Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Dutu

Members
  • Număr conținut

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Dutu

  1. Dutu

    Radare Iasi

    Salut! Cred ca majoritatea dintre voi o stiu, dar zic eu ca oleaca de informatie nu strica: La Iasi, (pe drumul spre Tg Frumos si am intalnit si spre Vaslui), sunt doua masini de politie, neinscriptionate. Un Logan Albastru, cu geamuri fumurii, dotat cu Radar, te ia din mers....am vazut, fac treaba multa baietii. Si unul alb, care stationeaza in diverse puncte. La asta alb am observat placute de inmatriculare diferite, nu stiu daca e alta masina, dar cred ca schimba doar numerele. Asta alb cred ca are tot radar, nu sunt sigur. Acuma, din pct de vedere "moral", trenuie sa respectam legea, dar sunt portiuni cu limitare de 30, si pe care se circula cu 50-60, toata lumea..... Nu duc o campanie impotriva politiei, lasa sa isi faca treaba, dar asa, informativ pt colegi. Bafta si astept completari/lamuriri.
  2. Inca una si ma duc: an 2007, mama mea se intorcea de la munca din Germania. cu un autocar pana la Timisoara, si de acolo cu un alt autocar spre Botosani, cele doua masini de la firme diferite, fara legatura intre ele. La un popas, maica-mea (cu geanta cu banii castigati la munca), face ce face si mai sta pe o bordura (ca in autocar pe scaun cred ca a stat in picioare ), gata, imbarcarea, dupa vreo 20km isi da seama ca a uitat geanta pe acea bordura. Face ce face si fac si soferii ce fac si intorc autocarul si ajung inapoi la locul de popas, si din fericire a gasit-o asa cum a lasat-o. 1: da, stiu de astea: Banii pe card, in banca etc, atentie la geanta toate astea, nici eu nici ea nu ne explicam, greseala ei. 2: soferii: nu i-au cerut niciun ban, desi erau doua chestii: nemultumirea pasagerilor de intarziere si consumul in pls, plus timp. sincer, nu mai stiu acum daca i-au acceptat mica "multumire": 100 ron. o sa o intreb sincer si exact cum a fost cu banii, din cate stiu eu, au refuzat-o; probabil le-a fost mila de asa o persoana de aiurita. Ce ziceti voi de asta? Intrebarea cu ce ziceti o adresez in special soferilor; voi ati face asa ceva? cu sau fara bani? Multumesc!
  3. Hai sa incep tot eu si sa va spun cate ceva din prisma celui care a calatorit pe locuri de la ghid la ultimul rand: din pacate, calatorii din romania vad soferii de autocar cam asa: 1: sofer = un simplu manevrator care trebuie bombardat cu tot felul de intrebari, solicitari si indicatii din parte unui mare savant ca domnia sa calatorul, ca altfel nu e posibil ca acel sofer sa ajunga la destinatie intr-o cursa regulata de 250km dus-intors. (si are ceva cu tine ca te intreaba ce e cu vreo 5 genti din alea mari ca bagaj). 2: un tip care (eventual) iti da biletul, iti comunica locul pe care o sa calatoresti si invarte un colac si mestecat cu un levier si dupa cateva ore pictisitoare, pe care ti le treci cu o revista, un film sau, mai rau, lungi si multe convorbiri telefonice in care cei de langa tine vad ce important esti tu, ajungi la orasul ala care te asteapta numai pe tine. Nu vreau sa supar sau (stiti voi...) sa spal in ureche pe nimeni, dar putini sunt cei care constientizeaza ca soferul e si el om si are destul de multe obligatii, indatoriri, raspunderi, etc. Scurt si la obiect: autobuzul sau autocarul care transporta persoane in regim regulat are statii stabilite dinainte, da? majoritatea pasagerilor nu stiu acest lucru, dar statia e statie, frate: cursa BOTOSANI-IASI, pasager se razgandeste cu privire la destinatie (Luase bilet BT-IS) si el "trebuie" sa coboare la Budai. Soferul opreste, Loganul albastru era pe traseu (il stiti, de la Iasi pana pe la Sarca umbla) si bineinteles, sofer a luat amenda pt oprire intr-un sector in care nu ii era permisa aceasta "manevra". Da, stiu, soferul are vina lui, dar ce te faci cand, daca nu opresti unde vrea pasagerul, asta suna si iti face o reclamatie la patron (si astia, unii au sclavi, nu angajati), si mai baga de la el, ca ai condus nu-siut-cum? Hai ca sunt multe, hai sa le discutam un pic, va rog sa postati fapte, si cei avizati sa ne indrume din punct de vedere legislativ; sa vedem unde se poate un compromis. P.S: stiu ca sunt lung la vorbe si plictisitor, nu-mi cer scuze, pun al dracului de mare pret pe fiecare virgula la locul ei, asa ca...scuze si multumesc! Drumuri usoare tuturor!
  4. Buna tutror! Desi sunt nou pe forum, si nu sunt sofer profesionist, m-am gandit la un subiect de discutie: cum vad soferii de autobuze/autocare pe calatorii pe care ii transporta? Adica: calatori sunt feluri si feluri; dati exemple de intamplari mai deosebite pe care le-ati avut cu unii dintre pasageri. Cum credeti voi ca influenteaza bunul mers al unei curse comportamentul pasagerilor, cum sta treaba cu mentinerea clientilor (spun asta pt ca, de multe ori, de la transport in comun in orase pana la curse intrajudetene, am vazut destule persoane vesnic nemultumite: loc in fata, loc la geam, film/muzica, prea frig, prea cald, asta ca sa nu mai spun de unul care la o Setra S415GT HD se uita la turometru si se agita ca mergem cu 150 la ora...)... stiti voi la ce ma refer... Repet, am fost doar pasager, insa avand relatii de prietenie cu unii soferi de autocare, am mai spilcuit cate o chestie.... exemplu: la multi am vazut ca la Tourismo sau Setra415 au facut ei ceva la robinetii de la suspensii si fac acel suierat atunci cand lucreaza suspensia, pernele de aer (mai ales cand masina are acel tangaj...); mie mi se pare disconfort pt pasageri, chiar daca unora dintre soferi le place acel sunet (banuiesc ca e ca o nostalgie, asa). Va invit sa povestiti, sa comentati, si mai ales sa criticati, iau critica ca pe un lucru constructiv, atata timp cat e spusa cu bun simt. Multumesc si va doresc drumuri bune!
  5. Mercedes - Actros (model 1998) Iveco - Stralis Man - TGA Renault - Magnum Scania - 124L Volvo - FH DAF - XF 95 ...cand aud camion, ma gandesc la ROMAN 19.___ ...cand aud TIR, ma gandesc la Scania
  6. Parerile mele (din pacate, nu sunt acumulate din experienta ca si conducator auto sau detinator parc auto): Mercedes O403 si O350 fabricatie 2004. Din auzite de la soferi (chiar si un turc de la Murat, citez: "german masin, bun, made in turchi, nu bun", asta legat de un Travego), Tourismo si Travego (fabricate in Turcia), lasa de dorit fata de aceste modele. Ca si carosier, fara indoiala Irizar. Legat de modelele de la Scania, multi se plang de prea multa electronica, prea multi senzori. Setra foloseste motoare de MB (OM-urile), si....na...e nemteasca. Despre Volvo si MAN nu am auzit prea multe. Neoplanul cred ca bate la design. Nu mi-am format acete pareri conducand / detinand autocare. Invit membrii sa dezbatem acest subiect si sa comenteze, poate sa atacam si segmentul autobuzelor de oras sau a celor pt curse intra/interjudete (cele de ~30 locuri).
  7. Dutu

    ce sa aleg?

    Buna! Uite ceva care pote iti va fi de folos: http://www.novoconnect.ro/Document_Files/Prospecte/00000020/dk3fc_R%20Premium%20cel%20mai%20economic%20TRANZIT.pdf
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.