Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

geryko

Members
  • Număr conținut

    6
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profile Information

  • Gen:
    Masculin
  • Locatia:
    Bucuresti

Vizitatori Recenți Profil

823 citiri profil

geryko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputație Comunitate

  1. Sunt primul roman care a semnat la SITRA contract pe ROMANIA. Pe data de 25 august 2016 am semnat contractul desi pana pe 22 august inca s-au mai semnat contracte determinate pe 6 lini pe UK. Salarizare : 1800 ron BRUT ,adica ramai cu 1300 ; 100 euro bonus/saptamana daca nu ai consum de motorina sau nu lovesti masina ,dar ATENTIE se da in lei si se baga in salariu ,drept pt care la sfarsit se impoziteaza si ramai cu 80 cash si nu in cele din urma 60 euro diurna dar,practic lucrezi 28 zile caci nu ia in considerare ziua cand pleci si cea cand te intorci . Restul va las pe voi sa faceti calculele....... Si DA,ei incearca sa-ti forteze mana sa dai in program dar nu platesc nici o amenda.
  2. Una peste alta cred ca ADR are dreptate. Intrebarea mea este : care e cel mai apropiat aeroport de Ieper si de obicei cu ce companie aeriana se poate ajunge acolo sau cu ce companie aeriana lucreaza ei?! A-doua intrebare: exista vreun forum (altul decat acesta) al soferilor romana ce lucreaza acolo? Sau ii pot contacta in vreun fel pe vreunul? Astept raspuns urgent(daca este posibil)
  3. Din noiembrie 2014 de cand am inceput "tiria" la Kim Johanson si pana acum (aprilie 2016) am lucrat numai la firme din Danemarca. Intradevar danezii cauta polonezi/romani/bulgari pt ca ii pot angaja pe salarii mai mici decat pe DK. I-am pus in ordinea aceasta pt ca (spre parere de rau pt noi) polacii au un standard de salarizare mai mare ca al nostru,adica nu accepta salarii pe care noi le-am accepta,decat in contextul in care sunt incepatori si nu prea vorbesc engleza.Dar ei au un mare avantaj ca in majoritatea firmelor din DK sunt dispeceri polaci.Pe bulgari ii arde si mai rau,aia lucreaza si pe 1100-1300,pentru ca firmele mari se intereseaza de nivelul de trai din tara de origine a soferului si merge pe principiul:sa nu creeze discrepante,dar de muncit te munceste ca pe un danez sau poate mai mult. Ca sa te angajezi in DK pe un salariu mai mare trebuie sa stapanesti bine engleza(scris/citit) si sa fii curios sa intri pe https://www.workindenmark.dk si http://www.statsforvaltningen.dk . Procentul de impozitare ajunge undeva la 55% la peste 148 Kr(coroane daneze) pe ora ,iar un contract bun ca sofer acolo presupune rezidenta pe teritoriul DK,deoarece esti "prins"(adica obligat sa aderi) intr-un sindicat care se cam ocupa de toate problemele. Ca idee e bine sa stapanesti cel putin engleza ca sa fii in stare sa citesti termenii contractului si sa discuti despre ei. Nu ma pot numara printre vorbitorii buni de engleza,dar o conversatie simpla o pot sustine(daca nu ma baga prea mult in termeni tehnici).
  4. Ai primit contractul in limba romana sau tot in cele 3 variante (germana/ungara/poloneza) le ai?! Ai incercat sa ceri o adeverinta de angajare sa vezi in cat timp o primesti si cum arata? Ai stabilit o perioada de stat la lucru si una de concediu? Si daca da sunt curios cate luni stai la munca si cat acasa.Cine plateste drumul inspre si dispre locul de munca? Daca nu vii cand te ceri ei mai gasesti loc de munca?
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.