Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

alin75

Members
  • Număr conținut

    84
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    2

Postări postat de alin75

  1. Va salut! Azi am pățit următoarea situație: primesc noua comanda, ajung la încărcare, unde mi se comunica sa decuplez remorcă în rampa si sa ma pun pe pauza...incarcarea urmând să dureze peste 9 ore...Pana aici totul ok...ies din incinta, închid perioada (am început de dimineață la ora 6.30 iar la închidere era în jur de ora 13), aici este vina mea...ca nu am anunțat dispecerul pentru închiderea perioadei de conducere, si undeva la o ora si 10 min, primesc mesaj ca nu mai incarc aici, mi se schimba comanda si se da o nouă adresa. Atunci ii comunic ca am închis "programul" ca depășeam perioada de amplitudine, atunci cand se finaliza încărcarea. Zice...te duci la noua comanda ...fără să deschizi un nou "program" si cand termini încărcarea închizi iar...considerând că tu închizi "programul" deschis de dimineață.......dar cat este de legal?

    va multumesc!

  2. Acum 13 ore, wollas a spus:

    Este o greseala ca scriu pe forum?Am inteles ca sunt un utilizator nou dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne luam la misto unii cu altii.Poate si voi ati fost la fel ca mine si nu ati fost pasionati de ceva.Imi pare rau ca v-am gresit cu ceva dar eu nu ma asteptam sa ajung sa discut cu mine singur si sa fiu luat la misto de un utilizator ca @alin75.

    Salut! Ii răspund public...ce spuneam acum aproape un an....

    La 13.08.2017 la 20:44, alin75 a spus:

    Hai sa-ți spun de ce este la mișto (poate nu ai nici vârsta asta/poate ești unul care încearcă "sa stoarcă" ceva, poate... dar o dam în SF). O persoană care petrece mult timp pe site-urile de socializare, poate filtra "sfaturile de bine"....iar partea cu "viața socială" este cireașa de pe tort...

    Dacă este pe bune postarea, pornește cu obținerea categoriei B, numai bine până la 21 ani poate ai viața socială, apoi obții categoria CE, deja faci 22 ani (intre timp obții și atestatele) și apoi "vezi ce faci"... poate iți trece pofta de a "călătorii prin lume"!

    DAR intre timp.....

    La 29.06.2018 la 13:57, wollas a spus:

    Macar un motiv ar fi binevenit din partea voastra sa ma las de soferie.V-as asculta cu mare placere.

    .... apoi 

    Acum 19 ore, wollas a spus:

    Am uitat sa intreb daca soferii de tir incarca/descarca produsele de la firme.Este adevarat partea aceasta?Am citit undeva ca soferii de tir doar conduc si ca nu au legatura cu marfa ci doar angajatii.

    "chiar si-asa" cum adică "nu au legătură"... da noțiunea de arimare...o fi pentru patroni?!

    Apoi daca dam la o parte aceste aspecte...strict legate de soferie... restul parca sunt SF!!

  3. La 29.06.2018 la 13:57, wollas a spus:

    Macar un motiv ar fi binevenit din partea voastra sa ma las de soferie.V-as asculta cu mare placere.

     

    Acum 4 ore, wollas a spus:

    Am uitat sa intreb daca soferii de tir incarca/descarca produsele de la firme.Este adevarat partea aceasta?Am citit undeva ca soferii de tir doar conduc si ca nu au legatura cu marfa ci doar angajatii.

    hai ca încerc tot eu.... 

    deci de cât timp ești șofer? Ai avut parte doar de ...șofat? Eu cand zic ca totul este la oha!

  4. Acum 6 ore, Vio Nic a spus:

    O intrebare pentru colegi: Stie cineva ce se intampla daca esti oprit in Germania si ai permisul de conducere expirat? Toate celelalte acte (atestat , card tahograf) sunt valabile. E normal sa ai atestat si card valabile atunci cand categoriile de profesionist sunt expirate? Multumesc anticipat.

    Ce se īntâmpla...nu stiu... DAR...cine te impiedica sa iti dai atestatele..sa zicem ..la 2 ani dupa dobandirea categoriei CE sau DE?

  5. Din motive strict legate de "politica firmei" unde lucrez acum... sunt nevoit sa ma agit din timp pentru "a nu fi prins pe picior gresit"....

    Deci sunt interesat de noi oferte de munca dar... aduc cateva modificari la anuntul initial (upgrade), astfel: condus LEGAL (intelegand toate aspectele); solo; munca la prelata, perioada delegarii sa fie de 8 cu 3 (se intelege...saptamani); fara consum de carburant impus (deja se foloseste destul de intens AC-ul in pauze); o solutie legala si rezonabila pentru pauza de 45h; daca se face si courierat atunci parcare platita; diurna de minim 60€/zi (daca se fac incarcari/descarcari cu joloda sau motostivuitorul se fixeaza de la inceput un tarif/serviciul prestat). 

    Va rog lasati mesaje pe email... nu raspund la telefon cand sunt la volan. 

    Multumesc!

  6. La 25.03.2018 la 22:33, Marius25 a spus:

    Se cauta 2 conducatori auto profesionisti cu incepere in 1 Aprilie Suedia Goteborg, contract de munca Suedez, salax fix + bonusuri de performanta. Camioane MAN si Volvo 2013-2016, service-uri la reprezentalta, telefoane smart si internet pentru a vorbi acasa, lucrul la prelata, trailere Lkw-Walter, se ajunge la garaj in fiecare weekend unde se dispune de bucătărie, baie, duș, masina de spalat, etc. Se lucreaza 2-3 luni cu o luna acasa.
    Cerinte: documentele valabile si un minim de engleza pentru a va descurca in port.
    Pentru mai multe detalii puteti suna la   +46729273009.

    Salariul fiind in cuantum de.... si bonusurile reprezentand.....

  7. Eu am luat un invertor 12/24V de 300W. Lucrez pe cap tractor MAN si am prize de 12 respectiv 24V normal ca iti trebuie adaptor de bricheta. Am si bricheta de 24V/120W (asta are siguranta pe ea de 10A). Chiar daca am sa plictisesc poate ajuta si pe altii .... invertorul are siguranta de 30A.... deci daca mufez direct in bricheta.... la un scurt ar arde siguranta brichetei.... (aia obisnuita de o stie toata lumea direct in tablou). Am vaga impresie ca celelalte de 12/24V sunt pe direct ca eu nu am gasit corespondenta pe schema tabloului (m-am uitat preventiv in caz de nevoie....) asa ca am luat un adaptor  http://www.truckshopsrl.ro/ADAPTOR-PRIZA-MICRO-PRIZA-BRICHETA-AUTO-12A-INTARITE_p2369 in care am pus o tripla (https://www.pieseauto.ro/diverse-accesorii-auto/priza-auto-tripla-carpoint-12v-1a-max-120w-cu-1536816964.html) si am schimbat siguranta de 10A (adica imi este mult mai usor sa o schimb pe asta in caz de nevoie).

    Raspuns la intrebarile tale:

    1. Am in bord un buton (avand bateria desenata) care se aprinde si in acelasi timp tiuie astfel ma anunta sa pornesc motorul. Asta s-a intampat doar acum recent intr-un wek.... in principiu periodic ii mai dau o cheie..

    2. Puterea lui .... parerea mea este ca mai mult de 300W nu ai nevoie..... si indiferent ca ai sau nu consumator in priza.... o data pornit deci functioneaza... adica bateria o utilizeaza...

  8. Am incercat sa fiu...subtil!;D

    Acum 14 ore, cico_3504 a spus:

    stai linistit ,cred ca nu stie ce vorbeste...salariul lui nu este de 1800...Normal are diurna adunata cu salariu in acesti bani..daca se uita atent la fluturas o sa observe ca salariul e undeva intre 350-500 euro..Din pacate nu este singurul care nu realizeaza ce inseamna salariu si ce este diurna.Este unul din cei care nu stiu ca diurna e pentru ''papa''..Nu cred ca are un contract pe tara mama ca sa fie salariu...inclin sa cred ca contractul este pe romania...daca cumva gresesc ma va corecta unul din cei care lucreaza 

  9. La 18.02.2018 la 17:27, budy95 a spus:

    Buna ziua ! Am 2 luni de cand lucrez in cadrul firmei Lodisna . Salarul este de 1800 Euro ( Mentionez ca sunt incepator ) , iar plata se face in fiecare luna pe data de 1 . De ce se spune ca salarul de 2000 nu este adevarat ? Mai nou , pentru cei care lucreaza 4 luni au 1800 euro salar . Cei ce lucreaza peste 4 luni au salar de 2000 de euro . Nu sunt doar vorbe . Eu iau 1800 euro ca incepator , iar colegul meu 2000 fiind de peste 4 luni la aceasta firma . Intradevar , se fac foarte multe schimbari de remorci , nu sunt conditii la sediu (masina de spalat , dusuri etc ) . Programul de lucru / condus se respecta . Nu impune nimeni sa il sari . 

    Pentru cei ce au deja 1 an , 2 de experienta . Poate cauta ceva mai bun si probabil si gasesc . Dar pentru incepatori este o firma foarte buna . Recomand !

    Diferente intre Lodisna si Urbiola ? Da , sunt .

    La Lodisna : Contractul este pe perioada nedeterminata , iar salarul intra pe data de 1 .

    La Urbiola : Te fac autonom , iar salariul intra pe data de 18 . 

    Salut.... ca de la incepator... la incepator.... Te felicit daca ai prins un salariu de 1800€.... eu.... am "prins" o diurna de 55€/zi... "Cred" ca si eu ajung la un venit de 1800€.

     

  10. Acum 49 minute, sashatulcea a spus:

    Pai draga Aline cand ai inceput acest topic nu iti venea sa crezi ca nu a auzit absolut nimeni despre ei,in schimb cand ai reusit sa iti gasesti un alt post ai dato romaneste ,,am gasit in alta parte la o alta firma fara nume dar bani ok,,nu te supara daca vei citi mesajul din suflet iti urez drumuri bune si succes.

    Nu ma supar... si nu am dat-o romaneste. Incercand sa obtin cat mai multe informatii (inclusiv de la persona din firma cu care am tinut legatura) am ajuns in final sa "o dau cotita".... dadea cu virgula. 

    Intre timp (nefiind pe bara, deci lucram si nu eram strans cu usa) am ales o alta firma (nu am dat nume, fiind discutia despre Elfein). Am considerat ca nu este util sa poluez topicul, cu amanunte legate e o alta firma. Legat de bani am mai spus... impresia mea ca si incepator, este ca parca toti sunt vorbiti... acelasi scor.... difera conditiile!

    P.s. am intervenit pentru ca am primit mesaje sau telefoane (nu multe recunosc) fiind intrebat de Elflein Spedition.

  11. Dacă îmi este permis.... pot să adaug faptul că, oricât iți este de greu financiar TREBUIE să întreprinzi toate demersurile legale. Pe de o parte pentru ați recupera banii, pe de altă parte pentru a nu permit unor astfel de "firme" care se bazează pe... NAIVITATEA ÎNCEPĂTORULUI (din toate punctele de vedere), DISPERAREA UNUI LOC DE MUNCĂ, LIPSA BANILOR, etc. să poată supraviețui astfel.

    Să auzim de bine!

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.