Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

desemnatu40

Members
  • Număr conținut

    24
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Despre desemnatu40

  • Dată Naștere 02/03/1972

Profile Information

  • Locatia:
    BRAILA

Contact Methods

  • Yahoo
    desemnatu40

desemnatu40's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputație Comunitate

  1. desemnatu40

    IFPTR Raspunde

    Nu-mi da si mie nimeni nici un raspuns la intrebarea anterioara ?
  2. desemnatu40

    IFPTR Raspunde

    Daca am ansamblu tractor+trailer inscris in circulatie, pot efectua transportul unor echipamente pe drumurile publice intre doua judete , fara sa detin autorizatie de transport . Am vazut in legislatie ca pentru tractoarele agricole nu trebuie licenta . De ce documente am nevoie pentru a efectua un transpor de acest fel ?Multumec !
  3. Multumesc Mario am inteles acum.Asa trebuie procedat trebuie intervenit atunci cand unul din membrii forumului da o informatie care nu este corecta . Cu stima .
  4. Gongy si CostY sa stiti ca eu am inteles de prima data cum trebuie procedat pentru un progarm de condus. Dupa cum stiti sunt foarte multi soferi care tin cardul 28 zile in tahograf si Arr-ul nu are nimic de spus la cest lucru . Am inteles de la voi ca acest lucru nu este legal si am insistat pe acest subiect tocmai in ideea de a face sa inteleaga si ceilalti membri ca nu este corect acest lucru. De ce iti exprimi parerea referitaoare la persoana mea daca nu ma cunosti si nu stii care sunt competentele mele in materie de soferie mai Costy?Cine esty tu mai costy sa spui ca eu sun mai greu de cap decat tine ?
  5. Se pare ca nu ati inteles nimic din ceea ce am vrut sa va transmit . Sa fiti mai concisi atunci cand dati un raspuns. De regula de la un membru veteran ma asteptam la mai multa intelepciune .Am pretentia de la un ,,Global Moderator ''sa fie mai rezervat in declaratii atunci cand da o replica unui membru al forumului si sa nu raspunda ironic la intrebarile incepatorilor.Cu stima .
  6. Multumesc pentru ,, amabilitatea " de care ati dat dovada stimate SXn. Un sfat : sa stii ca atunci cand dati un raspuns se raspunde cat mai la subiect pentru ca persoanele care intreaba sa inteleaga , nu asa cum fac unii dintre ,,veterani'' batand campii si neraspunzand direct la subiect duc pe mai noii intrati in discutie mai mult in deruta decat sa-i lamureasca sau de catre un administrator al forumului. Cred ca rostul acestui forum este ca acele persoane nou intrate pe forum sa fie cat mai bine informate si sa afle cat mai repede un raspuns concret . Consider ca atunci cand unei persoane i se da un raspuns de catre un membru mai nou pe forum ,acel raspuns sa fie certificat de catre un membru veteran.(cred ca ati inteles la ce ma refer ) Altfel acest forum nu-si va atinge scopul.
  7. PENTRU TOADER si mario@bandit Bun si daca cartela sta 28 zile in tahograf ,exista riscul sa luam vreo amenda pe firma ,ca am inteles ca multe firme asa procedeaza ? Referitor la repaosul saptamanal ca sa in teleg mai bine daca soferul face curse miercuri si joi din saptamana ( deci sapatamana de lucru incepe miercuri, in prima sapatamana si se termina marti in saptamana II, trebuie obligatoriu ca pana la sfarsitul celor 7 zile sa evidentiem cele 45 ore de odihna sapamanala ? Inrebare 3: Daca pentru o perioda cand soferul nu face curse si lucreaza pe un stivuitor , (cardul este in aparat),se face suplimentar si un Certificat activitati ( adica certificatul se suprapune peste perioada de lucru cu stivuitorul ) exista riscul sa luam amenda ? Exista vreo prevedere legala care interzice acest lucru?
  8. Nu-mi raspunde nimeni la intrebarile puse mai inainte? Astept de ceva timp un raspuns !
  9. Am discutat cu mai multi soferi si ei au spus ca tin cardul in tahograf timp de 28 zile cand il scot si fac descarcarea prevazuta de legislatie , aceasta si in situatia in care efectueaza sa spunem numai 1-2 curse pe sapatamana ( in restul perioadelor cardul ramane in aparat pe pat ) Ei spun ca asa au procedat de foarte mult timp si nu au avut probleme , nici ei nici firma .( aceasta numai pentru masinile care sunt utilizate de catre un singur sofer). Este corect acest lucru ? Astept raspuns pentru acesta intrebare si pentru cea de dinainte.
  10. Ptr. TOADER : In situatia in care un conducator auto vine luni la servici dupa o perioada de repaos saptamanal si pleca sa spunem Luni ora 8:00 in cursa , dupa care se intoarce la ora 14:00 si lasa masina la garaj, de la ora 14 cand a scos cardul merge pe un stivuitor si lucreza pana miercuri la ora 16:30 ( pentru aceasta i se elibereaza certificat activitati), de la 16:30 pana joi la ora 07:30 odihna ( certificat aactivitati ) , joi ora 07:30 introduce cardul pentru o noua cursa si se intoarce in aceeasi zi la ora 14:00 si scoate cardul din taho, dupa care lucreaza pe stivuitor pana la ora 16:30 cand se incheie programul . Pana martea viitoare (urmatoarea saptamana ) nu mai efectueaza nici o cursa ci sta cu cardul scos . Intrebarea mea : Este necesara evidentierea perioadei de odihna saptamanala in zilele de sambata si duminica de 45 ore ? Lamuriti-ma si pe mine cu privire la odihna saptamanala in cazul prezentat de mine . Ce nu am inteles eu foarte bine , este daca odihna saptamanala este obligatorie a fi acordata si in situatia in care un sofer efectueza doar doua curse pe saptamna dupa care restul timpului il lucreaza pe un stivuitor . Programul nostru este de Luni pna Vineri de la 07:30-:16:30. El efectueza cele doua curse mai sus amintite, in timpul acestui program si ,dupa ce scoate cardul din masina de fiecare data cand vine din cursa trece si lucreaza pe stivuitor , pentru a acoperi golul de lucru pna vineri la ora 16:30 ) a era sa uit uneori mai lucreaza soi sambata pana la 16:30 . Cum trebuie acordata odihna sapatamnala in cazul lui? (detaliati pe caz) Multumesc mult !
  11. Pentru TOADER:La noi soferul efectueaza 2-3 curse pe saptamana cu masina , in rest masina ramana la sediul firmei , iar soferul face alte activitati. Daca de ex a facut miercuri de la 9 pana la ora 14 o cursa si apoi scoate cardul din taho, el lucrand pe un stivuitor , cand pleca sa spunem vineri la ora 10 in cursa este obligatoriu introducerea manuala a timpilor de odihna zilnica si a timpului de lucru cu stivuitorul? Daca pana acum a scos cardul de fiecare data cand a venit din cursa si nu a facut introducerea manuala a datelor in tahograful digital atunci cand a plecat din nou in cursa peste alte 2-3 zile,este posibil sa luam amenda ?
  12. Pentru colegul TOADER: Atunci cand se intocmeste Certificatul de activitati , se pastreaza si forma electronica a fiecaruia?(adica fac un certificat cu ,, a fost in concediu" il salvez in calculator , fac altul si procedez idem.....)
  13. desemnatu40

    Placi MMA

    Prin OMTI980/2011 se prevede obligativitatea montarii pe masinile cu capacitate mai mare de 3.5 to a unor placute pe care sa fie trecuta masa max admisa si dim de gabarit ale masinei ,, pe baza unor norme " care vor fi emise . Stie cineva daca au aparut aceste norme , ca in HG 69/2012 se prevede deja amenda ptr acesta neconformitate . HAi Gongy ca tu esti expert. Multumesc !
  14. Am vazut ca pe Certificatul de activitati zilnice ale soferului apare (dupa ce sa spunem persoana desemnata declara ca soferul a desfasurat o anumita activitate) subsemnatul............., declar ca soferul......... a defasurat................, semnatura . Intrebarea mea este daca pe formular semneaza persoana desemnata , mai este necesara si stampila unitatii?Si daca se pune stampila unitatii va semna langa persona desemnata , in dreptul stampilei si directorul unitatii?
  15. Astept si comentariile colegilor ,,veterani" asupra a ceea ce a spus colegul zenx(daca este corect ceea ce a spus) Este corect sa lasam in tahograf cardul si 28 zile , daca este un singur sofer ce lucreza pe masina respectiva ?
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.