Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

claumedel

Members
  • Număr conținut

    74
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de claumedel

  1. Am sunat si eu la ei,si am zis ca vreau sa iau si sotia cu mine ca sa stau mai mult si au zis ca nu o pot lua.Pacat ca chiar vream sa merg la ei.Momentan prefer sa raman aicea unde sunt acuma si o pot lua fara probleme.Neavand copii,daca se putea sa o iau si pe ea cu mine era mai bine.
  2. Eu inca lucrez la ei dar nu am auzit de Italia nimic, nici macar ca ar vrea sa facă acolo ceva.Doar de Anglia am auzit.
  3. Salutare la toți colegii.Am gasit un convertor de 300 care scrie ca merge la 24v,daca il conectez la priza de 12v va merge,va mai avea aceasi putere de 300?
  4. Nu se lucrează în echipaj,se plătește în functie de consum si tonaj.Se sta minim 30 zile afara, si acasă depinde de coordonator.
  5. depinde unde ai vazut scris.Daca scrie jos langa numar sau pe remorca.Pentru ca jos langa numar e si ZEG,VAS,VAS1,EUT si asa mai departe.La cei care scrie EUT majoritatea sunt romanii.Waberersu e impartit in cel putin 5 alte firme.EUT insemnand Euro-Union-Trans.Acuma nu se mai fac angajari pentru ca de sarbatori majoritatea soferilor au concediu.Doar cei care au vrut sa raman au ramas.
  6. Totul depinde de fisierul pentru camioane din fiecare țară și foarte putin de soft. Si bineinteles de harta mai depinde. Cat despre poligoane depinde daca le are fisierul POI, si daca il aveți în memoria gps.
  7. claumedel

    IFPTR Raspunde

    Am si eu o intrebare.Am facut pauza de odihna zilnica de 11 ore.Sunt in port sa urc pe vapor.Ma pot folosi de ora aceea pentru a urca pe vapor fara a deschide programul?Daca pot,pot deschide programul doar la coborare si bineinteles sa beneficiez de cele 13 ore de lucru,sau daca am miscat camionul chiar daca nu deschid programul deja se incep cele 13 de lucru?
  8. La consumul ala de 28 mai adauga incalzirea si daca mai prinzi si sambata si duminica si motorina pentru reincarcare baterii.Daful cum am zis si mai sus scoate cadecat consumul,volvo daca e noua mai greu si depinde si de care Volvo 500 Vorbesti sunt 2 modele de Volvo 500 la Waberers.Pai nu te obliga iti ia bani direct .Ce sa zic mult noroc la toti colegi dar mai ales la cei incepatori si sa le fie bine oriunde.Parerea mea e ca pentru bani cei da la Waberers nu se merita sa stai.Toti mergem la munca nu in vacanta sa vizitam Europa sau sa stam prin parcari.La waberers RO a fost mai bine....Lumea mai vrea si o familie chiar daca e cam greu.Bafta la toti si sa aveti bani la voi cand va angajati ca nu ce ca in alte parti ca iti da avans.
  9. Eu unu nu cred ca nu poti avea lipsa la motorina cand ti se da o masina care fara incarcatura ia 25-26 litri la suta de km si tu ai 24.5 maxim dat de ei si mai dai drumu la motor ca nu mai raceste frigideru din cauza ca se descarca bateriile,mai ti motoru de cel putin odata pe zi(sambata si duminica si cand te tine prin parcari ca nu au incarcare) o ora iti mai ia si acolo 2 litri,mai dai drumu noaptea la caldura ca e frig mai pui si acolo 2-litri si dupa aia Adrian sa imi zici si mie cum scoti tu condusm de 24.5 la 100KM nu mai zic de unele drumuri unde iti creste consumul.Si apoi cu mersul acasa ai sa vezi cand nici bine nu pleci acasa si peste 2-3 zile te suna sa mergi inapoi ca vezi doamne daca nu mergi da masina pe care ai fost la altu,de parca pe oameni de masinile lor ii intereseaza.Lumea merge pentru bani.Iar cu alimentarile ai si dreptate dar si nu prea.Pentru ca sa zicem ca merg in spania,prin toate tarile prin care treci motorina e mai scumpa ca in spania(e doar un exemplu) dar degeaba e mai ieftina in spania daca tu nu treci pe la nici o pompa care tio dau ei.Si sa zicem ca merg in Anglia treci si prin belgia si e mai ieftina acolo(sa zicem) si din Anglia iti da cursa in Germania si sa zicem ca treci si prin Luxemburg si poate e mai ieftina ca in Belgia unde ai alimentat si ti-au luat bani,ca iti zice de ce nu ai bagat numa 50-100 litri in belgia si sa fi facut plinu in Luxemburg.Pai tu de unde sa sti ce cursa iti da dupa ce descarci in Anglia.Si cate si mai cate care le vezi cand esti singur si nu mai are rost sa le insir.
  10. Colegii e mai bine ca la Hartl dar tot nu e bine,va ia ochii cu masini noi si daca taci din gura si nu sti sa iti calculezi bani,ba iti trage bani pe motorina ba nu iti da banii inapoi daca ai platit ceva din bani tai.Transport Miercurea - Ciuc pana la Budapesta si retur gratuit in fiecare zi la ora 20:00 doar cu rezervare facut de dispecer,nu iti face dispeceru rezervare stai pana a 2 a zi.Dispecerii ar face orice sa te tina numai plecat.Dupa o saptamana daca cel cu care mergeti zice ca sunteti pregatiti,veti primi camion Daf sau Volvo.Daful consuma mai putin dar merge maxim 85 iar Volvo isi mentine consumul maxim dat de ei dar merge cu 90,sunt si Volvo noi care consuma mai mult peste limita data de ei,dar si dafuri.Motorina de incalzire si pentru reincarcare baterii nu veti primi.
  11. Se mai fac angajari la Edy.Se cere minim 1 An de experienta.E o doamna la angajari.Nu se merge la consum deocamdata.Sunt unul dintre soferi care spera sa ajunga la ei.Am lasat deja CV la Deva.
  12. Pentru pirlea daca ai citi umpic in urma ai vedea ca nu se mai fac contracte pe Romania,ai vedea si din ce motive.Ai vedea si cum trebuie sa procedezi ca sa incerci sa lucrezi la ei.Trebuie sa mergi la interviu,nu sa trimiti actele.Citeste postarile si ai sa gasesti si adrese si tot ce te intereseaza.
  13. Da se angajeaza,citeste mai sus.Experienta minim 6Luni.Sau pe cineva de la firma care sa te recomande sau sa te ia cu el.Iar restul dupa ce esti angajat depinde de cel cu care esti in proba si de dispecer.O zi buna.Detalii de contact ai mai sus.
  14. Sunati direct la numarul de telefon postat de gabi_kap407 acolo aveti tot ce va trebuie,cereti cu Zoltan.Sau Google cautati waberers si acolo aveti multe posibilitati de a ii contacta.
  15. Mai bine mergi la hartal,la waberers ti se dau masini noi,dar ai consum ai km fixi si ti se iau din bani pe motorina de ajungi sa aduci bani de acasa.Vorbesc din propie experienta,nu sunt super sofer dar una e sa fiu eu de vina si una sa consume masina,am schimbat masina si cadecat ma incadrez la consum.Dar in rest e rau,se plang ai lor apoi noi ce sa mai zicem. Colegu silfax29 ca sa te recomande cineva trebuie sa te si ia cu el.....si raspunde de ceea ce faci.
  16. colegu coman de unde esti?Oricum e jale la ei se baga in bani tai cu tupeu.Mai bine imi dadea mai putin decat sa imi ia din banul muncit de mine.
  17. Daca ai pe cineva care sa te ia cu el ai mari sanse sa te angajeze.Daca stati in ungaria aveti doar salariu minim fara diurna,la fel si daca veti avea contract pe romania si veti fi in romania
  18. Ti se va descarca cardul la angajare.Normal ca se va vedea pe el daca ai mai lucrat sau nu.Nu stiu daca intereseaza pe careva.
  19. 16-17 mii de Km in echipaj depinde de fiecare si de cum va faceti programul.Sunt firme la care stai si cate 3-4 ore sau chiar mai mult ca sa te incarce.Cam cu toti colegi cu care am fost am incercat sa conducem cat mai putin noaptea.Cum am mai zis si mai sus,vi se va zice telefonic sa faceti si sa dregeti,dar e problema fiecaruia.Nu va plateste nimeni amenzile si nici nu intra nimeni in puscarie in locu vostru.La unele descarcari si incarcari mai merge ca sa nu incepi programul.Dar ce va faceti la cele care se da ora când ati incarcat sau ati descarcat si va controleaza politia iar pe card apare ca faceati pauza si ca nici nu ati miscat camionu.Si mai sunt si unele firme unde chiar ei cheama politia.
  20. Se ocupa ei de tot.In 3 zile sunt toate gata.Normal ca sunt valabile cui crezi ca i-ar conveni sa isi schimbe actele de fiecare data când se angajeaza.Doar psihologicu si medicalul il fac in ungaria.Esti cazat la o pensiune in acest timp.Plecari sunt in fiecare saptamana,dar asta cui ii convine sa vina vineri si duminica sa fie inapoi in ungaria.
  21. Daca esti chemat la curs,ai sanse mari sa pleci la sfarsitul saptamani.Sau saptamana viitoare.Cei care sunt chemati la interviu au de asteptat de la 3-4 zile pana la cateva saptamani pana ce vor fi chemati la curs.
  22. Contractele cum am mai zis si mai sus se fac si pe ungaria si pe romania.Pe ungaria se fac neparat daca ai venit prin cineva si e pe camion de ungaria,daca ai venit prin o firma.Iar pe romania inca mai face la cativa pentru ca mai sunt camioane de romania,sau mai se face contract pe romania,daca vi prin o cunostinta si are contract pe romania si u vrei sa mergi cu acea cunostinta.Majoritatea care au avut contract pe romania au fost intrebati daca mai vor sa stea,si daca au mai vrut si-au dat demisia si au trecut pe ungaria,dar inca mai sunt destui pe romania.Mai sunt cam 3 luni parca pana trec toti pe ungaria.
  23. 8 euro la 100Km.Programul depinde de voi.Parca va aud dupa aia sti mi-a zis dispeceru sa pun maimuta,pai si am puso.Sa vedeti voi de ce amenzi o sa o puneti .Cat stai acasa si cat plecat depinde de tanti Camelia.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.