Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

toader

Members
  • Număr conținut

    69
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de toader

  1. ,,daca ajung acasa si imi iau liber 5-6 zile voi folosi certificat de atestare a activitatii pentru a justifica cele 5-6 zile in care nu am lucrat . corect ?`` Folosesti certificat de atestare a activitatilor sau 5-6 diagrame prelucrate manual.
  2. A auzit cineva ,ca s-a dat ordonanta de urgenta sa nu se mai foloseasca formularul de activitate,? sau este doar un zvon?.Am cautat ,dar nu am gasit nimic.
  3. vezi pe youtube CECOR (centru de consultanta rutiera )timpii de conducere si repausul saptamanal min. 17
  4. Recuperarea se face pana la sfarsitul celei dea treia saptamani in discutie ...de ex; 24-45-24-45+21ore recuperare luate in bloc......
  5. costy67 spune ca dupa o stationare mai mare de 45 ore soferul trebuie sa aiba asupra sa certificat de desfasurare a activitatii, alti colegi spun ca dupa 72 ore, la un raspuns dat de ARR (ISCTR) pe soferii.ro se spune ca dupa 4 zile de repaus soferul trebuie sa aiba certificat de activitate. Cum e pana la urma? Unde este scris in reg561/2006 ?
  6. depinde ce casuta bifezi in formularul de concediu. vezi pe youTube control ARR la vama Giurgiu min 26.
  7. De ce mai introduci o diagrama noua daca la revenire o arunci.... diagrama este valabila daca este competata corect si te afli in alta localitate,fara a mai completa pentru fiecare zi alta diagrama.
  8. ,,Cand va veni o lege ..sa se termine cu Aceste foi de concediu? Sau sa se scoata Diagrama...atunci sa vezi.." c) după 1 ianuarie 2014, vehiculul este echipat cu aparatură de înregistrare în conformitate cu dispozițiile din anexa IB la Regulamentul (CEE) nr. 3821/85; și (d) după 1 ianuarie 2014, în cazul în care perioada de conducere este cuprinsă între orele 22.00 și 6.00, vehiculul este condus de mai mulți conducători auto sau perioada de conducere menționată la articolul 7 se reduce la trei ore.
  9. pai, in cazul acesta cum ramane cu cele 9 ore de repaus inregisrate automat pe diagrama??
  10. La multi ani tuturor colegilor ... de Mihail si Gavril
  11. dupa perioada de repaus de 11 sau 9 ore poti incepe un nou program de lucru chiar daca nu sa terminat cercul de 24 de ore
  12. ,,( ps : tudor mai sus ai zis mai sus : de cand ai scos cardul /diagrama din taho..si pana la urmatoarea cursa ..i-ti trebuie certificat de activitate avind bifata casuta 17 ( a condus un vehicul exceptat de la reg.561/2006). motostivuitorul nu se incadreaza la : art 4 litera (b)" scuze pentru aceasta ...dar am mentionat mai jos ,,3)daca tu lucrezi pe stivuitor, pe fadroma la lopata si cardul din taho... camionului e pe pat e corect?..ti-am spus ,scoate cardul si foloseste certificatul de activitate cu activitatea ta reala.
  13. Bun si daca cartela sta 28 zile in tahograf ,exista riscul sa luam vreo amenda pe firma ,ca am inteles ca multe firme asa procedeaza ? Referitor la repaosul saptamanal ca sa in teleg mai bine daca soferul face curse miercuri si joi din saptamana ( deci sapatamana de lucru incepe miercuri, in prima sapatamana si se termina marti in saptamana II, trebuie obligatoriu ca pana la sfarsitul celor 7 zile sa evidentiem cele 45 ore de odihna sapamanala ? Inrebare 3: Daca pentru o perioda cand soferul nu face curse si lucreaza pe un stivuitor , (cardul este in aparat),se face suplimentar si un Certificat activitati ( adica certificatul se suprapune peste perioada de lucru cu stivuitorul ) exista riscul sa luam amenda ? Exista vreo prevedere legala care interzice acest lucru? 1)daca cartela sta in taho.. si inregistreaza activitatea reala a soferului conform reg 561 ar fi ok. dar tu in cazul tau ,ai iesit din domeniul de aplicare a reg561 ,tu efectuezi o alta munca si aceasta nu o poti face cu tahograful ci cu un certificat de activitate. 2)ti-am mai spus...repausul saptamanal se ia dupa 6 perioade de conducere...tu ai?? 3)daca tu lucrezi pe stivuitor, pe fadroma la lopata si cardul din taho... camionului e pe pat e corect?..ti-am spus ,scoate cardul si foloseste certificatul de activitate cu activitatea ta reala.
  14. cu privire la cardul care ramane in taho..28 de zile .. intradevar inregistreaza activitatea soferului ..dar nu cred ca dupa o cursa sau 2 pe saptamana soferul sta numai in repaus pana la urmatoarea.. eu as folosi certificat de activitate ...cu activitatea reala..
  15. deci: saptamana de lucru poate incepe in orice zi din saptamana deci si repausul saptamanal poate fi in cursul saptamanii ,nu neaparat sambata si dumineca. reg.561/2006 spune ca dupa 6 perioade zilnice de conducere trebuie sa iei un repaus de 45 ore sau redus la 24 ore cu conditia ca pana la sfarsitul celei dea treia saptamani sa fie recuperate.in cazul vostru nu trebuie, fiindca faceti doar 2 curse care intra in domeniul de aplicare a reg 561 .
  16. este posibil sa luati amenda la un control al ARR-ului la firma ,ar fi bine ca in aceasta perioada sa aveti certificat de activitate.
  17. de cand ai scos cardul (diagrama )din taho..si pana la urmatoarea cursa ..i-ti trebuie certificat de activitate avind bifata casuta 17 ( a condus un vehicul exceptat de la reg.561/2006).. dar inainte de a pleca in cursa trebuie sa demonstrezi ca ai facut repaus cel putin 9 ore ..introducand cardul (diagrama ) in taho... sau sa ai alt certificat de activitate avand bifata casuta 16.( vezi pe you tube;control arr la vama giurgiu ,mai exact la min. 26)
  18. merge si asa .. eu am spus ca ...in reg ...spune ca certificatul de activitate se face in doua exemplare...unul ramane la firma altul la sofer ...
  19. In regulament ,spune ca certificatul de activitate al cond. auto este semnat de persoana desemnata si sofer ...(fara semnatura directorului ) ..certificatul se face in doua exemplare .. unul asupra soferului si altul ramane la interprindere... daca totusi persoana desemnata are stampila este bine sa se stampileze acel certificat.
  20. de exemplu: de la ultima cursa efectuata cu diagrama ,am fost in concediu 5 zile, apoi am condus un vehicul exceptat de la reg 561/2006 3zile . si ultimele 11 ore am fost in repaus In acest interval de timp pot sa am asupra mea 3 certificate de activitate? Cat despre a ,,trisa "cu certificatele sau diagrama ...nu am facut niciodata asa ceva , ca se poate si asa ceva doar am dat un exemplu.
  21. de acord cu tine ...dar...daca in acest timp cat trebuie sa mi se inregistreze repausul lucreaza alt sofer...?nu inseamna ca sunt in imposibilitatea de a folosi aparatura aflata la bordul autovehiculului?
  22. dar daca nea gheorghe conducand un furgon da telefon unui coleg si spune sa-i introduca diagrama in tahograful camionului cu 9 ore inainte?? ce spune GONGY ...,,deci din ziua precedenta si pana te urci si bagi diagrama, ai pe spatele ei niste semne, acolo tu tragi linie cu pixul de la ora la care ai incheiat conducerea in ziua precedenta si pana in momentul in care introduci diagrama in aparat pe PAT nu in alta parte ''
  23. In cursul unei saptamani, timpul total de lucru al persoanelor care efectueaza activitati mobile de transport rutier poate fi de cel mult 48 de ore. Durata maxima a timpului de lucru saptamanal poate fi prelungita pana la maximum 60 de ore, cu conditia ca, pentru orice perioada de 4 luni consecutive, media timpului de lucru saptamanal sa nu depaseasca 48 de ore. In cazul lucratorilor mobili care muncesc pentru mai multi angajatori, timpul de lucru este suma orelor lucrate de persoana respectiva pentru toti angajatorii. Angajatorul va cere lucratorului mobil in cauza o evidenta in scris a timpului lucrat pentru alt/alti angajator/angajatori. Lucratorul mobil va furniza in scris aceasta informatie. Persoanele care efectueaza activitati mobile de transport rutier pot lucra cel mult 6 ore consecutive fara pauza. Timpul de lucru va fi intrerupt de pauze de cel putin 30 de minute daca timpul total de lucru este de 6 pana la 9 ore si, respectiv, de cel putin 45 de minute daca timpul total de lucru depaseste 9 ore. Pauzele pot fi impartite in perioade de minimum 15 minute fiecare. In cazul cursantilor si stagiarilor se aplica, in ceea ce priveste pauzele si perioadele de odihna, prevederile Regulamentului Consiliului (CE) nr. 561/2006 sau ale Acordului AETR, dupa caz. Timpul de munca zilnic nu va depasi 10 ore intr-un interval de 24 de ore daca lucratorul mobil/conducatorul auto independent efectueaza munca de noapte. Munca de noapte se va compensa in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau cu conditiile generale negociate de partenerii sociali, astfel incat sa nu fie pusa in pericol siguranta rutiera. (Hotararea Guvernului nr. 38 din 16 ianuarie 2008 privind organizarea timpului de munca al persoanelor care efectueaza activitati mobile de transport rutier, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2008) Data aparitiei: 29 Ianuarie 2008
  24. odihna de 9 ore poate fi facuta cu diagrama introdusa in tachograf sau daca esti in imposibilitatea de a folosi aparatul tachograf o faci manual pe verso diagramei cu conditia ca , ora de pe certificatul de desfasurare a activitatii avand bifata casuta 17 ( a condus un vehicul exceptat de la reg.561/2006 sau aetr)sa fie inaintea inceperii timpului de odihna.
  25. Trei perioade de repaus saptamanale pot fi de 9 ore , fara o mica pauza de 3 ore.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.