Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

maramu`

Members
  • Număr conținut

    301
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    2

Orice postat de maramu`

  1. cel mai probabil busonul de la rezervorul in care ti-a mai ramas motorina s-a infundat si atunci se creeaza vid in acest rezervor iar din acest motiv nu iti mai trece motorina in rezervorul din stanga. cand faci o pauza da busoanele amandoua jos si vezi daca iti trece motorina din rezervorul din dreapta in cel din stanga(asta dupa vreo 15 minute). in cazul in care se egalizeaza motorina din rezervoare, trebuie sa iei alt buson si sa il inlocuiesti pe cel defect. sau daca nu gasesti buson pe moment, sa le mai dai din cand in cand jos cand faci pauza ca sa se egalizeze motorina. in cazul in care nu ti se egalizeaza motorina din rezervoare inseamna ca s-a infundat conducta prin care comunica cele doua rezervoare si atunci trebuie sa o desfunzi. in mod teoretic ar trebui sa ai robinet la fiecare rezervor(eu asa aveam). bafta
  2. maramu`

    LACOMIA...

    ca de obicei, multumesc Parinte!
  3. draga johanis!!! nu inseamna ca daca sunt ofensat nu sunt in stare sa port un dialog, insa dupa cum iti spuneam si mai sus, daca vrei ca sa te respecte cineva trebuie in primul rand sa respecti si tu la randul tau. si ca sa nu mai existe polemica pe subiectul acesta, va fi ultima replica pe care ti-o dau. asa ca o sa incep cu inceputul. 1. mandria noastra aici, in maramures, nu este horinca(in traducere pentru tot romanul, palinca)! mandria noastra este ospitalitatea si respectul neconditionat pe care o aratam tuturor celor care ne calca prin batatura, indiferent daca vin cu bocancii la noi in casa sau stiu ce inseamna cei 7 ani de acasa, ani care la noi in zona sunt obligatorii!!! 2. horinca nu este alcool, contine alcool!!! sau cel putin aceea cu care te imbie oricine din zona noastra ca semn de respect. ca tu ai avut experiente nefericite si cineva ti-a dat alcool indoit cu apa , asta este, ghinion de nesansa! in plus, daca o sa bei doar un paharel de horinca atunci cand iti este frig, cu toate cartile pe care le-ai citit despre alcool, te vei incalzi! nu te pune nimeni sa bei pana intepenesti, pentru ca este normal sa ingheti dupa aceea. 3. vorba zmeului, spune in ce vrei sa ne batem? in carti citite daca doresti sa ne intrecem sau in km parcursi fara incidente pe strazile lumii??? iti stau la dispozitie cu cea mai mare placere 4. prefer sa fiu primul la sfaturi aici pe forum(am mai spus-o si o mai repet, tot ceea ce am postat este din experienta proprie, nu din povestile auzite in coada la vama) decat sa sustin sus si tare ca orice "buba la diagrame" cum zici tu se rezolva cu 10 euro pe toata granita maghiara!!! apropo, trebuie sa fie o bagnota de 10 sau merge si cu doua de 5? oare se supara daca le dau fise??? 5. sunt curios din ce zona erau romanii care te-au facut sa stai ascuns prin parcare si ultimul punct si cu asta inchei "dialogul" meu ofensat 6. in mod normal pentru cuvintele pe care le-ai folosit in postarile tale in acest topic meritai sa te trag de urechi, dar am preferat calea pasnica de a te invita la un "pahar"...de dialog. se pare ca am gresit abordarea. sincer, in putinii mei ani de soferie inca nu am avut nevoie de service, nici macar din ala mobil. nu pot decat sa iti doresc sa ajungi la aceeasi km ca si mine si cu acelasi numar de evenimente neplacute(adica zero). despre partea cu 3,5, sa ma ierti, dar prefer oricand un camion sau duba proprie si personala decat sluga la cineva. P.S. din (ne)fericire educatia pe care am primit-o acasa cad ai mei ma invatau ce e aia mandrie in maramures si regulile acestui forum nu imi permit sa folosesc cuvintele care imi trec prin cap la adresa celor care i-au invatat pe cei de pe granita maghiara cu "taxa" de trecere de 10 euro pentru "bube" imaginare!!! drumuri bune si ai grija la romani!!!
  4. maramu`

    Repetare test

    avizl medical e valabil un an de zile. de aceea el a primit avizul medical, nu a fost respins, insa i s-a cerut sa repete acea analiza(glicemia). asta cu atat mai mult cu cat daca, doamne fereste, este vorba de diabet, in cazul unei crize se lasa in general cu stare de lesin, iar daca esti la volan in timpul ei, iti cam dai seama ce poate sa iasa!!! de aceea am spus ca e mai bine sa previi decat sa combati!
  5. maramu`

    Repetare test

    amarata aia de glicemie iti spune daca dai in diabet sau nu!!! daca poti sa iti faci testul ala si afara pe undeva, rezolva-l, pentru ca e mai bine sa previi decat sa combati. nu cred ca ar fi placut sa dai in diabet si sa traiesti dupa aceea cu injectii o viata intreaga! alegerea e a ta! de aceea ti s-a spus sa repeti testul , nu ca sa faci toata fisa medicala!
  6. maramu`

    PODUL

    multumesc Parinte!
  7. dac vrei o placuta dupa dorinta ta, poti sa mergi la un atelier de fabricat placute, insa probabil o sa iesi mai scump! cand spui ca vrei ceva, dupa dorinta ta, inseamna ca formulezi o pretentie! iar cand doresti sa fi platit pentru ceva, inseamna ca ceri bani! in rest eu nu am nici o problema, nici macar a mea! o zi placuta in continuare si dumneavoastra!
  8. frate johanis, nu ai inteles nimic! palinca nu e alcool!!! e medicament!!! si se foloseste atunci cand racesti in asteptarea service-ului! oricum, lucrurile pe care le spui tu se cam bat cap in cap, si anume: ii dispretuiesti pe cei care au o "lada" de scule(care apropo, e mai mult o trusa de scule daca ai ceea ce zicea old!) si care isi rezolva micile probleme mecanice singuri spunand ca sunt...(mi-e jena sa folosesc cuvintele tale) insa te lauzi cu controlatul aciditatii bateriei, curatatul filtrului de aer si alte lucrari de intretinere pe care LE FACI inainte de plecarea in cursa. daca e sa ma iau dupa firul logic si tinand cont de faptul ca tu nu ai nici o "scula" in lada, inseamna ca folosesti sculele de la garaj! adica faci aceste lucrari ca sa te vada seful. adica tu nu esti cuvantul ala cu s dar esti... cum??? folosesti un cuvent care incepe cu l pentru asemenea persoane??? nu mi se pare normal sa dispretuiesti niste colegi pana la urma doar pentru faptul ca nu sunt asa de domni ca si tine! ce sa facem, nu toti suntem din capitala, mai sunt multi si de prin provincie. iar daca tu preferi sa te feresti de romani, atunci nu mai inteleg de ce te mai obosesti sa te amesteci printre noi pe forum??? si ca sa nu zici ca sunt ipocrit si eu, uite, nu te mai chem la palinca daca zici ca nu bei alcool! te invit la o bere sau la un vin( ca astea sunt considerate alimente in comunitatea europeana)! si daca nu vrei sa stai cu romanii, cand (nu) o sa ne intalnim prin vreo parcare, o sa il rog pe vreun coleg strain sa te invite la un pahar de vorba(numai sa precizezi nationalitatea ca sa nu avem probleme iara) sau o sa iti las o bere la roata din dreapta fata de la cabina(ca sa nu calci pe ea cand cobori din cabina)! drumuri bune sa ai si parcari fara romani \m/
  9. taxa de inmatriculare pentru camioane nu s-a modificat de loc asta inseamna ca toate prevederile raman in vigoare. acum depinde cand s-a facut prima inmatriculare a camionului pe care il cumperi. daca s-a platit deja o taxa de inmatriculare atunci nu mai ai problema asta.
  10. sunt curios cum ar arata o placuta cu soferii.ro dar pe care sa scrie ce vrei tu??? adica vrei sa scrie soferii sau nu vrei, ca m-ai bulversat total . iar daca tot ti se pare normal ca sa ceri bani ca porti o asemenea placuta pentru ca faci reclama site-ului, atunci normal ar fi sa ti se para normal ca sa "apesi" putin si iconita pe care scrie donate in partea stanga asa cum au facut destui alti oameni de pe aici care tin acest forum in viata din propriile economii!!! asa ca nu mai fi timid si "baga" mana un pic in buzunarul propriu si apoi poti sa mai formulezi si pretentii!
  11. domnule johanis, ca tovaras nu iti pot spune! si pe mine m-a invatat experienta ca numai atunci cand stai pe langa cineva care amesteca lucrurile pe care esti tu obisnuit sa le amesteci miroase urat! se presupune ca ar fi trebuit sa treci de varsta la care sa amesteci in...ce ziceai tu, insa fiecare cu placerile lui! iar daca vreun coleg de al tau stie sa schimbe o borna rupta in timp ce tu stai si astepti depanarea in situatia ipotetica pe care am prezentat-o asta nu inseamna ca el e cum ziceai tu ci doar ca tu habar nu ai despre ce e vorba, atat! sunt doar curios de cate ori ai curatat tu filtrul de aer cand ai fost in irak? si mai ales CU CE??? ca doar esti sofer si nu porti dupa tine scule! si asa 'sugaci' cum zici tu ca suntem cei care purtam scule dupa noi, eu cel putin sper sa ne intalnim prin vreo parcare si daca te lasa mandria, poate o sa "*CENZURAT*" si tu un gat de palinca din trusa cu scule care o port cu mine tot timpul(ca din cate stiu eu, asta inseamna sugaci, o persoana care suge!!!). iar cand o sa mai cresti si o sa mai inveti si ce inseamna respectul in general, poate ca o sa mai povestim. eu am invatat acasa ca daca vorbesti urat asta inseamna ca cam(scuzati cacofonia) iti lipseste buna crestere. oricum, iti doresc sa nu ramai la stadiul de sofer evoluat si sa reusesti sa ajungi si tu un mic(sau mai mare) patron...si sa nu iti schimbi mentalitatea vis-a-vis de "trusa de scule", ca doar trebuie sa traiasca si service-ul, nu? multa bafta!!! P.S. sa stii ca pastrez cheia de 10 in usa, la indemana! si ca sa nu te simti ofensat, pentru 10 euro(ca din cate am observat cam asta e raspunsul tau in general pentru orice intrebare pe care o pune vreun coleg pe forum) iti schimb eu borna, ca sa nu cumva sa racesti!
  12. maramu`

    La Multi ani Calin!

    multa sanatate si La multi ani!!! tot ce imi doresc mie, sa ti se implineasca de o mie de ori tie!
  13. degeaba comentati, e singurul sofer din toata parcarea care a reusit sa puna masina EXACT cu mijlocul pe dunga alba!!! restul mai au de invatat! credeti ca toti sunt hotarati pe unde intra inapoi in masina??? poate intra pe partea stanga, poate intra pe partea dreapta...are timp sa se hotarasca pana iese din magazin! asa ca nu mai fiti invidiosi \m/
  14. frate johanis, sunt curios daca tot la fel ai gandi daca ai fi inzapezit sa zicem pe undeva iar incalzitorul tau de stationare ar fi mort! ai sunat la service si ti s-a spus sa stai linistit ca vin ei si te rezolva...cand se indreapta vremea, peste o zi sau doua. sunt sigur ca nici atunci nu te-ar interesa daca vreunui sofer roman cu mentalitate veche si retrograda i s-ar face mila de tine si ti-ar imprumuta cheia de 10 ca sa schimbi borna la baterie(pentru ca asta era motivul pentru care nu iti merge incalzitorul)!!! ce sa facem, nu toti ne permitem sa sunam electricianul ca sa vina sa ne schimbe becul cand se arde acasa sau menajera sa ne faca curatenie! in general soferii mai batrani am ramas ancorati in mentalitatile alea vechi. da` speram sa ne treaca si noua si sa ne revenim! multa bafta
  15. am citit deja pe un alt topic! abia asteapta sa ajunga sef...pe camionul pe care il va primi daca reuseste sa se angajeze!!! dupa cum spuneam, multa bafta la el .
  16. intr-adevar, renaulturile un pic mai noi deja au motoare volvo. daca te uiti dupa premium, sunt cele de 450 cai DXI(asta inseamna ca au motor de volvo) la fel si la magnum. la magnum o sa gasesti de asemenea si cu motor de mack. am un prieten care are 2 magnumuri unul cu motor mack si unul cu volvo. amandoua au acelasi numar de cai. volvo e mai sprinten la deal insa are consumul cam cu 1-2 litri mai mare la aceeasi incarcatura. insa la mack problema sunt piesele(cele de motor) pentru ca sunt mai scumpe. de costat l-au costat cam la fel, in jur de 12000 bucata, iar ca si km sunt undeva pe la 6-700000 km.
  17. nu stiu ce sa zic despre stalis, eu am lucrat 2 ani incheiati pe un premium 420 (zambetul lui iliescu). a fost mai greu in prima saptamana pana m-am obisnuit cu faptul ca e mai puturoasa la deal(eu credeam ca are ceva probleme ca nu trage). insa dupa ce a trecut perioada de acomodare, pot sa iti spun cu mana pe inima ca timp de 2 ani, in afara de vorba aia, apa paie si bataie( adica ulei si filtre) camionul ala nu a avut nici o problema. insa trebuie sa lasi dupa el. nu o sa zbori cu 30 de tone la deal in sus, da o sa iti faci treaba. cat despre electronica "fina" a lui iveco...nu comentez. cel mai bine e sa iti iei camionul pe care te lasa buzunarul sa il cumperi. bafta
  18. ai facut numai o mica greseala gramaticala colegu ShAdE! Nu ii place sa traiasca pe cabina, i-ar place sa traiasca pe cabina!!! numai ca a auzit ca vai de puiul care nu intrece gaina si isi da si el cu presupusul despre cat mai avem de evoluat noi cei care inca nu stim ca s-au inventat restaurantele si facem de rusine breasla transportatorilor mancand inca la lada! speram sa isi revina!
  19. cum de unde sa pui apa in oala??? frate spetsnatz nu stii ca fiecare camion mare e dotat cu un automat pentru apa prefiarta pentru supa??? trebuie sa apesi butonul de la soferul 2 de 3 ori la tahograful digital si primesti o portie exacta de apa pentru fix o portie de supa. in acest mod nu mai arunci supa care ar ramane daca ai gati pe butelie! vezi ce se intampla daca nu ii intrebi pe cei mai batrani??? da ce sa facem, noi de aia ne-am apucat de siferie ca sa putem sta in restaurante. si daca nevasta-mea a vrut sa isi faca copil sa il creasca, ca ii al ei! tu asta ai inteles, ca noi intrebam de metode de a face economii ca sa putem merge la prostituate? tu nu stii ca daca ai camion euro 6 nu mai trebuie sa platesti la ele? vezi daca nu intrebi?
  20. colegu Florea! frumos era sa nu ii dai in cap la om si dupa aceea sa iti ceri scuze zambind spunand ca ai glumit! omul e chiar parinte la baza si nu a intrat aici pe forum nici sa cerseasca bani, nici sa evanghelizeze pe nimeni cu forta. si poti sa fii sigur ca e la volanul unei masini de zeci de mii de euro! numai ca masina nu e a lui, e a firmei pentru care lucreaza ca si sofer. inteleg ca azi esti pus pe pozitia de "gigi contra" dar de data azsta ai gresit topicul. si ce e culmea e ca sustineai sus si tare in alta postare ca esti intotdeauna de partea celor putini. respectul se castiga atunci cand esti si tu in stare sa respecti convingerile altora, chiar daca nu esti de acord cu ele. si ca sa nu mai lungim vorba, daca vrei sa continui polemicile si cu mine, poti sa imi trimiti un mesaj personal pentru ca nu are rost sa ne contram pe acest topic. nu de alta, dar colegul cosmit posteaza in general la sectiunea deschisa de vreo saptamana care ghici cum se numeste??? COLTUL SUFLETULUI!!!!!( scuze pentru literele mari)
  21. multumesc parinte, vad ca te tii de cuvant! si dupa cum se spune pe la noi, Dumnezeu ne imbucure!
  22. maramu`

    diagrama tahograf

    sunt total de acord cu tine, insa nu m-ai inteles! am avut noroc ca avea chef de atentii, pentru ca altfel se lasa direct cu amenda. asta nu inseamna ca a si primit atentia pe care o dorea! ce am invatat in schimb din mersurile mele prin tara "vecina si pretena" e ca cel mai bine e sa ma pun la punct cu obligatiile pe care le am pentru ca sa nu le dau motive sa gaseasca ei ceva pentru a agata! asta pentru ca prefer sa beau o bere decat sa le platesc lor amenzi aberante pentru motive justificate de altfel, dar minore!
  23. maramu`

    diagrama tahograf

    scrie numele si un prenume pe diagrama in mod normal, iar restul prenumelor il treci pe spatele diagramei. amenda se ia numai daca nu iti treci toate prenumele, asta bineanteles in functie de tara unde esti controlat. si ca de obicei, singura tara in care am avut probleme cu numele a fost in "vecini". am avut totusi noroc ca respectivul organ de control era pus pe "predat lectii"(a se citi "mici atentii").
  24. multumesc SXN pentru vigilenta ! am gresit, mea culpa! insa am circumstante atenuante deoarece am ramas socat cand am aflat ca de cand nu am mai fost eu in Germania BAG-ul a schimbat politica amenzilor pentru depasirile de program!!! ca sa revin la subiect, fratele urs zicea prima data de mers cu magnetul, care din cate stiam eu ultima data se numea metoda de manipulare a tahografului( ca si celelalte metode pe care nu le mai amintesc pentru a nu fi penalizat ca ii invat pe altii ilegalitati). dupa care a sarit la programul de condus de 10 ore in fiecare zi, pentru care mai nou organele de control din germania dau amenzi de 25 de euro la soferi si amenzi de mii de euro firmei. sa nu va suparati pe mine dar istorisirea asta o trec categoria "povestilor de parcare" impreuna cu a altui coleg de pe la Tg. Mures care imi explica faptul ca orice "buba" la diagrame se rezolva pe toata granita cu Ungaria cu 10 euro! e drept ca nu am intrebat daca trebuie sa ai o bacnota de 10 sau merge si cu 2 bacnote de 5! ca sa revin la subiect, dupa cunostintele mele eu cel putin inca nu stiu o tara din comunitatea europeana in care amenzile pentru timpii de condus se dau firmei si nu soferului! daca exista un asemenea loc va rog sa imi spuneti si mie ca atunci imi schimb traseul si eu ca sa nu mai trebuiasca sa imi calculez asa riguros traseele si timpii de condus. cred ca Bag-ul a dat amenda sanatoasa firmei, dar sunt in stare sa pun pariu ca era vorba de starea tehnica a camionului sau ceva probleme la actele acestuia si nu despre timpii de condus! ca patronul firmei a trebuit sa plateasca amenda ca sa ii poata pleca masina mai departe, asta e o alta poveste! sunt sigur ca respectivul sofer a "decontat" ulterior amenda respectiva. in ceea ce priveste problema cu fortatul "manipularii" tahografului, imi dau seama ca cei mai multi soferi nu isi cunosc drepturile!!! nu inteleg cum poti sa stai sa scrii pe forum o plangere corecta din punct de vedere gramatical insa nu poti sa faci acelasi lucru si cand e vorba de a formula aceeasi plangere catre organele de control??? in cazul in care scrisul de mana nu iti este caligrafic, nu trebuie decat aceeasi plangere care ai scris-o pe forum la calculator sa o printezi si sa mergi cu ea la organele de control(ARR, ITM, ISCTR-am scris bine acuma sxn?), sa o inregistrezi si sa vezi cum se solutioneaza!!! iar in functie de raspuns, vezi care sunt pasii de urmat! parca retraim la nesfarsit povestea lui Creanga in care femeile stau si plang ca pisica o sa urce pe grinda si o sa dea peste drobul de sare care o sa cada in capul copilului si o sa il omoare! stau si plag, dar nu fac lucrul elementar, adica sa ia copilul de acolo! asa e si cu plangerile de pe forum. ne plangem ca nu citeste ARR-ul forumul ca sa se autosesizeze ca firma m-a nedreptatit pe mine! parerea mea P.S. revin, pentru ca imi dau seama ca fratele urs s-ar putea sa fi avut dreptate!!! daca soferul de care povestea el era si patron, atunci e clar ca amenda mai mare era data pe firma
  25. frate paulurs, problema este ca si daca suni la IFPTR sau la alte organe de control, amenda pentru manipularea aparatului tahograf NU se da pe firma!!! se da conducatorului auto!!! asa ca mare atentie
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.