Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

FlapJack

Members
  • Număr conținut

    28
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Orice postat de FlapJack

  1. Salutare, vreau sa impartasesc cu voi intrebarea pe care am gasit-o in examenul de atestat de conducator auto transport marfa- CPI. Ce trebuie sa aveti în vedere pe parcursul deplasarilor efectuate în conditiile de carosabil umed, acoperit de mâzga? a) -curatirea periodica a farurilor; b ) -refacerea periodica a presiunilor în pneuri; c) -schimbarea periodica a lamelor stergatorului de parbriz; d) -verificarea periodica a aderentei caii de rulare, prin încercari de frânare controlate; Acum intrebarea mea este: Care este varianta corecta si de ce?. Sa va dau si un indiciu: daca va ganditi la varianta "d)" ati raspuns gresit.
  2. FlapJack

    Stiri

    Citat din ziarul EVZ din data de 18 mai 2016. Titlul articolului "Mafia patronilor si lipsa controalelor au nascut noii sclavi ai Europei: SOFERII DE TIR" "............ Raspunsul oferit EVZ de ISCTR a fost din categoria "am luat la cunostinta". "Fenomenele din petitia pe care ne-ati adresat-o sunt cunoscute de catre institutia noastra. In unele cazuri se ajunge chiar la abuzuri incalificabile, dar din pacate sunt foarte greu de depistat in cadrul controalelor caci conducatorii auto, de frica pierderii locului de munca, nu sesizeaz organele competente pentru a putea fi luate masurile necesare in timp util. Probabil ca sindicatele ar putea face mai multa lumina in aceste cazuri punctuale", ne-au mai raspuns cei de la ISCTR. Cum probleme soferilor dureaza de ani de zile, iar date despre abuzuri exista la Federatia Sindicatelor din Transporturi si Servicii, ne vine greu sa credem ca ISCTR nu are informatii cu privire la firmele care fac dumping social. In finalul raspunsului, ISCTR scrie ca a demarat prin inspectoratele teritoriale controale la sediile operatorilor "menstionati in adresa", adica Braun Trasporte, Kraft Logistic, Gruber Logistics, KIM Johansen, Hoeldmayr, Koltrans, firmele din cauza carora au fost adresate cele mai multe plangeri la sindicat."
  3. Multumesc pentru listat data Gongy. Inca nu am atestatul in buzunar, urmeaza sa il iau.
  4. Ce sa invat? (Ma refer la partea cu "unde-i lege nu-i tocmeala"). Poti face o lista de "lecturat" ? De exemplu: 1.Reg 561. 2. Legislatia rutiera.
  5. Ne vor lua robotii locul de munca? Ce credeti? http://www.iflscience.com/technology/six-platoons-self-driving-trucks-just-drove-thousands-kilometers-across-europe
  6. Salutare, Am gasit un site care te ajuta sa inveti germana gratis si m-am gandit sa-l impart cu voi. http://romaningermania.ro/cum-invatam-germana-gratis-fara-profesor/
  7. Ahhh!!!! nu stiu ce sa zic. Nu vreau sa fiu rautacios. Asa ca mai bine va las acest videoclip.
  8. FlapJack

    Paracross

    Salut, Ne poate spune cineva cum putem lua legatura cu ei? Sa ne zica si noua o pagina web, un e-mail sau un numar de telefon. Multumesc!
  9. presupun ca pauza de 45 de ore, asa inteleg de aici " multi dormi in camion 45 il faci in parcari "
  10. Da, firma este intermediara. Pauzele de 45 nu le fac in parcari, le fac in locatia unde voi fi cazat. Fiindca nu platesc chiria degeaba....
  11. Salutare, O intrebare pentru cei care lucreaza in germania cu contract acolo. Am gasit o oferta pe internet care zice asa: Jobul este de sofer, contract in Germania, salariul este de 1800 euro brut. Si acum urmeaza dilema mea. EU facand parte din clasa 1 de salarizare imi mai raman 1266,87 euro din care scad chiria, max 300 euro, diurna este de 12 euro daca lipsesc mai mult de 8 ore de la sediu si 24 euro daca lipsesc mai mult de 24 ore de la sediu. Ce parere aveti de aceasta oferta?
  12. Iti trebuie "Know how-ul"! Si acest "Know how" nu ti-l formezi pe forumuri.
  13. "o firma mare din judet care se ocupa de cereale" nu cred ca o sa ai tu nevoie de "o descarcare treptata la o basculanta, adica sa zicem doar 1/4 din marfa intr-un loc apoi restul in alta parte", dar descarcarea asta este simpla: cand consideri ca ai basculat 1/4 din marfa sau iti spune cineva cand sa te opresti, te opresti din basculat . Mai greu este sa o dai intinsa, adica sa mergi si sa descarci in acelasi timp. Aici trebuie sa ai mare grija cum este pozitionata incarcatura fiindca te poti rasturna. In rest....mergi usor si fii atent
  14. Eu nu prea inteleg de ce vrei tu informatii despre cum se manevreaza o bascula. Daca zici ca ai "pe cineva acolo la birouri"..... ce iti mai trebuie sa stii cum se manevreaza bascula
  15. Multumesc de raspuns @cico_3504 .Am sa incerc pe cat pot eu de mult sa ma feresc de "lup" si sa il arat cu degetul atunci cand apare. Multumesc si o zi buna!
  16. Eu am intrebat daca stie cineva detalii despre Elro Driver si s-a ajuns la cu totul altceva. Ma aplec in fata dumneavoastra pentru atitudinea pe care o luati dar nu este nevoie. Firma la care am lucrat nu mai exista datorita crizei. Imi stiu drepturile si nu am nevoie de Batman ca sa ma salveze. De lucrat, nu am lucrat la "Obama" (daca sti ce zac ). In concluzie eu vreau sa ma fac sofer de tir, asa ca am venit aici in speranta ca voi gasi un raspuns la intrebarile mele. Dar..... Multumesc si drumuri bune!
  17. Stati mai usor colegilor, nu sariti pe mine cas' si eu mic . Numele firmei unde am lucrat nu conteaza fiindca este una mica. Am lucrat pe basculanta in santier inchis, adica nu eram nevoit sa ies pe drumurile publice. Si in ultimul timp ma gandesc sa trec la tiruri, deoarece salariile care sunt prezentate pe aici (1500 eur) sunt foarte atragatoare fata de salariul dinainte (2000 lei daca aveai acte si un patron generos). In curand imi voi lua si eu permisul si mi-am zis sa cercetez terenul sa vad si eu cu ce se mananca soferia asta, cu ce probleme va confruntati, care is firmele pe lista voastra neagra si altele... Drumuri bune!
  18. Dar care este mai usor de intretinut? Si costurile de intretinere care sunt?
  19. "Esti sofer profesionist? Ai experienta min. 2-3 ani in transport international cu camion 40tone? Vrei sa fi tratat pe masura muncii tale ? Te cautam pe tine - Persoana serioasa si motivata - Vorbitor de limba germana si/sau engleza, nivel conversational - Posesor permis de conducere valabil - C+E - Atestat profesional - Driver qualification Card - VALABIL - Card Tahograf - Atestat ADR - Disponibil pentru relocare in Germania Ce iti oferim ? - Contract de munca in Germania, pe o perioada nedeterminata, - Salariu mediu lunar 1800 - 2000, € - Diurna intre 12 € si 24 € pe zi - Asigurare de sanatate (AOK - Germania) - Asigurare de somaj (in Germania) - Contributie la fondul de pensii (in Germania) ELRO DRIVER SERVICES, membru al ELVIS-AG Grup, Germania, iti ofera aceasta oportunitate: ATENTIE, NOI NU PERCEM COMISION DE INTERMEDIERE !!! " Cam asa suna anuntul pe BestJobs. Eu am aplicat la ei chiar daca nu am C+E. Am aplicat la ei fiindca mi sa parut interesant urmatoarele puncte: "- Disponibil pentru relocare in Germania; - Asigurare de sanatate (AOK - Germania); - Asigurare de somaj (in Germania); - Contributie la fondul de pensii (in Germania)". Astazi m-au sunat si am vorbit cu ei, le-am spus ca sunt incepator si ei m-au intrebat cat de incepator, eu: foarte incepator din punct de vedre legal, adica nu am C+E. Doamna/domnisoara de la capatul celalat al telefonului a ramas putin surprinsa , i-am spus ca am mai lucrat pe masini mari gen 8x4 sau 6x4 in santier inchis si pe deasupra am cunostinte mecanice. I-am spus ca urmeaza sa imi iau permisul de C+E iar ea a zis sa o sun cand mi-l iau. Ulterior am primit un mail de la ea cu un nr de telefon. Intrebarea mea este daca cineva de pe aici detine informatii despre firma ELRO DRIVER SERVICE SRL membra a ELVIS-AG Grup, Germania(http://www.elvis-ag.eu). Si ce parere aveti despre punctele subliniate de mine (- Disponibil pentru relocare in Germania; - Asigurare de sanatate (AOK - Germania); - Asigurare de somaj (in Germania); - Contributie la fondul de pensii (in Germania) ) Multumesc. Fara culori te rog !
  20. Am sa incerc si asta. Mersi de replay colegu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.