Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

haiduc2012

Members
  • Număr conținut

    14
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de haiduc2012

  1. Catre ESPACE ! Ai dreptate referitor la acei soferi care pun magnetul si folosesc butonul chiar din cabina ! Si eu am fost fortat sa-l folosesc, am refuzat si la fix o luna am terminat cu firma, de la care nu mi-am primit banii !!!Patronul a angajat un alt sofer , un astfel de sofer , spargator de realitate, care incurajeaza astfel evaziunea fiscala si sclavagismul legal. Mai grav, este ca am anuntat politia, I.S. C.T. R. -ul nu a luat inca o masura, firma sponzorizeaza mai departe, castiga mai departe, in timp ce eu nu mai am munca, bani, relatiile familiale incepand sa scartiie tocmai din cauza acestor pupincuristi. Stiti foarte bine ca in Germania, Franta etc, daca esti vazut de un sofer in parcare ca pui magnetul, anunta politia ! De ce ? pentru ca el e constient de pericole, de faptul ca tu ii iei o parte din munca lui,a firmei la care lucreaza, ba chiar seful lui s-ar putea sa-l intrebe de ce el nu ajunge la fel de repede la destinatie ca X ? si intr-un timp scurt ii va spune :mi-am gasit un sofer roman, care-i mai,, bun, mai rapid, mai muncitor , mai profitabil,, !? Haideti sa ne terzim soferilor ! sa-i eliminam pe ,, spargatori,, O zi buna , caci drumurile stiti voi cum sunt !
  2. Catre TIR EXPRES ! Aveti dreptate ca totul se plateste in viata, dar daca noi soferii am avea acele salarii europene, nu acel minim pe economie din Romania, aproximativ 150 euro, ne-am permite sa platim si dusurile de 2 ori pe zi. 1- ar fi posibil sa va acoperiti aceste cheltuieli cu dusurile, luand Dvs. acea taxa -spaga pe care patronii de firme o dau in stanga si in dreapta pentru ca ei sa iasa bine in controale, stopand astfel evolutia; 2- asa cum din combustibilii pe care ii vindeti si produsele din Truck Shop, la preturi aliniate la EURO, ce ar mai conta un 1% in plus la carburanti, astfel incat sa fie inclus si acel dus pentru care multi s-ar opri in dreptul Dvs. si astfel veti castiga si mai mult? 3- cand se face angajarea,sa se tina cont si de aceste aspecte ale civilizatie , care dupa cum se observa, dispare din Romania, in loc sa ne dea motive sa ramanem in tara noastra. 4- stiti cat este diurna in Romania ? pe zi ? O primesc toti ? isi pot permite toti sa o foloseasca in scopurile strict necesare specificatiei postului ? Va doresc o zi buna !
  3. Fara gluma !!! Eu am o propunere si anume :haideti sa ocolim Ungaria !!! 1 an, 2 ani pana vor simti lipsa noastra si poate le vine mintea la cap; se gasesc drumuri si prin Ukraina si fosta Iugoslavie; costa dar asta ar fi solutia prin care sa-i ignoram. Iar daca patronul nu vrea sa suporte aceste cheltuieli in plus , refuzati sa plecati in cursa sau sa dea semnatura ca plateste in timp de 24 h amenzile si cheltuielile necesare. Astfel ii mai saracim si pe unguri , care si-au luat lumea in cap ,pentru ca ei considera ca doar pe la ei se poate trece. Drumuri bune !
  4. 1- Intr-adevar, titlul ar trebui modificat ceva de genul :fara soferi profesionisti nu se misca nimic sau Nimic fara soferii profesionisti. 2-Referitor la pct.1 despre plata la km., trebuie explicat multimii de ce este periculoasa:adica faptul ca multi soferi din cauza salarizarii proaste, sunt tentati si fortati sa conduca cat mai multi km; ,nemaitinand cont de respectarea programului de condus si timpilor de odihna. Astfel intervine oboseala,stresul,crescand riscul de accidente in care pot fi implicate chiar rudele celor care sustin aceast mod de plata. 3-Deasemenea, respectarea legislatiei ar insemna automat un program de munca mai civilizat,ar insemna chiar mai multe locuri de munca :atunci cand un sofer nu mai are program sa mearga mai departe , iar camionul,autocarul trebuie sa ajunga la destinatie cat mai repede, este nevoie de un alt sofer. Deci, chiar daca pentru patron inseamna o cheltuiala in plus, trebuie sa dam prioritate sigurantei pe sosea si astfel patronul si-ar castiga o reputatie frumoasa, respectandu-si angajatii. 4-Vrem parcari la marginea oraselor, cu acces la transportul in comun, pentru ca atunci cand soferul face pauza de 45h , de 9h sau 11h sa se poata deplasa in localitatea respectiva pentru nevoile personale sau relaxare. 5-Vrem dusuri in benzinarii, fara plata pentru noi. 6-Vrem control asupra celorlalti colegi soferi care nu respecta regulile,fura din marfa,fura motorina, manjind meseria noastra din care ,, vrem sa traim,, 7-Nu va lasati pacaliti pentru patronii care vor sa se imbogateasca mai rapid indiferent de mijloace. 8- Va doresc o viata asa cum v-o faceti, dar ganditi-va la urmasii vostri, ai nostri, la copiii nostri care poate la prima vedere sunt atrasi de masinile cu care ii plimbam.
  5. Cred ca ar trebui sa ne spui detaliat si la ce ore te-ai oprit; adica luni seara, marti,miercuri,joi, vineri si chiar sambata.La programul zilnic de 13_15 ore in care ai dreptul sa conduci cele 9/10 ore , te-ai conformat? Ai tinut cont de cele 13-15 ore sa fie in Cadrul celor 24 ore ale zilei :ORA UTC ? daca da, e ok. dar ore suplimentare ai primit de la sef ? Stii ce scrie in contractul tau de munca ? 8ore /ZI sau 40 / Saptamana .SUNT SIGUR ca aici nu te-ai mai incadrat si cred 90% ca nu ti s-au platit nici orele suplimentare si nici nu ai fost lasat liber ca sa ti le recuperezi. Ehe!!! tocmai din cauza unora ca tine, care risca amenzi,oboseala, siguranta celor din jur doar pentru a dovedi ca sunt rapizi, nu mai avem noi salarii, locuri de munca, iar patronii isi fac banii pe seama ,pieselor de schimb,,. Totusi, daca vei primi vreo amenda in cele 28 de zile de la savarsirea vreunei posibile contraventii, mergi te rog cu ea la sefi, sa-ti deconteze! Sa nu ma intelegi gresit! Intentia ta ca si a multora( chiar si eu ca incepator aveam aceleasi intentii) de a rezolva rezonabil si la timp preferintele patronilor, sefilor a fost buna si chiar de laudat, dar te rog si va rog sa nu mai riscati, pentru ca in timp va veti da seama ca nu merita;pastrati-va ,,coloana vertebrala,, adica ramaneti corecti, profesionisti. Bafta in continuare!
  6. CNA25 are dreptate! NU trebuie sa blocam drumurile! IN NICIUN CAZ! dar Baiatuldelacolt, asa cum am spus si eu are iar perfecta dreptate: SA NU IESIM LA MUNCA : adica un fel de greva; Cu probele in mana:Card descarcat la o alta firma decat cea la care lucrati,diagrame copiate, foi de parcurs si chiar inregistrari video sau voce, mers la tribunal. Un coleg spunea de avocati buni!Buni ar trebui sa fie toti,tinand cont ca sunt avocati, mai ales cu probele date mura in gura,dar multi sunt parsivi:adica iau banii de inceput si apoi spun ca nu s-a putut face nimic din cauza unei chichite. 2- pot fi corupti, ceea ce mi s-a intamplat si mie, dar eu totusi am fost chemat a 2_a oara la negocieri cu o firma de renume, mi-au dat bani frumosi ca sa inchei 2 litigii cu ei pentru numele lor, Apoi , judecatorii pot fi si ei corupti, ceea ce mi s-a intamplat.3- daca scrieti la ITM, si ei aranjeaza lucrurile inaintea altcuiva, luandu-si spaga si invatand firmele ce sa faca. ARR-ul are cea mai mica vina, adica nu cred ca risca vreunul salariul, postul, pentru ca ei traiesc din amenzi. cred ca sunt prea putini cei care risca asa ceva. deci , Solutia este sa ne unim in vreun fel si sa refuzam orice contract de munca ce nu e legal/ adica sa aiba specificat despre orele suplimentare, Actul Aditional despre DIURNA in care sa se specifice exact diurna acordata pe zi in Extern, salariul pentru un sofer profesionist, Nu pentru necalificati, plata analizelor medicale, La 5 ani ,-plata atestatelor,plata cardului tahograf SAU CAND NEGOCIATI , SA specificati ca aveti aceste acte si vreti un salariu corespunzator,mai mare. ASTA inseamna NEGOCIERE, Nu : ,,va dam salariu minim pe economie si 1200 salariu,, care de fapt este diurna ce o recupereaza de la STAT, adica stau acsa langa neveste, copii, poate chiar langa ale noastre! si mai si castiga de pe urma noastra. NU dati SPAGI Dispecerilor sau asa-zisi Dispeceri care habar nu au cum se face un consum la masina mica si care calculeaza distantele curselor pe Calculator. bafta!
  7. Plata la km. nu este legala. Asta ar incuraja pe multi soferi sa conduca cat mai mult pentru a castiga cat mai multi bani, dar e gresit pentru ca patronul tot gaseste scuze si mijloace sa nu-i dea banii , in timp ce el ,obosit , e un pericol pe sosele pentru noi, pentru familiile noastre, pentru toti. Si astfel, patronul devine mai bogat, avand apoi bani si pentru spagi. Tot ce putem face e sa refuzati acest mod de plata. Nu uitati ca diurna pe comunitate este intre 35-75,48 euro pentru tarile precum Germania,Franta,etc.Ne mai trebuie asa cum un coleg scria si salariile de soferi profesionisti ca prin tarile comunitare. Numai noi ii putem forta pe patroni sa ne respecte,adica sa ne plateasca corect,sa nu ne forteze la program;iar daca nu le convine, sa lucreze ei, sa doarma ei in cabina cu lunile si noi sa le pazim familiile acasa.
  8. da, ideea cu un club nu e rea, dar trebuie sa obtinem prin infiintarea lui de la inceput si niste drepturi:colaborarea cu I. S C; T. R; , reprezentantii firmelor de transport, ai drumurilor, ai vamii si poate chiar ceva colaborari cu un sindicat european.
  9. Buna ziua! va rog sa ma informati despre urmatoarele cazuri: 1-Incep programul ex.: ora 5.00 si inchei programul dupa 9 ore condus la max.ora 18.00,deci dupa 13 ore. In Contractul Individual de Munca este specificat programul de lucru de 8 ore /zi sau 40 ore /saptamana. Am 5 ore suolimentare? sau nu ? in aceste 13 ore lucrate am o pauza de 45 minute intre cele 9 ore conduse, iar restul sunt ore de asteptare la incarcare-descarcare, alimentare sau alte activitati. Angajatorul nu recunoaste orele suplimentare,ba chiar face pe nevinovatul si intreaba :care ore suplimentare? Nu exista asa ceva! dupa care ma face sa raman fara munca? daca acea pauza de 45 minute de este depasita de mine cu 5-15 minute, este o abatere? in regulament se specifica :minim 45 minute . Va rog un raspuns la obiect in conformitate cu legea! 2-Imi caut un alt loc de munca: sun la un nr. de telefon si printre raspunsuri la intrebarile mele, aflu direct din gura angajatorului ca se lucreaza 7zile din 7 . eu intreb: pai cum? Nu se respecta timpul de odihna? raspuns : Nu ,pentru ca se transporta marfuri alimentare. Intrebarea catre dvs.(ARR) : Mai putem gasi locuri de munca conform Codului Muncii si sa si respectam legislatia sau suntem sclavi legali? 3-Am lucrat in comunitatea europeana, in germania si am fost fortat de angajator sa nu respect timpii de odihna ,sa depasesc timpii de condus, sa intru pe drumuri interzise din punct de vedere al tonajului, sa circul fara vignieta in Luxemburg, sa circul fara stingatoare (nici macar unul)> Eu am refuzat, am ramas fara munca, nu mi-am primit banii ,am fost amenintat ca nu-mi voi mai gasi loc de munca ceea ce se cam intampla . Ce e de facut cu acest gen de firme care inseala soferii,statul pentru ca ei sa castige mai mult ,in timp ce altii saracesc ? Ce masuri luati? Cum va putem ajuta noi soferii corecti sa-i depistati si sa aduceti MESERIA de Sofer Profesionist la un standard civilizat ? va reamintesc ca in majoritate, salariul de sofer profesionist care lucreaza in afara tarii are un salariu minim pe economie: in jur de de 550 RON, adica = cu cel al unui necalificat: maturator, santuri etc. care nu au responsabilitatile noastre, costurile noastre, dorm acasa . Va rog raspunsuri concrete!
  10. am vrut sa ma angajez in ianuarie-februarie la ei,maica-mea avand domiciliu in Slobozia.m-au dus cu vorba ca vor analizele noi, atestatele noi,desi valabile iar in martie cand sa incep au vrut sa stau de proba in tara o luna si dupa sa incep pe comunitate M-iam facut angajarea si urmatoarea zi cand am vazut ca ma vor doar de umplutura mi-am dat demisia .in decizie au scris ca nu sunt compatibil,desi nu urcasem pe camion! de RAS .Un taran coclit,seful de parc> Incearca dar cred ca sunt la fel de hoti ca majoritatea. bafta
  11. am lucrat la JCL cu un coleg care a lucrat la Aquilla;de ce nu spune nimeni despre spaga care trebuie data la dispecer ca sa ai curse? de ce nu se spune ca mai peste tot salariu e platit in functie de km parcursi? vi se pare normal sa alergati disperati pentru a scoate bani? sau trebuie sacautati voi curse si contracte?! Mai nou, majoritatea angajatorilor te pun sa semnezi ca respecti normele,dar dupa, prin spate, iti spune ,, eu o sa-ti spun sa depasesti sau sa pui... , dar n-o sa scriu,, Si daca nu faci cum vrea el,te da afara, nu te plateste si-ti mai cauta si daune! Scriu motivat toate acestea! am schimbat in acest an al 3-lea loc de munca tocmai din aceste motive1 Treziti-va ,,colegilor,, trebuie sa facem ceva: adica sa incercam sa-i demascam cu probe pe acesti mizerabili si sa li se inchida firmele .pentru ca din cauza lor,multi dintre noi au avut accidente grave in urma oboselii,stressului;ba unii s-au sinucis chiar.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.