Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

gogucaramida

Members
  • Număr conținut

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Despre gogucaramida

  • Dată Naștere 11/23/1969

Profile Information

  • Locatia:
    Spania

Contact Methods

  • Yahoo
    barbudaniel37@yahoo.com

gogucaramida's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputație Comunitate

  1. multumim pentru sfaturi dar am o intrebare .Cine este autorizat din politia rutiera sa actioneze asupra aparatului tahograf pentru verificarea diagramei ,ce act trebuie sa imi prezinte el din care sa reiasa ca este autorizat sa faca acest lucru. Am fost oprit in loc.Lehliu sat de un echipaj cu un radar model vechi care mi-au spus ca am fost inregistrat cu viteza de 71km/h .Am cerut sa imi arate verificarea metrologica a aparatului radar ...binenteles ca am fost refuzat mai mult sa urcat si a scos diagrama sa imi demonstreze ca aceea era viteza cu care sustinea ca am fost inregistrat ....dar surpriza pe diagrama arata viteza de 60km/h.L-am intrebat daca este autorizat sa actioneze asupra aparatului tahograf si sa imi arate o autorizatie sau alta hartie din care sa reiasa ca are acest drept pentru ca daca nu imi demonstreaza acest lucru ma opresc in Lehliu gara la politia rutiera si faca reclamatie.In final mia dat drumu fara amenda (eu fiind si mai artagos la acest fel de nesimtire crasa)dar la intrarea in lehliu gara ma astepta un MCV care ma luat la purificat doar pentru faptul ca am fost "tupeist " cu colegul lor.
  2. Toate autoritatile implicate in activitatea de transport(isctr,arr,etc)cauta nod in papura soferilor(nu zic ca toti soferii sant usa de biserica )dar nimeni din cei enumerati mai sus nu se implica in controlul firmelor de transport.Acum cateva zile ISCTR-u a organizat nunta mare cu televiziune ,garda financiara,vama etc pe A1,A2si A3 chipurile ......pentru a controla pe cei care nu respecta timpii de conducere.Dar ma intreb de ce nu organizeaza astfel de evenimente si la firmele de transport. Legat de consumul de carburat sa va dau un exemplu :avem la firma 2 Iveco Stralis cu cutie semiautomata de 500 CP,unul este cu cauciucuri normale iar celalalt cu cauciucuri mici :unul are semiremorca normala iar celalalt semiremorca mega .....iar patronul sustine sus si tare ca la aceste 2 camioane trebuie sa fie consumul la fel.Nu intelege ca cel cu vagon mega consuma mai mult din cauza faptului ca are cauciucurile pe vagon mai late si implicit opune o rezistenta la inaintare mai mare decat cele cu cauciucuri normale.Consumul este asa:cel cu cauciucuri normale iese 30% consum mediu iar cel cu cauciucuri mici si vagon mega iese 33.5% consum mediu.Rog un coleg care are mai multa experienta sa imi raspunda daca am dreptate sau nu.
  3. Au mai scumpit si ei cu un 1 euro colegul ,pe 03.01.2013 am mancat eu acolo in drum spre germania
  4. Iulian in Ialomita atat este taxa ,nu vorbesc din auzite ,crede-ma ca am ramas ,asca cand am intrebat
  5. Am si eu o intamplare cu colegi ramasi la anaghie. Aveam incarcare din Bulgaria de la Plovdiv,dimineata in jur de ora 8 trecand pe langa o parcare de pe centura Shumenu-lui gasesc 2 colegi din Suceava cu un cap tractor Mercedes Actros ramasi in pana.Am oprit si am intrebat ce au patit,mi-au spus ca ia lasat turbo si asteapta un coleg care a venit si a preluat remorca sa se intoarca din Grecia.Am plecat mai departe la incarcare iar pe seara trecand inapoi am redus in dreptul parcarii sa vad daca mai sant acolo. Erau....inghetati bocna ,nemacati,nefumati ...etc.Iam intrebat daca vor sa mearga in tara si au si sarit in cabina. Pe drum mi-au povestit cum patronul ia aburit cu promisiuni ...ca le trimite prin celalalt coleg bani dar tot ce au vazut a fost 10 leva.Am ajuns la Calarasi si am tot intrebat pe drum pe statie daca este vreun coleg care merge spre Moldova iar aproape de Slobozia mi-a raspun un coleg ca ,merge doar pana la Roman.I-am povestit patania colegilor Si a fost de acord sa ai duca pana la Roman. Le-am dat si eu 50 lei sa aibe de ocazie pana la Suceava,nu mai stiau saracii cum sa imi multumeasca. Dupa 2 luni si ceva la km 80 la benzinarie pe A1 ma striga cineva ....ma uit si cine credeti ca venea spre mine ??Unul din colegii pe care ai adusesem din bulgaria si pe care i-am ajutat cu ce si cat am putut. L-am intrebat ce a zis patronul lui ca a lasat masina acolo si au venit acasa.Stiti ce mi-a raspuns ?"I-am zis sa se duca sa isi ia tigaia de acolo si sa zica sarumana ca mai are dinti in gura".Mi-a multumit si culmea mi-a inapoiat si banii
  6. O intrebare pentru ARR. De ce un sofer incepator dupa efectuarea cursului pentru atestat mai trebuie sa dea traseul inca o data cu ARR-ul. Credeti ca ne dau banii afara din casa sa mai platim inca 180 lei pentru acest examen?
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.