Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Amenda circulatie Germania!


sorinelil

Postări Recomandate

  • Members

Va salut. Din nefericire acum 2 saptamani am depasit pe interzis si nemțalaii m.au vazut si m.au tras pe dreapta. Ei aflandu-se intr.o duba neagra civila. Mi.au verificat ei toate actele,cardul taho,licente tot,pana si cauciucurile si mi.au dat 100 de Euro amenda pentru depasire pe zona interzisa(a7 spre hamburg). Cash nu aveam asa ca i.am dat 2 alternative.

1. Card de amenzi de la firma(suni iti baga banii platesti sau ii scoti de la bancomat)

2. Cardul de debit personal euro Visa. Pe care la si preferat nemțalaul.

Avea un pos manual clasic dala de bagi cardu pui foaie peste el si tragi stanga dreapta...

Mi.a dat omu chitanta(100€)+procesul verbal l.am semnat si mi.am recunoscut greseala. Spunandu.mi ca banii vor fi retrasi din cont in cateva zile. Eu in gluma i.am zis ca ar fii bine sa ii retraga in cateva zile ca altfel ii cheltui si las cardul pe sold 0. Iar el mi.a spus ca atunci o sa am probleme cu politia la urmatoarea oprire in trafic...

Eu avand internet banking verific la 2-3 zile contul si nici in ziua de azi dupa 2 saptamani nu s.a retras nici un cent. Nu sunt nici macar blocati ca la o tranzactie offline...

Am vorbit cu cineva care mi.a zis ca in germania amenda intai se judeca si dupa iti ia banii.

A mai patit cineva asa ceva?

Spre exemplu eu lichidez contu si ma prinde neamtu in germania. Ce ar putea sa.mi faca eu avand chitata data de politist (100€) dar banii neavand de unde sa.i mai retraga?

Stima

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

salutare , ce ai la mana e un document de imprimare informatii card , dupa relieful datelor stantate dar asta nu înseamnă ca ai efectuat plata , ei vor introduce in sistem numărul cardului , data expirarii si codul de 3 cifre , probabil durează mult birocratia .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Am inteles. Asa este, chitanta pe care o detin este ca "o copie" a cardului meu facuta de pos-ul manual, are si suma de 100€ completata. Acum na, astept n.am ce sa fac...oricum nu scapi de astia, ca la urmatoarea oprire tot isi recupereaza paguba daca le.o produci...

Multam Mario.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Revin cu noutati.

Nemtălaii sunt pusi pe treaba. Mi.au trimis un plic acasa. Amenda nu cred ca este ca nu este nici o chitanta nimic. Si cum nu stiu o iota de germana si nici batranu google nu a tradus nimic concret, poate vrun coleg care stie sa.mi spuna despre ce e vorba?

Am pus pozele mai jos. Din pacate eu nu sunt acasa si calitatea nu este asa buna.

post-5316-1424998044,92_thumb.jpgpost-5316-1424998061,46_thumb.jpgpost-5316-1424998071,43_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Salut! O sa incerc eu sa te lamuresc cu traducerea a ceea ce ai atasat:

PAG.1
Anhörung im Bußgeldverfahren - procesul de audiere in ceea ce priveste amenzile. Dupa cum bine ai intuit, nu aceasta este amenda, dar nici nu stiu sa-ti spun in ce consta exact procedura, momentan ti se cere si tie o confirmare asupra a ceea ce s-a intamplat.

Te instiinteaza ce ai facut (depasire interzisa, precizeaza ca aceasta era semnalizata cu indicatorul corespunzator)
Modul de probare a contraventiei: Martor, acesta fiind angajat al VÜD Neumuenster (??) Verband der Übersetzer und Dolmetscher (asociatia traducatorilor si interepretilor). Astia umblau cu traducatorul dupa ei? Presupun ca nu au voie sa incheie un PV daca nu confirma cineva ca s-a inteles cu tine (a fost in engleza discutia?). Oricum germana nu cred ca te-ar fi ajutat in landul respectiv, ca se vorbeste Plattdeutsch in Schleswig-Holstein, un ghiveci de germana cu olandeza :)

Propozitia mare de jos te avertizeaza ca pentru evitarea unor neplaceri/sanctiuni suplimentare.....sa iei aminte (cred) la urmatoarele informatii. Am spus "cred" pentru ca lipseste predicatul in poza (in limba germana predicatul se pune la sfarsitul propozitiei, de multe ori de-abia odata cu ultimul cuvant propozitia capata sens).


PAG.2
Stimate domnule Stavar,

Conform art.55 din codul de lege, aveti posibilitatea sa va exprimati pozitia in ceea ce priveste acuzatiile ce vi se aduc.

Sunteti liber sa va exprimati nevinovatia sau sa nu exprimati nimic in acest sens. IN ORICE CAZ, sunteti OBLIGAT sa transmiteti corect si complet datele despre Persoana (nr.1). In caz contrar, conform aceleiasi legi puteti fi amendat cu pana la 1000 de euro. (AR PUTEA SA INSEMNE "DACA TRANSMITI INTENTIONAT DATE GRESITE", nu pot garanta...) Acestea trebuiesc transmise in decurs de 1 SAPTAMANA de la primirea acestor documente. Atata timp cat nu va exprimati asupra acuzatiilor, se poate emite amenda (notificarea?) catre dvs fara alte pronuntari.

Daca contesti, se vor reanaliza faptele si se va decide daca se deschide dosarul sau vei direct amendat. Daca nu esti autorul contraventiei, poti fi audiat ca martor. In acest sens, trebuie sa transmiti datele persoanei responsabile in decurs de o saptamana de la primirea aceste scrisori.

Se va trece autorul ca fiind  necunoscut, se vor folosi inregistrarile de pe sectorul de drum pentru a determina cine era la volan, etc. Nu are rost sa te complicit cu ultimele doua paragrafe.

äußerung zum sachverhalt - declaratii asupra faptelor intamplate

1.Informatii despre Persoana in cauza (optional, completati doar daca informatiile de la fatza locului sunt incorecte sau incomplete). Stiu, se contrazice total cu ce scrie mai sus :|


PAG.3
2. Informatii despre persoana responsabila (tot datele tale, presupun)
3. Informatii despre reprezentantul legal (pt persoane sub 18 ani)
4. Informatii despre permisul de conducere (categoria, emis, institutia)
5. Informatii asupra subiectului:
Ati fost dvs conducatorul responsabil?
Sunteti apartinatorul legal al vehiculului? (alegi NEIN, si "rugam specificati pe foaie separata adresa detinatorului" !!! cred ca ar fi bine sa precizezi toate datele de contact)
Recunoasteti fapta? (daca NEIN, la fel, adaugati motivul pe foaie separata).

Deci sfatul meu, daca imi permiti, completezi toate datele cerute, alegi JA / NEIN / JA la ultimele 3 intrebari si le transmiti ceea ce-si doresc, daca nu e prea tarziu, ca sa eviti alte probleme. Asta daca intre timp nu si-au retras deja banii.

Incearca sa iei legatura si cu persoana de contact (ansprechpartner) mentionata pe prima pagina (suna-l sau trimite-i un mail mai degraba, iar daca nu vorbeste engleza anunta-ma si incerc sa ma lamuresc eu pe mail ce ai de facut). Si tot pe PAG.1 ai adresa (Anschrift) de corespondenta cu administratia municipalitatii respective, de unde ti-a fost trimisa scrisoarea. Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mersi mult colegu.

Am discutat cu militianul in engleza, el inainte sa semnez m.a intrebat:

1. recunosc

2. Nu recunosc

3. Nu comentez.

Am ales varianta 1 bineinteles.

Bani inca nu i.au retras dar mai mult ca sigur la urmatoarea oprire in trafic o sa ma puna sa platesc din nou presupun...

Acasa o sa ajung deabia pe 1-2 aprilie , deci nicio sansa de retrimitere a formularului. O sa incerc sa ii contactez printr-un email in engleza sa vedem daca raspund in vro limba.

Militianu mi.a zis ceva de o persoana care ii verifica si pe ei, si tot el mi.a zis ca bani o sa ii retraga cam in 2-3 zile.

Daca primesc ceva te anunt.

Mersi inca odata.

Ps: postez amenda unde este incercuit codul contraventiei.

c0a495493121393c68505051d9fa632a.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Revin cu informatii noi. Colac peste pupaza chiar cand ma pregateam sa le trimit un mail militienilor am zis sa mai verific contul odata. Si surpriza, azi de dimineata banii au fost retrasi din cont cu data de 03.02 cand sa primit amenda, deci la mai mult de 1 luna...probabil acus a ajuns militianu' sa descarce datele pos-ului la banca :))...

In alta oridine de idei cred ca acum chiar nu am de ce sa ma mai ingrijorez din privinta sanctiuni asteia din moment ce plata a fost facuta. Stima

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Excelent! Mai bine decat sa te trezesti cu probleme ulterioare.

 

Amenda:

Stimate participant la trafic,

In cadrul serviciului politienesc, s-a depistat incalcarea contraventionala a legii.

 

Stampila: "Politia-serviciul de supravghere a traficului"

 

In zilele urmatoare veti primi, dvs. sau posesorul, dupa caz, o decizie cu informatii ulterioare asupra deciziei. Veti avea astfel ocazia sa va exprimati asupra faptelor.

Va rugam nu executati plata inainte de a primi aceasta decizie. (adica cea pe care urma s-o primesti, care ti-a ajuns prin posta)

Acest mijloc de comunicare este doar prima notificare.

 

Multumesc si eu pentru ocazia de a-mi exersa limba germana :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ma gandesc sa le trimit si formularul completat, insa in limba romana ca deh sunt roman.

Sincer nu ii inteleg de ce trimit scrisori in germana. Puteam macar sa trimita 2 exemplare

Unu in germana iar unul in romana. Dar asta-i Uniunea, fiecare cu limba lui.

Multam inca odata Cristian. Stima

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.