Sari la conținut

C_M

Members
 • Număr conținut

  19
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  2

C_M a câștigat ziua ultima dată pe Noiembrie 8 2016

C_M a avut cel mai apreciat conținut!

Despre C_M

 • Rang
  Incepator

Profile Information

 • Gen:
  Masculin
 • Locatia:
  Worms

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

 1. In alte state dupa cinci ani doar participi la cursuri fara a fi examinat , se certifica doar aceasta participare , contravaloarea este suportata de firma in cazul in care esti angajat iar orele iti sunt platite ca si cum si fi lucrat normal daca sunt in timpul programului sau extra, adica in cazul in care acest lucru se intampla sambata te duci la curs gratis si esti platit suplimentar . In opinia mea suna destul de "normal" .
 2. Permisul pe 10 ani a fost o eroare "romaneasca" , valabilitatea acestuia este de 5 ani , pe permis trebuie sa se regaseasca valabilitatea fiecarei categorii . Sunt multe lucruri nesincronizate in mai multe state desi avem o legislatie europeana in acest sens . Atentie , valabilitatea nu inseamna ca in cazul atestatului pierderea unui drept dobandit
 3. Imi exprim si eu opinia .Asa cum este acum "atestatul" la noi nu este in regula . Sunt de acord cu el dar ar trebui sa poata fi obtinut la orice scoala de soferi profesionisti , ar trebui sa existe doar un examen initial dupa care ar trebui efectuate unele cursuri obligatorii pentru a clarifica in special schimbarile si noutatile aparute . Un drept dobandit nu poate fi retras . E ca si cum la o anumita perioada de timp ne-ar expira diploma de bacalaureat si ar trebui sa sustinem examenul din nou . Tot o "tampenie" este si faptul ca acesta este un card separat . El poate fi trecut pe permisul de conducere.
 4. C_M

  Eu, ca și voi.

  Societatea romaneasca la ora actuala omoara entitati dintr-o anumita generatie . Am fost un inginer bun as spune multi ani , acum sunt un conducator auto profesionist , fac asta de aproape 9 ani . este greu la inceput , este o lume noua .... dar nu este un pas inapoi . Doar ca dupa ce "prinzi meseria" sau de ce nu de la inceput , nu trebuie sa accepti sa lucrezi in acelasi sistem , si cand spun asta ma refer la tipicul celor mai multe firme de la noi la care se adauga si cele din afara care au invatat foarte usor "bataia de joc" din sistemul in care traim . Dar sunt multe firme care respecta inca aceasta meserie unde pentru international poti primi aprope dublul "veniturilor salariale" oferite pe la noi . Mergi inainte cu incredere .
 5. La ora actuala 128 MB Ram pentru un gps pe care se instaleaza un soft de camioane sunt extrem de putin . Windows CE a cam pierdut cursa cu Androidul . Pentru WinCE as recomanda minim 256 MB RAM Pentru android , un minim de 1 GB Ram cu mentiunea ca devin putini in cazul in care se ruleaza multe aplicatii in background .
 6. Dragul meu , ma opresc aici , nu vreau sa intru in nici o polemica . Desi am facut cativa ani buni fizica nu am auzit de notiunile de mai sus insiruite asa . Formula data de mine o gasesti in manualul de mecanica , clasa 9-a si se refera exact cum am spus la forta de frecare la rostogolire , nu are treaba cu nici o energie cinetica . fara aceasta camionul nu s-ar pune in miscare . Cu cat aceasta forta de frecare este mai mare , ma refer la rotile de pe motrica , aici actioneaza , cu atat consumul este mai mic . Toate celelalte forte care se opun , frecarea celorlalte roti , frecarea cu aerul , sunt forte care crescand vor duce la cresterea consumului . Energia cinetica : Ec = 1/2 m*v² unde m este masa si v este viteza .... Eu spun ca ar fi bine sa "cugetam" inainte de a insirui niste cuvinte care nu au sens ... Este doar o opinie.
 7. Putem vorbi de forta de frecare la rostogolire Fr = μrN unde μr - este coeficientul de frecare la rostogolire iar N este normala . Putem vorbi si de cinematica miscarii , dar eu spun ca ar trebui ca discutia sa se rezume la explicarea in mare factorilor care pot influenta consumul , altfel folosim niste termeni care pot parea 'ceva' dar ce ? Poti explica clar ce ai vrut sa spui prin expresia "rezistenta cauciucului la rulare si cum se manifesta ?" . Eu unul am taria sa spun ca stiu ce inseamna fizica mecanica dar nu pot explica clar aceasta afirmatie felul in care influenteaza ea in formula de mai sus . Multumesc
 8. Un instructor adevarat nu ridica tonul , asta in opinia mea . Tipatul , urlatul si explicatul nu au loc in aceeasi formula atunci cand vrei sa inveti ceva pe cineva . Spune-i ca nu ai probleme cu auzul , doar ai trecut de ORL ... nu ?
 9. Din cate inteleg nu ai omorat pe nimeni in primele 25 de minute , asa ca vei putea "imblanzi fiara" . Ar fi culmea sa renunti doar pentru ca s-a enervat instructorul . are timp sa se calmeze in celelalte 35 de minute in care ar fi trebuit sa isi dea silinta sa te invete , ca doar ai avut prima ORA de conducere , nu !?
 10. Nu stiu ce fel de contract ai avut tu , eu am lucrat o perioada pentru ei , si plata este facuta dupa card . in fapt ar trebui sa ai si desfasuratorul defalcat pe zile si ore atasat la "fluturas" . Eu am obtinut un net de 2200 - 2300 Eur cu clasa 3 de impozitare . Sper ca ati utilizat cardul din clipa in care va-ti urcat in masina si pana va-ti dat jos , iar pe la punctele de lucru nu a fost pus pe pauza .... Putin mi-a pasat de orele alocate unui anumit tur . Daca ati notat corect totul pe documentul de transport nu au cum sa va taie ore . Doar daca disponentul o face fara sa va instiinteze . Personal am fost platit pentru absolut toate orele lucrate . Cum spuneai tu , nu gasesti "liza" , tahograful pe simbolul "la dispozitie" notat pe foaie timpul asteptat si este imposibil sa nu va fie platit . Repet , daca nu cumva se fac ceva "matrapaslacuri" in locatia respectiva . Motivul pentru care am plecat ... simplu , nu imi place distributia .
 11. Daca vrei sa verifici experienta unui sofer ai nevoie de maxim 10 min . Daca l-ai angajat inseamna ca iti asumi profesionalismul lui . La salariul oferit de aceasta firma si la conditiile de lucru ar trebui sa aibe un singur sofer si anume pe detinatorul firmei . Toata strategia de functionare este cea clasica , "dumping social".
 12. Oricare din motivele enumerate mai sus , faptul ca s-a invartit o zi si nu a gasit o firma , faptul ca nu stia sa faca manevre , faptul ca nu se descurca in port , nu pot atrage dupa sine o sanctionare materiala . Daca ai angajat un sofer "incepator" inseamna ca iti asumi si aceste derapaje . Ramane insa intrebarea ? De ce nu angajati profesionisti . Uite , am o propunere , vorbesc engleza , italiana , germana , pot da orice test doriti atat teoretic cat si practic . Cunosc bine Europa , studiez amanuntit istoricul traficului inaintea une rute , pot conduce in parametri ceruti de firma . Deci domnule @terminator daca nu aveti soferi sunt dispus sa lucrez pentru dumneavoastra daca imi oferiti 300 Eur mai mult decat am acum la salariu , plus diurnele . Sa va ganditi ca incepem sa negociem de pe la 3000 Eur in sus , bineinteles acesta este salariul brut , apoi discutam despre diurna zilnica , compensarea pentru faptul ca voi dormi in camion , asta in cazul in care nu ma cazati la hotel , compensarile pentru weekenduri , iar daca doriti sa lucrez intre ora 23.00 si 06.00 dimineata mai adaugati 40% pentru aceste ore . sambata evident voi fi platit cu minim 150% . Astept cu nerabdare , cred ca si alti colegi oferta dumneavoastra , si gata ati rezolvat problema ... Era sa uit , detin toate atestatele necesare , nu mi le-a "rezolvat seful" ci am reusit eu ... simplu invatand .
 13. Da oricum e o suma mare care reprezinta cuantumul muncii prestate pe o perioada de timp . Principiul si abordarea sunt total gresite , indiferent de suma . Nu este admis asa ceva in 2016 . Nu suntem in evul mediu . Datorita acestui gen de atitudine suntem in situatia actuala care nu este una roza . Nu este acceptabila o intarziere cu nici macar o zi doar daca aceasta provine din transferul bancar. O firma care nu poate onora salariile la o anumita data nu are de ce sa mai functioneze nici macar o ora . Cum adica flamand 4 zile , cumva lucram pentru supravietuire , dragilor problema nu este la angajatori ci la noi la angajatii . este o mare criza de soferi in toata Europa , generata de excesul de soferi din ultimii ani care au scazut "piata" ( remuneratia acestei munci ) si domniile voastre lucrati in continuare la Hartl , gratis as spune ( a se intelege metafora ) . Colegul ne spunea in alt topic ca acum face o alta incercare ... poate , poate . Poate astia se rezuma doar la 300 EUR , sau poate mai putin . Pacat ca suntem saraci avand in mana o "meserie bogata" .
 14. Dragul meu , si dragii mei , nu asa se procedeaza , vorba multa ... saracia omului . Simplu se ia o foaie de hartie si se notifica firma printr-o scrisoare (cu confirmare de primire) . Acolo se trec sumele pe care vi le datoreaza cat si explicatiile provenientei lor . In cazul in care aveti o alta adresa la care puteti primi corespondenta decat cea pe care o are la dispozitie firma notificati si acest lucru . Cereti un raspuns in termenul legal (este suficient sa scrieti "termen legal" ) . Mai departe este la fel de simplu dar nu fara acest prim pas . Cum adica sa ii lasi 500 EUR . eu lucrez in Germania si daca s-ar gresi la salariul meu cu 5 EUR as face un taraboi in echivalenta a 2000 EUR .Cum adica el spune nu stiu ce prostii cu taieturi si cu nu stiu ce curent dat si tu ii lasi 500 EUR . Pai iti spun eu cum e ... Te injosesti in acest moment , nu te respecti si nu iti respecti munca de loc , si fara sa vrei faci rau si celorlalti colegi . Gaseste 10 persoane ca tine si apoi mai cumpara un cap tractor , inca un loc disponibil pentru o inselatorie .
 15. Sunt cele doua aspecte "litera" si spiritul" legii . Articolul 6 atunci cand se refera la saptamana de lucru se refera la perioada dintre doua repausuri saptamanale . Repet , este doar opinia mea . .
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.