Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

radu tiberiu

Members
  • Număr conținut

    41
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de radu tiberiu

  1. eu unul sunt de parere ca profesorul (instructorul) e important. asa ca am cautat si am gasit pe situl politiei romane un "clasament" al instructorilor dupa promovabilitatea elevilor elevilor. si asa am ajuns sa fac scoala la Jordache. Nea Dinu (cred ca inca e acolo) un om special, nu prea 'sociabil', dar profesionist. Tot respectul pentru el. Cu Jordache am facut D-ul. e simpatic, sociabil, vorbaret, te incurajeaza, are placerea de a te invata, iti lasa si libertate de "exprimare". nu pot spune ca stiu cum sunt alti instructori, cu exceptia celor "repartizati" de scoala de atestate, dar nu am facut cu ei decat 1 sedinta, asa ca nu comentez in cunostinta de cauza. insa daca ar fi sa o iau de la capat, tot la Jordache as merge, numai ca as cere, daca s-ar putea, sa fac cateva ore pe camion cu Jordache, si ultimele 3-4 sedinte cu Nea Dinu.
  2. stiu ca se leaga de orice pentru a-ti refuza acordarea permisului de munca, insa multumita unor colegi bine informati, s-au mai schimbat unele lucruri, ma rog, pe unde au fost ei. Adica pentru post de sofer profesionist se considera ca fiind munca calificata si nu se mai acorda 'prioritate' celorlalti europeni, suntem macar aici pe picior de egalitate. In schimb se dau refuzuri pe alte criterii, salar prea mic fata de media pietei, neacordarea (lipsa) din contract a unor drepturi sociale, etc. Si cum refuzul/acordul vine la angajator... acesta iti transmite ca nu a fost nici o motivare. Ar fi culmea sa iti spuna ca "nu ti-au dat, pentru ca lor li se pare ca te-am luat de fraier si iti dau prea putini bani". De aici si anunturile cu "plata conform planului tarifar".
  3. am fost azi la Furerscheinstelle Bonn si m-au lamurit acolo. nu trebuie schimbat nici un act. (sunt europene si deci valabile). nici macar dupa 6 luni.regula celor 6 luni e pentru permisele din afara zonei euro. mi-au dat o foaie ce cuprinde art. 28 din legea circulatiei la ei. pe contractul de munca, semnat si stampilat, a scris ca "valabil cu incepere din prima zi de luni de dupa acordarea dreptului de munca".
  4. Salut. vrei sa spui probabil ca refuzul a fost transmis direct angajatorului, si acesta nu ti-a mai spus tie motivul refuzului. din ce am intalnit pana acum, refuzul este intotdeauna motivat, nu vine doar hartia cu un NU mare pe ea... e insotita de o explicatie, o trimitere la legea si paragraful cu care ei motiveaza refuzul. si daca nu esti de acord, nu ti se pare corect, poti merge la ei si discuta, contesta. in general nu obtii nimic, dar sunt si care au reusit. dar sa speram ca nu e cazul. totusi, tu stii ceva de chestia ca nu poti lucra daca nu ai permisul si atestatele schimbate in germania? ai mai auzit de asa ceva?
  5. sunt in germania de o luna, mi-am inchiriat o locuinta, mi-am facut anmeldung, am gasit si un angajator dispus sa astepte pana primesc permisul de munca, am depus si actele, adica contractul de munca si cele 2 formulare ce trebuiesc completate de angajator. si astept sa vina permisul... astazi intru pe "consilierjuridicgermanoroman.com" si gasesc acolo ca daca nu am actele (permis, atestate, card tacho) germane, nu mi se acorda permisul de munca. ca sunt cazuri cand asa a fost motivata respingerea permisului de munca.insa sunt si cazuri care nu au avut aceasta problema. e cineva care ma poate lamuri? eventual din propria experienta?
  6. deci vehiculele ce se incadreaza la 561 art. 3, echipate cu tahograf, se folosesc cu tahograful trecut pe "out of scope", cu cardul soferului introdus, sau...?
  7. din pacate, la ora asta, cand ma uit eu, "atasamentele au fost sterse din cauza vechimii". le mai are cineva?
  8. in astfel de situatii inspectorii sunt invatati sa verifice "istoricul" soferului, si daca reiese ca e o practica frecventa a acestuia, nu e de bine. daca esti pe card, e o chestie simpla, il citeste tot ( de cand il ai) si te-ai ars.
  9. ce se stie despre ea? cand o folosim? cat de utila ne este? cum o armonizam cu celelalte optiuni? am vazut-o mentionata in alte topicuri, dar necomentata...
  10. la cata inversunare e in paginile astea intre angajati, fosti angajati, doamna de la birou, aia de vor sa se intoarca, aia de nu se mai suporta, etc., firma e buna dar are o problema cu cei care fac angajarile... habar nu au sa formeze un colectiv. Scuze de off topic, parca nu ma incadrez in peisajul emotional al acestuia
  11. Am primit intradevar astazi incarcatorul. Multumesc. O sa ii fac proba maine, sa vad daca nu se arde si asta . Sa ne auzim de bine.
  12. radu tiberiu

    IFPTR Raspunde

    laudabila si sper ca si sincera initiativa, iar putina reclama nu strica nimanui. dar ca fost elev al institutului, as prefera un pic de ordine in "curtea" voastra: -prezenta la cursuri obligatorie pentru un minim de ore, -o programa un pic mai riguroasa -formatori un pic mai dedicati si competenti. Sa nu uitam ca scopul este de a invata o parte a unei meserii destul de complexe, si nu doar promovarea unui examen peste 3-4 zile. Examenul trece, te bucuri ca l-ai luat, dar apoi iesi pe strada cu suficiente lacune ca sa faci o dandana suficient de mare, ca sa nu mai zic de faptul ca ce nu inveti si aplici te mai costa odata, si destul de usturator la prima intalnire cu angajatii ARR. Si la a 2, 3, 4,... pana inveti tot ce nu s-a insistat la institut. Scuze de atac, dar nu mi-a placut de loc cand la 2 intrebari adresate formatorilor, acestia mi-au raspuns: ai manualul, cauta pe net legislatia, si te lamuresti. daca nu, o sa vezi cum fac colegii, cand te angajezi. Autodidact e bine sa fii, dar nu sa ti se impuna de la o scoala pe care o platesti.
  13. ca sa fiu scurt, are 2 softuri cu harti pentru camioane, unde poti seta dimensiuni gabarit, ADR, timpi de conducere, ofera rute alternative, calculate diferit: rapid, scurt, economic si simplu(alege o ruta medie ca si consum+timp, dar cu cat mai putine intersectii/viraje-buna pentru incepatori)afiseaza o multitudine de alerte: depasiri de viteza, restrictii, indicatoare de pericol, camere de semafor, radare fixe si mobile(cred ca locurile unde stau amicii la vanat) cantare, ARR, si POI de te saturi:banzinarii, parcari, magazine, chioscuri, hotel/motel, tool colect, vignete, etc. Un coleg experimentat la drum, ce mai... diferenta intre cele 2 softuri, mai notabila, e ca unul e mai stufos, si te implica mai mult in setari, iti ofera mai multe optiuni, da mai multe informatii, dar te cam tine ocupat, vorbeste cam mult... celalalt e mai morocanos, nu palavrageste vrute si nevrute... Se poate seta si alt vehicol, autobuz, autoturism, pieton, etc. Autonomie acumulator cred ca undeva la 2 ore... Cam asta am inteles eu din ce am butonat la el. Performanta? Inca nu as putea da o nota, nu l-am folosit pe o cursa in care sa am nevoie de el, dar as avea incredere. Oricum, ochii tre' sa ii ai la tine. Cum spunea cineva mai devreme, conteaza comunicarea intre cei ce furnizeaza informatiile si cei ce fac hartile, adica eroarea umana poate rasari cand ti-e lumea mai draga.
  14. Am reusit sa il 'pipai'. are manuale de utilizare electronice, le-am gasit cand l-am conectat la laptop, fiecare soft de navigare cu manualul lui, usor de inteles, chiar daca in principiu nu ai nevoie de ele decat daca esti la primul GPS. deci se poate sterge minusul asta.
  15. Salut. Eu am lansat comanda ieri, in jur de ora 15 si azi la ora 11il aveam in mana, in Iasi. Inca nu m-am apucat de pipait la el, dar imediat ce imi fac o parere o expun pe forum... Momentan dau un singur minus: nu are un manual de utilizare. Dar poate are ceva in soft... Inca nu stiu. Daca nu are nici in soft, ramane sa pipai... sau face domnul Cristi un tutorial din care sa aflam limitele jucariei.
  16. MULTUMIM. O initiativa de toata lauda. poate se infiinteaza o rubrica intrega de 'coltul tepelor'... ca sa mai curatam padurea.
  17. radu tiberiu

    MAN F2000 26 464

    nu am mai mers de mult pe asa ceva, dar daca nu ma insel, ai 2 seturi de 4 viteze, unul mic, de la care treci la cel de "croaziera" prin bataie/impingere spre stanga. Revenirea la viteze mici bataie spre stanga. Nu e greu sau complicat, miscarea se invata usor.... despre clapeta de pe schimbator, o folosesti cand ai ambreiajul apasat, si... nu stiu cum sa iti explic, treci de la mic la mare in cadrul unei viteze... e ca si cum desi esti intr-a 2-a, masina se misca de parca ai fi intr-a 4-a. poate ai prins la masinile mici, cu cutie automata, optiunea de "sport" ceva de genul, cred. Oricum, incearca si o sa intelegi efectul. Simpatic LEUTZUL. Ideal ar fi sa faci rost de o carte tehnica, ca sa te lamuresti cu tot bordul...
  18. MARAMU, pe vremea cind eram in liceu, pentru o teza la istorie am invatat doar 2 lectii, din lene, din toata materia trimestrului, si am luat 10. singurul 10 la istorie din toata 'cariera' mea de licean. Sa indemn si pe altii sa faca la fel? Ca doar asa reiese din experienta mea ca e cheia succesului. Si nu indemn pe nimeni sa isi schimbe profesia. Cu totii am obtinut dreptul sa o practicam, dar avem obligatia morala de a o face cat mai bine. De asta si intru pe acest forum, ca sa invat de la cei cu mai multa experienta, daca sunt amabili sa o impartaseasca.
  19. intradevar, ai dreptate. Mea culpa. am tastat gresit 'soarece'. Si intradevar, trebuie sa debreiezi cand turatia motorului scade. daca consideri necesar, poti cupla o viteza mai mica, insa eu unul as fi prea ocupat cu mentinerea traiectoriei ca sa mai schimb si vitezele, lucru total ineficient dupa ce intra ABS-ul intrucat aderenta maxima in franare ti-o da acesta. scuzele au aceeasi valoare cand sunt sincere, indiferent de varsta. se poate gresi si la 18 ani si la 60. important e sa inveti din greseli. preferabil ale altora.
  20. imi cer scuze in avans daca gresesc, dar 95% din cei ce au raspuns mai devreme nu au ce cauta la volanul unui camion sau ansamblu, mai ales in conditii meteo nefavorabile. desi, din ce au spus, probabil conduc doar mousul. totusi, raspunsul corect este: frana de serviciu, insotita de frana de motor simpla (nu debreiezi, nu atingi schimbatorul). Retarderul, intarderul, si tot ce mai credeti ca aveti echipament pe masina, in momentul activarii lor, decupleaza singurele sisteme ce asigura o aderenta rationala in caz de franare, adica ABS-ul si ESP-ul. Frana de serviciu, o puteti folosi dupa experienta: cei cu, progresiv, pana la limita de intrare a ABS-ului. cei fara, progresiv, pana intra ABS-ul, si in continuare, pana la oprire. dispozitivele de tip retarder, indiferent de modul lor constructiv/interventie, sunt recomandate a fi folosite pentru coborari lungi, in conditii bune de aderenta, pentru a evita supraincalzirea si uzura prematura a franei de serviciu.
  21. eu unul am avut intentia de a apela la niste firme de genul lor, si dupa cateva intrebari, am renuntat... nici macar nu am mai aplicat, dupa ce a tria firma a recunoscut ca nu imi garanteaza o angajare chiar daca dosarul meu e ok. insa comisionul se pastreaza. nu am considerat normal, mai ales ca in principiu, si eu pot sa fac ce spun ei ca fac, adica sa navigheze pe internet si sa propuna angajatorilor niste cv-uri din baza lor de date si nu le dau lor 2-3 salarii daca imi gasesc ei ceva, sau unul "pentru procesarea datelor". mi-am cautat eu, si in 2 saptamani aveam de ales intre 5 job-uri.dar cred ca totul depinde de cat inseamna timpul tau pentru tine.
  22. e asa o concurenta, si toti incearca sa ofere cat mai mult clientilor la un pret cat mai mic, incat... e de-a dreptul suspicios ca mai sunt pe piata. Ma refer la cei cu curse internationale. pe curse interne...e de obicei o supa dulce, din ce am inteles
  23. ne plangem, ne cainam si desi suntem bransa cu cea mai mare experienta cu privire la viata de afara, cum e organizata, ce o tine in miscare, nu facem nimic, asteptam sa "se intample "ceva, in timp ce urlam singuratici in padure, cand solutia e simpla: SINDICAT. SINDICAT AL SOFERILOR. unul puternic, care sa controleze real tot ce ne priveste. unul care sa hotarasca si sa impuna ce ne doare. unul care sa "muste" din patronate. unul cu un program corect, salarii pe ora, nu km, care sa sustina soferul si industria, sa controleze si sa arate cu degetul unde doare, sa ne reprezinte cu adevarat. dar care sa si fie sustinut de noi toti. da, dai o suma sa fii sindicalist, dar si raspunzi la apelul sindicatului, cand acesta o cere. sunteti platiti la km? faceti o greva sindicala de 10 zile, in care sa nu mai circule nici macar o dubita de aprovizionare loco, nici macar cele ce distribuie paine. in a 4-a zi, TOTI veti fi platiti la ora, cu un standard minim impus. Vreti sa nu mai fiti fortati sa incalcati programul? greva, si o ordonanta va stabili ca MASURILE PUNITIVE VOR FI SUPORTATE IN TOTALITATE DE SOCIETATE, si nu veti mai fi obligati sa tineti ciorapi de dama la voi. insa asta inseamna ca si voi, cand sindicatul hotaraste o regula, o greva, nu veti calca in cadenta patronului, ci in cea a sindicatului, asta daca intradevar doriti sa aveti putere ca sindicat, si sa nu mai sperati ca plangerile ce le scriem pe astfel de situri vor fi privite cu vreun fel de interes de cel care ia decizii.
  24. e o gura de aer pt cei ce au contracte de deszapezire a drumurilor... nu mai sunt obligati sa trimita oamenii la deszapezit... blocam drumul si dumnezeu cu mila, daca nu da caldura in vre-o saptamana sa il deblocheze, mai stam 3 zile si ne apucam noi de deszapezit sursele financiare directe, aducatoare de parandarat substantial trebuiesc protejate(art. 1, paragraf 1 din doctrina electorala)
  25. radu tiberiu

    Seriozitate

    firma serioasa: cea care la angajare iti expune corect si real conditiile de munca, isi indeplineste la litera obligatiile de angajator, si te obliga sa le respecti pe ale tale, ca angajat. respectarea reglementarilor legale este de la sine inteleasa. in ce priveste remuneratia... sa fim seriosi, as spune ca sunt doua interese: nu e prost cine cere, ci cel care da (spun patronii) si soferul trebuie sa fie constient de valoarea muncii sale, astfel incat sa stie cat sa ceara. daca cele doua nu se "pupa", fiecare tre sa mai caute... asa cred ca s-ar rezolva si problema salariilor mici, si ar disparea si multe din anunturile alea jenante, cu "experienta minim ... ani", unde iti ofera salariile alea de mizerie, incat ar intelege si ei calitatea costa, iar cine nu isi permite calitate din prima, sa si-o cultive singur, dand o sansa incepatorilor.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.