Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

VillyBemBem

Members
  • Număr conținut

    6
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Despre VillyBemBem

  • Dată Naștere Martie 3

Profile Information

  • Gen:
    Masculin
  • Locatia:
    Bucuresti

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

VillyBemBem's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputație Comunitate

  1. In cazul in care cineva mai are idei la intrebarile mele astept raspunsuri pe acest topic. Ce stiti ? Ce posibilitati mai am in dovedirea diurnei de 1400€ nespecificat in CM? * Poate fi proba (in instanta) pentru stabiliirea diurnei o scrisoare trimisa de mine la adresa firmei (cu confirmare. de primire) unde cer sa mi se plateasca diurnele (cu sumele exacte) iar angajatorul a luat la cunostinata si citit scrisoarea si nu a infirmat sau confirmat nici, un raspuns inapoi ? *Sau daca avocatul meu (inca nu am dat in judecata firma ca nu-mi plateste diurnele pe motiv de diferente.finaciare), trimite o scrisoare firmei in numele meu in care detalieza restantele diurnelor ce are firma sa mi le plateasca,,, face vre-o difernta un astfel de act in definirea diurnei in instanta? Specific ca singura dovada ce o am in dovedirea diurnei sunt doua acte contabile numite °registru de casa, in valuta de 700€ in data de 7 a lunii si o chitanta contabila cu serie si numar tot de 700€ in aceeasi luna pe 31.
  2. Da, alin75 ciudateniile sunt cumplite cand semnezi un contract de munca (pentru sofer TIR) in care tu ca angajat nu specifici diurna.
  3. * Cum pot dovedi la ITM si in instanta ca diurna este de 1400 euro ? ( patronu mi-a platit tot timpul cash ) si nu am semnat niciodata dispozitii de plata sau ordine de deplasare in afara tarii si nici in CM nu e trecut nimic in afara salarului brut. * Sunt valabile SMS- urile, e- mailurile dintre noi unde eu ii cer sa-mi plateasca sumele restante? * In cazul unui proces, se stabileste diurna minima de 35 euro? * Ce alte dovezi pot aduce sa dovedesc diurna pe care am primit-o de fapt cash?
  4. Multumesc pt comentarii useri-lor, sxn, Mario Bandit, cri5tian cico_3504. Concluzia, chiar daca esti vinovat de producerea unui accident cu pagube, legiuitorul prin legi sau hotarari judec. stabileste retinerile de bani Din DIURNA, legea nu permite retineri de bani,
  5. Buna ziua tuturor. Expun un CAZ REAL de dauna a unei remorci inchiriate pe care eu sofer C+E am produs-o in incinta unui santier in lucru. Firma la care lucrez are o remorca inchiriata de la alta firma de transport. Aceste doua firme s-au inteles printr-un contract ca pana in limita a 1000€ pagube la remorca, daunele sa fie platite de chirias fara apelarea la asigurari. In cazul de pagube peste 1000€ la remorca inchiriata, proprietarul isi acceseaza asigurarea pe care o are remorca. Totul bine si frumos intre cele doua firme, deoarece ambii castiga in defavoarea soferului, daca acesta va lovi, remorca, ceea ce s-a si intamplat, soferul este obligat fortat de patron sa plateasca pana in limita a 1000€ daune, daca daunele depasesc 1000€ soferul tot 1000€ va plati chiar daca daunele sunt de 5000€ deoarece propritarul remorcii va deschide dosar de dauna doar peste acest plafon adica pe 1000€. (Paguba a fost de 1600€ la usa remorca, din care soferului I s-a retinut 1000€ iar proprietarul remorcii a accesat asigurarile ''care zic cei doi au suportat restul de 600€). Prin urmare adresez urmatoarea intrebare. ?????????????????? Este legal indrepatit (de LEGE) ca aceasta intelegere intre chirias si propritar remorca sa se reflecte in retinerea din diurna soferului ? Precizez 1600€ a costat inlocuirea unei usi avariate in atelierul proprietarului care isi repara singur anumite pagube produse de chiriasii remorcilor inchiriate. Multumesc anticipat utilizatorilor acestui forum care vor dorii sa comenteze legalitatea sau corectitudinea acestor aranjamente intre firme cu repercursiuni in bugetul soferului.
  6. Pe Containere, prelata, cisterna ?
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.