Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

qazqazqwerty

Members
  • Număr conținut

    53
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de qazqazqwerty

  1. Si de ce au mai cumparat masini (vreo 200)? Eu aveam de gand sa vorbesc cu un coleg, care-i titular, sa ma ia cu el. Pe cine sa mai credem?
  2. Intamplator, am gasit si eu anunt de angajare pe AJOFM TELEORMAN. Ca orice om curios si nevoias, sa spunem, am sunat la firma respectiva. Mi s-a spus ca au niste "SEPTICI" cu care fac distributie pe tara, ca ofera "GARANTAT" 1500 lei net si mai platesc si la kilometru, astfel: intre 7000-8000 km - 0.2lei/km, iar ce depaseste de 8000 km - 0.22 lei/km. Si ca bonus, weekend-ul 50 lei - nu am mai intrebat daca stai sa faci pauza de 45 h pe banii astia. Eu am intrebat de diurna, dar mi s-a raspuns ca e diferenta de la kilometri care poate fi folosita drept diurna. Si am mai intrebat daca garanteaza ca fac acei km, la care mi-au raspuns ca nu. Si ar mai fi ceva: pana depasesti pragul de 7000 km, tu ce mananci? Trebuie s-aduci de-acasa, nu? Pai plec sa aduc acasa sau sa aduc de-acasa? Prefer sa lucrez pe 1000 lei si sa fiu acasa, decat sa-si bata joc unul-altul de mine. Daca gresesc, va rog corectati-ma.
  3. Mare ti-e gradina, Doamne.... si plina de nebuni care sar gardul, chiar daca poarta e larg deschisa. ;
  4. cel mai bine a spus-o in prima parte colegul nostru, ciuli_buli , daca ai mai multe pe cap, conduci altfel. Ideea mai e si alta, si anume: daca DL. PATRON isi bate joc de tine, de ce nu i-ai raspunde cu aceeasi moneda?
  5. Pai daca parchezi masina, nu mai umbla nimeni cu ea, nu vad care ar fi problema. Pana a doua zi la 06.30 ai si pauza zilnica, iti mai ramane sa o faci pe cea saptamanala. Iar in intervalul 6.30-15.00 nu conduci tu in permanenta, la kilometrii aia, cred ca poti face macar o pauza de 45 de minute intre cele 2 programe de 4,5 ore Eu unul o stiu asa: 9 ore zilnic - 2x4,5 ore, cu pauza 45 min intre ele (pauza o faci intreaga sau fractie 15+30 min., intotdeauna 15 min prima data); odihna zilnica 11 ore - se poate reduce de max 3 ori intr-o sapt la 9 ore, daca se face in bloc sau poate fi fractionata in 3+9 ore. Odihna saptamanala 45 ore - poate fi redusa la 24 ore, cu conditia recuperarii pana la sfarsitul celei de-a treia saptamani. Daca gresesc, va rog, corectati-ma.
  6. VOLVO FL 220 din 2003, 18 tone, cu usi si lift imi consuma undeva intre 24-26%, in regim de distributie. Nu stiu cat de bun e consumul asta, dar poate am eu talpa mai grea. FARA ALTE MAGARII!!!
  7. Ar fi bine sa dea 500 de euro fiecarui sofer. Eu am o cunostinta care a lucrat, incepator fiind, in echipaj, pe o cursa Romania-Spania, tot colete (pachete) de-ale romanilor si le dadea fiecaruia 350 de euro, suplimentar aveau si vreo 200 euro amandoi pentru mancare. Doar ca asteptau pana cand se strangeau suficiente colete pt a umple masina, iar la una dintre curse au ajuns abia in a treia saptamana acasa. Asa ca a renuntat la cursa. Ca incepator e tare greu,din pacate, sa gasesti si un salariu bun si o firma buna.
  8. Esti sigur ca pompa, injectoarele si turbina lucreaza bine? DAF = RABA COAFATA
  9. Eu unul ma las mai pe dreapta, mai las un pic acceleratia, iar daca omul nu are loc sa intre, franez putin si ii fac loc. Iar despre multumit, eu unul folosesc avariile. Fara a injura. Cui ii convine bine, cui nu - asta e.
  10. Eu l-am scos in Decembrie, la cerere, la Alexandria, am platit 5 lei la trezorerie si inca o taxa de 1 leu la politie + copie dupa CI si PC. Se completeza un formular si gata. Eu l-am luat in aceeasi zi, in 30 min.
  11. daf xf 95.430 undeva la 32-33% la cereale - 24-25 tone in conditiile in care era pompa de injectie obosita si cursa era plin/gol.
  12. scuze, eu asa am retinut de la colegii care au dat cpi odata cu mine
  13. cristell, la cpi se de acelasi nr de intrebari ca si la cpc, pe langa intrebari cei de la cpi dau si o testare scrisa numita studiu de caz, dupa care daca iei examenul teoretic dai proba practica peste cam 2 saptamani. eu am dat cpc in februarie si stiu asta de la baietii care dadeau cpi-profa de la curs a facut cu ei si cateva exemple de studiu de caz; acesta se mai da si in cazul persoanei desemnate.
  14. Stim cu totii cum e romanul: daca nu-i dai, fura. Bine, el zice ca ia ca sa-si rotunjeasca venitul/veniturile, acolo, de seminte. Toti am vrea sa muncim putin, pe salarii mari, dar nu se poate intotdeauna sa fie asa cum vrem noi. Noua ne-a placut soferia, atora le-a placut scoala. Si poate ca usor, usor reuseste si Romania sa se alinieze cu UE in ceea ce priveste salariile. Salariile domnilor de la ISCTR poate fi un astfel de exemplu. Intrebarea e alta: ce salariu are un inspector de la o autoritate de gen din tarile comunitare? Asta, ca idee de studiat.
  15. Lasati noua lege. La cati conationali de-ai nostri circula cu permise de prin state europene precum Franta, Spania, Portugalia, UK etc., iar unii dintre acestia poate nici nu stiu sa scrie. Oricum, un lucru bun e acela de a introduce PC-ul si pentru mopede; despre treaba cu persoana matura ce raspunde pentru cel fara permis, e cam aiurea. De exemplu, caz ipotetic, adolescentul fara permis, aflat la volan, omoara un pieton angajat intr-o traversare regulamentara, eu, ca insotitor trebuie sa raspund penal si eventual sa fac inchisoare in locul lui? Daca legea spune ca da, atunci, din partea mea, acesta poate sa mai aibe putina rabdare pana cand implineste varsta legala ce-i permite sa-si ia PC (a nu se intelege procure PC) Bineinteles, noi vorbim aici, iar ei aplica (cei care fac aceste legi) pe noi in trafic si nu numai - viata de zi cu zi.
  16. Si dumeata, dl. foxxis99, de unde stii toate aceste detalii despre firma? Eu, de exemplu am vorbit cu un baiat de la ei si mi-a zis ca e exact invers cum spui dumneata. Eu l-am sunat pe unul dintre baieti, nu doar de pe forum, dar se pare ca nu mai angajeaza momentan. Poate daca voi incercati cu vreo recomandare....cine stie, eu nu am. http://www.soferii.ro/Forum/index.php?action=unreadreplies
  17. Credeti ca vreunuia dintre ii merg toate struna? Fiecare are problemele lui si incearca sa treaca cat mai usor prin/peste ele. Poate ca acest coleg ajunsese la capatul puterilor, poate a fost un moment, o clipa nefasta, poate doar el si bunul Dumnezeu stiu ce l-a impins catre acest gest extrem. E foarte usor de judecat fara a cunoaste toate detaliile, asa ca sa nu ne pripim in a ridica si a da cu piatra. NU CONTEAZA religia, etnia, nationalitatea, etc., important e ca suntem oameni si asa cum am spus mai sus, fiecare le stie pe ale lui. Din acesta tragedie ar trebui trase niste semnale de alarma in ceea ce priveste larghetea acordata angajatorilor prin actele normative promulgate de o adunatura de politicieni ce sunt in trecere, in cea mai mare viteza prin parlament. Nu vreau sa se inteleaga ca fac politica. Departe de mine acest gand, numai gandindu-ma la dragii nostrii parlamentari, imi vine sa vomit. Mi-e scarba ca traiesc in tara noastra, mi-e greu sa ma gandesc la faptul ca fata mea va trebui sa creasca si sa traiasca in Romania actuala si poate mult mai rea pe viitor. Dumnezeu sa-l ierte, sa-l odihneasca in pace si sa pazeasca si familia ramasa in urma.
  18. Iar masina te unge la suflet, mai ales daca e 480. Drumuri bune
  19. Poate data viitoare te pune sa dai proba de lucru. Eu cand eram in distributie, ne veneau tir-uri cu marfa, dar firma noastra nu a obligat vreun sofer sa ajute la descarcat. Doar daca era omul grabit sa prinda incarcare, venea el si ne grabea pe noi, pe langa ca se urca in vagon si ajuta: hai taticu, ca sa-i prind si eu pe aia de la firma X, la Bucuresti, de ex. Nici eu, nu sunt de acord cu treaba asta, dar la nevoie o faci. Ca dupa aceea, incep dispecerii sa tipe ca le strici relatiile cu firmele, ca pierd contracte din cauza soferilor, diverse. E un cerc tare vicios.
  20. Mi-as lua asa jucarii si cred ca m-as bate cu fiica-mea pe ele, e mai mult cu fiarele decat cu papusile. Oare sa fi luat microbul?
  21. sa mai astepte, ca-i sun si eu.....la pretul asta.......Ieri
  22. Stii vorba aia cine poate, oase roade? cine nu......asta e sistemul de lucru la noi, una din cauze fiind parlamentarii, care, am vazut cu totii si unii poate chiar au simtit-o pe pielea lor, trec legile prin parlament atunci cand e nevoie cu aceeasi viteza cu care ruleaza TGV-ul francezilor. Tragic pentru noi, nu? Iar controlorii, ies si ei sa-si faca meseria, asa cum facem si noi. Ideea e ca fiecare persoana decide si e direct raspunzatoare daca respecta sau nu legea, indiferent de categoria din care face parte. Eu sunt de parere ca daca esti in regula cu toate (program, tonaj, acte etc.) nu ar avea motive sa se lege de viata ta. Un coleg povestea ca ARR-ul in Ungaria i-a dat amenda pentru atestatul lui de marfa (carton) finndca avea pusa stampila dreptunghiulara cu ANULAT ANTET, iar acestea se elibereaza de catre ARR, corect? Patronul i-a spus ca nu ii da bani s-o plateasca, asa ca omul a ramas bun de plata. Eu i-am zis sa dea ARR-ul de la noi in judecata; ca si autoritate emitenta - aceasta institutie, zic eu, putea trimite o adresa ungurilor, din care sa reiasa ca la controale mai pot gasi si astfel de atestate si asta pana cand reuseau sa le schimbe.
  23. In tara asta au fost destule tepe date de smecherasi (Caritas, Banca Albina, FNI ETC), dar romanii fac mereu la fel - se reped ca rama-n ciment. Adevarul este ca actualul nivel economic ne cam duce catre sistemul asta cu "fara rate nu se poate"; departe de mine gandul de a-l incuraja, dar daca ai neaparat nevoie, faci si rate. Dar nu la Provident. Am avut un coleg de munca, pustan, a luat niste bani de la ei, bucurie si fericire mare, dupa care au inceput oamenii sa-l sune pentru a-si recupera banii, dar Tarzan al meu zice: ba, le dau si eu 2-3 rate, cat ma tine salariul, dupa care sa vina sa ia femeia si copii, ca eu nu am de unde sa le mai dau bani - avea vreo 700 lei salariu. Nu mai stiu ce-a mai facut fiindca intre timp am plecat eu de la acea firma. Intotdeauna e bine cand iei bani (credite), dar cand incepi sa dai, e nasol.....zici credit(e) mi-a(u) trebuit
  24. O mare prostie, pierdere de timp si mai ales de bani (dar statu' sa moara de foame?), eu l-am luat, cardul CE, DE si cartonul de agabaritice azi. cost total ~ 700 lei. Ca si in cazul fisei medicale, care-i valabila doar un an, iar psihologicul 3 ani. Daca esti sanatos trupeste 2-3 ani, dar o iei razna cu minte in cei 3 ani de valabilitate a psihologicului? S-ar putea introduce, zic si eu, de ex. la doi ani ambele, iar aici stiu ca vor fi interpretari cu varsta, diverse. Pana la noi ordine, ramane tot asa.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.