Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Mai imi pot recupera banii?


UNHleaSHD

Postări Recomandate

  • Members

Salut !

 

Am si eu o problema si am nevoie de cateva pareri (de fapt, una singura).

 

Am fost angajat la o firma pentru foarte putin timp.

M-au acceptat (gratie unui adevarat OM), mi-au trimis bilet de autocar. Am ajuns acolo seara pe 25 si pe data de 26 am semnat contractul de munca (data din contract fiind 25). Dupa aceea am plecat la treaba mea.

La 3 zile de cand am inceput treaba (miercuri) s-a ivit un eveniment nefericit si a trebui sa ma intorc acasa. L-am sunat pe dispecer i-am explicat situatia, m-a pasat mai departe si:

"Iti rezerv bilet la autocar?" "Da, te rog" "OK, dar o sa te coste 220de E" - biletul pe sens fiind 110 E "Atunci, lasa ca ma descurc eu sa plec". 

Vineri seara am ajuns la garaj, mi-am facut bagajele si sambata dimineata am fost condus la autogara, am predat cheia camionului unui alt sofer si aia a fost. Nu am semnat demisie, nu mi-a mai spus nimeni nimic.

Azi pe data de 10 trebuia sa imi intre banii in cont (~280E) dar, deja e ora 22:00 si n-a intrat nimic.

 

Contractul semnat de mine a fost in poloneza si engleza. Nicaieri nu stipuleaza ca-mi opresc banii pentru transport, garantii sau orice altceva.

Banii pentru adusul acasa cred ca nu ii pot recupera (nu am bilet).

 

Se poate face ceva?

 

Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Firma olandeza cu, birou in Polonia. Contract de munca in poloneza si engleza.

Cardul l-am descarcat cand am plecat, acum nu am unde sa fac, chestia aia.

Nu am avariat camionul, nu l-am lasat murdar, nu am creat nereguli, dificultati, prejudicii firmei.

 

 

Edit: Mai aveam de luat minim 180 de euro (asta neluand in calcul orele muncite noaprea, cateva nu multe). Acum vad ca am mai primit 70 de euro (cred ca mi-au oprit banii pe biletul de la dus - 110 euro). Dar de ce? Drumul dus intors nu trebuie suportat de catre angajator?

 

  Parerea mea .... Meri la orice firma ce poate sa-ti descarce cardul si printeaza timpii de lucru . Cu contractul de munca si cu ce iese de pe card , ( faci copii)  trimiti la firma din Olanda ( la sediu) ( in engleza) , o notificare prin care le ceri drepturile banesti, spunandu-le ca vei face demersuri la camera de munca. Succes!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

In primul rind tu ai intrebat la firma  ? vezi ce spun ei,poate orele pe care trebuia sa iei banii nu se ''cupleaza'' cu ale lor..poate ei au bagat 8 ore training [si atunci ala este fara plata]..solutii cu ''poate'' ar fi  deci..sfatul meu..intreaba prima data cum s-a ajuns la suma data..deoarece dupa calculele tale trebuia sa ti se dea..[si zici suma calculata de tine]...pe urma conteaza si cum ai discutat cu ei,  ti-ai lasat loc de ''buna ziua''....poate le-ai zis ca te intorci..sunt mai multe de spus dupa cum vezi..asa ca revin..prima data vezi ce spun ei..apoi restul

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

pai, aici mai sunt si altele,,, ca si angajator, iti poate face multe probleme atat timp cat ai un contract semnat si nu ai semnat nici o demisie.

sa nu te trezesti mai tarziu ca iti  trimite "factura", cu datoriile care le ai la ei. eu  iti zic din patite.  mi`a cerut bani pe perioad x ca eu am plecat din firma fara nici o demisie scrisa si semnata iar contractul meu a mers in continuare si el a platit asigurari etc...daca inca ai mai primit 70 inseamna ca e ok. dar intereseazate si in privinta asta cu demisia...nu de alta dar, repet, eu am patit`o.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.