Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

ROUMAN

Members
  • Număr conținut

    30
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ROUMAN

  1. Salut colegu. Parcarea de pamant de la Dunkerque este inchisa de mult. Din cauza migrantilor. Este parcare cu plata in apropriere, 1km de la cea de pamant. http://dktruckspark.fr/contact/ N/E 50.979080, 2.216469
  2. Posibil sa fi inteles gresit. M-am referit la ceea ce a spus, citez : " Mai exact programul de lucru se poate intinde pe doua zile fizice?". Lucru, pe care, ma astept ca un sofer profesionist sa-l cunoasca din scoala, acela ca: " ziua de munca a unui conducator auto poate incepe pe parcursul unei zile si sa se termine pe parcursul urmatoarei zile" astfel cum poate fi gresit inteleasa si saptamana de lucru cu cea definita drept saptamana calendaristica.
  3. Buna gluma. Sa nu o mai faci. Ar trebui sa stii aceste "chichite". Ziua de munca, a unui sofer profesionist, poate incepe oricand, cu conditia sa inceapa dupa efectuarea unui repaus zilnic sau saptamanal. PS Lectureaza http://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/modes/road/social_provisions/doc/trace_explanatory_text_ro.pdf PS2 Ai aici mai multe subiecte, la litera de lege.
  4. 561/2001 articolul 8. punctul (9) "O perioadă de repaus săptămânal care începe pe parcursul unei săptămâni şi se continuă în săptămâna următoare poate fi alipită oricăreia dintre aceste săptămâni, dar nu amândurora! " Zic si eu ... Drumuri bune.
  5. ISTCR, ITM Ps1: Pe acest forum, cat si pe alte site-uri "utile", nu gasim niste formulare, modele, etc. care sa ne ajute. Modalitati de contact a unor avocati specializati in acest domeniu. Trebuie sa ne inscriem in 15 sindicate, sa platim camata, pardon, contributie si apoi sa aflam ca patronu a cotizat putin mai mult la sindicat/ISCTR/ITM si nu pateste nimic. Ps2: Pentru aceleasi fapte, mai nou, in alte tari se ajunge la inchisoare! La noi, pe cand ............
  6. Mai nou firma se numeste Alegro? Poate sa confirme un angajat fidel? #Alegro
  7. Colegii, daca nu ati trecut de cateva ori pe acolo. Nu va dati cu parerea degeaba. Eu am 1 an+++ de cand trec de minim 2 ori in UK intr-o saptamana, si ceea ce va pot spune: este ca e foarte grava situatia. Ceea ce vedeti la TV e "apa de ploaie, sau orice altceva. Dar nu realitatea. Realitatea este ca a fost sofer care a murit, in jungla din Calais, pentru ca a facut prostia sa se dea jos sa alunge migrantii de langa si din camion. Calais e locul in care mai nou, noapte de noapte esti blocat de migranti pe autostrada ce duce in port, ei blocand drumul cu tot felul de la craci de copaci, baloti de paie incendiati si orice le cade in mana. Doamne fereste sa faceti pauza in apropriere, ca nu de alta, dar o sa ramaneti doar cu paletii goi de la marfa. Asa cum a patit de exemplu un coleg de al nostru ce avea descarcare in port Calais, fiind incarcat cu 24Tone de bere din Germania. A adormit, iar dupa 2 ore a fost trezit de zgomotele a vreo 50 de insi ce l-au blocat in parcare si a ramas doar cu paletii goi, fiind parcat in zona industriala, ca acolo e mai ferit si e zona iluminata. Si un ultim detaliu: Evitati sa treceti noaptea spre UK. Drumuri bune.
  8. Butelia am incarcato in Belgia in orice peco cu "LPG". Trebuie sa ai reductie si daca te intreaba cineva de butelie, sa ii spui ca e butelia pentru sirocou. Pe mine nu m-a intrebat nimeni nimic.
  9. Si totuși, atâta vorbăraie. Degeaba! De atata timp se discută acest subiect, încât, nu si-a permis nimeni sa solicite un raspuns, oficial, din partea ARR/ISCTR? Curios! Tind să cred ca fiecare face cum il duce capu'. Rugându-se la toți sfinții să fie ferit de controale, asemeni bolnavilor incurabili, ce nu mai au speranță, dar speră.
  10. Buna ziua si weekend placut celor ce fac pauza si drumuri bune celor ce inca pedaleaza. Am o nelamurire, indusa de un "om care stie". Si anume: Weekend-ul trecut am facut repaus saptamanal redus de 42 de ore. In cursul acestei saptamani am facut recuperare (pauza de 16 ore). Intrebarea mea este: pot sa fac saptamana asta din nou repaus saptamanal redus? Pentru ca eu stiu ca "recuperarea se face, in bloc, alipita de un repaus zilnic sau saptamanal pana la sfârșitul celei de a 3 saptamani"? Precizez ca cel ce ma influenteaza imi recomanda sa fac 45, pentru ca " asa se face". Iar eu stiu altceva. Nu dati cu pietre. Sunt incepator, dar asta nu ar trebui sa imi fie scuza. Multumesc, weekend placut si drumuri bune.
  11. Semnat. Colegii. Luati aminte, daca doresti o schimbare, ar fi bine sa fii tu acela ce o incepe.
  12. Imi pare rau pentru greselile din text. Totusi aceste greseli au aparut deoarece este un text copiat de pe acel site si lipit in comentariu, aici pe site.
  13. Mai jos redau un articol preluat de pe site-ul de stiri "digi24.ro". http://www.digi24.ro/embed/Stiri/Digi24/Special/Romania+cu+incetinitorul/Primaria+Baiculesti+decizie+instanta+drum+prost?video=0&width=600&height=400"scrolling="no" width="600" height="400 "Decizie în premiera în lupta soferilor cu autoritatile care nu repara drumurile proaste. O femeie din Arges a obligat statul în instanta sa îi plateasca închirierea unei masini de teren: drumul de la soseaua principala pâna la casa ei este impracticabil. 80 de euro pe zi ar trebui sa ii achite Primaria din Bculeti, care a fost obligata de judecatori si sa se apuce urgent de asfaltare. „Mai ales în perioadele ploioase, vin torenți, se și vede ca a plouat, uitați cum curg torenții, e absolut impracticabil pentru o mașina normala de oraș”, spune femeia. Simona Niculescu a locuit 30 de ani în Frana. S-a întors acasa în satul Bculeti, unde a construit o casa Nu s-a gândit însa ca drumul de acces va fi o problema „Când am ras sinistrat anul trecut, în decembrie, șeful ISU Bculești, în glum mi-a zis sdau clima în judecat smmut în California sau smi iau un 4x4”, povestește Simona Niculescu. Femeia a urmat sfatul i a apelat la instan unde a avut câtig de cauz Judecoria Curtea de Arge a decis cPrimia trebuie sasfalteze drumul, dar i si pleascfemeii 80 de euro pe zi, pentru închirierea unei maini de teren. Vehiculul ar trebui so ajute pe femeie sparcurgcei doi kilometri de la oseaua asfaltati pânla casa ei. „Cum sîi dau eu acelei doamne 80 de euro pe zi sau chiar un euro, când eu am familii cu grad mare de sie, cu cinci sau ase copii, care nu primesc niciun leu de la stat”, spune primarul comunei Bculești, Nicolae Dragnea. Localnicii din Bculeti au primit cu bucurie decizia instanei. „Dar ar trebui spleascPrimaria, nu din fondurile oamenilor, ci din salariile celor care au hotât snu se fac fiindcputeau sfacdrumul, dar nu au vrut, s-a încânat primarul”, spune un localnic. Reporter: Drumul cum este? Localnic: R na…ce mai… Reporter: Se poate urca pe el cu mașina mica? Locanic: Se poate, dar daco rupi cine îți mai dbanii pe ea … Decizia judecorilor privind plata celor 80 de euro pe zi, pentru închirierea unei maini de teren, poate fi atacatcu apel. În schimb, hotârea prin care Primia e obligatsasfalteze drumul a ras definitiv Pentru cedilul nu a pus-o în aplicare, instituia ar trebui spleascpenalizi în valoare de 100 de lei pe zi." Ne mai miram de ce, nici Talibanii nu vor in Romania!
  14. Citez pe cel ce a incarcat clipul pe youtube: "au vrut sa il amendeze pentru ca a fost primul care a rupt randul si a blocat vama!". Acestea fiind spuse se confirma inca o data, faptul ca ne solidarizam doar la ilegalitati, cu unele exceptii. Pacat!
  15. Ha ha buna asta. Cand o sa dea in scris cele spuse, poate o sa-i creada cineva, pana atunci: "Tu depasesti, tu platesti."
  16. Este vorba de un video de pe youtube, preluat pe unele grupuri pe facebook. Se pare ca este vorba despre dorinta celor de la ANAF de a obtine copii dupa toate CMR-urile cu doar un scaner (economie sa fie) si uita asa s-a facut coada, coada normala in vamile noastre. La care se adauga faptul ca un coleg era pe cale sa fie amendat, la care colegii s-au cam aprins si putem vedea continuarea desfasurarii in video. *PS Oare cand vom avea conditii decente in vamile tarii, oare cand vom avea intelegere, sprijin, mediere si transparenta din partea autoritatilor Romane? Probabil niciodata! Vorba aia: "lasa-i sa stea la coada 5 ore, poate cand trece da si el de o cafea sa treaca mai repede."
  17. La mine merge cu sunet, orice e posibil. Verificati in bara youtube a clipului, acolo uneori se trece in modul mut automat.
  18. Mai jos avem un video realizat in Vama Nadlac II, acolo unde a aparut un strop de solidaritate a soferilor profesionisti atunci cand un coleg era pe punctul de a fi sanctionat de catre autoritatile Romane. Oare In vamile Romaniei, chiar nu a patruns bunul simt al vamesilor?
  19. Inainte sa deschizi un topic, fa o cautare E util pentru noi toti. Cred ca este vorba de aceeasi firma?! http://forums.soferii.ro/index.php?/topic/9496-transmm-timi%C8%99oara/
  20. Fara frica. Permisele sunt aceleasi, la nivelul Uniunii. Categoriile si clasificarile lor. http://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/driving/validity/index_ro.htm
  21. Categorii de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel: a) ...... f) Categoria B: g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg; Verifica Anexa Nr.1 din OUG 195/2002. Drumuri bune!
  22. Voi chiar credeti ca africanii au venit in UE sa stea in cabina, sa munceasca in UE sa plateasca contributii la stat etc. Oare cati bani au la ei? Cat le mai ajunge? Si mai important, cum vor face rost de altii ? Treziti-va, africanii sunt invatati, ca cine are un AK47 e rege de trib si cine se autodetoneaza cu o bomba, il va intalni pe mahomed. Personal privesc situatia cu mult scepticism, nu cred ca printre acesti africani, nu sunt infiltratii mii de sustinatori ai unor grupari fara scrupule, sau ca acesti nu pot deveni sustinatori cu timpul. Si totusi unde este America, in toata situatia asta.
  23. Cred ca data corecta este 22/08/2015. In alta ordine de idei, eu am depus actele in perioada 10-12/august la ARR Suceava si inca nu au venit, mi-au spus ca "dupa 3 saptamani sa dau un telefon la agentie". Mi-au dat un numar pentru cardul tahograf si ADR un alt numar pentru marfa si agabaritic si asta a fost. Am sunat chiar ieri si inca nu sunt venite documentele. Un alt coleg, dar de la Botosani, care a depus actele in perioada 12-14/august, a sunat de asemeni ieri si surpriza, actele lui au ajuns! PS: Daca suni la ARR sa intrebi despre acte si iti raspunde o doamna, incepi conversatia prin a spune: -Sarumana doamna, daca aveti placerea sa ma ascultati si sa imi raspundeti, cand vin sa ridic actele veti primi un buchet de flori si tot alceva ce doriti. Aici ai toate agentiile ARR din tara http://www.arr.ro/ctg_15_agentiile-teritoriale-arr_pg_0.htm Drumuri bune.
  24. Buna ziua. Asa cum reiese din titlu, deschid acest topic in ideia de a ma lamuri pe mine, incepator, cat si pe colegii ce sunt in cautare de angajator si avem multe semne de intrebare privind CIM (contract indivuala de munca) dar mai ales ceea ce trebuie si ce nu trebuie sa acceptam la semnarea acestuia, cat si a ceea ce trebuie sa impunem si sa aducem la cunostinta angajatorului ca trebuie stipulat in contract. O sa spuneti ca "I-a si citeste codu' muncii si ai sa stii" dar totusi chiar si daca stim codu' munci cat si celelalte regulamente in vigoare, un slarlatan de patron , fiind pregatit in orice moment sa impuna propriile reguli prin fel si fel de chichite stiute doar de el, poate sa te faca sa semnezi "hartoage" ce poate spune initial ca nu au valoare juridica, ca semnatura e pentru asi aduce aminte de tine cand esti pe traseu s.m.d. Hartogaraie ce la un eventual proces il v-a scoate curat ca lacrima pe patron iar pe noi ne v-a aduce la sapa de lemn, obligandu-ne sa platim despagubiri ce le-am acceptat de buna voie. Deci ce este normal ca un angajator sa treaca in contractul de munca si ce este ilegal si ce putem cere noi, ca viitor angajat sa fie stipulat? Personal ma gandesc la: - salariul pe tara. - trecerea diurnei, plata orelor de noapte si/sau suplimentare, zilele de weekend si sarbatorile legale. - consumul de combustibil, ceea ce este ilegal, - perioada minima si maxima petrecuta pe comunitate. - modul prin care angajatul este dus catre camion si adus la baza. etc. * Doresc ca aici sa discutam la subiect si predicat si sa ne ajutam reciproc, astfel incat sa nu ajungem intr-un eventual conflict juridic cu angajatorul si sa aflam cu stupoare ca am acceptat sa lucram pe degeaba, asa cum multe ne sunt exemplele in ziua de astazi. Multumesc de rabdarea si binevointa de a citi si raspunde acestui topic. Drumuri bune.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.