Jump to content
Sign in to follow this  
Mario Bandit

atentie germania !!

Recommended Posts

:ymapplause: Au inceput sa stranga surubul si nemtii. Ce vrei, acolo protectia sociala, sindicatele, functioneaza pe bune. Acum trei saptamani, am facut un saptamanal la Bonn si m-a intrebat un sofer neamt ce o sa facem de la anul, pentru ca vor sa interzica si Germania si Austria efectuarea pauzei saptamanale in cabina. La Suben am vorbit cu un sofer maghiar de la Gruber mi-a spus ca si pe la ei se zvoneste acelasi lucru. In ultima instanta, eu consider ca e un lucru bun. P.S. - sunt curios cati patroni si dispeceri care urmaresc acest forum, o sa-mi " umple frigiderul ". Ha, Ha, HA

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm...foarte interesant...promit sa va tin la curent cu veridicitatea informatiei si cu noutati despre punerea ei in aplicare din punctul de vedere al unui angajat din germania...sarbatori fericite!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai mult decat corect ! ( Daca ar fi dupa mintea mea , as fiinta o lege la nivel european care sa prevada salariile la un singur nivel minim pe intreg teritoriul comunitar , precum si obligarea la o sedere de week end la domiciliu obligatorie .) Numai asa se va termina cu mocirla actuala . :ymhug:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Legea este reala insa nu sunt foarte convins ca avem motive de bucurie deoarece menirea ei este sa protejeze soferii nemti in detrimentul celor din estul europei.

In estenta legea obliga orice companie germana sa nu mai lucreze cu case de expeditii din alte state daca nu platesc salariul minim BRUT pe economie din Germania, adica 1.400 de euro brut. Am intrebat si eu la contabilitate si am inteles ca asta inseamna in jur de 950 euro in mana. Adica nu e nici o scofala pantru noi deoarece diferentele cred ca ni levor plati tot pe diurna. Doar firmele la care lucram vor trebui sa cotizeze mai mult la stat cu vreo 6-700 de euro. Iar in conditiile astea tare imi e mie teama ca nu o sa mai fie vreo afacere pentru firmele mari din afara sa mai angajeaze soferi din Romania prin firmele pe care le-au facut la noi in tara.

Apropos, si amenda cica ar fi de 500.000 de euro!!! Acum nu stiu daca pentru subcontractorul din Romania sau pentru firma nemteasca care a contractat transportul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa inteleg ca eu daca fa curse pe ruta Germania-Franta,atata timp cat sunt pe teritoriul Germaniei,firma mea angajatoare are obligatia de a-mi plati salariul stipulat in aceasta lege ? si cine/cum se va tine evidenta timpului petrecut pe teritoriul acestei tari ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.