Jump to content

PaulBV

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About PaulBV

 • Rank
  Incepator
 • Birthday 01/17/1988

Profile Information

 • Location:
  Brasov
 1. Premieră în România: The Most Beautiful Truck&Chopper Festival – ediţia 2013 În septembrie va avea loc în România cel mai mare festival de camioane şi choppere din Europa de Est Peste 250 de camioane, peste 700 de choppere, peste 5.000 de persoane sunt aşteptate la festival, premii senzaţionale de peste 22.000 de euro, adrenalină la cote maxime, mii de cai putere, cele mai mari orgolii ale trasportatorilor şi cei mai pasionaţi chopperişti – aşa se prezintă în câteva cuvinte cel mai mare festival de camioane şi choppere din Europa de Est – Truck&Chopper Festival – ediţia 2013. Eveniment unic pe piaţa autohtonă, „The Most Beautiful Truck&Chopper Festival” invită pasionaţii de cai putere din România, Moldova, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Serbia, Polonia, Turcia să participe în cadrul celui mai mare festival din Europa de Est. Pe aceştia îi aşteaptă un eveniment senzaţional şi 3 competiţii cu premii pe măsura aşteptărilor: „Cel mai frumos camion”, „Cel mai frumos chopper” şi „Cel mai bun şofer profesionist din România”. Transportatorii şi chopperiştii selectaţi pentru evenimentul din acest an se vor întrece pentru premii de peste 22.000 de euro. Astfel, peste 2.000 de şoferi profesionişti sunt aşteptaţi să se întreacă într-un show exploziv organizat de IFPTR, la sfârşitul căruia unul singur va primi titlul pentru „Cel mai bun şofer profesionist din România” şi marele premiu care constă în 2.000 de euro. De asemenea, câştigătorii competiţiilor „Cel mai frumos camion” şi „Cel mai frumos chopper” vor avea ocazia sămeargă într-o excursie exclusivistă la cel mai cunoscut şi mediatizat festival, Carnavalul de la Rio de Janeiro, unde vor putea admira cele mai frumoase care alegorice din lume. Înscrierile în competiţie se vor face pe site-ul http://www.choppertruckfestival.com începând cu data de 1 aprilie, iar marele eveniment va avea loc în perioada 21-22 septembrie la Autodromul IFPTR din Târgu Mureş. „The Most Beautiful Truck&Chopper Festival” este un eveniment organizat de IFTPR, U.N.T.R.R. şi Ad Brain Partners cu aportul unor parteneri de renume precum Cosmote, Uniunea Internaţională a Transportatorilor Rutieri. Detalii la : http://choppertruckfestival.com/ https://www.facebook.com/Ifptr http://www.untrr.ro/ http://ifptr.ro/
 2. ORDONANŢA pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.27/2012 privind transporturile rutiere varianta pdf aici : http://www.traficmedia.ro/revista/legislatie/o.g_27_dupa_discutia_finala.pdf lista - http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 015:RO:PDF
 3. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  Exact, cu conditia ca de luni pana joi (perioada precedenta odihnei reduse) sa nu fi prelungit perioada de conducere la 10 ore.
 4. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  Corect,am gresit eu ...nu am luat in considerare zilele. SI da, este recomandabil si nu obligatoriu.(la echipaj)
 5. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  1. Da, se poate incepe o noua saptamana de lucru vineri dar nu se pot conduce 10 ore decat incepand de luni dimineata(am editat acest mesaj dupa ce mi-a atras atentia sxn). Orice perioada de peste 24 de ore poate fi considerata un repaus saptamanal redus si mai mare sau egala cu 45 de ore un repas saptamanal normal. 2. Nu. Cf.561/2006 Pauza = orice perioada in timpul careia conducatorul nu are dreptul sa conduca sau sa efectueze alte munci si care este luata in scopul UNIC de a se odihni/NUMAI sa se odihneasca. Si conform Directiva 2002/15/CE: perioade de disponibilitate reprezintă: — perioadele, altele decât cele de pauză sau de repaos, în timpul cărora lucrătorului mobil nu i se cere să rămână la postul său de lucru, dar trebuie să fie disponibil să răspundă la orice apel de a întreprinde o călătorie sau a relua conducerea vehiculului sau de a efectua o altă muncă. În special aceste perioade de disponibilitate includ perioadele în timpul cărora lucrătorul mobil însoțește un vehicul care este transportat cu feribotul sau cu trenul, precum și perioadele de așteptare la graniță și cele datorate interdicțiilor de circulație.Aceste perioade si durata lor previzibilă sunt cunoscute în avans de către lucrătorul mobil, adică fie înaintea plecării fie chiar înaintea începerii efective a perioadei respective,sau în condițiile generale negociate între partenerii sociali si/sau în condițiile legislației statelor membre; — pentru lucrătorii mobili care conduc vehiculul în echipă, perioada petrecută stând lângă șofer sau în cușetă în timp ce vehiculul este în mișcare. Disponibilitatea NU este acelasi lucru ca pauza. In echipaj timpul soferului 2 nu este socotit ca pauza ci ca disponibilitate, el poate prelua conducerea dupa cele 4 ore si 30 de min in care soferul 1 a condus fara a se mai face pauza de 45' ..in echipaj o pauza de 45' se recomanda dupa ce al doilea sofer a condus 4.30 ore.
 6. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  nu va pot raspunde cu certitudine, va trebui sa revin asupra intrebarii. Din cate stiu nu este o rigoare asa mare ,dar ar fi de dorit ca in momentul in care schimbati cardul si mai aveti valabilitate mica la permis sa le schimbati pe amandoua ...de fapt prima data permisul si apoi cardul..Ma gandesc ca au adoptat legislatia europeana "ca la noi" , pentru ca in unele tari din UE (ex.Italia) cateogriile (cel putin c-ul,ce-ul ) au valabilitate 5 ani si probabil pentru a facilita schimbarea celor 2 acte deodata. Si la a doua intrebare, din cate stiu taxa este aceeasi.
 7. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  Nu stiu de unde va documentati dumneavoastra!Eu respect prevederile regulamentului 561 care spune:„perioadă de odihnă zilnică” semnifică orice perioadă de odihnă de cel puţin 11 ore. Alternativ, această perioadă de odihnă poate fi împărţită în două perioade, prima, care trebuie să aibă cel puţin 3 ore neîntrerupte şi a doua, o perioadă neîntreruptă de cel puţin 9 ore".Aici discutam pe baza legii?Si ca incheiere mai am o singura intrebare pentru dumneavoastra!Poate la aceasta intrebare reusiti sa dati un raspuns corect.Intrebare: De cate ori se poate prelungi programul de lucru(nu programul de conducere)de la 13 ore la 15 ore pe parcursul unei saptamani de lucru?Domnule' costy atat timp cat incurcati borcanele nu stiu de unde atata aroganta. Perioada de odihna zilnica redusa are cel putin 9 ore, dar mai putin de 11ore. Un conducator auto poate lua maxim trei perioade de odihna zilnica redusa intre doua perioade de odihna saptamanale( 561). Deci de 3 ori 9 ore ..din 24 de ore cat are ziua mai raman 15 ore..nu inteleg ce tot o tineti pe a dumneavoastra. Cu programul va puteti intinde la 15 ore daca va incadrati in reglementari. Dupa ce va scurtati perioada de odihna zilnica de 3 ori si situatia necesita prelungirea programului de lucru(nu condus) , odihna se poate fragmenta 3+9 ore...de aia spuneti dumneavoastra ca se poate prelungi la 15 ore doar daca in cele 15 sunt 3 ore de odihna. Vor fi 15 ore de program (3 ore pauza continua neintrerupta) + 9 de odihna neintrerupta ...deci "Alternativ, această perioadă de odihnă poate fi împărţită în două perioade, prima, care trebuie să aibă cel puţin 3 ore neîntrerupte şi a doua, o perioadă neîntreruptă de cel puţin 9 ore".
 8. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  atat timp cat se respecta max 56 de ore/sapt fixa + 90 ore/2 sapt fixe ..saptamana de lucru nu este acelasi lucru cu saptamana definita in 561 ca o perioada cuprinsa intre luni 0.00 si duminica 24.00 .,dar trebuie sa se respecte relgmenetarile. In speta propusa de tine trebuie vazut cat ai condus de luni pana miercuri ,in functie de aia iti calculezi daca renteaza, bineinteles si de perioada de odihna saptamanala (care se ia dupa cel mult 6 perioade de 24 de ore de la finalul unei perioade de odihna saptamanale normala/redusa precedenta) .
 9. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  Noua saptamana de lucru poate incepe dupa 24 de ore dar nu ar fi logic avand in vedere ca in saptamana (fixa luni 0.00 - duminica 24.00) respectiva se mai pot conduce 30 de minute...avand in vedere ca durata de conducere saptamanala(aici referindu-se la saptamana fixa) este de maxim 56 de ore.
 10. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  Unde scrie? ..In functie de Odihna zilnica..de maxim 3 ori pe saptamana se poate scurta la 9 ore ...deci raman 15 ore din 24 pe care iti poti intinde programul cum vrei numai sa tii cont de timpi. Apoi in restul de zile se poate prelungi programul zilnic (Nu de conducere) la 15 ore in cazul in care in cele 15 ore sunt 3 ore neintrerupte incluse pentru a se putea considera o perioada de repaus fractionata. La finalul celor 15(cu 3 ore neintrerupte repaus inclus) + 9 (odihna neintrerupta). Vad ca s-a creat un curent in care se catalogheaza inainte de a verifica si o alta sursa..lectorul e de vina .
 11. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  Pe parcursul a două săptămâni consecutive, un conducător trebuie să efectueze cel puţin: – două perioade de repaus săptămânal normale sau – o perioadă de repaus săptămânal normală şi o perioadă de repaus săptămânal redusă de cel puţin douăzeci şi patru de ore. Cu toate acestea, reducerea se compensează cu o perioadă de repaus echivalentă luată în bloc, înainte de sfârşitul celei de-a treia săptămâni care urmează săptămânii în discuţie. DIRECTIVA 2009/5/CE Articolul 8 alineatul (6) "Perioadă de repaus săptămânal insuficientă,de mai puțin de 45 h, dacă perioada redusă de repaus săptămânal nu este permisă : 36 h<…<42 h Incalcare Grava " OG 21/2009 Incalcare grava : "nerespectarea perioadei minime de odihna saptamanala normala cu mai mult de 3 ore, dar mai putin de 9 ore" Amenda: (2) pct. 1—10, cu amenda de la 4.000 lei la 8.000 lei, aplicabila intreprinderii/operatorului de transport rutier; ca exemplu...(adica perioada urmatoare de odihna saptamanala sa fie tot de 40 de ore)
 12. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  1. Conducatorul auto atat timp cat se incadreaza in cele maxim 56 de ore de conducere si cele minim 24 de ore de repaus saptamanal ,poate face cate programe isi doreste, nefiind specificat/limitat in acest sens (conduce 2 ore ,face 9 ore pauza, conduce iarasi 2 ,iarasi face 9 ore (de max 3 ori intre 2 perioade de odihna saptamanale). 2. Aici sunt parerile impartite: In 561 Art.8 alineatul 6 specifica : Pe parcursul a două săptămâni consecutive, un conducător trebuie să efectueze cel puţin: – două perioade de repaus săptămânal normale sau – o perioadă de repaus săptămânal normală şi o perioadă de repaus săptămânal redusă de cel puţin douăzeci şi patru de ore. Cu toate acestea, reducerea se compensează cu o perioadă de repaus echivalentă luată în bloc, înainte de sfârşitul celei de-a treia săptămâni care urmează săptămânii în discuţie. Si nu se specifica cum ca in momentul recuperarii imediate s-ar considera ca se poate lua o perioada redusa in continuare... 2. In practica ramane la atitudinea inspectorului cum considera ca s-ar fi compensat aceste perioade de odhina ... asta ca raspuns si pentru inainte ..cu intrebare de 40 de ore cu 5 recuperate.
 13. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  Orele de conducere se pot incadra in maxim 15 ore din cele 24 in cazul in care optati pentru o perioada de repas zilnica redusa de 9 ore. 24- 9 =15 ore ( 9 ore de condus + 6 ore de "alte activitati")
 14. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  Am raspuns cu parerea mea pentru ca am intalnit un caz similar care nu a avut parte de intelegere, regulamentul e cat se poate de interpretabil si am observat ca in anumite locuri este de dorit prudenta in mod special. Teoretic daca per 2 saptamani nu se depasesc 90 de ore de condus si odihna este ok luata ca ansamblu se poate. Raspund cu prudenta pentru ca nu poti sa mergi pana in panzele albe cu niste lucruri avand in vedere modul in care ele sunt aplicate si/sau controlate. Un program trebuie privit per ansamblu (zi in curs +28 de zile) pentru a avea o imagine clara asupra concordantei cu 561. Si din experienta am vazut ca omul pune jumatate de intrebare, ii spui ok..si apoi revine zicandu-ti per total un lucru la care nu ai mai fi fost de acord..
 15. PaulBV

  IFPTR Raspunde

  Parerea mea e ca el mai poate merge inca 2 ore pentru a se incadra in cele 12 ore de pauza (pentru ca a fractionat-o , mai trebuie sa-si ia inca 9 ore) . La ora 1.00.. Dupa opinia mea urmatoarea perioada de repaus saptamnal trebuie sa fie normala (45 de ore) pentru ca ,compensarea orelor luate in minus se poate face pana la sfarsitul celei de-a treia saptamani , in acelasi timp , odata compensate asta nu inseamna ca odihna a fost normala...a fost redusa si s-a compensat. Deci astfel nu sunt problemele cu "saptamanile consecutive" in care nu se pot lua 2 perioade de odihna saptamanala redusa.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.