Jump to content

leobango

Members
 • Posts

  568
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by leobango

 1. Pe undeva pe langa Trento
 2. Pe panoul negru, are ca semn doua cerculete intrepatrunse.
 3. leobango

  TRUCK-SHOW

  Era bine ca soferii.ro sa aiba macar un banner acolo sau sa premieze ceva cumva.
 4. leobango

  MAN Erori

  Este posibil sa aveti probleme reale cu presiunea de ulei. Verificati la un service bun cu un manometru de presiune ulei ce valoare reala aveti.
 5. Atat cat stiu eu electrica si electronica banuiesc ca cele 300-400 kg pe care le-ai castiga in greutate provin de la testerul cu lampi si alimentare cu diode cu siliciu, cu ecran cu tub cinescopic tricromatic secvential. Multumesc mr.tech , inseamna ca nu am fost singurul "tavalit pe spate".
 6. Up-date: Calculator MR Actros MP II III, module clima si regulator turatie ventilator MAN TG , VCM DAF, BC Stralis euro5 Important: montez si comercializez emulatoare ad-blue pentru aproape toate marcile, garantie 6 luni!
 7. Ceea ce cauti tu este firul 99102 , pe el poti da impulsurile de la modulul de inchidere cu telecomanda.
 8. In afara de faptul ca e tarziu raspunsul este chiar....derutant. Explicatiile pe care le dai ar fi valabile( in cazul consumului) in proportie mai mica de 1(unu)% in cazul motorului common rail unde, intr-adevar, exista ceva probleme cu ajungerea uleiului de motor in calculatorul EDC.
 9. Din pacate la Atego de cele mai multe ori se defecteaza chiar partea electronica din bord ( microprocesorul). Incercati o reparametrizare cu un tester Mercedes, daca nu merge, inlocuiti bordul.
 10. Trebuie sa mergi cu ea la o diagnoza unde ori se reseteaza eroarea ori se constata ce e defect.
 11. Sistemul de injectie motor de la Eurocargo este prevazut cu calculator EDC dar si cu pompa electronica de injectie. Mesajul CAN eroare si descrierea defectului se refera la faptul ca acestea doua nu mai " vorbesc" intre ele la un moment dat. Eroarea poate proveni fie din cele doua componente ( mai greu de crezut) dar si din compromiterea firelor de legatura de la pompa de injectie.
 12. Din cate imi aduc aminte valoarea buna este peste 20 sau 22 de bari.
 13. Firul 59105 este pentru altceva, nu are nicio treaba cu incarcarea. Verifica integritatea celorlalte 4 fire de la alternator si eventual siguranta mare de 125A (neagra )de pe capacul de deasupra cilindrilor. In cazul in care ai avut un robot de pornire pus invers sau clesti de pornire pusi invers cam aia se duce de regula.
 14. Cilindrul de ambreiaj are o placa electronica in interior. Deobicei cand iti da eroarea de ambreiaj fie a intrat apa in interior si s-a oxidat placa cu circuite fie este chiar ambreiajul cu probleme.
 15. Un articol publicat in ziarul Adevarul la sfarsitul lunii august : http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/la-doua-luni-moartea-patronului-edy-spedition-mai-mare-transportator-si-a-cerut-insolventa-1_50b9fe487c42d5a663ae8a34/index.html# Pentru cei ce stiu sau lucreaza la Edy , va rog sa informati daca s-a rezolvat cu dosarele de insolventa sau sunt noutati despre aceasta.
 16. leobango

  MAN Erori

  D-na Cati, sper ca sotul sa nu dea foc la masina la cat am inteles ca sunt francezii de la garage-ul ala de priceputi. Daca ar fi avut un senzor de kilometraj ar fi fost mai usor. Altadata incercati sa dati toate explicatiile referitoare la ceea ce s-a intamplat (inclusiv ca masina a fost pe la service-ul din Braila)
 17. leobango

  MAN Erori

  aveti probleme fie cu senzorul ABS de pe partea stanga spate fie cu intreg modulatorul spate-depinde si de alte coduri EBS.
 18. Si totusi cel putin la fel de mare noroc a avut cel(cei) care era in masina de unde se filma.Va imaginati daca nu se loveau camioanele unde se ducea cel albastru???
 19. Fara polemici, era vorba de cutia automata deci fara pedala de ambreiaj. Pentru cei ce nu cunosc sa desfaca calc. de pe cutie dar mai ales sa-l dea pe Neutru si sa-l monteze la loc cred ca pot rezolva mai bine cu desfacerea cardanului. edit: dupa postarea cu procedura de pornire au aparut imediat alte doua variante, in cele 12 zile de la prima postare nu a aparut niciuna.
 20. Pornirea de urgenta la MAN TG cu cutie automata : se ia contactul , se apasa pedala de acceleratie la jumatate si se tine asa cat dureaza operatia , se pune contactul si apoi se tine cheia rasucita in pozitia pornire circa 15-20 secunde. Dupa acest interval se va da tensiune de pornire la electromotor.
 21. Este posibil sa fie vorba de racitorul de la EGR ( recircularea/evacuarea gazelor arse) .In cazul in care sunt scapari destul de mici de antigel in gazele de evacuare nici nu vei vedea asta in fumul de esapament.
 22. leobango

  MAN Erori

  Nivel de umplere rezervor ad-blue nu e corect.
 23. Pentru cei ce stiu cu adevarat meserie in domeniu dar si ce inseamna termenul de special am infiintat un grup aparte de "specialist service".Vor avea acces cei ce si-au dovedit priceperea temeinica ( la partea teoretica pentru ca practic nu s-a putut proba) pe aici dar si cei ce doresc sa faca parte si vor dovedi ca sunt buni in ceea ce fac.Discutiile vor fi in cadru restrans si vor servi in principal intr-ajutorarii, schimbului de experienta,eventuale schimburi de marfa,piese,softuri,etc.In principiu,din motive concurentiale, nu voi fi de acord cu un numar mai mare de 3 specialisti / judet. Puteti sa cereti calitatea de membru al acestui grup aici sau pe mail la leobango@yahoo.com. Cererea de a fi membru al grupului va fi analizata in cel mai scurt timp.
 24. Nu trebuie sincronizata. Posibile cauze de defect: reglaj prost la saboti,presiune prea mare de aer pe circuitul remorcii, reglaj necorespunzator al franei de parcare, vreo camera de franare cu probleme.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.