Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

aduy89

Members
  • Număr conținut

    13
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

aduy89 a câștigat ziua ultima dată pe Mai 11 2015

aduy89 a avut cel mai apreciat conținut!

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

aduy89's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputație Comunitate

  1. Salutare. Stii ca te-am mai intrebat odata despre locurile de munca in Anglia. Am primit o oferta de munca ca sofer de tir in Anglia cu contract self employed. Nu stiu mare lucru despre ce inseamna asta, stiu doar ca trebuie sa imi platesc singur contributele la sfarsit de an, dar cam cat ar fi de plata si cat se impoziteaza nu stiu. M-ai putea ajuta cu niste informatii daca stii mai multe? Uite, asta este oferta: 

     

    As discussed, please find below summary details of the terms and conditions relating to this opportunity:

    1.      EMPLOYMENT STATUS

    As per the clients’ stipulations, the status of this position is that of a Limited Company. The setting up of your Limited Company can be arranged for you and all options will be discussed with you at your induction. Please see note (i) below.

    Full details on operating as a Limited Company can be found on the web site:

    www.gov.uk/running-a-limited-company

    Please ensure you take time to read and fully understand the implications.

     

    2.      PAYMENT RATES

    £100 PER SHIFT (Day OR Night) – Monday to Friday

    £120 PER SHIFT (Day OR Night) – Saturday and Sunday – plus ALL Bank Holidays

    £22.50 PER NIGHT – Tramping/overnight allowance

     

    3.      GENERAL

    a.      Shift duration will vary and will normally be between 8 -12 hours.

    b.      You will be paid every week, 1 week in arrears.

    c.       The work will be varied, but will include trailer swaps, pallet collections and boxed garment collections, which will involve the manual handling of boxes on the trailer.

    d.      Please note you will need to bring with you pair of safety boots.

     

    4.      FLIGHTS TO UK

    BGR are offering to organise and pay for your flight to UK. If you wish to take this offer, you must arrive on the designated flight. If you fail to arrive, you must either:

    i.                    Rebook and pay for your own flight for an agreed future date, or

    ii.                   Repay BGR the cost of the flight plus an administration fee, total £200.

    iii.                 Also please be aware if your contract is terminated, or you leave within 8 weeks of arrival you will be liable for the same £200 as in (ii) above.

    You do not have to take advantage of this offer, you are able to arrange and pay for your own flight if you wish, or arrive in the UK by whatever means you decide.

    5.      TRANSPORT FROM AIRPORT

    Collection from the airport can be arranged, and you will be contacted independently to explore this option. Please see note (i) below. You are able to make your own way from the airport to your accommodation if you wish.

     

    6.      ACCOMMODATION

    This can be arranged for you. You will be contacted independently to discuss the options available to you. Please see note (i) below.

    You are able to arrange your own accommodation if you wish.

     

    WHAT HAPPENS NEXT?

    ·         Once you have fully read and understood the terms and conditions above, please reply to this email confirming your agreement, including the arrival date we discussed, and whether you wish to take up our flight offer.

    ·         Please contact me with any questions you may have.

    ·         In addition, can you please forward a copy of:

     

    -          ID or Passport

    -          Driving Licence (front and back)

    -          DQC (or equivalent)

    -          Digicard

    -          Criminal Record Certificate

    -          Proof of home address

    1. cico_3504

      cico_3504

      lasami un nr de tel si te sun eu daca esti in ro...

    2. aduy89

      aduy89

      0040752769843 andrei

       

  2. Culmea, acu doua saptamani m-am intalnit cu un sofer care lucra pentru el, avea camionul si sasiul lui, si mi-a zis ca daca vreau sa ma bag in afacerea asta, pot sa gasesc contract la lkw walter, ca plateste destul de bine. Cam 1 euro/km..acu vad ca dau cel mai putin de pe piata, ma interesa sa pot sa imi fac niste calcule, deoarece momentan nu am camionul dar sa stiu daca se merita sa il cumpar si sa il bag la lkw walter. Cu respect va salut! Drumuri line.
  3. Salut. Pe site-ul lkw-walter nu este specificat niciun pret la km. Doar conditiile si avantajele unui contract cu ei. M-ar interesa sa stiu cam cat ofera lkw pe km sa vad daca e rentabil. Multumesc
  4. Dragi colegi, citesc aici si nu îmi vine sa cred ce vad. Sunt tânăr, la început, dar stiu cândva aceasta breaslă a șoferilor era cea mai tare, erau renumiți cum se ajuta intre ei, dar acum nevoia de bani si condițiile greu de acceptat aduc ceartă si frustrare intre noi. O idee îmi macină capul, ca pana ce nu o sa se alinieze toate tarile la o salarizare corecta către șoferi, oriunde o sa vedem discuții de genul acesta. Sunt "n" motive care poate sa facă un șofer sa demisioneze de la o firma, si la fel de multe motive sa facă un șofer sa muncească pe 1200-1500. Eu cred ca nu e cazul sa ne certam intre noi, si ar trebui sa ne unim la fiecare firma sa ne cerem drepturile. Doar uniti o sa avem câștig de cauza. Nu o sa poată sa renunțe la 30-40-100 de șoferi, ar fi o gaura prea mare pentru orice angajator. Probleme de genul acesta sunt la orice firma. Va salut cu respect pe toți colegii, drumuri line si fara incidente.
  5. vad ca aici se vorbeste numai de rau de jan de rijk. eu sunt din mai 2014 la ei, si nu pot sa zic ca mi-a fost rau. si daca e sa ma refer strict la bani, s-au facut bani 1750e-1960-1901-1600...etc. intradevar la inceput a fost problema cu schimbatul masinilor pe olanda, deoarece camionul nu statea deloc, ajungeai din cursa, lasai camionul si il lua alt sofer si tu mergeai la casa, dar dupa august 2014 s-au schimbat treburile. toti soferii romani sunt pe italia tocmai pentru a nu mai schimba camioanele. referitor la frigidere, inca de la interviu ni s-a spus ca masinile nu au frigidere, si cine accepta accepta. volvo-urile de 2007 mai sunt 2-3 si alea doar la soferii bulgari, la soferii romani doar dafuri euro 5 2013 minim, sunt si dafuri 2014 si chiar si dafuri euro 6. privitor la numarul de ore, niciodata nu am atins minimul de cand sunt la ei. mereu am facut peste 200 ore. si referitor la Jan de rijk, "firma mama" lucram pentru ei, chiar daca robert1968 scria sa nu confundam, plata pe card se face de catre Jan de Rijk Roosendal, chiar firma mama, dar ca orice firma au birouri in mai multe tari.
  6. deci oferta de munca de la ei suna cam asa: 7euro/ora si urmeaza: la 9h se scade 1 ora, intre 9 si 11 ore se scad 1:30h iar intre 11 si 13 ore se scad 2 ore. Plata la ora se face la toate activitatile: condus, alte activitati..
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.