Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

dan_g

Members
  • Număr conținut

    19
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de dan_g

  1. dan_g

    Ex-U.E

    am fost in tarile arabe, si este destul de ok pentru cei familiarizati cu vamile. singurele probleme ar fi perioadele mari de stationare in vami, lipsa facturilor care ingreuneaza decontul, si faptul ca pt. cei din ue totul este mai scump. totul este negociabil. pentru cei care transporta pt firme serioase poate fi o alternativa mai buna decat ue. o problema ar mai fi sistemul romanesc de plata al soferilor care cu este potrivit pentru curse in orientul mijlociu. poate fi adoptat sistemul de plata turcesc.
  2. dan_g

    DISPECERI SI SOFERI

    pt. 007. cred ca la experienta ta prof. ai uitat sa adaugi ca ai fost ajutat de un sofer sau mai multi, asa incat ai reusit sa intelegi ce este in spatele monitorului. daca ai fi fost si sofer, macar o perioada scurta ai fi fost mult mai bun de atat. si poate te uitai altfel la butelii. vad o diferenta mare intre postarile tale, ai precizat sofer ca si coleg, iar apoi soferii mei ca si proprietate personala. personal am lucrat cu disperi buni pacat ca doar doi, restul fiind doar copy-paste. apreciez ca tu stii ce ar trebui sa faci.
  3. am postat aceasta intrebare pentru a afla de la administratorii firmelor rom. care este politica lor in acest sens. din raspunsurile lor vor intelege si soferii incepatori cit de apreciati sunt cei care dau dovada de profesionalism.
  4. DORESC SA NE RASPUNDA SI CEI DIN CONDUCEREA SC.
  5. dan_g

    Seriozitate

    pt sxn. societatile de afara au cam 10-20 persoane in conducere, care coordoneza peste 500 de camioane. la noi se pot gasi 5-6 persoane fara specializare in trans. care coordoneaza 2 camioane.
  6. dan_g

    Seriozitate

    pt. lucian. transportatorii nostri vor spune ca nu este posibil, motivand preturile de la noi pt. trans. acestea insa reflecta calitatea serviciilor. marile companii de afara lucreaza cu soferi romani si sunt multumiti. am auzit f. des directori spunand ca lipsa profesionalismului in trans. de la noi se datoreaza in totalitate soferilor. aceasi soferi fac profit pentru companiile de afara. se tot vorbeste despre pregatire profesionala pt. soferi dar nu se vb. deloc despre pregatire profesionala pt. staful tehnic. am intalnit sc. rom. care au initiativa si care sunt seriosi dar acestora le este mult mai greu sa dezvolte, motivul fiind preturile practicate de sc. fantoma sau sinucigase care nu au cheltueli mari cu personalul si care testeaza 2-3 ani piata, urmand sa falimenteze pe motivul ca iau furat soferii si le-au stricat masinile. __________drumuri bune____
  7. dan_g

    Seriozitate

    salut k13t14n. aceste cerinte ale tale pot parea vise dar sunt doar obligatii ale angajatorilor, pe care nu le respecta. pt.sxn nota 10 ca te intereseaza, reteta lui k13 este una standard de inceput,(sa poate si mai bine) la care poti adauga contracte si un dispecer bun.
  8. pt. mihaitza. daca ai dispecer un fost sofer din garaj este un caz fericit. dispecerii de la noi au specializare de ospatar,bucatar sau cine stie ce fac. platita. noua generatie de soferi au inceput sa lucreze direct pe comunitate cu plata la ora si cu dispeceri profesionisti care fac plan la 50 de camioane fara sa greseasca ceva (unii dintre acesti dispeceri au fost soferi). la aceasta noua generatie de soferi care au inceput sa conduca intre 10.000-15.000km in program cu conditii civilizate de munca si de plata o sa le vina f. greu, daca nu chiar imposibil sa lucreze si sa respecte un patron roman doar pentru ca a avut bani sa platesca un avans de leasing. pt. cei din conducerea sc. care citesc aici sa stiti ca la sc. din afara nu se discuta absolut deloc despre consumuri si bani, acesta este efectul zecilor de ani de experienta in transporturi.
  9. anul trecut am fost la interviu. am discutat cu un tanar f. experimentat. am pus intrebari normale, cu cine lucreza, ce transporta (t) pe ce rute, la ce perioada se vine acasa.... Doar am intrebat si a spus ca sunt pretentios. Mai pe scurt am inteles la interviu ca sunt o firma in expansiune cu contracte serioase dar cu probleme in partea de coordonare. relatia sofer conducere este bazata pe principiul "soferii fura". pentru cine vrea sa faca experienta doar in condus camioane poate fi o alegere buna. am vb. in parcari cu soferii lor si spuneau ca nu sunt multumiti de dispeceri si de modul in care sunt tratati , bineinteles au folosit un limbaj adecvat ce nu poate fi scris aici. Firma sa confruntat cu multe situatii in care a trebuit sa gaseasca masinile prin gps, acestea fiind abandonate de soferii care nu au mai suportat sistemul de lucru....
  10. atentie la valsen. am trimis cv sapt. trecuta. am fost acceptat si trebuia sa plec la praga. am vazut ce a postat "calutu" si am cerut lamuriri despre aceste probleme. raspunsul lui nicolae a fost ca acesta este protocolul companiei. daca nu vedeam info. de aici acum eram in cehia si urma sa fac decontul cu domnul niculae peste trei luni. tot ce a scris :calutu: a confirmat domnul niculae. in plus la decont se poate lua in calcul si oprirea banilor pentru supraconsum. mersi pt info lui "calutu"
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.