Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content
Comunitatea soferilor profesionisti

Topul celor mai proaste 10 sosele din Romania


CALIN

Recommended Posts

 • Administrators

    Criteriile luate in calcul pentru ierarhizarea soselelor mentionate de reprezentantii companiilor au fost starea asfaltului si importanta economica.

    Cea mai proasta sosea din Romania este Centura Bucuresti. Centura ocolitoare a Capitalei are o importanta economica semnificativa datorita facilitarii accesului fluxului de marfuri inspre si dinspre cel mai mare oras al Romaniei.

    Pe locul 2 se plaseaza drumul national Oradea-Deva-Targu Jiu, care face legatura intre orase importante din vestul si sudul Romaniei.

    Podiumul clasamentului este completat de Pitesti-Campulung, drum greu practicabil pe unele portiuni si care, de asemenea, leaga orase dezvoltate din punct de vedere industrial.

    Principalul drum din vestul tarii, Arad-Oradea-Satu Mare, se plaseaza pe locul 4 in topul celor mai proaste sosele din Romania. Acest drum este unul din principalele cai de acces catre Occident.

    Urmatoarea clasata este tot o sosea din vestul tarii, respectiv Drobeta Turnu Severin-Timisoara. Pe locul 6 se situeaza drumul national Cluj-Reghin-Piatra Neamt, ce face legatura intre Transilvania si Moldova.

    Drumul national Satu Mare-Baia Mare-Dej, plasat pe pozitia a 7-a, este de asemenea o sosea importanta, intrucat face legatura cu vestul Europei.

    Soseaua Gaesti-Fieni-Sinaia se claseaza pe locul 8 si face legatura intre orase dezvoltate industrial, fiind parcursa de vehicule cu tonaj mare.

    In aceeasi categorie se afla si ocupanta locului 9, soseaua Slatina-Valcea.

    Pe ultimul loc se situeaza drumul Petrosani-Targu Jiu, Valea Jiului fiind una din principalele cai de traversare a Carpatilor Meridionali.

    Clasamentul intocmit de DailyBusiness.ro a fost realizat pe baza mentiunilor Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Interbrands si Atlassib.

Centura Bucuresti este considerata de UNTRR cea mai proasta sosea din tara], tinand cont si de importanta economica a acesteia.

Sursa :  DailyBusiness.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • Moderators

Nu va recomand sa folositi drumul de trafic greu al orasului Brad. Pe langa cinismul edililor din acel oras, care prin bannere va cer sa respectati limita de 30km/h pe un drum pe care greu poti depasi 5km/h, puteti avea parte si de compania celor de la service.

Oricum tot acel drum, Deva-Oradea, se cere a fi exclus din catalogul drumurilor pentru care mai si platim taxe.

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...
Guest Anonymous

Am de facut o rectificare si anume : Drobeta Turnu Severin-Timisoara este foarte bun, exceptie facand doar tronsonul Drobeta Turnu-Severin --- Orsova , asta in cazul in care nu l-au facut intre timp  ;D.

Da ai dreptate,am fost pe acel tronson si cel putin 80 % din el ii excelent,modernizat.
Link to comment
Share on other sites

 • Members

Salutari !Eu am primit odata un avertisment pe centura Bradului ca nu purtam centura de siguranta ; oprisem putin sa-mi i-au un suc si n-am mai pus-o .Politaiul care ma oprit mi-a zis ca este drum european si tr sa circulam ca atare .

  Dar cine i-a dat calificativul de drum european ,nu cred ca a circulat pe el poate la vazut doar pe harta sau din elicopter ! Sau poate avea dreptate Garcea ca tr sa port centura ca la ce denivelari sunt ,riscam sa dau cu capul de plafoniera sau sa fiu aruncat pe geam !

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 3 weeks later...
Guest Anonymous

Vad ca nu a zis nimeni nimic de "centura" Urziceniului...e criminala. Dupa ce scapi de ea iti scuipi rinichii afara.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • Members

Oradea-Satu mare...e nou si se circula bine.dar inca sunt atatea drumuri cu "probleme"...Reghin-Bisrtita,,,,,Medias-Sibiu....pe care se lucreaza inca de cca un an pentru asfaltare......precizez ca pantele in regiunea localitatii TEACA se circula bine...s-au largit si s-au asfaltat deja....!!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • Members
Focsani-Ojula-Targu Secuiesc drum national dar care de fapt e mai rau ca un drum comunal sunt bucati din el care nu au vazut alfalt niciodata e ca pe timpu' lu Stefan cel Mare cand umbla pe acolo dupa femei;)

Pentru că văd că n-a mai scris nimeni de doi ani, zic s-o fac eu. Anul trecut în vară am mers pe acolo, adică pe DN 2D și situația e mult mai bună, din câte pot face comparație din ce am mai citit. Spre Lepșa mai sunt niște probleme dar nu mari, iar neasfaltați sunt vreo 6 km înainte de Ojdula. Noi am mers cu autoturism cu gardă un pic mai mică decât a Loganului.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Vreau sa anunt colegii care au de parcurs portiunea de sosea Ungheni [Tg.mures] -Acatari [Tg.mures] ca aceasta portiune de traseau sa ..plombat si reparat .."corespunzator".....deci se poate circula..bine...drumuri bune...!!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • Members

Daca tot suntem la judetul Mures, sfaturiesc colegii care vor sa mearga de la Cluj la Reghin pe Sarmasel-Gara, sa ocoleasca mai bine. Drumul ala iti rupe rinichii in tine, cum zicea un coleg mai sus. Mai exact o portiune de 40 km de la Sarmasel Gara la Reghin. Drumuri bune Doamne-ajuta!

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Pe Valea Oltului s-au pus petece unde asfaltul era bun iar acum drumul e plin de valuri, unele de 10 cm....sa nu treaca unii cu masini joase ca adio baie de ulei. De asemenea viaductele de pe Valea Oltului sunt catastrofe. Grija mare.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Apropoo de tronsonul Sibiu - Valcea (Valea Oltului). Sau apcucat baietii sa toarne covor nou de asfalt de la sens girator de la Vestem catre Talmaciu (cozi infernale). In plus de la sens giratoriu de la Vestem catre Sibiu, baietii pun balize de beton intre sensurile de mers. Din nou se formeaza cozi pe acolo.

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.