Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

apocalipse

Members
  • Număr conținut

    28
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    3

Orice postat de apocalipse

  1. Bravo! Acum ai mai mult grija de permis! Drumuri bune!
  2. Buna seara! As dori sa deschid o afacere in judetul Dambovita, in apropiere de Targoviste, constituita dntr-o parcare pentru TIR, spatiu pazit cu camere de supraveghere electronica si paznici si care sa contina printre altele o spalatorie, cabine de dus, o cafenea, un bar, internet wireless, mai multe facilitati si intreb colegii care merg pe intern si tranziteaza judetul Dambovita care locatie ar fi cea mai potrivita eventual DN 71 Sud Targoviste Bucuresti sau DN 72 Vest Targoviste Gaesti, DN 72 Est Targoviste-Ploiesti sau DN 71 Nord Targoviste-Sinaia sau DN 72 A Targoviste-Campulung. Va doresc numai drumuri uscate!
  3. Am divagat un pic de la topic, ce-i drept, dar in concluzie, parerea mea este ca nu exista termenul de devansare in legislatia rutiera! Daca ma insel eu,desi nu cred, rog un coleg sa imi prezinte un articol din Codul rutier in care apare acest termen consemnat negru pe alb in mod expres! Drumuri bune!
  4. Un exemplu ar fi acesta: Nu toate accidentele sunt infractiuni! O neacordare de prioritate soldata doar cu pagube materiale este intotdeauna contraventie, chiar daca asta implica nerespectarea indicatorului rutier "Oprire", insa daca din accident rezulta si vatamarea corporala a unui personae, atunci discutam de intocmirea unui dosar penal pentru "vatamarea corporala din culpa" art. 196 din Codul penal! Asta am vrut sa disting in postul de mai sus!
  5. In cazul asta discutam de infractiunile de "vatamare corporala din culpa" sau Doamne fereste! de "ucidere din culpa" dar efectiv nerespectarea unui indicator indiferent de semnificatia acestuia nu constituie infractiune de sine statatoare! Poate fi doar o cauza generatoare a accidentului de circulatie! Asta am incercat sa explic in postarea de mai sus! Drumuri bune fara controale!
  6. Niciodata remorcile nu sunt autovehicule indiferent ca sunt tractate de autoturism sau "tractor" ele sunt destinate a fi tractate pentru ca nu au mijloc de autopropulsare. Corect exista sintagma "ansamblu de vehicule" si NU "ansamblu de autovehicule" pentru ca orice autovehicul este vehicul dar nu orice vehicul este autovehicul ex. tramvaiul. Cu stima!
  7. Dragul meu, uita-te te rog la art. 102 alin. 3, lit. c din OUG 195/2002 rep. constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda din clasa a 4 de sanctiuni (9-20 puncte de amenda) neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate..... Tancurile nu sunt autovehicule pentru ca nu se deplaseaza in mod regulat pe drumurile publice! Mopedele in schimb sunt autovehicule, conform noilor modificari art. 6 alin. 1 pct. 21 din OUG 195/2002 rep. mopedul - autovehicul cu doua sau trei roti a carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 25 km/h dar nu depaseste 45 km/h ..... O seara placuta!
  8. Domnu' Cristian, nu te supara, dar nerespectarea unui indicator rutier, indiferent care ar fi acesta nu constituie NICIODATA infractiune ci doar contraventie! Infractiunile sunt acum prevazute in Codul penal de la art. 334 in sus si nicaieri nu este incadrata vreo fapta ca infractiune prin nerespecatarea unui indicator rutier.
  9. Oldtrucker are dreptate! Ca sa poti face o depasire, trebuie sa te inscrii pe banda a doua, ori conform indicatorului pe fond albastru nu ai voie sa circuli pe banda a doua!
  10. Din punctul meu de vedere depășirea pe autostrada poate exista în contextul art. 45 alin . 1 din OUG 195/2002 Rep. Eu cred ca este o aberație ca pe tot sectorul de drum al autostrazii sa fie interzisa depășirea autovehiculelor destinate transportului de marfa! Aceasta manevra ar trebui sa fie interzisa pe anumite sectoare de drum nu pe toata autostrada!
  11. Ce pret are ansamblul si separat ? Cu stima!
  12. Uitati-va la art. 74 din OUG 195/2002 rep. "circulatia autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfuri se efectueaza, DE REGULA, numai pe banda marginala din partea dreapta a autostrazii, in sensul de mers !" In ceea ce priveste manevra de depasire, uitati-va la art. 45 alin. 1 din OUG 195/2002 rep.: "depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul ori pe langa un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule in care s-a aflat initial (nu se specifica nicaieri pe sensul opus de mers!)" - de aici intelegem ca iesim din banda I in care ne aflam initial, circulam anterior, schimbam banda (din I in II) prin schimbarea directiei de mers, in timpul acesta trecem pe banda II, pe langa vehiculul sau obstacolul (poate sa fie o groapa sau un alt vehicul imobilizat voluntar sau nu) aflat pe banda I dupa care intram pe banda I pe care circulam initial. Nu se precizeaza nicaieri de trecerea peste sensul opus de mers! In acest ultim context vine completarea la art. 45 alin. 3 din OUG 195/2002 rep. "Atunci cand prin manevra de depasire se trece peste axa care separa sensurile de circulatie, conducatorii de vehicule trebuie sa se asigure ca din sens opus nu se apropie un vehicul si ca dispun de spatiu suficient pentru a reintra pe banda initiala, unde au obligatia sa revina dupa efectuarea manevrei de depasire"- asta inseamna ca manevra de depasire exista si in alte cazuri in care nu se trece peste axa care separa sensurile de circulatie, deci situatiile prevazute la art. 45 alin. 1 definitia depasirii. In ceea ce priveste termenul de devansare, acesta nu exista in legislatie (folosim acest termen popular). Intr-adevar observam art. 45 alin. 4 din OUG 195/2002 rep. "nu constituie depasire, in sensul alin. 1 situatia in care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decat vehiculele care circula pe alta banda in acelasi sens de circulatie" asta inseamna sa circuli mereu pe banda II a autostrazii si sa nu fi circulat anterior pe banda I ! In sustinerea celor de mai sus, ca argument al faptului ca exista depasire si fara sa se treaca pe sensul opus de mers, va rog sa observati faptul ca depasirea este interzisa pe trecerea pentru pietoni art. 120 lit. e din HG 1391/2006, iar pe anumite drumuri unde exista doua sau mai multe benzi de circulatie pe fiecare sens, pana in marcajul pietonal exista un marcaj longitudinal de separare al benzilor continuu, ceea ce implica faptul ca nu mai poti schimba banda de circulatie astfel incat sa nu depasesti pe trecerea pentru pietoni, astfel trebuie sa iti mentii banda de circulatie pe care te-ai inscris pana in trecerea pentru pietoni! Drumuri bune!
  13. Nu mai exista NUP! Poate renunțare la urmărirea penala sau clasare! Bafta!
  14. Orice cerere pe care o redactezi o vei depune le registratura parchetului unde obligatoriu ți se va da un număr de înregistrare! Drumuri bune fără evenimente!
  15. Înseamnă ca e pe masa procurorului și trebuie sa aștepți soluția! O sa primești o ordonanta acasă probabil cu o soluție de renunțare la urmărirea penala! Bafta în continuare!
  16. Părerea mea este ca ai cerut explicații de la niște neavizați din politie! Convenția de la Viena este clara și se aplica și României ca stat semnatar! Practic este o convenție asupra recunoașterii prin reciprocitate a permiselor de conducere ale statelor semnatare printre care și Romania! Aici nu este stipulată existenta despre vreo dovada înlocuitoare a permisului de conducere! Drumuri bune și cu soare!
  17. În cazierul auto apar abateri doar dacă ai permis de conducere! Cazierul auto este atașat la CNP ul unei persoane care poseda permis de conducere! Dacă nu ai avut permis de conducere nu aveai cazier auto! De când ai obținut permis de conducere de atunci ai și cazier auto adică de atunci sunt înscrise abateri în cazier! O zi buna !
  18. Dovada înlocuitoare, eliberata cu drept de circulație, este valabila doar pe teritoriul României !!! Nu contează dacă traduci documentul! Dovada nu e recunoscuta în străinătate ca permis de conducere!
  19. Dacă știi nr de dosar penal ceva de genul xzya/P/2014 cererea se adresează către unitatea de politie sau parchet unde menționezi datele tale de stare civila, obligatoriu CNP și adresa de domiciliu in care menționezi aspectele referitoare la întocmirea dosarului, data, de către cine și în cerere menționezi ca ai nevoie urgenta de soluționarea cauzei penale întrucât vrei sa iți redobândesti permisul de conducere întrucât reprezintă serviciul tău și trebuie sa te intretii! Lasă un număr de telefon și adresa de corespondenta! Cred ca vei fi contactat, cel puțin sa ți se spună stadiul cercetărilor. Drumuri bune și fără evenimente!
  20. Poți sa redactezi o cerere de urgentarea a soluționării cauzei pe care sa o înregistrezi la Parchet sau Politie! Din punctul meu de vedere este o cauza simpla dar depinde și câte dosare mai sunt înregistrate la Politie și câți oameni sunt acolo care se ocupa de dosare! O seara placuta!
  21. Ia în calcul ca durează aproximativ doua săptămâni pentru înregistrarea dosarului la Politie si Parchet! Cat timp se fac cercetări verificări audieri aproximativ intre doua săptămâni si o luna iar pe masa procurorului mai sta aproximativ doua săptămâni ! Dacă nu ai cazier poți sa primești o renunțare la urmărirea penala: adică o amenda și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 zile cu obligație de a susține examenul13/15! Bafta și sa auzim de bine!
  22. Nu se poate stabili un tipar de soluționare a unui dosar penal! Depinde de complexitatea infracțiunii! În cazul tău despre ce infracțiune este vorba?
  23. Depinde de la caz la caz! La infracțiuni trebuie sa ți cont de numărul de dosare pe care le are polițistul/procurorul!
  24. Dovada, care are drept de circulatie, atesta dreptul de a conduce autovehicule DOAR pe teritoriul Romaniei, ca si in cazul numerelor rosii, cele provizorii.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.