Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

planetara25

Members
  • Număr conținut

    31
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    6

Orice postat de planetara25

  1. Nu vad nimic referitor la ce am intrebat eu in OG-ul ala. Daca cauti pachet de mobilitate pe google, doar asta iti arata, ca soferul trebuie sa se intoarca la baza sau la resedinta la max. 4saptamini. Ia uite aici https://cargotrack.ro/noi-reglementari-ale-pachetului-mobilitate-1/?gclid=Cj0KCQjwl7qSBhD-ARIsACvV1X20WgUaaBqmi6QHuby93UlikcTmE0SSWRbaKwpQeGDlNmsasPv6xkcaAg0HEALw_wcB Am citit si Regulamentul UE nr. 1054 din 15 iulie 2020 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006. Nu pun botul la vorbe de parcare sau fb. N-am mai fost prin parcari de 7luni. ''Am auzit'' si de introducerea simbolului de tara la trecerea frontierei. Ma doare ''la bascheti'' daca isi aduce firma camioanele la baza sau nu. Mie nu imi convine sa ma trambalesc 2000km cu bagajele la fiecare 4saptamini. Mai ales acum cind un drum de DE, BE a ajuns sa coste si 500 de euri. Dar in DE oricum dau pe la baza la max 2saptamini. Cum demonstrezi in cazul unui control in trafic ca nu ai mai mult de 4saptamini ''pe cabina'' daca lucrezi la firma romaneasca?
  2. Incep prin a preciza ca nu am lucrat in ultimele 7luni, deci nu am prins ultimele modificari legislative. Dar, vreau sa incep iar lucrul si doresc unele lamuriri cu privire la pachetul asta de mobilitate. Am inteles ca soferul trebuie sa se intoarca dupa cel mult 4saptamini la sediul firmei sau la locul de resedinta pentru a efectua un repaos saptaminal normal. Cum demonstrez, in cazul unui control, ca am facut acest lucru? Am auzit ca s-au dat amenzi prin Belgia. Primesti de la firma vreun document sau cum? Sa zicem ca locuiesc in Romania. Daca lucrez la firma cu sediul in Romania si las camionul in alta tara sau ma schimba alt coleg, nu pot folosi tahograful ca proba. Sau daca eu nu vreau sa revin in Romania dupa cele 4 saptamini de ''comunitate'' ci vreau sa ma plimb prin Europa. Minte firma ca am fost totusi in Romania sau nu pot sa fac ce vreau in ''concediul'' meu. E totusi timpul meu liber. Cei care ati fost controlati, v-a numarat ''organu'' cite zile de repaos/inactivitate ati avut? Mie, de exemplu mi-ar trebui 2zile sa vin acasa +45h repaos + 2zile sa ma intorc la camion =6zile. Altul poate vine cu avionul si nu face 4zile pe drum ci doar doua. Cum se descurca firmele romanesti care tin soferii cite 2-3luni ''pe comunitate'' ? Nu cred ca sta vreunul o saptamina pe parcare si e si platit ca sa zica ca a fost in Romania. Daca lucrez la o firma din Germania si ma aduce la baza la fiecare 2saptamini pentru repaosul de 45h, mai trebuie sa vin in Romania la fiecare 4saptamini? Nu am domiciliul in Germania si nici anmeldung. Imi dau ei vreo hirtie ca am facut 45h la baza? Daca nu au cazare la baza atunci ce rost are sa ma aduca degeaba. Pot sta 45h la orice hotel din Europa.
  3. Salut. Lucreaza vreun coleg la ei cu contract de Germania? Conditiile sunt aceleasi?
  4. Am aplicat la Bertschi in octombrie si m-au chemat la Ploiesti la interviu. Abia dupa ce am dat proba de lucru si am discutat conditiile de munca si salarizare(care nu m-au incintat deloc) mi-au zis ca angajarea e conditionata de vaccinare. Mersi dar inca nu sunt dispus sa ma intep. Am pierdut o zi intreaga pe drum(21h) si 100lei. M-am lamurit cit de seriosi sunt.
  5. Daca s-a schimbat legea in ultimii 5ani, atunci e posibil sa gresesc. O sa aflu peste 3luni cind imi expira atestatele. Acum 5ani, sotia/prietena nu se aflau pe lista persoanelor admise in cabina in cazul transporturilor adr. Nu face parte din echipaj si nu are permis si atestate. Transporturile rutiere de marfuri periculoase impun anumute conditii si restrictii. Oricum, daca sunt doua persoane in cabina unui camion ce transporta marfuri periculoase, atunci este nevoie de inca o vesta reflectorizanta, manusi si ochelari de protectie si inca o lanterna si nu cred ca le va mai cumpara firma ca sa iti plimbi tu sotia/prietena. La incarcare/descarcare in combinat, sotia sigur ramane in parcare la poarta. Pina in Cehia,Polonia nu ar trebui sa fie probleme daca nu transporta marfa adr. Dar acum, cu covidul, ar putea sa va opreasaca la vama sau sa va oblige la carantina la intoarcere daca totusi va da voie sa iesiti. Doar sotia, nu si soferul.
  6. Daca se transporta marfuri periculoase(adr), iar nu au voie persoane straine in cabina.
  7. Da, este ok. Dar pentru ''patron'' nu pentru tine. Din cauza astora ca tine care accepta toate mizeriile merge treaba cum merge. Eu am 2ani de cind nu mai lucrez pentru ca nu accept sa cobor sub un anumit standard. La firma din Romania nu mai lucrez in veci. Pentru initiator, la tur-retur iei mult mai putini bani decit pe comunitate si stai acasa doar 2-3zile, in care nu apuci sa faci nimic ca esti rupt de oboseala si faci si desfaci bagajul. Pe comunitate stai 6-9saptamani departe de familie, dar ai conditii mai bune de munca si apoi nu te deranjeaza nimeni 2-3saptamani.
  8. Zi mai bine ca din prostie sau necunoastere. Kennedy tunel din Antwerpen este tunel de categoria D si este foarte bine semnalizata restrictia. Nu ai cum sa gresesti decit daca dormi la volan, mergi doar dupa gps si nu stii care e ring 1 si ring 2. Da' voi nu aveti disponent, sau asta e doar ca sa stea cu biciul pe tine? Daca esti incepator, il sunu si ii spui sa iti faca traseul. Mai pune mana pe cursul adr, vezi ce inseamna clasele A-E la tunele si cu ce marfa ai voie sa treci. Cautati pe net ca sunt tot felul de liste cu tunelurile din fiecare tara.
  9. Are cineva date recente despre RO TIR? Oare si-a schimbat lupul naravul au ba? Vad ca adresa e acum la Sura mica, Sibiu.
  10. Ba minti ori mai degraba vorbesti din auzite. Sunt necesare doar 7lanturi, nu 10seturi: unul pe o roata din fata, 4 pe motrica si 2 pe remorca, cite unul pe fiecare parte(prima si ultima axa). Acuma daca tu crezi ca te ajuta si ai si de unde, poti monta lanturi pe absolut toate rotile. Pentru rotile motrice aveam lanturi speciale, ''cu cuie'' cum le ziceau soferii.
  11. Ceva informatii noi despre aceasta firma? Vad ca iar cauta soferi. Mersi
  12. Danny, n-as sta in aceeasi masina cu 2-3colegi in aceasta perioada chiar daca i-as cunoaste. Poti lua virusul chiar printr-o stringere de mana sau daca vorbesti cu cineva de aproape neprotejat. Prefer sa platesc toata cheltuiala si sa merg singur, dar acum sunt cam strimtorat. As prefera o firma care are camioanele in Romania ca sa pot pleca singur si gratis. Si eu auzisem ca ar fi ok cu contractul de munca si adeverinta de la angajator, dar mi-a zis azi cineva ca nu s-ar putea pleca decit cu camionul. Ce stii, se poate circula cu autoturismul ziua in HU, AT, DE? N-as avea chef sa ma tina astia toata ziua la granita si apoi sa conduc noptile.
  13. Avind in vedere situatia actuala, asta cu virusul, cum va mai deplasati la munca? Astia care mai aveti de munca si aici ma refer la soferii angajati in Romania(sau chiar alta tara) si care fac comunitate, adica preiau camionul din alta tara. La cit de contagios e virusul asta, eu nu mai am curaj sa ma urc in avion sau autocar pentru a merge/veni (de) la munca. Nici chiar cu microbuz de 8+1 pus la dispozitie de catre angajator, pentru ca la cit de nesimtit si plin de drepturi e romanul nu am incredere in absolut nimeni, fie el si un coleg. Nu poti sa stii pe unde a fost fiecare si linga cine a stat si nu-i vad pe unii ''colegi'' stand 2zile in microbuz cu masca pe figura pentru a nu raspandi un eventual virus. Unii sunt atat de nesimtiti ca nu se deranjeaza sa opreasca pentru fumat si-i afuma pe nefumatori din mers ca ei tre' sa fumeze, daramite sa mai poarte masca nonstop. Ce se poate face in situatia actuala in cazul in care angajatorul nu are camionul in Romania, ca nu am chef sa ma cert cu toti idiotii si nici nu vad vreun angajator roman sa-mi puna la dispozitie masina mica sau sa-mi deconteze integral drumul pentru a merge singur cu masina mea? Ce obligatie au firmele si cum mai respectam normele de protectie? Si odata ajuns la camion, ce fac, ma apuc eu sa dezinfectez pe banii mei prin cabina? De unde dracu atata alcool ca nu iti ajunge 1l pentru a dezinfecta tot? Cu clor nu merge, ca nu mai stai in cabina dupa aia.Cu mastile cum va descurcati, va trimite firma? Nu-mi spuneti sa stau acasa, ca stau din septembrie si nu mai am bani. Cind mi-am rezolvat toate problemele si eram gata sa plec iar la munca, a venit cacatul asta de virus si ne-a dat viata peste cap. Am colegi care au deja 2-3luni de stat pe cabina si care nu vor sa vina acasa(desi nu mai suporta cabina) tocmai din acest motiv. Stiu ca odata plecat va trebui sa stau si eu 3-4luni pina va trece nebunia asta.Desi n-am stat niciodata mai mult de 2luni. Daca nu am postat unde trebuie, rog un moderator sa mute in aria potrivita. Multumesc.
  14. Chiar azi mi-am ridicat noul card tahograf pentru care am platit 212RON +10RON mandatul postal. M-a intrebat functionara de la posta de 3ori de ce doar 212, ca ea stie de 239RON. I-am zis ca ''asa vrea muschii mei". Cind m-am dus la ARR cu chitanta, a inceput si aia ca nu poate factura, ca ea are in program doar o singura optiune 239RON, fara reducere. I-am zis ca asa scrie la ei pe site si ca nu ma intereseaza cum factureaza. Nu stiu cind a venit cardul la ARR, eu l-am ridicat fix la 13zile. Daca il faci pentru prima oara insa e 239RON + 10RON mandatul postal.
  15. ''Adevar grait-ai Maria Ta!'' Mai ales ''patronii'' astia din zona Suceava care s-au dus in grup la Bruxelles sa protesteze. Dar ei n-au auzit de plata orelor suplimentare, a celor de noapte, sarbatori legale, etc, dar au pretentia sa lucrezi cite 15h si sa faci ''pauza'' doar 9h MUSAI DE 3 ori IN FIECARE SAPTAMANA. De parca ar fi obligatoriu acest lucru. ''Patroni'' care nu platesc SALARIUL pe perioada celor 2-3-4 saptamani cit stai acasa pentru recuperarea orelor suplimentare efectuate in perioada cit ai stat ''pe comunitate''. Si care considera ca aceste ore suplimentare recuperate sunt totuna cu concediul de odihna. Si musai sa stai 2-3luni pe cabina ca nu ii convine sa plateasca transportul sa te aduca in tara la 4-6saptamani, dar subliniaza toti in anunturile de angajare pe care le au ca transportul este gratuit. Stimati ''patroni'', nu va mai ca...ti pe voi ca asigurati transportul soferului la/de la camion, ESTE OBLIGATIA DVS. LEGALA. La fel ca si decontarea cheltuielilor cu privire la examenul medical si psihologic pentru angajare sau periodic. Caut de lucru de exact un an de zile si nu am gasit ABSOLUT NICI O FIRMA (din peste 50) care sa deconteze aceste cheltuieli la angajare.Nesimtire totala, desi le-am dat peste bot cu art.7,8 din HG 355/2007 si art.7,alin.6 din Legea 319/2006. Pe langa faptul ca toti(99%) platesc doar salariul minim pe economie, majoritatea(90%) nu trec diurna in contract sau in vreun act aditional.Am intalnit cazuri in care mi s-a spus ca se trece diurna in contract, dar in felul urmator: salariul minim pe economie, iar restul pina la 2200-2400euro pe luna este diurna. Stimati ''patroni'', diurna se plateste pe zi nu pe luna.Si se plateste din momentul iesirii din tara pina in momentul intrarii inapoi in Romania. Nu doar pe cit se invirte roata. Daca soferul pleaca de vineri de la sediul firmei din Romania si ajunge la camion sambata seara sau chiar duminica, el are dreptul la diurna pe aceste zile si nu doar de luni-marti cind incepe sa conduca. La fel la intoarcere, daca mi-am terminat lucrul joi-vineri si nu primesc altceva de facut pina sambata -duminica cind ma ia microbuzul sa ma aduca inapoi in tara, atunci am dreptul la diurna pe toate zilele pina intru inapoi in Romania. Stiu patron cu 60-70 de camioane care decit sa mai puna cite 100 de euro la fiecare sofer a preferat sa tina pe dreapta citeva luni 20 de camioane.Sau altul care, daca el, pe perioada cit a fost sofer, mergea pina in fata firmei si isi facea nevoile prin boscheti sau in remorca, a avut pretentia sa fac acelasi lucru.Ce bucatarie, dus, wc sau masina de spalat- vise umede! Mai are rost sa muncesti pentru unul ca asta sau pentru unul care se c... pe el pentru o pereche de bocanci sau o salopeta? Eu unul nu mai doresc sa fiu bataia de joc a acestor ''patroni'' si a acestei tari conduse de hoti care fac legi pentru hoti.Cum nici altceva nu ai ce sa lucrezi in tara asta pe un salariu si conditii decente de munca, am ales sa plec si sa ii las pe hoti sa se descurce cu vietnamezi, filipinezi,etc.
  16. Conform HG 355/2007 art.7,8 si Legea 319/2006 art.7, alin.6, cheltuielile cu examenul medical si cel psihologic precum si cu fisa de medicina muncii, pentru angajare sau cele anuale cad in sarcina angajatorului. Cu toate acestea, eu nu am intalnit insa vreun angajator din Romania care sa mi le deconteze la angajare. Absolut toti au refuzat acest lucru, spunind ca le vor deconta pe cele anuale. Ce se poate face in acest caz? In afara de a pleca din Romania.
  17. E tepar profesionist. Intrati pe www.listafirme.ro/dosare in instanta sa vedeti cite procese are cu fostii soferi sau colaboratori.
  18. Ceva imi spune ca nu ai sa gasesti asa ceva in Romania.Am 10ani de comunitate si de vreo 2ani tot incerc sa imi gasesc ceva de lucru cu contract romanesc.Pina acum nu am gasit inca firma care sa respecte ce ceri tu.Desi cererea de soferi e foarte mare,nu se cauta soferi buni care sa fie respectati ci soferi cit mai ieftini care sa accepte toate magariile angajatorilor. Ba nu se plateste salariul de baza, ba nu se trece diurna convenita in contract, ba vor sa stai cu lunile pe cabina, ba nu ti se respecta dreptul la repaosul zilnic si cel saptamanal. Majoritatea iti fac ei program si au pretentia sa mergi pina in fata firmei si sa faci acolo,pe strada, repaosul fara o toaleta,un dus,apa.Le-am spus la multi ca repaosul zilnic redus la minim 9h este acceptat dar nu si obligatoriu si ca nu ma pot obliga ei sa fac doar 9h *de pauza* dupa 15h de munca.Si musai de 3 ori pe saptamana. Repaos saptamanal la hotel? Vise umede,mai bine platesc o amenda! Angajatorii din Romania nu au auzit de plata orelor suplimentare sau a celor de noapte, a sarbatorilor legale si multi nu platesc taxele la stat pe perioada cit stai acasa.Ce concediu legal?! Ce asigurare medicala sau echipament de protectie?! Astora li se pare ca au facut un efort extraordinar daca iti dau o pereche de manusi de protectie si au pretentia sa te tina 2-3luni,desi sunt cele mai proaste posibil. Vezi ca e o firma la Cluj care nici macar frigidere nu are pe masini. *Din motiv de igiena* dupa cum mi-a spus cel care recruta soferi.Desi , in disperare, au ajuns sa puna anunturi de angajare prin Kauflanduri(am gasit unul in Suceava),totusi nu cumpara frigidere pentru masini ca sa nu aibe ce repara cind se strica si iti servesc pastila cu igiena.Dar iti ofera spre vinzare frigider la vreo 300euro.Ca un sofer nu are destul bagaj cind pleaca acasa,tre sa mai aibe si grija frigiderului! Unii inca mai platesc la km sau te vrajesc cu un bonus pentru km.Altii nu platesc diurna decit cit se invirte roata la camion.Daca ai plecat de vineri dimineata din RO,sambata ajungi la camion si daca ai incarcare sau descarcare abia luni, 3zile stai pe banii tai caci nu i-ai produs nimic.Daca mai ai bafta si la plecare spre casa sa termini lucrul joi sau vineri si microbusul vine sa te ia abia sambata seara, te-ai scos. Am intilnit si cazuri in care, desi mi se oferea un contract de munca pe RO, nu ofereau sau nu decontau transportul pina la camion(Belgia sau Italia) desi este obligatia firmei.La fel cum si analizele medicale si psihologice+ medicina muncii pentru angajare sunt in sarcina angajatorului, inca nu am intilnit firma din RO care sa mi le deconteze la angajare.Abia peste un an. Nu mai zic ca la toti nu le iese consumul,desi au toti gps-uri pe rezervoare si tot felul de chestii ca sa nu se fure.O firma care imi impune consum de motorina,desi are gps pe rezervor o refuz din start.Nu ma intereseaza cum merg sau ce fac ceilalti colegi care scot consumuri mai mici ca mine.Am vazut multi colegi cu numere. de RO care abia se taraie la deal, cu acceleratia la 1/2 sau care la semafor nu mai trece nimeni dupa ei, ca sa nu consume. Eu am ajuns la concluzia ca nu mai e de lucrat pentru firmele romanesti.Mai ales pe salariul minim pe economie. Bafta in cautari!
  19. Salutare tuturor. Imi poate da vreun coleg ceva informatii despre firma Blomquist bulk cargo din Norvegia? Adica aia cu Volvouri albe cu dungi verde inchis care trag silozuri pe scandinavia? Despre fostul Blomquist,actual Bring cunosc destule ca am lucrat la ei.Amandoua firmele au birourile in Slovacia,in aceeasi cladire din Ziar nad Hronom. Multumesc.
  20. Daca are vreun coleg informatii recente despre conditiile de lucru de la Intrabel,il rog sa dea date.Datorita ultimei firme la care am lucrat, am o oarecare reticenta in ceea ce ii priveste pe angajatorii belgieni datorita conditiilor de lucru: -program zilnic de 15h cu doar 9h de repaos; -weekend la garaj, scos cardul pentru a putea alimenta,spala si schimba containere in timpul repaosului saptamanal; --program foarte strict,fara timp la dispozitie sa iti cumperi de mancare sau sa gatesti.cumparaturi doar in weekend cu masina firmei si trebuia sa gatesti pentru toata saptamana. Corecti la bani,dar datorita acestor conditii am aruncat prosopul dupa o luna. Multumesc.
  21. Am patit de citeva ori sa mi se termine butelia pentru ca am stat plecat mai mult decit programasem de acasa si singurul loc unde am reusit sa o incarc a fost la centrul de butelii de la herstal(liege,BE),rue de Hermee 206.E deschis pina la 6 seara. 4,5euro pentru butelia de 2kg(4,8l). Poti plati si cu cardul.In rest nu am reusit nicaieri desi am reductie.NU deschid pompele.Doua saptamani am tot scurs furtunele prin pompe in toata Belgia si Franta.Nici in Germania nu am avut noroc,iar in Olanda nici nu mai incercat..Mai auzisem un pont in Spania pe la Figueres,dar cind am ajuns acolo era pompa rupta tot de un *coleg* de al nostru.
  22. Tocmai am fost concediat de la ultimul loc de munca dupa doar 7saptamani de comunitate,deoarece am refuzat sa incarc 13paleti a 550-600kg cu lisa manuala.In conditiile in care am hernie de disc si nu am voie sa imi fortez coloana in nici un fel. Firma elvetiana dar cu contract pe Slovacia, disponentii elvetieni.M-au trimis in Elvetia sa incarc 13paleti, trag la rampa imi aduce paletii la usa cu lisa electrica si imi arata lisa manuala ca sa ii incarc eu.Am cerut lisa electrica si am fost refuzat.Am anuntat firma si disponentul spunindu-le ca din cauza celor 5 inele distruse ale coloanei nu pot sa incarc cu lisa manuala deoarece voi fi nevoit sa iau in urmatoarele zile pastile pentru durere.Am fost rugat de catre patron sa incarc totusi,indiferent cit va dura.Am incarcat pina la urma,dupa o ora, pentru a nu le crea neplaceri ,dar i-am pus in vedere ca este pentru prima si ultima data cind mai incarc sau descarc cu lisa manuala si i-am trimis si rezultatul RMN ca sa vada ca intr-adevar am o problema. In acel moment cred ca mi-am semnat demisia.Am mai avut o singura incarcare cu lisa manuala,20paleti a 400kg fiecare dar la care nu am mai comentat ci doar i-am atras atentia ca iar am fost nevoit sa incarc manual si ca iarasi voi fi nevoit sa iau pastile citeva zile. Saptamana trecuta am plecat acasa.La plecare mi s-a spus sa ma intorc peste doua saptamani,dar in urma cu doua zile am primit un email in care eram anuntat ca firma nu mai are nevoie de serviciile mele,deoarece au nevoie de soferi mai flexilbili.Puteau sa ma sune sau sa mi-o fi spus in fata la plecare ca nu era nici o problema.Consider ca nu pot fi obligat de nimeni sa incarc/descarc paleti peste 100kg cu lisa manuala,mai ales daca firma la care incarc/descarc are si lise electrice sau stivuitoare dar nu vrea sa incarce si nu voi regreta niciodata un astfel de loc de munca.
  23. Unu ca asta merita sa te duci peste el si sa-i arati ca levieru nu stie carte,numai pentru neplacerile de ordin moral pe care ti le-a facut.Vei mai cheltui destui bani si nervi pina sa-ti recuperezi paguba.Procesul dureaza prea mult si poti sa iti vezi banii in citiva ani daca nu gaseste el rezolvare si la asta. Se vede ca are ceva experienta si nu esti primul pacalit.Mult noroc si tine-ne si pe noi la curent.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.