai port! - Ce accident? - Mi s-o oferit palinca si n-am auzit...
 3. Intotdeauna e bine sa ai un sistem de rezerva pentru navigatie, cum majoritatea au telefoane sau tablete cu Android va propun un Kit complet cu harti Europa q4 2017, usor de instalat, cu adrese DKV, IDS, Linii cargo, etc., pentru toate categoriile de vehicule. Mod de instalare: 1.Pentru cei ce au peste 4 g liber pe memoria dispozitivului dezarhivati pe calculator, copiati folderul Android in memoria dispozitivului, cautati iGO_PAL_9.18.27.719974_SD.apk in Android/data/com.nng.igo.primong.palestine/files/iGO_Pal, instalati porniti si setati preferinte. 2.Pentru cei care nu au suficient spatiu in memoria dispozitivului dar au un card de memorie cu cel putin 4g liber. Creati pe cardul telefonului folderele Android/data/iGO_Maps/content, de pe calculator mutati folderele map, poi, dem in content de pe cardul telefonului, restul folderului Android de pe calculator copiati-l in memoria telefonului. Cautati fisierul sys.txt in Android/data/com.nng.igo.primong.palestine/files/iGO_Pal, deschideti-l cu notepad si cautati : [folders] data_folder_name="iGO_Avic" linked_root_list="/sdcard2 /sdcard /sdcard/sd /mnt/sdcard /mnt/sd /mnt /storage /mnt/extSdCard /mnt/extern_sd /mnt/sdcard/external_sd /sdcard/external_sd /storage/extSdCard" ;has_secondary_root=1 ;android_secondary_root_path="/storage/external_sd/android/data/iGO_Maps" Stergeti " ; " punct si virgula din fata has_secondary_root si android_secondary_root_path. Iar in loc de "external_sd" trebuie sa scrieti denumirea cardului sau numarul lui de exemplu "1234-5678". Salvati sys.txt in telefon. Urmati pasii de instalare de la primul punct. https://drive.google.com/file/d/1Skz8hMlvQRyWcSIUfyVArKii-TODKsxU/view?usp=drivesdk Drumuri bune colegi.
 4. Becker e foarte bun, numai ca firma a dat faliment, nu stiu cat timp vor mai oferi actualizari la harti (acel lifetime update) am inteles ca partea de servis garantii si post garantii a preluat-o alta firma, softul este super bun, unele aparate au mai dat kix, sper sa nimeresti unul bun si imediat dupa cel cumperi inregistreaza-l la ei si fati actualizari la program si harti. Drumuri bune.
 5. Aprecierea mea ca exemplele sunt corecte legal se bazeaza pe faptul ca cele 2 repausuri de 24 ore luate in saptamana 2 se incadreaza in cele 6x24 din saptamana, unul la inceput si unul la sfarsit , in acest mod se respecta toate regulile, daca se depaseste 6x24 atunci e o problema. Instructive parerile tuturor, multumesc si o zi buna.
 6. Vine un moment cand o femeie trebuie sa aiba incredere in sotul sau. De exemplu: O sotie vine acasa seara tarziu, cu o zi mai devreme, dupa ce fusese plecata intr-o calatorie de afaceri si deschide incet usa de la dormitor. De sub patura ea vede iesind patru picioare in loc de doua. Se intinde dupa bata de baseball si incepe sa loveasca cu sete patura. Dupa ce termina se duce in bucatarie sa se racoreasca cu un pahar de vin. Cand intra in bucatarie il vede pe sotul sau citind o revista. “Buna draga!” spune el … “Parintii tai au venit in vizita si i-am lasat sa stea in dormitorul nostru. I-ai salutat si tu?”
 7. Acum sunt pe calculator, erata la exemplul 2 "repaus zilnic" , deoarece repausul de 24 ore este luat in timpul saptamanii fara a se depasi cele 6 perioade de 24 ore si nu se incalca regula de 2 saptamani indiferet care, la intrebarea " pentru care repausuri saptamanale reduse se compenseaza reducerea? " - eu personal as face compensarea la ambele reduse dar dilema mea este in bloc sau separat? As lua separat alipita la un repaus zilnic fara a depasi cele 3 saptamani si fara a cumula repaus mai mare de 72 ore, daca urmeaza la sfarsitul perioadei de 2 luni pe comunitate ar fi perfect. O zi buna.
 8. Scenariul 1= corect, se respecta regula 2 saptamani luate indiferent, unul redus unul normal, pentru amandoua redusele se compenseaza separat , pentru a respecta regula , redusele se compenseaza. Scenariul 2= gresit total Scenariul 2= primul 24 se considera repaus normal, dupa care se repeta scenariul 1 Pot sa incep saptamana de lucru in oricare zi a saptamanii si repausul saptamanal sa-l fac in timpul saptamanii, sambata si duminica sa lucrez. Asta e punctul meu de vedere Nu am mai putut edita scriu de pe telefon e greu cu degete mari
 9. Am auzit ca de la 01.01.2016 se schimba sistemul de plata la Waberers si se maresc salariile, este adevarat?? stie cineva din sursa sigura??
 10. Eu am trei contracte de cate 1 ora, intretinere si interventii, program 08-09, 09-10, 10-11, in rest cand pica ceva
 11. Tipul Cel RauDau Cezarului ce este al Cezarului Se poate sa ai mai multe contracte de munca dar nu trebuie sa depaseasca timpul de munca conform art. 114, sa respect si intrebarea principala, fiind in concediu fara plata contract pe perioada determinata cu norma intreaga. ART. 114 (1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 4 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.(3) Pentru anumite activităţi sau profesii stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, se pot negocia, prin contractul colectiv de muncă respectiv,perioade de referinţă mai mari de 4 luni, dar care să nu depăşească 6 luni.(4) Sub rezerva respectării reglementărilor privind protecţia sănătăţii şi securităţii în muncă a salariaţilor, din motive obiective, tehnice sau privind organizarea muncii, contractele colective de muncă pot prevedea derogări de la durata perioadei de referinţă stabilite la alin. (3), dar pentru perioade dereferinţă care în niciun caz să nu depăşească 12 luni.(5) La stabilirea perioadelor de referinţă prevăzute la alin. (2)-(4) nu se iau în calcul durata concediului de odihnă anual şi situaţiile de suspendare a contractului individual de muncă.(6) Prevederile alin. (1)-(4) nu se aplică tinerilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.
 12. Da tu la un contabil ce ti-am scris eu si sa ma contrazica cu legea in mana, spetele sunt analizate si discutate cu cei de la ITM, spun spete deoarece am mai avut o contradictie cu ITM referitoare la ca anumiti patroni care cer la angajare demisie in alb, cea ce contravine legii, demisia este un act de vointa unilateral nu ce vor patronii , am si solutia pentru patroni dar sunt deja offtopic, o zi buna
 13. Cu privire la timpul de lucru, prevederile din Codul muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca.Atentie la faptul ca pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana. Nu uitati ca durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana. Astfel, Codul muncii, republicat nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca. In acest sens, prevederile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca In cazul unui cumul de functii, in unele opinii se apreciaza ca interdictia referitoare la cele 40 de ore si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate. Totodata, legislatia muncii nu instituie obligatia existentei unei pauze intre munca prestata in temeiul a doua sau mai multe contracte individuale de munca. In concluzie, o persoana poate cumula doua contracte individuale de munca laangajatori diferiti, pe functii diferite, situatie in care apreciem ca prin dispozitiile sale, Codul muncii, republicat nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca. adica pot fi desfasurate doua functii cu norma intreaga, la angajatori diferiti, cu respectarea conditiilor mentionate anterior, programul de lucru nu se suprapune, iar prestarea activitatilor sa poata fi realizata in mod corespunzator pentru ambii angajatori.
 14. Asadar, in plus fata de cele mentionate, apreciez ca pot fi desfasurate doua functii cu norma intreaga, la angajatori diferiti, cu respectarea conditiilor - programul de lucru nu se suprapune, iar prestarea activitatilor poate fi realizata in mod corespunzator pentru ambii angajatori.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.