Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

mikeloo

Members
  • Număr conținut

    9
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Despre mikeloo

  • Dată Naștere 03/19/1980

Profile Information

  • Locatia:
    Constanta

Contact Methods

  • Yahoo
    thegod12003

mikeloo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputație Comunitate

  1. Sa va spun cum este- eu sofer proaspat cu experienta cca. 1 luna. Am avut norocul ca pe plan local sa gasesc o firma care m-a angajat prima luna de proba, pentru a invata..ma rog. Am inceput prima saptamana pe un Trakker bascula dintr-o cariera de piatra drum mixt cca. 20 km. in jurul carierei, foarte usor -concluzia mea. La 1 saptamana a trebuit sa ma urc tot pe un Iveco , Stralis de data aceasta cu prelata.Va marturisesc ca am avut emotii ca in ziua bacalaureatului dar am ajuns cu bine. Au fost momente cand a trebuit dezgatata remorca, nu stiam, am cautat , intrebat, am reusit, a trebuit agatata, a trebuit bagata cu spatele in locuri stramte, la rampa pt. incarcare, mers gol si cu 30t incarcat pe Cheia (dn1a), am avut si momente neplacute de genul in deal nu am estimat corect si a trebuit sa schimb gama, pt a da a 4-a si am nimerit din graba a 2-a, m-au injurat putin mai mult 2 colegi din spatele meu incarcati si ei ce au trebuit aproape a opri in rampa si chiar nu e placut. Concluzia este ca cel mai bine inveti cand te lovesti si singur dai cu capul de toate problemele. Singurul prieten iti este statia, nu stiam drumuri, nu aveam gps, nu stiam restrictiile de tonaj nici acum nu stiu tot..dar ce vreau sa subliniez este ca ma bucur de sansa pe care am avut-o si am profitat chiar daca a fost pe mai putini bani. Desi am avut cosmaruri cu tir-ul la propriu dar si la figurat, de am zis ca nu imi mai trebuie tir in viata mea, erau momente cand parca si in somn ma gandeam la .. MCV-uri, cantare, ISCTR, timpi, pauze, drumuri proaste, nervi, asteptari, rabdare, parcare. Acum sunt mai relaxat, deja dupa cateva mii de km. incepi sa fi stapan pe situatie din ce in ce mai bine si sa t-i se para din ce in ce mai usor si iarasi ca o concluzie pot spune ca daca nu iti place..o sa iti dai seama foarte repede ca trebuie sa te reorientezi. Apropo de plecat "pe comunitate" nu sunt de acord si nu vreau sa plec pentru ca am familie iar viata e scurta si mult mai urata cand esti singur si departe de casa (vb. din experienta). In rest, colegilor ce nu au experienta (nu ca eu as avea) atat imi permit sa ii sfatuiesc daca imi este permis, sa ruleze cardul cateva luni in Romania, chiar si pe distributie gen Arabesque sau orice le cade in mana pe plan local dupa care vor vedea ca totul va fi muulllttt mai usor. Mult succes si drumuri bune!
  2. mikeloo

    Iveco Stralis

    Multumesc , intr-adevar s-a ars, l-am schimbat la sosire si dupa 500km iarasi s-a ars.
  3. mikeloo

    Iveco Stralis

    Salut colegi! Sunt inceptator si de 1 saptamana lucrez pentru prima data pe un tir si anume un stralis 450 e5 . Cum nu am cu ce sa il compar, imi place ca design si spatiu/comfort, si la deal am vazut ca nistecolegi cu scania se cam chinuiau asta se intampla pe DN1A Cheia -Valenii de munte cu 25to de lemn de foc si nici nu era legat cu nimic unde cam recunosc ca mi-a cam tzatzait putin. Impresii de drum, pot aminti drumuri f. proaste, locuri unde pe 1 banda, drumul e surpat, denivelari mari, colegi care "o ard pe cumatra" , mai experimentati, cunosc drumul si alte motive ma cam grabeau si cam atat, masina a mers, in schimb a inceput sa imi apara in bord la pornire in special mesajul "High beam right", aveti idee ce inseamna? Scuze daca am fost offtopic.
  4. Ajutor colegi! Salut! Aseara mai aveam 20km de mers pana la garaj si am chemat un coleg cu cardul lui sa il bag ca sa putem ajunge cu marfa in siguranta , am scos cardul meu si cand sa il bag pe al colegului mi-a dat card error apoi am zis sa il bag eu inapoi si tot card error mi-a dat. Asa ca am mers fara card pana la garaj. Ce este de facut?..ce risc, sa mai incerc sa bag cardul?, scot bon, scriu pe spate,.. cum ma acopar?. Multumesc anticipat pentru orice sfat de buna credinta!
  5. @romanul1, te aprob in ce spui vis-a-vis de modurile de a incepe sa castigi experienta, chiar eu am depus un CV la o firma de salubrizare, numai ca acestea fac angajari in perioada primaverii (aici pe litoral) pentru sezon. Eu continui sa caut aici pe plan local, am gasit la o firma, sa vedem luni, ma prezint la interviu + proba condus, ce ma sperie este faptul ce sunt camioane DAF si au un schimbator si un mod de a schimba f. ciudat d.p.d.v. al meu pentru ca eu am condus numai renault si iveco stralis si faceai trecerea intre game prin bataie. Sper sa ma descurc, chiar raspunsuri legate de chestiunea asta cu schimbarea treptelor la DAF cautam.
  6. Salut! Andrei cum e? Ai gasit de munca? Si eu sunt tot in situatia ta. Sunt curios cam pe la ce porti ai batut, atat, ca asta pot si eu sa o fac:)
  7. Va salut! Citesc de ceva vreme acest forum, pentru ca imi de multe ori aici gasesc rapsunsuri la unele din intrebarile ce m-i le pun, alteori situatii in care sunt si eu iar de cele mei multe ori oameni cu aceleasi dorinte, teluri, placeri si de ce nu, probleme . Apropo de topic eu cred ca "se merita" atata vreme cat o faci din placere, ai satisfactii nu numai materiale si nu esti un familist foarte convins care nu suporta sa stea fara familie aproape, pentru ca aceasta dorinta din urma este incompatibila cu soferia. Si ca sa fiu putin off topic, ca si incepator (practic am doar 6 ore de condus de la scoala de soferi plus astazi 20 de min. pe un iveco stralis) vreau sa va marturisesc caci astept cu nerabdare un telefon de la o firma de salubritate pentru postul de sofer pe?..ghiciti?..exact:- masina de gunoi. Asa vad eu sansa asta ca un punct de plecare in cariera de sofer profesionist. Mult succes si drumuri bune.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.