Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Permis romanesc, card tahograf si card de atestat strain


Spetsnaz

Postări Recomandate

  • Members

Stim ca ARR nu isi face treaba cum trebuie si pe langa acest fapt e destul de costisitor vreo 70€ 50 cardul de atestat si 20 cardu tahograf. Ieri mam miscat prin oras (locuiesc in strainatate Spania) si cei de la transporturi care se ocupa cu cardul tahograf si atestatele mi-au spus ca se pot renova avand permis romanesc fara probleme. Cetatenii romani fiind comunitari orice sofer care se afla in alta tara avand resedinta poate sa isi renoveze acolo documentele respective. Nu asteptand o luna maxim 2 sau o luna si jumatate in tara apoi pierzi si serviciul. In 7 zile vin la domiciliu si pretul se incadreaza in maxim 45€ pt ambele carduri. E bine de stiut asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

avind rezidenta intr-un alt stat comunitar poti schimba intr-un termen mult mai scurt actele dar.....daca te reintorci intr-un an,doi in RO si doresti sa le preschimbi din nou o sa vezi ca ''te i-a bucuriile''.....asa ca pune-ti in balanta toate avantajele si dezavantajele inainte de a face acest pas

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

De dragul discutiei,dupa ce schimbi actele si iti vin cele noi [din tara respectiva] acestea vor avea o perioada de valabilitate[parca maxim 5 ani] dupa care la expirarea lor va trebui sa vizitezi tara de bastina..deci ARR-UL pentru a face altele noi....si varianta ta cu ''pierdute'' te duce tot la ARR si politie.....Nu pun in ecuatie traseul vechiului permis care revine in tara de bastina,si pe care il reprimesti inapoi de la politia romana daca te hotarasti dupa 2 ani [sa zicem,ca exemplu]sa il schimbi pe cel strain in cel romanesc[daca e in perioada de valabilitate,altfel faci unul nou].Cerceteaza mai bine datele permisului ''strainez''...apare Romania pe acolo pe undeva...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Conserjería de transportes da posibilitatea ca in cazul unui nou rezident sa i se faca cardul tahograf dupa permisul tarii de origine pentru ai da posibilitatea de a munci a nu astepta schimbul in cel spaniol dar la renovarea cardului adica dups 5 ani trebuie neaparat ca permisul sa fie schimbat sau inregistrat la trafic cum se face in unele comunitati autonome . Schimbul sau inregistrarea permisului inca ramane valabil pana la sfarsitul a cel mult 6 luni de la dobandirea rezidentei . Orice categorie adaugata pe un permis romanesc in romania dupa dobandirea si mentinerea rezidentei nu va fi luata in considerare . Decí e diferenta intre schimb si renovare .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Probabil e diferenta in fiecare comunitate autonoma, mie mi-au spus ca le pot renova avand toata viata mea permis romanesc fiindca suntem cetateni europeni si avem drepturi, unica diferenta e ca se face cursul de reciclare de 35 de ore si cardul tahograf, atestatul/e se renoveaza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
Eu mi-am scos permisu in spania b,c+e si atestatu de marfa plus cardul tahograf dar acuma in romania nu vor sa-mi schimbe atestatu doar permisu,cica trebuie sa renunt la cel spaniol si sa dau alt examen in rom,asa mi-au zis ce-i de la ARR Bistrita!!!!!

E bataie de joc asta, da un telefon la ARR Bucuresti sa vezi ce zic, eventual intereseazate pe la o scoala de soferi pentru ca trebuie sa se poata, esti comunitar nu chinez. In cel mai rau caz mergi la OPC eu am rezolvat o problema pentru ca nu vroiau sa imi schimbe cardul tahograf cu seria buna de pe permis spunandumi sa platesc si am facut reclamatie iar OPC, iau rezolvat si am obtinut cardul bun, spunele ce mi-ai zis pentru ca aia isi baga mana peste tot sa prinda un nenorocit deasta cum e ARR pentru o amenda buna.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.