Jump to content
Sign in to follow this  
oni

JilKim Containere Belgia

Recommended Posts

Salut colegi! Sfatul principal: feriti-va de aceasta firma! Am lucrat 8 luni la aceasta firma. Patronul e belgian, firma e deschisa la Galati prin intermediul unui sofer care acum e dispecer la firma, o sa ii pronunt numai o data numele: Stefan Cazacu. Un... de cea mai joasa speta, un gunoi, care orice ai spune nu ai dreptate, a tot si a toate stiutor, are un bun stil de a atrage oamenii cu vorbe mieroase, bine ticluite, bun orator. Prin tot ceea ce face, ce zice, cauta sa te umileasca, sa te injoseasca, sa te ameninte, folosind vorbe urate.

Patronul este o papusa in mainile lui, pe care o joaca cum vrea, ceea ce spune el in companie e lege. Sotia lui e contabila la firma, cumnata lui e a doua contabila in RO, firma e deschisa la tatal lui acasa ...si cine stie cati angajati mai sunt din familia lui..

Firma are 3 ani si jumatate si cel mai vechi sofer are 5 luni. Nimeni nu a rezistat mai mult de jumatate de an, eu cu un coleg Victor am trecut de acest prag. Acest ... promite 2000 euro salariu, bonus la un consum de 32 % (Franta, numai pe nationale)..si multe altele. In realitate, salariul este de 1800 euro, iar cand te concediaza, dupa 3-4 luni te arde la ultimul salariu si in realitate iesi cam cu 1500 euro. Asta in cazul in care nu ai nicio zgarietura la masina, geam de tripla, sau altceva , pe care o platesti intreit. Salariul il primeste pe 25 a lunii urmatoare, ca sa te aibe la mana, si de multe ori cu intarziere. Contractul are un paragraf in care scrie ca orice strici la masina platesti, cum numai pe RO gasesti. Este asemenea unui paduche, care suge cu toata familia ,"colonie", de la acest patron, "gasca cu ouale de aur".

Firma are 5 Volvo si un DAF, iar el e dispecer la aceste camioane cu masina de serviciu in Belgia si alta masina de serviciu la contabila in RO. Este un mincinos noturiu, "gasca" la fel si toti care am lucrat la JilKim ne-a ars la bani: Nita-Gl 600 euro, Victor-Gl 800 euro, Dan-Ct 2500 euro, Romeo-Gl 2200 euro, Gabita-Gl 400 euro, Catalin-Ct 400 euro si altii pe care nu ii cunosc.

Acest ... care la felul cum arata si cum gandeste , gena lui nu a mai evoluat de acum 20000 de ani, conform legii lui Darwin. Daca mai aveti alte intrebari ... 0033751319616 sau 0032466468356.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am lucrat la aceasta firma 3 luni: Ianuarie - Aprilie 2019. Am venit pentru un salariu negociat total de 2400 euro/luna. La semnarea contractului patronul nu a vrut sa dea mai mult de 2300/luna. Contractul este standard pentru Romania: 2080 lei + 65 euro diurna/zi. Pot spune ca au fost corecti cu banii si am primit pana la ultimul leu. Problema a fost pentru ultima perioada lucrata, cand au intarziat plata cu vreo 15 zile. Dupa 5 zile intarziere am sunat-o pe contabila (Laura Cazacu) si am intrebat-o de salariu si aceasta mi-a spus ca mi-a virat salariul. Vazand ca dupa 10 zile inca, nu au intrat banii l-am sunat direct pe patronul belgian (Mr. Joss), acesta a spus ca verifica, apoi mi-a virat salariul. Dupa 3 zile acestia mi-au aparut in cont. Consideram asta o mica eroare si ca in final au fost corecti cu banii. Masinile sunt OK toate: Renault, Mercedes si Volvo, vreo 8 in total. Nu ma intereseaza cine este la conducere, a cui este firma sau alte cine pe cine conduce sau fraiereste. Problemele mele au fost urmatoarele:

1. Conditii in firma mediocre - curte in care abia intra 6 camioane, spalatul acestora se face in acea inghesuiala, cu furtunul, clasic, cu detergentul fiecaruia (al meu era cel de vase, pus intr-o galeata), spalat care l-am facut la cererea patronului, fara echipament, fara conditii decente de spalat cu jet sau alte utilaje (automat nici nu incape vorba), fara materiale sau detergenti asigurati de firma si in timpul meu liber de 24/45 ore.; baia si bucataria functionau in cate un container de 20 FT, bucataria utilata cu o masa, 4 scaune, o plita electrica cu 2 ochiuri si o chiuveta; baia cu WC, chiuveta mica, dus, masina de spalat si uscator rufe. Dar trebuia sa functionaze doar 2 electrocasnice. Daca functiona si al 3-lea consumator electric, arunca sigurantele electrice si erai fara curent pana la cuplarea sigurantelor care se facea de la vecini(un service auto); daca era zi nelucratoare, nu aveai curent. Ma interesat sa vin la garaj numai pentru masina de spalat si uscatorul de rufe, in rest am preferat sa raman pe parcare in weekenduri.

2. Firma nu a asigurat nici un fel de material de igiena sanitara (sapun la baie, hartie igienica) detergent de vase, materiale de intretinere (maturi pentru curte sau in interior, perii pentru spalat masinile, mop de spalat in bucatarie sau baie), acestea au fost cumparate de soferi (s-a facut cheta), Mr. Joss - patronul, motivand ca le folosim noi, si trebuiesc cumparate de noi din banii nostri

3. Echipament de lucru - am primit manusi de protectie le 6 saptamani, o pereche de bocanci de lucru supa ce am insistat ca am nevoie si ATAT, nu vesta, nu geaca (era iarna si mi-a spus ca am, aceasta fiind geaca cu care venisem de acasa).

4. Trasee -  Trebuiau urmate traseele indicate de disponent, Mr. Joss sau Stefan (nu-i pot spune DOMN, ar fi prea solemn pentru el) Traseele, erau preponderent pe drumurile nationale care erau fara plata sau autostrazile fara plata, chiar daca acestea insemnau km in plus, timp suplimentar de condus, uzura suplimentara si consum mai ridicat. Pentru ca am ocolit pe o ruta, pe autoband in Germania 30 km deoarece Koln (prin care trebuia sa trec atunci era blocat de o furtuna de zapada) am fost atentionat ca am ocolit 30 km, pe banii firmei (cuvinte spuse de Mr. Joss). Aceste reprosuri le-am tot avut.

5. Program de lucru - Cu toate ca in cele mai multe saptamani am mers cu programe de 15 ore de lucru si pauze de 9 ore (3 la numar), cand am refuzat sa mai fac un program de 15 ore mi s-a reprosat ca nu trebuie sa ies din rampa de incarcare pentru ca trebuie neaparat sa incarc (dar eu intr-am in al 4-lea program saptamanal de 15 ore) Am depasit programul de 13 ore cu vreo 20 min si am facut incarcarea respectiva. Adica ar fi trebuit sa fac numai pauza de 9 ore/noapte (3 pauze de 9 ore si 2 pauze de 3+9 ore, dar fara a fi anuntat sa fac pauza de 3 ore chiar daca eram la dispozitia lor ci sa las tahograful asa, pe pauza pana ar fi aparut o incarcare, ci nu in asteptare (alte activitati cum ar fi fost normal). Recunos ca am avut si zile in care am stat degeaba deoarece materialele de incarcat nu erau gata.

6. Ar fi trebuit pus primul, dar fiind cel mai grav lucru l-am lasat la urma. Oficial si legal, in momentul cat am lucrat in aceasta firma Cazacu Stefan nu ocupa nici o functie in acea firma. Persoana mea de contact la angajare a fost Dna. Cazacu Laura si angajatorul meu a fost Mr. Joss. Cu toate acestea Cazacu Stefan avea pretentia sa ii cer lui sfaturi, avea pretentia ca el ma plateste si trebuie sa-i urmez cu exactitate sarcinile trasate de el. Vazand ca il ignor si ca i-am intors efectiv spatele pentru a-l evita si a pleca de langa el, a trecut la injosiri, jigniri, culminand cu intentia de a ma lovi (ar fi riscat ENORM). In acel moment a intervenit Mr. Joss si mi-a spus sa plec in momentul acela din firma (fara preaviz, fara nimic) Mentionez ca am avut contract de munca pe termen limitat, 3 luni, asa se fac toate. Deci acest Cazacu Stefan este o nulitate in firma, si o nulitate ca OM cu nimic bun in caracterul si in temperamentul lui. Marea majoritate a soferilor au plecat din firma din cauza lui

7. Daca eram intre curse si nu aveam nici incarcare si nici descarcare in acel moment si trebuia sa-mi fac piata pentru saptamana urmatoare, trebuia sa anunt dispecera, aceasta la randul ei il anunta pe Mr. Joss si daca acesta imi dadea voie, doar atunci pute-am pleca sa-mi fac piata. Fiecare miscare facuta suplimentar cu camionul, trebuia justificata si aceasta aprobata de patron.

In concluzie, pentru mine a fost ultima firma mica in care am mai lucrat. Am primit toti banii promisi, dar conditiile de lucru sunt mediocre, iar cerintele sunt mult prea mari pentru salariul pe care l-am avut. Pacat ca aceasta firma este stricata de acest Cazacu Stefan.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut !am gasit aceasta firma si ar urma sa ma angajez la ei ..nu prea e ok ce citesc!cunoasteti alte firme care angajeaza la containere pe Belgia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.