Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

amenda in vama


nemrac

Postări Recomandate

  • Members

buna seara,in vama nadlac in romania la cantar am depasit cu 500 de kg pe o axa si mi-au dat amenda,in vama la unguri m-au cantarit si era ok.eu lucrez la o firma din italia cu contract in romania,camionul era inmatriculat in italia si amenda pentru depasire tonaj mi-au dato pe numele meu.ce pot face pentru a nu plati amenda ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ca te-au cantarit in Ungaria nu are nici o relevanta in cazul tau, acolo ai o marja de 500 de kg MTMA, adica cu cat ti-au spus la noi ca ai depasit greutatea. Daca te incadrezi si nu au chef de munca sau sunt satui, nu se leaga de tine. In schimb, daca depasesti acele 500 de kg si doar cu 1 kg, atunci platesti amenda pentru intreaga depasire, adica 501 kg. Anul trecut am patit la fel la Nadlac, dar cantarul electronic de pe vagon ( are asa ceva, plus kilometraj ) indica ca sunt in regula. I-am facut semn turcului din spatele meu sa opreasca, am iesit si am dat inapoi pe cantar, si surpriza : ma incadram. In primul rand era bine daca bagai undeva la cantar sa verifici, si daca te avantaja rezultatul solicitai bonul de cantar, pe care puteai sa-l atasezi la contestatie. Poate greutatea trecuta in acte, nu corespunde cu realitatea din vagon, si eu am patit-o cu italienii, diferenta era de aproape 2000 kg si s-a vazut la cauciucuri. Incearca sa vorbesti si la firma, de obicei stiu despre asta si daca sunt cat de cat corecti, si-o asuma. Altfel e greu, autoritatile noastre merg pe principiul ca e mult mai usor sa incaseze banii de la tine, decat de la o firma - mai ales din strainatate. Noroc si drumuri bune !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

Legislatia maghiara prevede urmatoarele in Anexa 8 la Ordinul Guvernului 156/2009 ( VII.29 ), sectiunea - Fapte si omisiuni sanctionate. Circulatia vehiculelor cu depasirea mtma, a greutatii pe ax, fara acordul administratiei drumurilor, sau cu abateri de la valorile prevazute in autorizatia emisa de acesta cu : a) 500kg mtma - sau depasire pe ax peste - pana la 5%, amenda 30.000 huf. B) peste 5% - pana la 10%, amenda 80.000 huf. c)peste 10% - pana la 20%, amenda 200.000huf. d) peste 20% - pana la 30%, amenda 350.000 huf, e) peste 30%, amenda 500.000huf. Daca este prezenta in paralel depasirea de greutate pe ax si depasirea mtma, valorile amenzilor se cumuleaza. In cazul in care depasirea greutatii pe ax este prezenta pe mai multe axe, se ia in considerare valoarea amenzii referitor la valoarea cea mai mare dintre depasirile constatate. Responsabilitate pentru comiterea faptului amendabil : expeditor, incarcator, transportator, conducator vehicul. Legislatia din Romania referitoare la aceasta situatie, presupun ca o cunoaste toata lumea. Datorita diferentei de legislatie, din punct de vedere juridic invocarea operatiunii de cantarire pe teritoriul Ungariei, este egala cu zero. Daca efectua o alta operatiune de cantarire - autorizata - pe teritoriul Romaniei, rezultatul acesteia ( daca era avantajos pentru colegul nemrac ) putea fi anexat si invocat alaturi de o eventuala contestatie. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.