Jump to content

Phraeudian

Members
 • Content Count

  163
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Phraeudian

 1. Nu, nu poți reduce odihna săptămânală de doua ori consecutiv. Deci perioada de 24h de miercuri nu o poți considera odihna săptămânală redusa. Din momentul în care ai început săptămâna de lucru după odihna săptămânală redusa de duminica, la cel târziu 6x24h trebuie sa fii oprit pentru minim 45h odihna săptămânală normala, cu precizarea ca îți rămâne de recuperat diferența de la odihna saptamanala redusa duminica! Recuperarea se face "în bloc" pana la sfârșitul celei de-a treia săptămâni după cea în discuție! Success cu recuperat diferența, la cum vrei tu sa lucrezi (non-stop) cred ca îți va fi greu sa o recuperezi! Prietenii știu de ce!
 2. https://www.bbc.co.uk/news/av/uk-england-48234852/m40-lorry-driver-makes-card-payment-on-phone-at-wheel Aviz colegilor romani (și nu numai), care conduc prin UK cu picioarele pe bord, cu telefonul la ureche sau în mana sau se uita la filme pe laptop pe autostrada!!!
 3. Bravo!!! Felicitări!!! Împărtășim aceleași valori!!! Piața forței de munca din România este un caz pierdut de mult, un pacient decedat pe masa de operație, căruia "angajatorii" ii administrează continuu șocuri electrice pe baza de vietnamezi/pakistanezi, mai nou...
 4. https://www.romani-online.co.uk/un-roman-dat-disparut-a-fost-gasit-mort-in-belgia/ Dumnezeu sa îl ierte!
 5. https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/125030-transportatorii-romani-trasi-pe-dreapta-de-normele-ue
 6. Vega 93 din Galați, cea mai smechera firma la care poți sa lucrezi dacă ai sclavia în sânge. Exemplu: pe basculanta (articulata sau rigida) la carat asfalt bagi 15h iar când ți se termina orele, mai bagi 4-5 ore fără card, ca doar nu o sa te culci cu asfaltul fierbinte în spate?!?! La întrebarea "și daca ma oprește ARR", ți se răspunde direct "nu te oprește nimeni în zona în care operam noi, deoarece suntem în relații bune cu toți inspectorii de peste tot". Bun asa, nu? Pai... relații sexuale nu cred ca e cazul, probabil relații financiare? Ca altfel de ce ar întoarce capul cel de la ARR când vede mașini cu terminația VEG sau WEG? Și ghici ce, ți se spune asta direct la interviurile de angajare, în fata, fără alte discuții!!! Bineînțeles, am refuzat imediat și ghici ce, mi s-a oferit un post pe microbuz transport persoane tot la ei, cică "munca ușoară, conduci 2 ore dimineața și 3 ore seara". Zis și făcut, după ce conduci 2 ore dimineața, trebuie sa bagi obligatoriu la prânz un 3h pauza, ca să lucrezi 15h în fiecare zi având odihna zilnica normala 3+9. Iar cand vine ziua de salariu, ești plătit 8 ore minimul garantat pe zi, iar când întrebi de ce doar 8 ore în loc de 15, ți se raspunde: "pai ai condus 4 ore și noi te plătim dublu, 8 ore, nu e bine?", adică te face și prost puțin! Pai mai nene, tu crezi ca eu sunt la dispoziția ta 15 ore pe zi ca tu sa ma plătești 8 ore? După 2 săptămâni la ei, când am parcat în groapa de gunoi de la Filesti pe care ei o numesc autobaza, cheile pe roata și demisia prin e-mail. Asta e firma Vega 93 din Galați! Mult succes doritorilor! De fapt, nu e singura firma din estul tarii cu asa o reputație, aproape toate sunt la fel! P. S. : și era sa uit, iarna când nu au de munca datorita vremii de afara, ia de aici 2-3 luni de șomaj tehnic, iar cu banii respectivi nu îți plătești nici măcar chiria, ce sa mai faci dacă vrei sa mai și mănânci ceva? Trebuie al doilea job! Sclav la pătrat!
 7. http://incont.stirileprotv.ro/social/aproape-jumatate-dintre-angajatii-romani-sunt-platiti-cu-salariul-minim-pe-economie-muncitorii-necalificati.html A treia trâmbițare în decurs de o lună despre șoferi și criză acută de această rasă rară - șoferii !!! Chiar nu se găsește nimeni mai răsărit cu ceva funcție în stat să calmeze trâmbițarile astea? Șoferi sunt peste tot, gata de muncă, dar oamenii vor condiții contractuale decente, fără încălcarea legii și salarii care sa îți permită un trai decent în aceasta Românie în care preturile cresc de la o zi la alta! Dar firmele continua sa caute angajați care sa meargă cu maimuța, plata și la km dar și la caiet, cât și camioane vai de mama lor!!! Din proprie experiență vă spun: deși lucrez în străinătate de 7 ani, am fost recent în concediu în România și m-am prezentat (la mișto) la un interviu, la o firma locala din orașul în care locuiesc - Galați, pentru un post de șofer pe tir. Condițiile mi-au fost detaliate imediat cum m-am așezat pe scaun, fără nici un fel de perdeluta: plata la km, salariul minim pe cartea de munca și ceva diurna dacă ți se termina 15h și nu ajungi acasă în ziua respectiva, 3 curse locale pe zi cu încărcare și descărcare pe lateral plus 12-13 chingi pe cei 24-26 paleti...plus bonus funcție de KM și fără incidente! Iar camioanele...vai mamă mamă ... ce camioane...n-am cuvinte să descriu starea lor... Căci nu am cu ce să compar. Deci in Romania, țara membră UE de 11 ani împliniți, încă se mai merge cu maimuța si încă se mai plătește la km și la caiet...functie de când își încasează firma banii pe cursele pe care le-ai făcut... Pai mai nene, despre ce vorbim aici? Despre criza de șoferi sau despre criza de sclavi pe fata, cu niciun fel de drept legal și cu niciun fel de nevoi financiare? Bineînțeles, ARR doarme, ITM doarme, toate instituțiile care ar trebui sa îți apere drepturile ție, ca angajat, dorm!!! Poate pentru ca probabil le sunt plătite "drepturile" astfel încât somnul lor sa continue...la nesfârșit! Lumea striga recent prin strada un mesaj pentru PSD, un mesaj care începea cu M și se termina cu E. Nu e doar vina celor de la PSD pentru ceea ce se întâmplă în România, este și vina firmelor care nu se conformează legii cât și vina instituțiilor care nu verifica aceste firme și nu aplica legea! Pentru acestea din urma, din partea mea același mesaj care începe cu M și se termina cu E! Scandalos! Strigător la cer! În condițiile enumerate mai sus, sa lucreze membrii familiilor lor pe TIR, în special rudele de rang întâi!
 8. Corect, suntem sclavi moderni prin vest!!! Dar mai bine șofer sclav modern în vest pe salariu echivalent cu al președintelui României, decât șofer sclav modern în România pe salariu de necalificat (minimum pe economie pe cartea de munca suna familiar?) "Astfel, președintele Klaus Iohannis, are din luna ianuarie a anului 2018, o indemnizație netă de 13338 de lei. "
 9. http://incont.stirileprotv.ro/joburi-romania/cea-mai-cautata-meserie-din-romania-salariile-ajung-si-la-7-000-de-lei-net-pe-luna-iar-firmele-au-45-500.html Șoferii... Mămăliga lor de șoferi, au plecat în străinătate și au lăsat firmele românești fără personal... Măi măi măi...
 10. http://incont.stirileprotv.ro/transporturi/cea-mai-cautata-meserie-a-momentului-transportatorii-rutieri-solicita-bani-de-la-stat-pentru-pregatirea.html Iar e criza de șoferi? Sau e criza de muncitori care sa accepte salarii mici? Vreți profesioniști, creșteți salariile nene! Uite aici a condus lăcomia firmelor din România cărora le-a făcut o deosebita placere sa exploateze șoferii romani tinandu-i 24/7 in vestul Europei, dar pe salarii de Est!
 11. @crocozety bravo!!! Pentru toți colegii care au fost, sunt sau vor fi într-o situație similară cu a lui @crocozety: vedeți ca se poate? Trebuie doar puțin curaj, răbdare și rezultatele vor veni cu siguranță... @crocozety, pentru recuperarea cheltuielilor de judecata (și a oricăror alte cheltuieli pe care le-ai avut în toată aceasta acțiune de recuperare a sumelor datorate), se depune cerere separata de chemare în judecata, la judecătoria de care aparții. Atașează plângerii pe care o vei depune și orice soluționare anterioara a oricăror plângeri făcute împotriva acestui infractor, precum și chitante/facturi prin care sa dovedești cheltuielile pe care le-ai făcut. Îți garantez ca îți vei recupera fiecare leu, chiar dacă va mai dura putin, am văzut ca tu ai răbdare și ai procedat exact cum trebuie. Fă-ți curaj și depune și aceasta plângere la judecătorie, nu ai nimic de pierdut, ba mai mult de atât, îți poți recupera banii cheltuiți și cu ceva dobanda, dacă soliciți și dobânda, evident!!! Mult succes! Ma bucur sincer pentru reușita ta!!!
 12. http://bruxelles.blogs.liberation.fr/2018/12/06/transport-routier-lunion-met-fin-au-dumping-social/ Rezumat: -pentru o operațiune de cabotaj, șoferul trebuie sa fie platit ca un șofer local, din tara respectiva (unde are loc cabotajul). -după o operatiune de cabotaj, camionul respectiv trebuie sa părăsească tara unde a făcut cabotajul pentru minim 5 zile. -repausul săptămânal la hotel plătit de patron. -după 3 sau maxim 4 săptămâni pe comunitate, șoferul are dreptul sa se întoarcă acasă în tara de origine. -pentru cursele foarte lungi, șoferul va putea sa facă doua repausuri săptămânale reduse consecutive, urmate obligatoriu de un repaus săptămânal normal luat acasă (în tara de origine). -tahografe inteligente (cu localizare GPS) trebuie montate începând din 2022 pe camioanele noi și pana cel târziu în 2024 pe restul camioanelor vechi. Aproape toate tarile din Europa de Est au votat contra (în afara de Slovacia, Slovenia și Cehia). România s-a abținut de la vot! (LOL - greu de acceptat sau de înțeles noile restricții/îngrădiri europene, ai noștri au fost atât de șocați încât nu au putut vota?! ) Sa vedem ce va urma!
 13. In sfarsit un sofer care trage o teapa unui patron, ca eram satul sa tot aud doar de tepe trase de patroni soferilor!!!
 14. Pai daca ai gasit de munca pe Olx, de ce mai cauti de munca pe forum? Eu lucrez unde sunt verzisori, tovarase, ca de munca este peste tot dar pe putini verzisori sau, mai rau, la caiet! Mult succes!
 15. Sunt o gramada de firme in Romania care ofera 2400 euro salar...doar ca la caiet...(prietenii stiu de ce). La ce se intampla acum in EU cu reforma aceasta in transport si cu interzicerea repausului saptamanal normal la cabinet, 2400 pe luna e doar un vis frumos. Sunt mult mai multe sanse sa castigi la lotto decat sa prinzi un 2400 pe luna lucrand legal, cand sunt atatia care stau la rand (sprijiniti in bațul acela cu care se pasc oile) sa prinda un 2000 pe luna cu doua carduri tahograf in buzunar si cu 5 rude pregatite sa mai aduca 10 carduri tahograf in firma. Dupa ce ti se vor termina foile de la caiet cu toti patronii (ca sa nu le zic țepari) romani care iti vor datora bani pentru munca prestata, pun pariu ca te intorci la UK, aici nu te colinda nimeni de sarbatori dar macar ai banii in cont la sfarsit de saptamana!
 16. @crocozety Plangere la ITM in paralel cu cererea de chemare in judecata pe care sa o depui la judecatoria de care apartii tu cu domiciliul. In momentul cand iti vine raspunsul de la ITM, il adaugi si pe acela ulterior la plangerea depusa la judecatorie. Sa atasezi in copie xerox la plangerea de la judecatorie toate dovezile pe care le ai (contract, extrase cont, chitante de pe unde ai fost tu, etc) si sa precizezi la pretentii exact ce drepturi salariale nu ti-au fost achitate sau ce deconturi nu ti s-au facut. Te sfatuiesc sa urmezi pasii acestia si apoi sa iti vezi de drum, deoarece va dura. Eu zic ca mai devreme de 2 ani nu o sa vezi niciun ban de la firma asta, deoarece se judeca greu (termene, amanari, proceduri, eventual expertiza contabila, etc) apoi mai sunt cai de atac daca el va pierde si chiar daca vei castiga, executarea silita pe care va trebui sa i-o faci ca sa iti recuperezi banii va fi proces separat si va mai dura si acela. Pe acest lucru (durata proceselor) mizeaza aceste deşeuri genetice care trag țepe angajatilor dar asta nu trebuie sa te impiedice sa il bubui pe acest infractor cu tot ceea ai tu la dispozitie ca si arme. Dupa ce castigi procesul de la judecatorie, cu solutionarea data de judecator, ai varianta (si chiar iti recomand cu tãrie) sa faci plangere penala acestui infractor, deoarece ceea ce face el se pedepseste cu inchisoare, iar cineva trebuie sa il linisteasca. Dar, si aici, trebuie sa te inarmezi cu rabdare si cu cat mai multe dovezi. Dupa cum scrii, se vede ca ai capul pe umeri ca sa gandesti, nu ca sa nu iti ploua in gat si cred ca nu meriti ceea ce ti s-a intamplat, de aceea iti urez succes si bate fierul cat e cald, acum trebuie depuse plangerile cat e calda treaba.
 17. https://www.gov.uk/guidance/drivers-hours-goods-vehicles/1-eu-and-aetr-rules-on-drivers-hours#weekly-rest-periods Citez: "The following tables are examples of how a driver’s duties might be organised in compliance with the rules on weekly rest, which allow two reduced weekly rest periods to be taken consecutively. This complies with the rules because at least one regular and one reduced weekly rest period have been taken in two consecutive ‘fixed’ weeks." Updatat 4.Oct.2016. Pareri?
 18. Daca in UK nu esti satisfacut intelectual, iar sanatatea mintala iti este afectata, poti aplica pentru un job pe la N.A.S.A., macar acolo printre elitele mondiale sa ai si tu parte de un orgasm intelectual, domnule "Propretar"...
 19. @cri5tian Tu intelegi doar ce vrei tu. Nu banii si averea sunt secretul. Masina este doar un utilaj prin care faci alti bani iar peste 20 de ani eu tot masina asta o voi avea, deoarece trebuie sa ii cada rotile inainte sa o schimb, nu o voi schimba doar ca sa vada X sau Y ce bine merge treaba in afara. Tu esti la a 4-a spuneai...hehe. Secretul sta in echilibrul dintre job si viata personala. Sunt atatea firme care ofera shift-uri 4on/4off. Astfel mai ai timp si pentru tine. Banuiesc ca observi ca shiftul tau Wednesday-Sunday nu iti permite accesul la o viata personala (toate festivalurile sunt in weekend, meciurile sunt in weekend, concertele sunt in weekend)...iar tu in weekend esti la munca. Iar cand tu esti liber toate gagicile sunt la munca! Pai nu? Eu sincer cred ca tu esti cel care spera la o statuie, altfel nu ai mai intra pe forumuri sa te plangi ca "uite Domle ce robot sunt si in ce stil muncesc eu in UK"... Nu poti sa dai vina pe tara gazda cand de fapt tu reprezinti problema: incerci sa muti singur muntii din loc intr-o tara in care 25% din populatie (16 milioane din 65 milioane) nu au 100 lire economii in cont - statistica de la banci, nu din capul meu... Unii oameni isi traiesc viata, altii o muncesc...
 20. @cico_3504 Confirm cele spuse de tine. Eu sunt in UK de aproape 4 ani. La inceput, pentru aprox. 3 luni, am lucrat cu agentia care, dupa cateva saptamani, a inceput sa ma ciupeasca de cate 10-20 lire. Nu am izbucnit in racnete ca Tarzan, ci ne-am strans mana reciproc si am incheiat colaborarea, iar de saptamana urmatoare m-am angajat la firma la care lucrez si in prezent. De atunci si pana acum, angajat am ramas si nu m-a mai tras nimeni in piept de nicio lira. Aceasta a fost modalitatea mea de a ma adapta situatiei. Sunt colegi care lucreaza de ani de zile cu agentii iar modalitatea lor de a se adapta situatiei ai constatat-o si tu: mers fara card, mers cu 2 carduri, etc. @cri5tian Sunt cateva lucruri pe care as dori sa ti le precizez: in primul rand, toti cei care citesc informatiile pe care le-ai furnizat in cele mai recente 3 posturi, ar trebui sa iti multumeasca, deoarece le-ai deschis foarte bine ochii despre ceea ce ii asteapta in UK, asta daca se decid sa faca acest pas. O problema apasatoare la tine este data de faptul ca tu duci singur in spate toate cheltuielile care, intr-adevar, la sfarsit de luna, cand tragi linie, cantaresc greu. Daca erai aici cu prietena/sotia ta, inca un salariu intrat in casa baga pluta la fund, daca intelegi ce vreau sa spun. Eu sunt putin mai norocos, deoarece sunt venit cu sotia care lucreaza si ea. Iar cand iti intra 2 salarii de UK in casa, dintre care unul de sofer pe TIR, altfel stau socotelile. Iar cu doua salarii chiar iti permiti ORICE si poti trai mai mult decat decent. Iar apropos, masina mea nu este leasing operational cu limita de km, ci este cumparata cash in 2014 cu 0km, pret factura 25k (acum 3 ani, nu peste 4 zile...), ca tot spuneai tu ca vrei sa cunosti pe cineva care este proprietar, nu indatorat pe ani si ani de zile. Si nu sufar de felicitari, stai linistit, le poti pastra pentru urmatorul pe care il vei cunoaste, deoarece mai suntem pe ici pe colo cate unul proprietar. In fine... In UK ruleaza un film de actiune, in timp ce in Romania ruleaza un film de groaza (acesta este punctul meu de vedere si mi-l mentin). In orice film gasesti Actori sau Figuranti. Eu prefer sa fiu Actor in UK decat Figurant in Romania...
 21. @cri5tian , daca tu ai inteles ca "ridic UK in slavi" (:-)) din tot ce am discutat eu mai sus cu colegul Mosmartin, atunci imi cer scuze, se pare ca iar am avut pretentii prea mari de la tine.
 22. Comparatia dintre criza de soferi din UK si criza de soferi din Romania e putin cam deplasata, si o sa iti explic de ce: nu poti compara a cincea mare economie a lumii cu Romania - tara falimentara. In timp ce in UK economia functioneaza 24h/24h si avanseaza de la an la an, lucru ce conduce la din ce in ce mai multe camioane pe drumuri coroborat cu retragerea din activitate a soferilor actuali care au varste inaintate (varsta medie actuala a soferilor de camion din UK este de 54 de ani), in acelasi timp in Romania, tara cu mai putin de 17 milioane de locuitori in prezent din care 6 milioane pensionari iar 6 milioane sunt asistati social (incluzand aici copiii si mamele) iar din restul de 5 milioane aproape jumatate sunt renumerati cu salariul minim pe economie care stim cu totii care este, criza angajatilor (soferii sunt inclusi) se datoreaza emigratiei masive a populatiei catre vestul Europei. Intr-adevar soferii emigreaza mult mai repede deoarece marea majoritate au fost deja pe afara si au vazut cum stau lucrurile in strainatate. E normal sa vrei si tu o prajitura mai buna, nu? Deci sunt doua crize diferite. Dar diferenta dintre ele este ca cea din Romania este exploatata la maxim de catre cei care ne conduc, personaje care, in timp ce tu dormi si te odihnesti pe meleaguri straine , ei se gandesc "Cum sa mai fac niste jmenuri, cum sa mai fac bani?". Si vine raspunsul: aducem moldoveni, pakistanezi, indieni, facem bani din spagile pe care le primim acordandu-le acestora permise de munca, buletine, pasapoarte, etc, uite aici: http://m.mediafax.ro/social/perchezitii-la-evidenta-populatiei-galati-un-angajat-ar-fi-luat-mita-pentru-a-elibera-acte-280-de-moldoveni-aveau-viza-pe-un-apartament-de-trei-camere-16214064 280 de moldoveni inregistrati la aceeasi adresa. Cu alte cuvinte, nimeni nu da doi bani pe tine sau pe mine ca am emigrat si nimeni nu ia nicio masura pentru a incetini macar procesul acesta de emigrare masiva din Romania, ei, cei de sus, se gandesc permanent cum sa mai faca niste bani!
 23. Si eu sunt deacord cu tine. Dar UK e UK iar Romania e Romania. Adica: cand in UK e criza de soferi, cresc salariile si se imbunatatesc conditiile de munca. Perfect normal, corect? In Romania cand e criza de soferi, stii ce se intampla? Uite aici: http://ziarulromanesc.de/romania/penurie-de-forta-de-munca-tara-angajam-soferi-din-pakistan-si-india/ Adica angajeaza soferi din Pakistan si India deoarece nici moldovenii si nici ucrainienii nu mai vor sa lucreze la firmele din Romania! Ce frumoasa e viata! Si ce tare pute coruptia din Romania! Ca pe bani se dau permise de munca pe banda rulanta la noi, se dau chiar si buletine si pasapoarte romanesti. De ce? Aceeasi cauza: foamea.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.