Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

alin75

Members
  • Număr conținut

    84
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    2

Orice postat de alin75

  1. Salut colegi! Am avut ocazia la o încărcare sa discut cu un coleg aflat pe flota de Germania, care prezenta totul destul de ok, deci alte păreri sunt bine venite! Multumesc!
  2. Va salut! Azi am pățit următoarea situație: primesc noua comanda, ajung la încărcare, unde mi se comunica sa decuplez remorcă în rampa si sa ma pun pe pauza...incarcarea urmând să dureze peste 9 ore...Pana aici totul ok...ies din incinta, închid perioada (am început de dimineață la ora 6.30 iar la închidere era în jur de ora 13), aici este vina mea...ca nu am anunțat dispecerul pentru închiderea perioadei de conducere, si undeva la o ora si 10 min, primesc mesaj ca nu mai incarc aici, mi se schimba comanda si se da o nouă adresa. Atunci ii comunic ca am închis "programul" ca depășeam perioada de amplitudine, atunci cand se finaliza încărcarea. Zice...te duci la noua comanda ...fără să deschizi un nou "program" si cand termini încărcarea închizi iar...considerând că tu închizi "programul" deschis de dimineață.......dar cat este de legal? va multumesc!
  3. Anuntul inca este valabil, dar cu precizarea ca perioada de delegare se termina la data de 01.09. Va multumesc!
  4. Salut! Ii răspund public...ce spuneam acum aproape un an.... DAR intre timp..... .... apoi "chiar si-asa" cum adică "nu au legătură"... da noțiunea de arimare...o fi pentru patroni?! Apoi daca dam la o parte aceste aspecte...strict legate de soferie... restul parca sunt SF!!
  5. hai ca încerc tot eu.... deci de cât timp ești șofer? Ai avut parte doar de ...șofat? Eu cand zic ca totul este la oha!
  6. Sper sa nu par lipsit de bun simt....http://forums.soferii.ro/index.php?/forum/343-locuri-de-munca-oferte/
  7. alin75

    Drept rutier

    Eu nu am inteles din topicul deschis de tine, ca te referi la documente emise in Germania. Asa ca...ma retrag din discutie!
  8. alin75

    Drept rutier

    Ce se īntâmpla...nu stiu... DAR...cine te impiedica sa iti dai atestatele..sa zicem ..la 2 ani dupa dobandirea categoriei CE sau DE?
  9. Posibil dimensiunea documentului jpg sa fie mult mai mare decat accepta site-ul....
  10. Din motive strict legate de "politica firmei" unde lucrez acum... sunt nevoit sa ma agit din timp pentru "a nu fi prins pe picior gresit".... Deci sunt interesat de noi oferte de munca dar... aduc cateva modificari la anuntul initial (upgrade), astfel: condus LEGAL (intelegand toate aspectele); solo; munca la prelata, perioada delegarii sa fie de 8 cu 3 (se intelege...saptamani); fara consum de carburant impus (deja se foloseste destul de intens AC-ul in pauze); o solutie legala si rezonabila pentru pauza de 45h; daca se face si courierat atunci parcare platita; diurna de minim 60€/zi (daca se fac incarcari/descarcari cu joloda sau motostivuitorul se fixeaza de la inceput un tarif/serviciul prestat). Va rog lasati mesaje pe email... nu raspund la telefon cand sunt la volan. Multumesc!
  11. Salariul fiind in cuantum de.... si bonusurile reprezentand.....
  12. Eu am luat un invertor 12/24V de 300W. Lucrez pe cap tractor MAN si am prize de 12 respectiv 24V normal ca iti trebuie adaptor de bricheta. Am si bricheta de 24V/120W (asta are siguranta pe ea de 10A). Chiar daca am sa plictisesc poate ajuta si pe altii .... invertorul are siguranta de 30A.... deci daca mufez direct in bricheta.... la un scurt ar arde siguranta brichetei.... (aia obisnuita de o stie toata lumea direct in tablou). Am vaga impresie ca celelalte de 12/24V sunt pe direct ca eu nu am gasit corespondenta pe schema tabloului (m-am uitat preventiv in caz de nevoie....) asa ca am luat un adaptor http://www.truckshopsrl.ro/ADAPTOR-PRIZA-MICRO-PRIZA-BRICHETA-AUTO-12A-INTARITE_p2369 in care am pus o tripla (https://www.pieseauto.ro/diverse-accesorii-auto/priza-auto-tripla-carpoint-12v-1a-max-120w-cu-1536816964.html) si am schimbat siguranta de 10A (adica imi este mult mai usor sa o schimb pe asta in caz de nevoie). Raspuns la intrebarile tale: 1. Am in bord un buton (avand bateria desenata) care se aprinde si in acelasi timp tiuie astfel ma anunta sa pornesc motorul. Asta s-a intampat doar acum recent intr-un wek.... in principiu periodic ii mai dau o cheie.. 2. Puterea lui .... parerea mea este ca mai mult de 300W nu ai nevoie..... si indiferent ca ai sau nu consumator in priza.... o data pornit deci functioneaza... adica bateria o utilizeaza...
  13. Salut.... ca de la incepator... la incepator.... Te felicit daca ai prins un salariu de 1800€.... eu.... am "prins" o diurna de 55€/zi... "Cred" ca si eu ajung la un venit de 1800€.
  14. Si daca are ceva reticenta fata de Vaslui, putea sa sune in alte 4-5 judete sa ceara o consultare...
  15. Eu stiu un lucru simplu. Orice CPI (I=initial) este urmat de CPC (C=Continiu). Neavand CPI pentru categoria D nu vad cum se poate obtine direct CPC. Examenul practic se sunstine impreuna cu instructorul acreditat si o persoana delegata din partea ARR. Deci nu cred ca pot fi surprize... Studiaza si http://www.arr.ro/servicii_doc_164_eliberare-atestate_pg_0.htm
  16. Craciun fericit! Poate cineva sa faca update la informatiile legate de acest topic?
  17. Nu ma supar... si nu am dat-o romaneste. Incercand sa obtin cat mai multe informatii (inclusiv de la persona din firma cu care am tinut legatura) am ajuns in final sa "o dau cotita".... dadea cu virgula. Intre timp (nefiind pe bara, deci lucram si nu eram strans cu usa) am ales o alta firma (nu am dat nume, fiind discutia despre Elfein). Am considerat ca nu este util sa poluez topicul, cu amanunte legate e o alta firma. Legat de bani am mai spus... impresia mea ca si incepator, este ca parca toti sunt vorbiti... acelasi scor.... difera conditiile! P.s. am intervenit pentru ca am primit mesaje sau telefoane (nu multe recunosc) fiind intrebat de Elflein Spedition.
  18. Buna ziua! Desi am initiat acest topic... recunosc ... nu am mai postat nimic, desi trebuia sa pornesc in noua cariera de aici, am renuntat (motive personale) si am plecat la o alta firma. Financiar tot pe acolo sunt. Restul... nu stiu!
  19. Dacă îmi este permis.... pot să adaug faptul că, oricât iți este de greu financiar TREBUIE să întreprinzi toate demersurile legale. Pe de o parte pentru ați recupera banii, pe de altă parte pentru a nu permit unor astfel de "firme" care se bazează pe... NAIVITATEA ÎNCEPĂTORULUI (din toate punctele de vedere), DISPERAREA UNUI LOC DE MUNCĂ, LIPSA BANILOR, etc. să poată supraviețui astfel. Să auzim de bine!
  20. Paul, dacă îmi este permis un sfat, nu deschide mai multe topicuri cu aceeași tematica. Roagă un moderator sa unească postarile. Este bine pentru toată comunitatea. ....
  21. putin offtopic... Villy, la firma unde ai lucrat/lucrezi se întâmplă numai ciudățenii (eu acum la cafea, am făcut conexiunea între cele 2 topicuri deschise de tine......)!
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.