Jump to content

DemenT

Members
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

About DemenT

 • Birthday 07/13/1990

Profile Information

 • Gender:
  Masculin
 • Location:
  Prahova

Recent Profile Visitors

755 profile views

DemenT's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Dupa cu i-am spus si lui Mario , cunosc si eu notiunile intocmai procedam si eu si o sa procedez si de acum inainte doar ca neavand o lege scrisa negru pe alb care sa faca strict referire la asta ma nedumerise putin. Cat la faza mentionata de HARTL cu "luni" sau orice alta zi mai cunosc ei, m-am gandit eu ca este o balarie si am vrut doar sa mi se confirme. Va multumesc!
 2. A) pai daca ajungem la numarul de 6 zile in care amplitudinea este prelunginta la 15 ore, cu pauza de 9 ore de 3 ori in saptamana de lucru cum ramane? B ) sau se poate ajunge la 6 zile in care avem 15 ore amplitudine dar nu in cadrul aceleiasi saptamani de lucru, ca altfel am face mai mult de 3 ori pauza de 9h.
 3. a mai mentionat o zi dar nu am retinut La aceasta dilema nu mi-ati raspuns....
 4. nu am editat textul ci doar o greseala gramatical, a-ti observat bine si nu neg: TC inseamna TOPIC CLOSE sau THREAD CLOSE. vreau sa fac o scurta revizuire la ce mi-ati spus dumneavostra: 1.eu numeam program de lucru de 24h, legal ati spus ca se numeste ziua de munca 2.pauza de odiha banuiesc banuiesc ca ramane tot pauza de odihna sau repausul zilnic bligatoriu 3.programul de lucru de 13h sau respectiv 15h imi putet-ti spune ce denumire are? tinand cont ca nu este corect din punct vedere legal mumirea lui aptitudine de lucru sau amplitudine etc. Sunt puntin mai greoi de cap, dar ati eliminat indoiala mea in legatura cu ce v-am intrebat,aveam la cunostiinta cele mentionate insa cu atatea schimbari si cum sunt atatea bordeie in UE gen "Franta" care se trezeste dupa un veac sa aplice ca atare regulamentul vreau sa deslusesc intelesul si subintelesul total al regulamentului. Am facut referinta la Franta datorita faptului ca ei sunt singurii pana acum care obliga soferii sa faca pauza de 45m in echipaj, stiu ca legea a fost dintotdeauna in regulament, dar in contextul in care este elaborata are 2 taisuri.
 5. nu vad unde am mentionat ca este la hartl. am facut o nota nu am spus ca la hartl se numeste asa, aptitudini in contextul dat de mine reprezinta perioada cat are voie sa miste camionul (miste cu sensul de riogoare) soferul din momentul in care si-a inceput ziua de munca sau programul de lucru sau ziua de lucru sau cum mai vreti dumneavoastra sa ii spuneti. Va multumesc pentru raspuns am inteles ce ati vrut sa imi spuneti dar asta stiam si eu deja, iar dumneavoastra mi-ati relatat mai detaliat, insa pe mine ma interesa legea insasi unde este mentionat motamon sau mai exact cuvant cu cuvant.(nu ce reiese dintr-o relatie matematica ) ca eu numesc program de lucru de 24h = zi de munca fiind de 24h de la ora când ai inceput programul nu cred ca aplic notiunile din regulament eronat. Imi cer scuze, nu am vrut sa ofense va respect profesionalismul, insa "logica si interpretarea corecta /legala" cat si afirmatia data de relatia matematica (24-9 sau 24-11)nu sunt de ajuns. Daca nu este lege întocmai concisa la cele mentionate de mine nu mi-ati adus nimic nou la cunostinta. Sa aveti o zi cat mai buna! Putet-ti da TC!
 6. Stiam asta dar nu face referire la prelungirea aptitudinilor de la 13h la 15h. termenul corect e amplitudine...
 7. Salutare sunt un incepator al meseriei de sofer profesionist si vin cu urmatoarea intrebare: Este legala prelungirea programului de lucru al camionului de la 13 ore la 15 ore?(program de lucru=aptitudini) Doresc si eu daca se poate imi dati si mie legea din regulament unde se face referire la cele mentionate de mine mai sus cat si in sensul: *regula aflata de mine din interiorul firmei HARTL (si anume Disponentul Bogdan) care prevede urmatoarele: ca soferul poate prelungi programul de lucru de la 13h la 15h de 2 ori pe saptamana dar nu are voie sa faca asta lunea) Nota: Asta este ce am inteles eu din citirea regulamentului si asa l-am aplicat pana acum: Program de lucru 1 sofer Program de lucru 24h care cuprinde:- 13 h aptitudini(sau program de lucru al camionului) -11h sau 9h pauza( 9h nu mai mult de 3 pe saptamana) sau pauza fractionata de 3+9h=12 pauza programul de 13h il desfasor întocmai: 4h:30 condus 00h45m pauza(sau mai mult, sau 15+30m exat in ordinea mentionata) dupa care alte 4h:30m condus iar la sfarsit pauza de 11h sau respectiv 9h daca este cazul. Este corect cum am procedat pana acum! Fac aceasta postare datorita faptului ca am fost sanctionat pentru ca nu am vrut sa imi prelungesc programul de aptitudini de la 13h la 15h. Din punctul meu de vedere aceasta prelungirea nu mi se pare legala doar pe afirmatia matematica 24h - 9h pauza= 15h program de aptitudini. eu nu am intalnit aceasta mentiune in regulament. Daca ma insel si nu am respectat întocmai regulametul va rog sa imi dati si mie un link sau un fisier al regulamentului întocmai , pentru a imi revizui informatiile si a le aplica întocmai cum se cuvine. Rog evitarea raspunsurilor rautacioase ! Imi cer scuze pentru aceasta postare daca am ofensat pe cineva!
 8. Salutare ma numesc Sorin sunt la începuturile cariei de sofer profesionist si vin si eu cu o intrebare: ~am inceput programul la ora 06:12 AM plec la ora 06:15 AM conduc 1h:19m apoi fac o pauza de 00h:4m reiau condusul inca 01h:20m,urmand sa fac o pauza de 00h:30m sunt nevoit sa mut camionul 00h:01m (eram parcat aiurea),apoi raman pe alte activitati (cicane) 00h:02m si imi reiau condusul inca 01h:01m dupa care urmeaza o pauza de 00h:52m,la sfarsitul pauzei incep cel de-al doilea program de condus al zilei in curs fiind de 04h:26m urmeaza o pauza de 00h:51m ,pornesc iarasi la drum inca 00h:20m, ajung in parcare unde schimb vagonul cu un alt coleg stau pe alte activitati (ciocane) 00h:11m, dupa care fac o alta pauza de 00h:52m si mai conduc inca 00h:37m pana la urmatoarea parcare,iar la orele 18:42 PM inchid programul. La sfarsitul zilei de lucru am un total de 09h:04m conduse cu pauzele de rigoare. -Am procedat corect?(intetia mea a fost sa conduc 9h+1h cu pauzele de rigoare) -Este corect daca fac pauza de 9 ore tinand cont ca nu am depasit cele 13 ore de lucru. Tin sa mentionez ca nu am prelungit nicodata programul pe saptamana in curs si nu am avut nici o pauza de 9 ore. Am atasat si o imagine cu un bon sa intelegeti mai bine in cazul in care nu am explicat corect.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.