Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

maramicuip

Members
  • Număr conținut

    27
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de maramicuip

  1. Am obţinut permisul categoria C . Urmeaza E-ul . Unde gasesc chestionarele specifice categoriei ? Site-ul oficial drpciv, nu are o sectiune dedicata .
  2. da, trebuie sa astepti. nu ai ce face . sunt categorii separate , care au un minim de ore necesare intrari in examen .
  3. Nu te fura nimeni, repet. Atat ai platit, atata peste primesti . Daca insisti cu paranoia ca esti furat, iti spun sa ai mare grija atunci cand faci fisa medicala , sa nu cumva sa ai surpriza sa primesti inapt . Inca o informatie pe care 100% nu o stiai. Controlul medical facut pentru inscrierea la scoala de soferi este mai putin exigent decat cel pentru angajarea in functia de sofer profesionist . Vei avea surpriza sa vezi ca la oftalmologie va fi alt test . plansele ishihara vor fi mai complicate , psihologol si psihiatru vor acorda mai mult timp consultatiei , chiar si orl-ul va fi un pic mai amanuntit . Repet , Nu te fura nimeni, doar ai tu impresia ca esti urmarit de evazionisti fiscali si de prifitori dornici sa se imbogateasca rapid pe seama buxzunarului tau . Ai platit un pachet minimal , un somn intr-o camera cu 2 paturi si nu un concediu la hotel de 8 stele in dubai, la etajul 14.
  4. Ai prioritate ? Intrii , ceilalti trebuie sa-ti acorde prioritate . 2.NU ai prioritate ? Astepti pana cand traficul se elibereaza suficient cat sa poti face manevra in conditii de siguranta totala pentru tine si ceilalti participanti la trafic . 3.Nu inteleg care este dilema ta existentiala ? Oare instructorul este vinovat ca tu nu stii regulile de circulatie pe drumurile publice ? Acum intelegi poate un pic mai bine faptul ca pe drumurile noastre circula soferi amatori care habar nu au ce cauta pe sosele ? Daca-i intrebi , raspund ca soselele partriei sunt doar pentru ei, ca ei platesc taxe si impozite . Zic despre soferii profesionisti ca-s manivele, ca din cauza lor se strica asfaltul ca suntem inconstienti , ca ar trebui sa fie interzis traficul autocamioanelor pe soselele patriei . Astia au impresia ca autostrazile romanesti trebuie sa fiew construite pentru a ajunge ei in conditii de confort la mare sau la munte in weekend sau in concediii . Exista si cea de-a 3-a posibilitate: inchizi ochii si intrii in sensul giratoriu. Nu patesti absolut nimic, estri protejat de masa camionului , ceilalti vor injura si te vor evita, iti vor crea spatiu necesar manevrei . Daca nu fac asta, atunci le arati asigurarea si ai trimiti la service-ul aoto , la " reprezentanta ". '" Incearca " sa fortezi intrarea intr-un sens giratoriu in timpul examenului de traseu , cu militianul in partea dreapta . Vei afla imediat ca ai acumulat cele 24 de puncte necesare reprogramarii acelui examen . Drept bonus primesti si dreptul de a te prezenta inca odata si la examenul de sala .
  5. Nu mai exista in romanaia scoala de soferi profesionisti . Exista doar scoli de soferi , iar acestea ofera diferite categorii . Pricepusi ? Ce contract ai semnat dumneata ? ai semnat o cerere . Stai linistit, conform legislatiei in vigoare primesti fix , exact ce ai platit . Nu te fura nimeni . Doar mintea ta putina crede ca a cumparat universul platit 2.000 ron . Si ,da, am si atestat de instructor auto . Daca mergi la un chiosc si cumperi un covrig de 1.5 ron, ai impresia ca ai platit o masa completa ? In momentul in care ai achitat covrigul ai facut un " contract " cu comerciantul respectiv , Ai si o dovada fsicala adica un bon fiscal . De ce nu esti revoltat si pe cei care vand gogosi care nu satura 3 familii la un singur leu ? Chiar sunt curios ce parere vei avea cand va trebui sa obtii atestatul . Sa vezi atunci cum iti zboara din buzunar 700 de ron, fara sa stii pe ce anume . Si cand va trebui sa platesti ARR-ului ~300 de ron cartela tahograf ........... Stii cat costa actele medicale necesare la angajarea unui sofer profesionist ? 300 ron . Stii ce primesti de banii astaia ? o analiza de urina, una de glicemie si atat . In plus , afla de la mine ca absolventii scolii de soferi , chiar daca au platiti niste bani , nu sunt obligati sa promoveze examenele finale . Aproximativ 50% dintre astia nu trec nici macar de proba teoretica .
  6. Terminati-va odata . Scoala de soferi are ca obiectiv obtinerea permisului auto , adica a dreptului de circulatie pe drumurile publice . Cu 500 de euro voi vreti sa invatati tainele meseriei ? Cand ati obtinut categoria B, ati platit vre-o scoala de pilotaj ? Ce legatura are scoala de soferi cu meseria de sofer profesionist ? S-a pus cineva in locul patronului de scoala de soferi ? minim 5 autovehicule, salarii , taxe la stat , asigurari, rovignete ......... Credeti ca daca platesti 2400 ron ai cumparat intreaga planeta ? Are cineva idee cat costa o cutie de viteza sau un ambreiaj, sau un litru de motorina ? adunati costurile aste si ziceti mersi daca 50% dintre cursanti reusesc sa treaca de traseul cu militianul in dreapta sa .
  7. Multa lume , foarte putini oameni . ..................... celelalte fraze au fost sterse, nu aveau legatura cu tema, ai alt topic pentru asa ceva.
  8. http://forums.soferii.ro/index.php?/topic/8640-skiptrans-jost-grup/page-2?hl=skiptrans
  9. Atunci cum iti explici ca produse periculoase se transporta inclusiv cu autoturisme ? Exista cisterne montate pe autoturisme , dinamita se transporta de regula cu 4x4 . Magazinele mici din toata tara vand lacuri si vopsele , diluanti si alte produse chimice . acesti mici comercianti fac transport in cont propriu si ei sunt supusi controalelor ARR . Este nevoie de atestate si pentru marfa transportata cu masini mai mici decat categoria c1. Aceste atestate sunt obtinute fix in aceleasi conditii precum cele pe care le au camionagii . Nu conteaza momentul in care sustii examenul ci momentul in care ridici atestatul respectiv . Daca intre momentele acestea doua , s-au sustinut examene pentru obtinerea de categorii suplimentare , atunci atestatul va fi eliberat pentru toate categoriile valabile ale permisului de conducere . La data sustinerii examenului pentru atestat te poti prezenta si cu dovada , nu neaparat cu permisul de plastic . Seria care este scrisa pe dovada , va corespunde cu seria scrisa pe viitorul permis , chiar daca candidatul mai obtine intre timp categorii .
  10. poti depune o imputernicire semnata de un notar. Doar in felul acesta, persoana imputernicita se poate prezenta la ARR si ridica atestatele in locul titularului .
  11. A nu se confunda fisa medicala permis auto cu FISA MEDICALA ( aviz-ul medical ) si FISA DE SIGURANTA A TRANSPORTURILOR Fisa aceasta ramane la unitatea medicala , soferul primeste doar aviz-ul medical si avizul psihologic . . Trebuie neaparat sa cautati o clinica medicala autorizata de ministerul transporturilor . Pasul nr. 1 obtinerea de la medicul de familie a " adeverintei de boli cronice " Pasul nr.2 analizele efectuate in clinica respectiva ( inclusiv probe de sange ) , deci trebuie sa va prezentati cat mai devreme in dimineata respectiva, fara sa mancati absolut nimic, nici macar cafeaua de dimineata Pasul nr .3 achitarea taxelor : RON AVIZUL MEDICAL 180 AVIZ PSIHOLOGIG 50 Fisa de aptitudine 60 Total = 290 taxele sunt aproximative si sunt valabile la clinica pe care am folosit-o personal . Daca moderatorii sunt de acord , pot sa prezint si site-ul respectiv . Mentionez ca este vorba de orasul ploiesti . http://www.munmedica.ro/ daca se considera reclama, va rog sa stergeti link-ul acesta . 0244.525.981 http://s29.postimg.org/644u878if/fisa_medicala_soferi_profesionisti.jpg Unitatea medicala respectiva , la cerere , poate specifica in aviz-ul medical si mentiunea in trafic national si international .
  12. marfa http://www62.zippyshare.com/v/fuJO6Jsq/file.html persoane http://www62.zippyshare.com/v/G7ZWWSZM/file.html Pictograme tahometru http://www78.zippyshare.com/v/jvxYr5he/file.html
  13. Da ? Esti sigur ? Ce faci daca este un incendiu in parcarea respectiva la camionul vecin ? Muti masina de acolo ? Sau te scarpini in nas si te gandesti ca vei comite o infractiune deosebit de grava, vecina cu infractiunea ?
  14. Indicatoare rutiere - Accesul interzis autovehiculelor cu remorcÄ, cu exceptia celor cu semiremorcÄ sau cu remorcÄ cu o osie Indicatorul se instaleaza la intrarea pe drumurile publice pe care accesul autovehiculelor cu remorca, cu exceptia celor cu semiremorca sau cu remorca cu o osie, este interzis. interzice accesul ansamblurilor formate dintr-un autovehicul tragator si una sau doua remorci cuplate se instaleaza la capetele sectorului de drum sau strada unde se interzice accesul cand se interzice accesul rulotelor, simbolul spatelui autocamionului este inlocuit cu spatele unui autoturism iar silueta remorcii este inlocuita cu silueta unei rulote permite accesul ansamblului format dintr-un autotractor si o semiremorca, indiferent de numarul axelor, sau ansamblul format dintr-un autovehicul si o remorca cu o axa 1) Diferenta intre infractiune si contraventie consta in faptul ca : contraventia are raspundere civila , iar infractiunea , raspundere penala . Incalcarea semnificatiei indicatoarelor rutiere ( in genere, a regulilor de circulatie ) sunt contraventii ! 2) Daca gasesti indicatorul de fata , alaturat panoului albastru ( in cazul de mai sus) , si tu nu cari marfa ADR ( generala), ai voie sa treci pe banda 2 , eventual sa depasesti o caruta?? ) Da , ai perfecta dreptate contraventia are raspundere civila , iar infractiunea , raspundere penala . Incalcarea semnificatiei indicatoarelor rutiere ( in genere, a regulilor de circulatie ) sunt contraventii ! exista totusi situatia in care incalcarea semnificatiilor indicatoarelor rutiere se transforma foarte usor din contraventie in infractiune De ex : fortarea trecerii la calea ferata sau la calea ferata industriala nerespectarea gabaritului de inaltime accident etc. 2.) Daca nu am marfuri " periculoase " , ( banuiesc ca la astea te referi , ) bineinteles ca pot depasi o caruta . Pot supralicita deasemenea si sa spun ca aceasta depasire este perfect regulamentara chiar si pe drumurile cu o singura banda pe sens , chiar daca manevra respectiva inseamna parasirea benzii mele si intrarea pe banda de contrasens ( singura conditie realmente obligatorii este sa faci manevra in siguranta si sa nu fie trafic pe banda de contrasens in celalatl sens al drumului ) La acest indicator albastru te referi nu-i asa ? Nu la cel cu sageata albastra care arata traseul pentru marfuri periculoase , desi si pe acel sector de drum depasirea se poate efectua . Desi intrebarea nu mi se adreseaza direct , voi incerca sa raspund . Simbolul " autoturismului " se refera de fapt la autovehicule . In aceasta categorie intra multe " auto " de exemplu : autoturismul , camionul , tractorul , motocicleta , motocicleta cu atas , tancurile , etc . Nu sunt , sau nu se considera autovehicule : mopedele ( niste biciblete cu motor mai mititel chiar daca acest motor poate fi si diesel sau chiar electric ) , carutele ( iindiferent daca sunt trase de cai sau de boi , magarusi sau capre ) , bicicletele sau vehiculete trase sau impinse cu mana ( bratele ) . Remorca sau semiremorca nu se incadreaza nici ele la autovehicule ci la vehicule . Atunci cand aceste remorci sau semiremorci sunt atasate unui " tractor " , cap tractor sau un simplu turism, atunci abia sunt considerate autovehicule .
  15. Lume Multa, multa lume , dar foarte putini OAMENI . Cineva a pus o intrebare , simpla , poate putin naiva si in schimb a primit numai si numai misto-uri . Mai mult misto de acest om face unul din adminii forumului . Romani eliminat astai natia noastra, cu ea trebuie sa defilam . Da, se poate asta-i raspunsul corect . Nu faci 45 de ani de puscarie , nici 12 de ocna grea . Singura limitare este ca aceasta manevra sa fie facuta in conditii exceptionale . De exemplu : salvarea sau limitarea pagubelor produse de un eveniment neprevazut comanda expresa a unei persoane cu autoritate ( indiferent ca aceasta persoana este seful de post , un agent al serviciilor speciale , un diriginte de santier sau alte asemenea persoane cu atributii si responsabilitati sporite ) salvarea unei vieti omenesti , sau chiar a vietii unor animale ( sa zicem ca a parcat linga tine un camion cu taurasi , iar medicul chemat pentru o situatie de urgenta vrea sa aiba loc si spatiu in jurul respectivului camion ) alte asemenea situatii care nu sunt expres prevazute in legislatie dar care sunt acoperite de sintagma juridica " forta majora "
  16. Da, aici sunt obligat sa-ti dau dreptate, nicaieri pe lumea asta nu exista obligatia ca cei care transporta " periculoase " sa urmeze trasee care duc la ROMA . Cu toate ca stim foarte bine ca toate drumurile merg la roma . Paradoxal nu-i asa ? Este fix acelasi lucru ca acest indicator , atara traseul de urmat pentru manevra respectiva .
  17. Nu am atestat de " periculoase " , nu am transportat in viata mea asa ceva . Este posibil sa ai dreptate , totusi impresia mea este ca sageata albastra " la stanga " inseamna obligatia de a urma traseul indicat ( pentru cei care transporta marfurile respective ) pentru interzicerea accesului pare ca exista indicator specializat
  18. Poate ca nu raspund chiar exact la intrebarea ta , dar si asta-i o buna discutie . Daca nu transporti periculoase , poti sa mergi inainte . Obligatoriu la dreapta este pentru cei care transporta anumite categorii de marfuri . Daca ai marfuri periculoase, asta te " obliga " , daca NU ai asa ceva, atunci nu-ti interzice nuci sa mergi la dreapta , si nici inainte. Acest indicator este amplasat intr-o intersectie binenteles . Daca nu ar fi minim 2 trasee , atunci toati participantii la trafic ar trebui sa urmeze traseul cu sageata albastra . Prin urmare , daca ai periculoase, iti interzice sa mergi folosind celelalte directii , te obliga sa urmezi sageata albastra .
  19. Daca conduci un camion si intalnesti acesti indicator poti depasi DOAR motociclete fara atas . Este interzisa depasirea autoturismelor . Asa se numeste oficial acest indicator Acest indicator arata ca nu ai ce cauta pe banda 2 daca conduci un camion . Pe banda unu circula regulamentar camioanele , pe banda 2 camioanele circula neregulamentar . Doar autoturismele circula regulamentar atat pe banda unu cat si pe banda 2 .
  20. sanatatea ? este nevoie si de green cardu-ul de sanatate ? Cat costa si cum poate fi obtinut ?
  21. Ma alatur si eu cu salutari calduroase . Inca nu sunt sofer profesiionist , nici macar in acte . Abia astazi am obtinut " admis " cat. c
  22. EEEEEEEEE, nu-i chiar asa . Daca are termene limita prea stricte, sa se dea jos de la volan si sa manance cartofi ., asa cum fac si ceilalti participanti la trafic care nu sunt agresivi . Sa tina cont ca soseaua nu este construita numai pentru transportul de marfuri . Pe sau pe acostamentul acelei sosele mai sunt si copii minori care merg sau vin de la scoala . Litera si spiritul legilor la care faci referire se refera din contra, la o incercare a autoritatilor de a " stapani " un pic lacomia patronilor si a firmelor de transport, care nu au gasit o modalitate foarte simpla de a umfla profiturile, impingand de la spate soferii de camioane sa parcurga mult prea multi Km. zilnic, fara sa se mai odihneasca suficient . Eu, om ignorant si nefolositor, care-mi beau cafeaua , sau mai stiu eu cezici tu ca fac , poate ca am proiectat camionul pe care-l conduci tu, poate ca am contribuit la progresul tehnologic care , intr-un final duce societatea mai departe, care asigura un nivel al calitatii vietii mai ridicat . Incearca sa treci dincolo de egoismul individual, si incearca sa intelegi mai ales ca nu TU esti, miezul din dodoasca, asa cum nici EU nu sunt acest miez din dodoasca . Am impresia ca problemele tale de zi cu zi, au capatat o importanta mult prea mare, ca nu intelegfi ca oricare alt om, are si el aceleasi nevoi ca si tine . Si el are copii la scoala, si el are nevoie de caldura si un acoperis deasupra capului . Sii, da, poate ca abilitatile lui in materie de soferie sunt mai slabe decat ale tale, dar poate ca acel om are alt talent, poate-i un pictor , un cantaret talentat .
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.