Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

aliasje

Members
  • Număr conținut

    64
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de aliasje

  1. Nu se mai fac angajari la DT. Firma WSD din Bucuresti (Robert-unul din actionari) angajeaza soferi si ii detaseaza catre diverse firme cu care colaboreaza inclusiv DT. Din aceasta cauza salariul a scazut de la 1600 la 1500. Transport gratuit Bucuresti-Rhede si retur. Noii veniti sa se astepte la a fi repartizati catre speditia Estron unde vor avea parte de transport gunoi, zilic. Dispecerii si inclusiv sefu` numarul 2 de la DT intervin telefonic pentru a depasii programul. Cine accepta va avea parte mereu de acest tratament , cine nu , va merge in program . Banii la timp si fara popriri. In rest numai de bine semnatura cu acel link extern sa nu o mai folosesti...voi considera ca e reclama mascata
  2. Cu siguranta ca trebuie sa fi mai matur pentru a intelege aceasta pilda care de fapt ni se intampla zi de zi fiecaruia si pe intelesul tururor ar suna cam asa : culegi ceea ce semeni. Pentru comentatorii de mai sus: lucrurile bune nu vin obligatoriu de la persoanele carora le faci bine insa mai devreme sau mai tarziu ele vin. In fine e putin mai complicat ...
  3. Salut, camionul iti va fi schimbat dupa fiecare perioada de concediu daca stai acasa mai mult de 3 zile.
  4. Intr-adevar, nu e nicio problema. Dar exista totusi niste dezavantaje cum ar fi: 1. Daca sotia nu are un loc de munca in RO, ea si copii vostrii vor fi descoperiti dpdv medical iar voi veti avea acoperire doa pe Ungaria. 2.Vechimea in campul muncii in Ungaria, va fi luata in calcul pe RO doar daca veti avea un minim de 5 ani.
  5. nu este un standard, eu vineri am fost repartizat la coordonator si deja mi s-a spus ca luni trebuie sa plec. Dar am intalnit cazuri care au stat si o luna pana au fost chemati.
  6. Lucruri interesante pentru cei care vor la waberers sau proaspetii angajati
  7. Informatii noi pentru cei care vor sa mearga la WABERERS
  8. Eu am zis-o odata si o repet daca vreti la Waberers neaparat, cautati un sofer pe la garajul unei firme care sa ba lase contra cost sa manevrati un camion cu semiremorca pt cateva ore sa stiti cum se schimba treptele la un volvo, si sa aveti habar de cum se manevreaza la mersul cu spatele.Apoi sunati la waber si spuneti ca ati lucrat la firma X 6-7-8 luni. Nimeni nu se intereseaza daca e adevarat ce spuneti sau nu si atunci o sa va angajeze si o sa va dea ei obligatoriu pe mana unui sofer. De aici sunteti pe cont propriu si totul depinde de voi de cat de abili veti fi. Repet, nimeni nu cere sa dovediti ca ati lucrat la firma X si nimeni nu se intereseaza. Ei au nevoie de soferi isteti si cu potential adica mai pe romaneste trebuie sa fi descurcaret (mincinos) si sa rezulte din proba practica pe care o veti da ca o sa reusiti sa va deprindeti cu camionul in maxim 30 de zile. De atata au nevoie. A si daca mai si taci si inghiti si ii perii toata ziua chiar daca iti opresc jumate din bani atunci esti soferul cautat de waberers. Succes.
  9. nu-i rea ideea. astept contact din partea celor care sunt in situatii similare, fosti angajati waberers.
  10. salutari. ar trebui sa facem un club al celor demisionati de la waber, ar fi unul mare Eu am cerut demisia in data de 11.04, incepand cu 12.04, au acceptat-o fara nicio remuscare Tot in data de 11.04 fiind la M. Ciuc am si facut o sesizare la ITM M. Ciuc. Astept raspunsul lor apoi o sa ii chem in instanta, mi-au spus din start de la ITM , ca nu vor putea rezolva nimic legat de recuperarea banilor opriti. 0761305355 este nr meu de mobil, in caz ca vrea cineva din cei care au demisionat , sa mai tinem legatura cu precadere la situatia in care ne aflam si de ce nu eventuale sfaturi/idei de la cei care au trecut prin asa ceva si au avut sorti de izbanda. Ceii care au lucrat la waber stiu ca nici macar datoriile de angajare nu am reusit sa le acoperim cu banii de la waberers ca sa nu mai vorbim de bani pt. avocati. Succes tuturora!
  11. oricum ar fi dai testul si saptamana de scolarizare. iti vor promite ca pleci cu respectiva cunostinta in perioada de acomodare dar ai sanse de 1 la 100 sa fie asa. succes , vei avea nevoie
  12. salut. cu tine cumva m-am gasit la Laxemburg-Austria la pirelli si discutasem ceva legat de subiectul asta? mi-ai dat niste harti pentru igo-primo daca tu esti asta trebuie sa-tiamintesti sigur. eu deja 0mi-am da demisia, nu se mai put0ea, ppe luna martie din 4100 lei am primit 2200. am inaintat deja o sesizatie la ITM Harghita si urmeaza sa-i dau in judecata. da-mi un msg pe privat cu nr tau. mi-ai dat atunci 2 nr dar din pacate nu mai am nici unul. sa auzim de bine oricine ai fi.
  13. la waberers colegilor ori furati informatii rapid despre cum si ce sa faceti ca sa va fie bine ori mergeti inapoi acasa ori trageti pt waberers sa-si plateasca rata la masina pe care lucrati.
  14. Stimate coleg detectiv, eu nu am plecat ca ucenic, asta e procedura sa pleci prima oara in ekipaj dar poti avea norocul sa nu fi mers niciodata cu un camion si totusi sa te trimita in cursa fara nicio zi de ekipaj in prealabil, caz pe care l-am intalnit. Nu am asteptat sa primesc masina. Dupa 4 saptamani de ekipaj am stat o saptamana in concediu si am revenit singur pe masina. Deja ziceam ca se opresc bani pt cel cu care am fost pe ekipaj, un ungur cu vekime la waber de 1 an, i se oprise din diurna 1800 lei (18 000 000 lei vechi). Nu am dezinformat despre despagubiri ci doar am incurcat clauzele, ulterior postand imagini cu clauzele din contract asa cum sunt ele formulate. Eu nu sunt aici sa seman ciulini, sunt aici sa ajut, sa deskid okii celor ce vor sa vina la waber sa stie ce ii asteapta si pe cei proaspeti angajati sa ii ajut (daca au nevoie) cu informatii, o firma, un traseu, o coordonata orice imi sta in putere si stiu. Spre deosebire de tine vreau sa stie lumea ca nu trebuie sa vina la waber ca la pomul laudat cu sacul. Daca tu crezi ca aici e raiul pe pamant de ce crezi tu ca angajeaza soferi in permanenta? Ti se pare corect sa nu primesti raspuns la o cerere in termenul legal de 30 de zile? Ti se pare corect sa nu primesti fluturas de salariu? Ti se pare corect sa nu sti daca bani din buzunar cu care faci plati pt waber sa nu sti daca ti-au fost decontati? Ti se pare corect ca toate tranzactiile din lei in euro sa le faci de pe cardul personal si sa suporti comisioanele de skimb valutar(master/visa) sa le suporti din banii tai? etc. Pe 15. sept. 2012 zici ca este iadul pamantesc, si incepi sa dezinformezi cu niste taxe de despagubiri. Pe 21. sept. 2012 Recunosti vina ca nu ai citit contractul Etc. Iar acum vii din nou sa semeni ciulini. Cei care ma urmaresc stiu ca eu m-am angajat sa scriu aceste postari cu conditia sa scriu si cele bune si cele rele. O sa ma tin de aceasta promisiune si nu o sa ma feresc sa discut cu tine peste cateva luni.
  15. Tariful e 0 pt ca e firma ungureasca. Colegu merlin despre cum sa va calculati consumul ati fost invatati? Sunt curios ce parere o sa ai peste 3 luni. O sa urmaresc cu placere acest forum sa vad parerile tale daca vor corespunde cu cele de acum sau daca nu cumva gandul tau va fi de cum sa ii dai in judecata . Succes tuturor incepatorilor! Cursurile sunt nepretuite daca pleci inainte de 6 luni. Deci nu se stie cat vei plati.
  16. Din saptamana de practica singurul lucru important si benefic pt voi va fi cursul AETR pe care multu il trec la agentiile private ca rata prin balta. Tot ce e important o sa invatati cand o sa ramaneti singuri pe cabina dar asta o sa presupuna timp pierdut, bani taiati pe km in plus si motorina lipsa. Sa va dau un exemplu: am fost invatat ca daca ma uit in oglinda si vad fum negru in spatele vagonului sa nu ma opresc pt ca asta insemna ca un cauciuc arde mocnit.Daca ma voi opri se va aprinde ca o tortza. Am intrebat: cat voi merge fara oprire? poate la un momentdat se iveste un blocaj, un semafor rosu, etc si trebuie sa oprim. raspynsul a fost urmatorul: sa incerci sa mergi cat mai mult fara oprire Fain raspuns, nu? Daca aveti ghinionul asta o sa fiti tentati sa opriti si sa puneti stingatorul pe cauciuc.. Sfatul meu e sa nu va apropiati pt ca oricand cauciucul care arde poate exploda.daca sunteti in raza lui e posibil sa ajungeti "in mai multe locuri in acelasi timp".
  17. colegilor pauza mi s-a terminat. Pt intrebari sau nelamuriri legate de waberers va astept cu msg pe privat. Valabil pt cei care vor sa se angajeze si pt cei deja angajati si care intampina probleme de orice gen. De cate ori o sa am conex. la internet o sa va raspund cu placere.
  18. Dl florin20 raspunsul se afla la mintea cocosului. Respectivul a efectuat cursul si apoi i-a fost varat sub nas contractul si aditionalul pt semnat asta pt ca asa se procedeaza la waber. Daca omul s-a speriat si nu a semnat hartiile in baza la ce sa-l traga la raspundere ?!? Faptul ca incepi cursul luni si ca esti angajat miercuri si ca ti se da contractul la semnat vineri este o "eroare" de procedura insa tine minte va la waber nimic nu este lasat la voia intamplarii, totul are un scop. Sper ca te-am lamurit.
  19. da dj mell, ai dreptate te ajuta sa vezi altcumva soferia, asta e si scopul cursului, o sa vi se spuna chiar si ca va puteti imbraca la camasa si cravata pe perioada cat sunteti la waber. Dupa 6 luni o sa va dati seama ca de faptt a fost un mare rahat care nu face decat sa va duca la gaura de timp si bani.. Informatia este esentiala la waber dar nu ti-o da nimeni, trebuie sa o furi din mers si asta dureaza. Ganditiva ca sunt colegi care profita de o pasa proasta cum ar fi sa nu-ti mai mearga programul de gps ca sa faca ei un ban in plus sau colegi care va vor trimite in locatii gresite, daca nu stiti exact unde sa ajungeti si faceti prostia sa intrebati un waber, doar-doar va prinde el o cursa in plus sau Dumnezeu stie ce e in capul lor cand fac gesturi de-astea.. Sfat util : cand va angajati la waber nu va inscrieti in niciun sindicat pana nu o sa va dati seama despre ce e vorba. I wish you the best !
  20. Salutare colegilor! O sa bifez doua puncte importante: 1. Se poate face cerere de eliberare a cazierului rutier pe o perioada de timp care sa nu incadreze vreun eventual eveniment mai ales daca acel eveniment a avut loc acum 5 sau mai mulkti ani.Concluzie, cereti eliberarea cazierului pe o perioada de... care poate fi 6 luni, 1 an, 2 ani, samd. 2. Nu va opreste nimeni sa afirmati ca aveti un minim de 6 luni experienta pe un ansamblu de 40 de tone mai ales daca ati condus ceva apropiat sau chiar un ansamblu 40t pentru o perioada scurta, pentru ca nu se cere experienta dovedita(inscrisa pe cartea de munca) Important este sa va descurcati la cateva manevre care vor constitui proba de angajare la interviu si anume: - plecare de pe loc -schimbare trepte si efectuarea unui viraj cu viteza optima -gararea cu spatele pe stanga la 45 grade -mers cu spatele 20-50m aproximativ drept.(chiar daca in timpul manevrei manevrati volanul stanga-dreapta important este sa ajungeti la final intr-o pozitie aproximativ paralela cu bordura. Toate aceste manevre vor fi efectuate in curtea firme Waberers. Pt alte detalii ma gasiti la jesuntnoone@gmail.com sau 0761305355 tel valabil pana la 19.02.2013 exclus intervalul 14:00-17:00 23:00-09:00 baby on bord...face nani.. Multumesc!
  21. rectific cu scuzele de rigoare clauza privind cei 2700 euro este in cazul in care se pleaca fara respectarea preavizului insa toate celelalte sunt asa cum le-am expus. am reusit sa ajung acasa si am citit din nou contractul dar ceea ce este in practica nu am cum sa gresesc pt ca m-am lovit de ele. Sfat pentru cei care totusi ajung la waberers: fi-ti tari in gura pt drepturile voastre si bateti hotarat cu pumnul in masa daca vreti ceva altfel ve-ti fi calcati in picioare. pt ajutor va stau la dispozitie la jesuntnoone@gmail.com, o sa aveti nevoie cu siguranta
  22. Domnul efrycad este de etnie maghyara si din aceasta cauza se descurca greu cu limba romana, sunt f multi care nici macar nu stiu romneste si este foarte probabil sa fie un coordonator sau un om din interior care nu are interes sa i se faca reclama negativa firmei waberers pt ca au nevoie de soferi noi pentru angajare. OBSERVATIE: nu reusesc sa angajeze pe cat de multi pleaca . Nu exclud nici ipoteza de a fi un sofer waberers insa fiind de etnie maghyara are alte privilegii sau poate ca e unul din soferii care da spaga la coordonator sa i se dea curse. Domnule efrycad probabil ca dumneata ai prins angajarea cand inca era termenul de preaviz de 15 zile pe atunci nu exista nici acest supercontract prin care te obligi sa platesti 2700 eurodaca demisionezi inainte de 6 luni.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.