Jump to content

CristiYMP

Members
 • Content Count

  105
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

CristiYMP last won the day on October 22 2018

CristiYMP had the most liked content!

About CristiYMP

 • Rank
  Sofer
 • Birthday 12/11/1985

Profile Information

 • Gender:
  Masculin
 • Location:
  [France|☤Grand Est]

Recent Profile Visitors

1,794 profile views
 1. Păi nu are nimic dacă nu l-ai returnat, doar ai lăsat garanție pentru el. Îl returnezi când mai ajungi prin SK
 2. Data viitoare o să fii mai atent și nu o să mai iei amendă. De ce să simți repulsie față de o țară întreagă dacă ai luat amendă 100% din vina ta? Îți înțeleg frustrarea, treci peste și mergi mai departe. Nu e ultima amendă pe care o iei.
 3. Judecând după video și descriere pare mai degrabă varianta a doua.
 4. Toate cele enumerate mai sus înclină spre a nu fi ok. De când 1600,-eur pe Germania e ok? De când 1600,-eur în 2017 e ok? Cum dracu' se ajunge de fiecare dată la salarii demne de anii 2000 de cum se instalează românii în zonă? Contract nemțesc, calitate romanescă.
 5. Da, exact. Mi-a plăcut iar aia cu șoferii ce se plâng de condiții, dar n-ar fi plecat vreunul în altă parte de zici că erau în lanțuri. Aș pune pariu că sunt de ani de zileî în firmă de fapt.
 6. http://www.lesoir.be/125194/article/2017-11-20/112-camions-slovaques-saisis-lors-dune-action-contre-le-dumping-social-zeebruges#
 7. @cri5tian Ce mi-ai descris tu mai sus e viața omului de rând prin cam toate țările din vest și nu numai. O știm bine că dacă vrei să câștigi mai bine o să-ți trebuiască ore mai multe, implicit timpul tău liber o să scadă. Apoi te poți adapta la cât câștigi, nu poți găsi ceva mai jos de 600,-£? Dacă nu mergeai în UK de unde scoateai banii pentru autoturismul ăla cu 0 km? Știm bine că nu ai fi avut de unde cu un salariu românesc. 3000 de lei salariu pe maxi-taxi? Serios? Nu credeam că a ajuns la atâta pe RO, drept e că nici nu m-am interesat. @mosmartin1166 Dacă mă împac cu gândul, nu înseamnă că-mi și place, dar dacă vreau să mă opun total sistemului o să trebuiască să mă trag în pădure să vânez și să-mi prepar singur hrana. Nu uita ce ți-am scris mai sus, chiar te rog să îți scrii experiența pe țară dupa cateva luni de muncă acolo, mă refer la viitor... Voi aveți impresia că o să vă duceți în țară și o să aveți și bani de trai bun și timp liber. Compensând cu agoniseala de prin alte țări cred și eu. Am fost de câteva luni prin țară, zboară banii pe cheltuieli mai ceva ca pe aici. Nici nu mi-aș putea închipui ce aș face cu 2000 de lei pe lună. Nimic de fapt... Baftă multă, ce să vă spun, o să vedeți mai apoi dacă ați făcut alegerea corectă sau nu. Și să nu înțelegeți cumva greșit cum au făcut alții, eu doar mi-am scris punctul de vedere, nu am spus că trebuie să plecăm din țară sau din contră, să ne întoarcem. Fiecare cu opțiunea sa.
 8. Încă o frază constructivă din partea ta, ca de obicei, chiar mă întrebam pe unde ești de nu mai vii cu vreun exemplu de domnitor român ce s-a sacrificat pentru popor. Te bucuri acum că mai ai un potențial aliat ce se întoarce ca să te ajute la "zidul plângerii" pe acolo ?
 9. Nu sunt în UK. Și da, îmi place unde locuiesc. De asta am venit, de asta am rămas. Îmi plac banii, nu înghit orice pentru bani, lucrez pentru a-i produce. Nu crede că toți suntem la fel. *Vrei să spui "unii" și "alții".
 10. Nu am deraiat cu nimic, habar nu am de ce zici asta. Ai 2 exemple, cu un diagnostic greșit și cu niște idioți de la reprezentanță. Asta înseamnă că sunt toți la fel? Atâta comentarii despre regină, păi de ce te-ai dus de prima dată acolo și de ce ai rămas atâta vreme dacă nu ți-a convenit? De unde ți-ar veni atâtea avantaje dacă nu ai plăti dări după salariul ăla de 3000,-£? Ce ne mai place să câștigăm și să avem o calitate bună a vieții dar când e vorba de plătit la stat ne fofilăm... Stai să vezi când o să-ți plătești taxele din 2000 de ron pe luna, cât o să-ți rămână deși ești proprietar în RO. Ne oprim aici, ți-am observat ideile și am văzut cum gândești. N-are rost să mai pierdem vremea cu discuții inutile.
 11. Dragul meu, păi în România nu o să ai cheltuieli similare din ăia 2500 de ron pe care o să-i câștigi? Sau mașina nu o să se strice, curent nu o să plătești, nici impozit? Asigurare medicală nu ai în UK sau de ce zici că plătești? Și de ce sunt doctorii proști? Chiar te rog să dai exemplu. Dacă te costă așa de mult să repari mașina în UK, poate nu ar trebui să mergi la reprezentanță și să cauți un garaj cu preț acceptabil. Ce s-a întâmplat acum cu românul care se descurcă în toate situațiile? Nu se mai descurcă acum? Trebuie să te împaci cu gândul că suntem toți sclavi din start de când trebuie să muncim pentru a ne asigura traiul zilnic. Așa e lumea făcută, de asta există banii...nu are rost să intrăm în detalii. Apoi tu vii cu ura asta față de UK pentru că vrei să pleci, deși ți-a fost casă și masă pentru o bună bucată de timp. Nu-i frumos. O să te rog ca după întoarcerea în țară să-ți scrii părerea, după câteva luni și să compari sistemele... de la doctori la transport, de la comportamentul patronilor la situația generală. Dar să o scrii aici, sincer. Și apoi mai vedem.
 12. Printre altele, nici un sistem nu e perfect, depinde fiecare cum îl percepem... Dacă la 30 de ani îți iei o casă cu rate pe 20 de ani de exemplu, la 50 o să o ai achitată. Încă minim 10 de muncă și ai apoi un trai bun la pensie (Care nu e de 200,-eur) ca pe RO à propos... Casă pe care o lași copilului/ copiilor tăi ca și moștenire... Spune-mi acum sincer, dacă în România ar fi același sistem ca și în vest, gen majoritatea chiriași sau plătitori de rate, pentru că știm că suntem majoritatea cu casele achitate în țară, ai supraviețui au ba? Abia de târâi așa cu traiul zilnic. Darămite să ai speranța unei mașini nu știu de care, unei locuințe cumsecade sau unei vieți mai de calitate...
 13. Eu nu râd de nimeni și n-am să fac asta niciodată, din contră... Ăia 2000 de lei din țară o să-ți provoace repulsie după ce îți cheltui economiile din UK în paralel cu salariul. Nu or să-ți ajungă, prețurile fiind la nivel european, o știm bine cu toții. E ușor să discuți când ajungi în România cu buzunarul plin, mai greu să trăiești cu 500,-eur pe plan local. Nu înțeleg de ce nu îți cauți ceva pe regional în UK și poți să o duci bine, să ai o viață socială activă, ai timp de prieteni, relatii, ieșiri. Nu s-au schimbat așa radical lucrurile în România încât să te poți întoarce și să răzbești cu banii ăștia, tu crezi că majoritatea care pleacă astăzi renunță la tot pentru că e OK? Eu încerc să expun realitatea aici, nicidecum să-mi impun ideile, nu spun nici că am dreptate sau că greșesc. Rămâne la latitudinea fiecăruia să-și calculeze viața din propria-i prismă. Ai grijă la ce renunți ca să nu-ți pară rau după. Nu uita că oricât ai detesta UK acum, asta pentru că ești hotărât să pleci, riști să urăști sistemul românesc după ceva timp... Și să nu mi-o spui cumva p-aia cu "Fie pâinea cât de rea..."... căci te asigur că a fost inventată de unul cu idei înguste căruia i-a fost teamă de a vedea noi orizonturi. Mult noroc!
 14. Odată ce te stabilești într-o altă țară, trebuie să-ți asumi ideea că ești străin. Inevitabil, o să ai încuiați d-ăștia de o să-ți inducă stress prin ideile lor tâmpite despre România sau pur și simplu o să comenteze aiurea doar ca să-ți pună bețe în roate. Tu, știindu-te o persoană respectabilă, care are calități, prin comportamentul adecvat o să le cam dai peste bot și o să faci dovada că nu e românul praf cum cred ei, la fel când e vorba despre țară. Apoi, după cum am mai spus, contează cât de mult te adaptezi în locul respectiv. Nu pot să cred sincer că vrei să pleci de la ceva stabil din UK, la munca pe "comunitate", treabă care e tot mai des pusă la zid și care o încet-încet o să se termine. Preferi să faci "camping" prin parcări sau la hoteluri gen "Formule 1" 2 luni apoi să ai 2 săptămâni de "libertate" ? Păi prima săptămână o s-o ai doar de adaptare, deci tot cu una liber rămâi... În fine, când o să muncești la românul ăla hoț de care sper să nu dai, o să ți se facă dor de standardele de securitate din UK - de care sincer nu înțeleg ce atâta tam-tam, e cam peste tot treaba asta. Eu am un loc unde trebuie să port mânecă lungă tot timpul, indiferent de anotimp de exemplu, să facem petiții acum ca să ne lase în pantaloni de plajă la încărcare? Apoi treaba cu diferența de plată între tine și alții, foarte bine că tu iei mai mult. Restul să facă ce vor. Nu o să ai niciodată o așa unitate între oameni încât să fie egalitate, doar o știi bine, e o chestiune generală asta cu salariile, depinde și de cât te duce capul, vorba cântecului...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.