Jump to content

Mai imi pot recupera banii?


UNHleaSHD

Recommended Posts

 • Members

Salut !

 

Am si eu o problema si am nevoie de cateva pareri (de fapt, una singura).

 

Am fost angajat la o firma pentru foarte putin timp.

M-au acceptat (gratie unui adevarat OM), mi-au trimis bilet de autocar. Am ajuns acolo seara pe 25 si pe data de 26 am semnat contractul de munca (data din contract fiind 25). Dupa aceea am plecat la treaba mea.

La 3 zile de cand am inceput treaba (miercuri) s-a ivit un eveniment nefericit si a trebui sa ma intorc acasa. L-am sunat pe dispecer i-am explicat situatia, m-a pasat mai departe si:

"Iti rezerv bilet la autocar?" "Da, te rog" "OK, dar o sa te coste 220de E" - biletul pe sens fiind 110 E "Atunci, lasa ca ma descurc eu sa plec". 

Vineri seara am ajuns la garaj, mi-am facut bagajele si sambata dimineata am fost condus la autogara, am predat cheia camionului unui alt sofer si aia a fost. Nu am semnat demisie, nu mi-a mai spus nimeni nimic.

Azi pe data de 10 trebuia sa imi intre banii in cont (~280E) dar, deja e ora 22:00 si n-a intrat nimic.

 

Contractul semnat de mine a fost in poloneza si engleza. Nicaieri nu stipuleaza ca-mi opresc banii pentru transport, garantii sau orice altceva.

Banii pentru adusul acasa cred ca nu ii pot recupera (nu am bilet).

 

Se poate face ceva?

 

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Firma olandeza cu, birou in Polonia. Contract de munca in poloneza si engleza.

Cardul l-am descarcat cand am plecat, acum nu am unde sa fac, chestia aia.

Nu am avariat camionul, nu l-am lasat murdar, nu am creat nereguli, dificultati, prejudicii firmei.

 

 

Edit: Mai aveam de luat minim 180 de euro (asta neluand in calcul orele muncite noaprea, cateva nu multe). Acum vad ca am mai primit 70 de euro (cred ca mi-au oprit banii pe biletul de la dus - 110 euro). Dar de ce? Drumul dus intors nu trebuie suportat de catre angajator?

 

  Parerea mea .... Meri la orice firma ce poate sa-ti descarce cardul si printeaza timpii de lucru . Cu contractul de munca si cu ce iese de pe card , ( faci copii)  trimiti la firma din Olanda ( la sediu) ( in engleza) , o notificare prin care le ceri drepturile banesti, spunandu-le ca vei face demersuri la camera de munca. Succes!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • Moderators

In primul rind tu ai intrebat la firma  ? vezi ce spun ei,poate orele pe care trebuia sa iei banii nu se ''cupleaza'' cu ale lor..poate ei au bagat 8 ore training [si atunci ala este fara plata]..solutii cu ''poate'' ar fi  deci..sfatul meu..intreaba prima data cum s-a ajuns la suma data..deoarece dupa calculele tale trebuia sa ti se dea..[si zici suma calculata de tine]...pe urma conteaza si cum ai discutat cu ei,  ti-ai lasat loc de ''buna ziua''....poate le-ai zis ca te intorci..sunt mai multe de spus dupa cum vezi..asa ca revin..prima data vezi ce spun ei..apoi restul

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • Members

pai, aici mai sunt si altele,,, ca si angajator, iti poate face multe probleme atat timp cat ai un contract semnat si nu ai semnat nici o demisie.

sa nu te trezesti mai tarziu ca iti  trimite "factura", cu datoriile care le ai la ei. eu  iti zic din patite.  mi`a cerut bani pe perioad x ca eu am plecat din firma fara nici o demisie scrisa si semnata iar contractul meu a mers in continuare si el a platit asigurari etc...daca inca ai mai primit 70 inseamna ca e ok. dar intereseazate si in privinta asta cu demisia...nu de alta dar, repet, eu am patit`o.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.