Jump to content

Phraeudian

Members
 • Content Count

  176
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Phraeudian last won the day on May 21 2019

Phraeudian had the most liked content!

2 Followers

About Phraeudian

 • Rank
  Sofer
 • Birthday 01/22/1986

Profile Information

 • Gender:
  Masculin
 • Location:
  United Kingdom

Contact Methods

 • Yahoo
  Phraeudian

Recent Profile Visitors

1,533 profile views
 1. Nu mă mai surprinde nicio propoziție/frază/afirmație care conține cuvântul "român". Și asta de mult timp. Fiecare e pe barba lui. Când e controlat el, nu iau eu amendă. Mulți colegi "români" își riscă libertatea sau permisul cu măgării învățate în jungla din Europa și aplicate în UK, că vorba aia: "Hoțul neprins, negustor cinstit". Este? Dar mai e și ulciorul ăla...care...se știe cum e cu apa.
 2. Exact. Scrie clar acolo pe cine acoperă "relaxarea". Cine lucrează în UK și are habar ceva engleza, ar trebui sa înțeleagă cu ușurință informațiile de acolo. Succes tuturor!
 3. Pentru colegii din UK. https://www.gov.uk/government/publications/temporary-relaxation-of-the-enforcement-of-eu-drivers-hours-rules/temporary-relaxation-of-the-enforcement-of-the-drivers-hours-rules-delivery-of-essential-items-to-retailers
 4. https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/143455-cate-20-000-de-lei-amenda-pentru-ca-nu-au-stat-in-izolare "Acel şofer de TIR, atunci când a fost contactat de colegii noştri, ne-a comunicat că i s-a spus de la firmă că lor nu li se aplică acest regim de izolare" Acum, intrebare: plătește firma amenda? ("prietenii știu de ce.")
 5. Se pare ca mai nou poți face și 3+9, scuze. Trebuie doar sa ai grija ca tot ce faci în ziua aia, inclusiv mișcările de urcat și coborât care sa nu depășească 1 ora ambele cumulate, împreună cu odihna de 11h sau 3+9 sa se încadreze in 24h, înțelegi tu. Eu cred ca tu, dacă ai sărit de 15h impreuna cu mișcările de urcat și coborât, după cum ai scris, ești cam în afara legii, deoarece odihna ta de 9 ore s-a terminat la 24h30m? Trebuie sa ai grija ca ora aia de urcat și coborât nu se adaugă la 15h, este inclusa în cele 15h, ok? De pe gov.uk citez: Journeys involving ferry or train transport Where a driver accompanies a vehicle that is being transported by ferry or train, the daily rest requirements are more flexible. A regular daily rest period, that is one of 11 hours duration or 12 hours if split, may be interrupted no more than twice, but the total interruption must not exceed 1 hour in total. This allows for a vehicle to be driven onto a ferry and off again at the end of the crossing. Where the rest period is interrupted in this way, the total accumulated rest period must still be at least 11 hours or 12 hours if split. A bunk or couchette must be available during the rest periods. Drivers who are engaged on multi-manning can also interrupt a rest period however they may only do so where the rest period in the 30 hour spreadover is a regular daily rest of at least 11 hours or 12 hours if it is a split daily rest.
 6. La trecerea cu vaporul nu poți face 3+9. Trebuie sa te oprești in 12h maxim ça sa îți mai rămână o ora la dispoziție pentru mișcarea mașinii. Iar odihna de 11 ore o poți întrerupe de 2 ori, cumulat sa nu depășească o ora. Astfel, ai 12+1+11. 24 ore. Asa se procedează. Dacă tu te-ai oprit la 12h30, îți mai rămân doar 30 minute pentru mișcarea mașinii. La trecerea cu vaporul trebuie odihna normala de 11h iar toată munca ta pe ziua aia sa nu depășească 13h, asta include și mișcările mașinii pentru urcat și coborât. Odihna zilnica normala de 3+9 nu se accepta.
 7. Cât timp balta are pește, pescarul nu își va schimba niciodată undița sau momeala.
 8. Cu 3k-4k euro dacă ai la saltea, încearcă UK. Se găsește de muncă peste tot, bani buni și în fiecare zi acasă. De închiriat case, la fel, se găsesc la greu. Poți începe cu o cameră într-o casă mai mare, ca să îți poți face actele, etc. și să poți începe munca. De muncă la greu, prin agenții la început, până prinzi un contract undeva. Începutul e mai greu puțin, până înveți mersurile treburilor. Apoi, vin de la sine toate. Din postarea ta am dedus că ești sătul de cabină. Prin Europa...mai greu cu venitul acasă zilnic în meseria asta. Dar în UK e chiar realizabil și foarte foarte posibil. Mult succes!
 9. https://incont.stirileprotv.ro/joburi-romania/povestea-romancei-care-a-ales-sa-fie-sofer-de-tir-alaturi-de-sot-cat-castiga-lunar.html 6000 lei = 1300 Euro... Lunar... Pentru stat la cabinet 24/7... Banii aceștia se câștigă săptămânal în vestul Europei... Dar românii ii câștigă LUNAR... "Prietenii" știu de ce... Povestea poveștilor...oricum e mai tare decât "Punguța cu doi bani"... Asta măcar e "Punguța cu 6000 de bani"...
 10. Greșești. După ce ai redus odihna zilnică la 9 ore, de 3 ori, ca să mai poți lucra 15h trebuie sa faci un 3h repas, care trebuie sa se regăsească în interiorul celor 15h ore ale tale, astfel încât, 15h (dintre care 3h repaos continuu - neintrerupt) + 9h odihna la sfârșitul zilei = 24h. Poți face așa în fiecare zi chiar, dacă te ține ficatul să prășești 15h zilnic...
 11. Curiozitate: cu cât se mai plătește în zilele astea munca pe cisterna carburanți în România?
 12. https://incont.stirileprotv.ro/social/romania-se-goleste-populatia-a-scazut-cu-125-500-de-persoane-in-2018-anul-in-care-romania-va-ajunge-la.html
 13. https://incont.stirileprotv.ro/joburi-romania/romania-se-umple-de-nepalezi-vietnamezi-sau-srilankezi-de-ce-aleg-sa-munceasca-aici.html
 14. Nu, nu poți reduce odihna săptămânală de doua ori consecutiv. Deci perioada de 24h de miercuri nu o poți considera odihna săptămânală redusa. Din momentul în care ai început săptămâna de lucru după odihna săptămânală redusa de duminica, la cel târziu 6x24h trebuie sa fii oprit pentru minim 45h odihna săptămânală normala, cu precizarea ca îți rămâne de recuperat diferența de la odihna saptamanala redusa duminica! Recuperarea se face "în bloc" pana la sfârșitul celei de-a treia săptămâni după cea în discuție! Success cu recuperat diferența, la cum vrei tu sa lucrezi (non-stop) cred ca îți va fi greu sa o recuperezi! Prietenii știu de ce!
 15. https://www.bbc.co.uk/news/av/uk-england-48234852/m40-lorry-driver-makes-card-payment-on-phone-at-wheel Aviz colegilor romani (și nu numai), care conduc prin UK cu picioarele pe bord, cu telefonul la ureche sau în mana sau se uita la filme pe laptop pe autostrada!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.